Jump to content

Photo

Zakon o malem delu

• Please log in to reply
290 replies to this topic

#81 Anja88

Anja88

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1321 posts

Posted 19 May 2010 - 07:44 PM

QUOTE(celia @ 12. 5. 2010 - 10:41) View Post

Tale link, ki ga je Kalypso nalepila, v katerem piše Daniljel Bandelj: on poziva, da se zahteva štipendije za vse študente- to je utopično. Poleg tega članek bolj spominja na političen govor.

Denarja ni. Kriza je udarla in ni ga v gospodarstvu. To se jasno vidi. In tako študentso delo, kot se je razpaslo pri nas, tega v svetu ni. Ne v taki meri. In že doooolgo se je pripravljalo na spremembe, noben si pa ni upal.
  • 0
IPB Image

#82 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 19 May 2010 - 07:45 PM

Piquet, če je delodajalka, potem bi to znal biti sigurno eden izmed razlogov, hehe.
Saj praktično nimajo s študenti nobenih stroškov in odgovornosti.

Jaz nekaj moram napisati glede teh študentov, ki tulijo, kako so bogi. Seveda ne gre posploševati,
bi pa povedala svoje mnenje, ki večinoma res bazira na tem, kar vidim in vem.

Tisti, ki jamrajo, kako jim starši ne dajo popolnoma nič za študij, življenje:
1) če so edinci in niso res na robu propada, težko verjamem, da jim starši nič ne dajo; v kolikor
so edinci in so na robu propada, pa sigurno dobijo kakšne štipendije
2) če niso edinci in niso na robu propada, vseeno večinoma dobijo štipendije ... če so na robu propada,
pa sploh ... da ne omenjam raznih olajšav (za starše), itd.
3) veliko je tudi takih, ki so čist vredu situirani, a ker imajo mame samohranilke, pokasirajo kar nekaj
denarja

Večinoma pač ne delajo zato, da lahko študirajo - kot nonstop cvilijo. Delajo zato, da si
lahko poleg študija omogočijo razne zadeve - šopingiranje, koncerte, pijanice, izlete, itd. Jaz poznam ogromno ljudi,
ki jamrajo, kak so bogi in da zato morajo priložnostno delati (mnogim niti to ne treba, ker dobivajo razne
podpore), a po drugi strani pa skos po malem šopingirajo (pa to ne kakih cheap firm), hodijo na morje in
izlete, itd. Saj itak štekam, tudi to je treba, mladost je le enkrat, blablabla. Samo naj taki ne bluzijo, da
bodo na robu preživetja in prisiljeni brskati po smeteh, če ne bodo delali preko študenta.
Po drugi strani je pa tudi tak - naj ne bodo po 8 ur in več vsak dan v službi vrsto let (seveda brez enega
dneva delovne dobe), naj malo več hodijo na faks in študirajo (ne pa da jamrajo, kako so oni utrujeni
od dela in da se jim ne ljubi potem še hodit na faks in delati za faks), pa bodo hitro diplomirali in lahko šli
redno v službo. Ne pa vlečejo status klko se le da (tudi tak, da se prijavljajo kar nekam na fakulteto,
da imajo status in zapolnjujejo mesta tistim, ki bi morda res radi šli na faks in ni redno mest,
potem pa taki morajo izredni študij plačevati) in na veliko delajo okoli in se pustijo izkoriščati delodajalcem,
da čez vikende popivajo. Študenti so sami sebi največji sovražniki in sami sebi v skledo pljuvajo.

Ni moj namen tu zdaj nekaj modrovati, ampak na organ mi gre, da jamrajo ljudje, ki nimajo ponavadi
za kaj jamrati. Ni tako ogromno bogih študentov, kot bi radi to prikazali. Je pa ogromno glupih.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#83 Lo-Fi

Lo-Fi

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4884 posts

Posted 19 May 2010 - 07:52 PM

sem napisala v naš kotiček
  • 0

#84 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 19 May 2010 - 07:54 PM

Bilo vse povedano!
  • 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#85 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 19 May 2010 - 07:55 PM

QUOTE(Fluffy The Stud Eater @ 19. 5. 2010 - 20:45) View Post

Študenti so sami sebi največji sovražniki in sami sebi v skledo pljuvajo.

Oooh ja. Eni sploh zgledajo tako, kot da ne vidijo več kot en teden naprej, pa še to samo neposredno okolico svoje riti.
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#86 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85935 posts

Posted 19 May 2010 - 07:58 PM

QUOTE(Kami @ 19. 5. 2010 - 20:54) View Post
Bilo vse povedano!

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#87 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 19 May 2010 - 08:12 PM

Jaz sem itak danes cel dan delala in do enega izpada starejšega mimoidočega nisem niti vedla, da je karkoli blo, pač karkoli huliganskega, s protesti sem bla seznanjena.

Vandalizma ne podpiram, kot tudi ne teh nekih blesavih idej o štipendijah za vse (pokažite mi državo, ki ima šolstvo organizirano na tak način rolleyes.gif, kvečjemu so povsod v tujini za vpis potrebne šolnine), pa da bodo zdaj študentje "delali" malone na vsakem vogalu zaradi strašne stiske.

