Posted 19 May 2010 - 07:45 PM
Piquet, če je delodajalka, potem bi to znal biti sigurno eden izmed razlogov, hehe.
Saj praktično nimajo s študenti nobenih stroškov in odgovornosti.
Jaz nekaj moram napisati glede teh študentov, ki tulijo, kako so bogi. Seveda ne gre posploševati,
bi pa povedala svoje mnenje, ki večinoma res bazira na tem, kar vidim in vem.
Tisti, ki jamrajo, kako jim starši ne dajo popolnoma nič za študij, življenje:
1) če so edinci in niso res na robu propada, težko verjamem, da jim starši nič ne dajo; v kolikor
so edinci in so na robu propada, pa sigurno dobijo kakšne štipendije
2) če niso edinci in niso na robu propada, vseeno večinoma dobijo štipendije ... če so na robu propada,
pa sploh ... da ne omenjam raznih olajšav (za starše), itd.
3) veliko je tudi takih, ki so čist vredu situirani, a ker imajo mame samohranilke, pokasirajo kar nekaj
denarja
Večinoma pač ne delajo zato, da lahko študirajo - kot nonstop cvilijo. Delajo zato, da si
lahko poleg študija omogočijo razne zadeve - šopingiranje, koncerte, pijanice, izlete, itd. Jaz poznam ogromno ljudi,
ki jamrajo, kak so bogi in da zato morajo priložnostno delati (mnogim niti to ne treba, ker dobivajo razne
podpore), a po drugi strani pa skos po malem šopingirajo (pa to ne kakih cheap firm), hodijo na morje in
izlete, itd. Saj itak štekam, tudi to je treba, mladost je le enkrat, blablabla. Samo naj taki ne bluzijo, da
bodo na robu preživetja in prisiljeni brskati po smeteh, če ne bodo delali preko študenta.
Po drugi strani je pa tudi tak - naj ne bodo po 8 ur in več vsak dan v službi vrsto let (seveda brez enega
dneva delovne dobe), naj malo več hodijo na faks in študirajo (ne pa da jamrajo, kako so oni utrujeni
od dela in da se jim ne ljubi potem še hodit na faks in delati za faks), pa bodo hitro diplomirali in lahko šli
redno v službo. Ne pa vlečejo status klko se le da (tudi tak, da se prijavljajo kar nekam na fakulteto,
da imajo status in zapolnjujejo mesta tistim, ki bi morda res radi šli na faks in ni redno mest,
potem pa taki morajo izredni študij plačevati) in na veliko delajo okoli in se pustijo izkoriščati delodajalcem,
da čez vikende popivajo. Študenti so sami sebi največji sovražniki in sami sebi v skledo pljuvajo.
Ni moj namen tu zdaj nekaj modrovati, ampak na organ mi gre, da jamrajo ljudje, ki nimajo ponavadi
za kaj jamrati. Ni tako ogromno bogih študentov, kot bi radi to prikazali. Je pa ogromno glupih.
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>