Svetlinovo olje in kapsule
Posted 24 January 2010 - 07:50 PM

Posted 25 January 2010 - 10:11 AM

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 26 January 2010 - 01:03 PM

OK, salo na stran, prijazni gospod se ocitno spozna na to, kar prodaja in mu je povedal par zadev:
- pridejo meseci, ko ne prodajo nic tega olja, potem pa ljudje preberejo nek clanek in pokupijo vse (sounds familiar? lol

- cudil se je, da ga uporabljamo notranje

- da naj se ga ne uziva vec kot nekaj kapljic na dan; ocitno najbolje, da se zacnem drzati tistih 500 mg, ki si jih navedla ti, Marmelada,
- da naj se ga ne uziva predolgo neprekinjeno, ker se telo navadi in ne bo vec ucinka; torej das cez kuro in potem za en cas prekines,
- da je (spet pricakovano) olje v kapsulah problematicno, ker je rafinirano in torej izgubi veliko svojih dobrih lastnosti - sej logicno, bolj je predelano, vec je moznosti, da unicis ucinkovino - podobno kot pri cajih v filter vreckah, ki so upraseni in zato pride do oksidacije ucinkovine, ki tako postane nicvredna; nekje sem brala, zakaj nekaterih cajev ne smes preliti z vrelo vodo, ampak z nekoliko ohlajeno...ker je v vreli vodi prevec zracnih mehurckov, ki privedejo do oksidacije obcutljivih ucinkovin v caju...svasta..ok, ce pac pijes caj zaradi okusa, ma jaz ga pijem predvsem zaradi zdravja, za okus imam cokolado lol.

Ce se se cesa spomnim, dopisem.
Posted 26 January 2010 - 03:19 PM
Ne vidim problema kupiti visoko kakovostno nerafinirano hladno stiskano olje v kapsulah.
Ne vem česa naj bi se telo navadilo? Olja samega, omega 6 ali vitamina E? Olja že tako pojemo dosti, ne vem zakaj bi kakovostnega jedli le par kapljic (raje očitno žlico sončničnega na solato). Omega 6 maščobe so esencialne in jih je potrebno uživati vsak dan (so kar dobro zastopne v današnji prehrani, omega 3 malo manj). Od vitamina E ni nihče umrl (mogoče bi komu odpovedala jetra, če bi jedel čistega na žlico) in ga je spet treba uživati vsak dan.
Itak vsaka firma goni svoje. Zadnjič sem v slo. reviji videla reklamo za omega 3 v kasulah in je pisalo, da imajo le oni popolno mešanico ribjih maščob (med njimi tudi tjulnjevo olje

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 26 January 2010 - 03:27 PM

Posted 26 January 2010 - 03:30 PM
Ampak jaz že iz principa bi raje vzela olje naravno in ne v kapsulah. Res da je v kapsulah bolj praktično, samo nikoli ne veš, kaj je zares noter. ...
Mah ne vem. Vsi samo neki zavajajo.
Posted 26 January 2010 - 03:44 PM

Čebelica Maja, eno stran nazaj imaš ta podatek.
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 26 January 2010 - 03:49 PM
Logicno, da vsak speljuje vodo na svoj mlin. Glede na to, da nisem govorila sama s stricem, ne vem, kako tocno se je izrazil, po fotrovem pripovedovanju sta pac klepetala, nihce ni nikogar v nic prepriceval, pac povedal svoje mnenje. Jaz tudi raje vzamem cimmanj obdelane zadeve, ce imam na razpolago vec proizvodov. Seveda pa nikoli ne mores do potankosti vedeti, kaj das v usta, sej se tega ne ves, kaj vse v dezju pade na domaco solato. Pach.
Posted 26 January 2010 - 03:58 PM

Se pa strinjam s tem, da vsakomur svoje in po svoje

Posted 26 January 2010 - 04:10 PM
Sem v vsakem primeru skepticna glede uzivanja dodatkov prehrani na dolgi rok, ceprav jih telo potrebuje. Eno je, ce ti enako "ucinkovino" zauzijes s hrano, drugo, ce jo zauzijes izolirano. V to smer sem razmisljala, niti ne toliko o tem, da se telo navadi, ampak, da je koncentrirano vnasanje dolocene izolirane "ucinkovine" na dolgi rok lahko vprasljivo. V eni drugi temi sem lepila linke v zvezi s problemom jemanja zelezovih dodatkov. Recimo za vitamin C vem, da ga visek izlocimo z urinom, z zelezom ni tako.
Ne vem, kako je z mascobnimi kislinami, se poucim ob priliki.
Posted 26 January 2010 - 04:10 PM

Posted 26 January 2010 - 05:23 PM
Zna biti ja, ceprav morda se da to olje dobiti se kje drugje, ali pa od kaksnega drugega proizvajalca. Zaenkrat ga se nisem zasledila, ampak se mi zdi cudno, da pri vseh oljih, ki jih dobis v raznih trgovinah (z "alternativno" prehrano) ravno svetlinovega ne bi imeli.
Posted 26 January 2010 - 06:00 PM

Jaz sem se tudi odločila za čisto olje, brez nepotrebnih dodatkov. Okus mi je sicer rahlo zoprn, ampak se bom navadla, ni panike. Pa še preračunala sem, da je cenovno precej bolj ugodno, kot kapsule. Če pijem eno žličko na dan, mi bo steklenička zadoščala za kake 3 mesece.
Biotopic je samo v Celju, kolikor vem. Mogoče se olje dobi tudi v kaki drugi trgovini z naravnimi izdelki, nisem preverjala.
Posted 26 January 2010 - 06:03 PM

Jaz ne bi komplicirala, pac pij toliko, kolikor ti je rekla in kolikor si se namenila, ocitno ima vsak vir svoje info. Ja, sej to smo se ze pogovarjali, da olje posredno vpliva na npr. lepo kozo (se pravi preko uravnovesanja hormonov), tako da ni izkljuceno, da ti ne bo pomagalo tudi v tej smeri.
Glede kure in pavze nimam pojma, jaz to delam po obcutku, sicer sedaj kar nocem nehati, ker hocem ohraniti lepo kozo.

Posted 26 January 2010 - 06:11 PM
Posted 28 January 2010 - 07:53 PM

jaz jih jemljem en mesec, sem tud KT nehala jemat pa zaenkrat dobro vplivajo na kožo, vsaj zdi se mi tako
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 28 January 2010 - 09:52 PM

Posted 28 January 2010 - 10:12 PM
Posted 28 January 2010 - 10:26 PM
In ne pretiravas z uzivanjem, kot smo se ze pogovarjale par postov visje.
Posted 28 January 2010 - 10:29 PM

Hvala!
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users