Po drugi strani pa tudi ne morem pritrdit novemu zakonu, ker je precej blesav in je jasno, da dolgo ne bo vzdržal (čakajte, da bodo spet parlamentarne volitve, bo marsikateri poslanec skorajda svetniško zatrjeval, da je prav on metal kamne v parlament, koliko je bil proti zakonu).

Torej - sprememba JA, ampak žal je tale novi zakon bolj v posmeh kot kaj drugega.

Bomo vidli no, jaz pravim, da kdor hoče doštudirat tudi bo. Pa če traja 10 let ins postanki, ali pa pol manj.
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#88 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 19 May 2010 - 08:17 PM

QUOTE(Braunkopf @ 19. 5. 2010 - 21:12) View Post

Bomo vidli no, jaz pravim, da kdor hoče doštudirat tudi bo. Pa če traja 10 let ins postanki, ali pa pol manj.

... jaz bom letos po 11-ih butl.gif
  • 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#89 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 19 May 2010 - 08:23 PM

^^ Ja no, kot da jaz pa bom v roku. laugh.gif

Pač nisem na mestu, da se karkoli bunim, ker bi se zdaj za nazaj definitivno drugače odločila, tako pa vlečem študentski staž že kar več kot bi bilo zares potrebno.
Pa tudi glede "preživljanja" z delom prek ŠS ne morem kaj reč, ker mi ipak ostaja še dovolj denarja za raznorazna potovanja, kar bi pa seveda skinila, če bi mi šlo "za nohte" z denarjem.
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#90 Piquet

Piquet

Proud Argish owner

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4435 posts

Posted 19 May 2010 - 08:23 PM

Edina resna kritika ki sem jo jaz slišal na zakon je da je 30% previsoka obdavčitev. In se setinjam. Ene 20 bi morala bit. Ampak davki so itak nacionalen šport pri nas.
  • 0

#91 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 19 May 2010 - 08:29 PM

Meni se zdi hecno to, da bodo zdaj ta kos pogače, ki je bil/oz. bo odtrgan ŠSom, pač prevzele agencije za zaposlovanje, plus, da bodo administrativni stroški ful večji (koliko to dejansko vpliva na plačilo študentov/dijakov pa ne vem).
Pa glede omejevanja si nisem na jasnem, ali bo to dobro, ali ne... Verjetno spet odvisno od situacije.

• 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#92 Limona

Limona

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 899 posts

Posted 19 May 2010 - 08:59 PM

Ko sm vidla slike z današnjih demonstracij, nism mogla verjet, da je folk res tok primitiven. In grem stavit, da ma večina od teh "ubogih, revnih in zatiranih študentov" polhno rit vsega.

Ma, z vsem, kar ste napisal, se strinjam.
  • 0

#93 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27337 posts

Posted 19 May 2010 - 09:03 PM

Flaffy sej jst sm čist lepo napisala, da se mi gre zaluksuz, ampak vseeno mi je hudo, da se bom mogla temu odpovedat in nimam pojma kakšna bo moja prihodnost, a nej pol obdržim stanvanje al ne al kaj nej nrdim, mam lih ene 2 mesca še čas da razmislim in pojma nimam kaj nej.

Sm pa tud že povedala in še bom, da s polno ritjo je lahko srat in tisti, ki ne delajo so najbolj glasni, vsaj večinoma smile.gif
  • 0

#94 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 19 May 2010 - 09:03 PM

QUOTE(Kami @ 19. 5. 2010 - 21:17) View Post
... jaz bom letos po 11-ih butl.gif

Eh, to s temi leti, kak hitro kdo doštudira, je tudi tak-tak. Odvisno od posameznika.
Malo kdo je normalen, ki ekspresno hitro doštudira, menim. ˘-˘

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#95 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85935 posts

Posted 19 May 2010 - 09:04 PM

QUOTE(Fluffy The Stud Eater @ 19. 5. 2010 - 22:03) View Post

Malo kdo je normalen, ki ekspresno hitro doštudira, menim. ˘-˘

Khm. laugh.gif

• 0

― V. Van Gogh

#96 Piquet

Piquet

Proud Argish owner

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4435 posts

Posted 19 May 2010 - 09:08 PM

Ja samo, ti si naraven talent ki je iz fufle prilezel z voščenko.
  • 0

#97 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 19 May 2010 - 09:25 PM

QUOTE(Limona @ 19. 5. 2010 - 21:59) View Post

Ko sm vidla slike z današnjih demonstracij, nism mogla verjet, da je folk res tok primitiven.

Sej je čisto preprosto:

rabiš samo enega, ali dva idiota in kopico majmunov, ki ne zna razmišljat. Kamen je pa itak preprosto vreč, ga zna že vsak štiriletnik.
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#98 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85935 posts

Posted 19 May 2010 - 09:30 PM

QUOTE(Piquet @ 19. 5. 2010 - 22:08) View Post
Ja samo, ti si naraven talent ki je iz fufle prilezel z voščenko.

Naš faks je itak mačji kašelj, težko, da česa ne narediš. Sploh ekonomije.

• 0

― V. Van Gogh

#99 Piquet

Piquet

Proud Argish owner

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4435 posts

Posted 19 May 2010 - 09:34 PM

Se bova skupaj učila pa ti bom pomagal. sleep.gif
  • 0

#100 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85935 posts

Posted 19 May 2010 - 09:41 PM

Te primem za besedo. ˘-˘

• 0

― V. Van Gogh

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users