Evo, poročilo iz Tribu surf šole v Penichu. 
Cena kampa z vključeno šolo srfanja, izposojo deske in neoprena je 33,17 € na dan. V to nista všteta hrana in prevoz, torej si letalsko karto in bus do Penicha iz Lisbone zrihtaš sam (v najinem primeru bus ni več vozil, zato so naju oni prišli iskat s kombijem, kar se posebej doplača). V kampu je šotor že postavljen, notri je ful armafleksov, ki si jih lahko po želji še vzameš, pa šotor je postavljen na mivki, tako da je ful udobno za spat. Nudijo tudi možnost izposoje turbomaximusa, ampak res ni bilo potrebe po tem, jaz sm (presenetljivo) super spala cel teden. Oni majo postavljena dva ogromna šotora, kjer sta kuhinja in jedilnica + skladišče za srfe posebi. Kuhinja je ok opremljena, ful gorilnikov, 3 hladilniki, vsa posoda in pribor, ki jo lahko rabiš, pa vsak dobi svoj škaf za odlaganje posode, ki jo potem vsak zase hodi pomivat. Zdej je na novo tam tudi kuhar, ki res noro dobro kuha, tko da sva za 5€/dan jedli večerjo z njimi (pa kuhar je pomil vso posodo za nami, s tem me je takoj prepričal
). Kamp je postavljen kakšne 5 min od plaže, kar je pa s srfi kar precej, vedno sem prišla čist crknjena na plažo haha. Problem je, ker tam skos ful piha, in potem je srf kot jadro in te premetava okrog, ko ga nosiš. Ampak ni bilo tako grozno no. Kamp je bil ok, jaz sem sama sebe presenetila, kako z lahkoto sem se navadila, takoj mi je bilo ful domače pa v izi. Folk ful sproščen, midve sva bolj sramežljivi, tko da sva se na žalost šele proti koncu bolj odprli in začeli družit z ljudmi, ampak je res nora izkušnja, spoznaš ljudi, s katerimi se drugače nikoli ne bi družil, veliko jih je biilo tam samih, vsi so bili ful izobraženi (odvetniki, 2 zdravnika, zobozdravnica, doktorat iz kemije itd.) - me je presenetilo, ker bi mogoče pričakoval tak luftarski folk ki bolj bluzi, pa niti slučajno ni bilo tko.
Cel vibe je ful sproščen, nobenega rihtanja, mazanja, kompliciranja, tak taprav odklop. Zjutraj smo imeli ob 10.30 zbor na plaži, potem smo ponavadi počakali na ugodne valove, meli ogrevanje in šli za 2-3 ure na surf. En dan so bili valovi ful ogromni, tudi po 2m in čeprav se mogoče ne sliši veliko, ampak ko si v vodi in drvi tak val proti tebi je kot da bi se stena dvigala nad tabo. Obe sva se ful ufurali, škoda ker so bili zadnji dan bolj slabi valovi, ampak res fuuul priporočam. Plaža ne bi mogla bit lepša, par kilometrov čiste bele mivke, polovica plaže je bila namenjena kopalcem, druga polovica pa surferjem. Je pa voda ful mrzla, tam okrog 18 stopinj, jaz sem se sicer vseeno kopala tut brez neoprena, veliko se jih pa ni hotlo.
Ni pa nobene sence, niti na plaži niti v kampu, tako da je bilo potem treba nest marelo na plažo. Temperature v Penichu so ful nižje kot pri nas, recimo da je bilo max 26 stopinj, pa saj na soncu je vseeno vroče, ampak sploh zvečer ko zapiha je pa ful mraz, jaz sem mela po 4 puloverje naenkrat oblečene.
Na Portugalskem je zdaj ful festivalov, najprej sva en dan šli raziskovat Peniche s kolesi in je bilo top, v mestu je ful dogajalo - lunaparki, koncerti, stojnice s hrano, kokice in sladkorne pene, baloni povsod, pač čista sreča zame.
Pot sva nadaljevali po magistrali do konca rta Cabo Carvoeiro, prek čudovitih klifov, in tja sva prišli točno par minut pred spektakularnim sončnim zahodom. Drugi festival je bil v mestu Ferrel, kjer je zelo podobno - koncerti, lunaparki itd. Portugalci so (podobno kot Španci) fuuuul v izi, ful pozno začnejo hodit ven, vse traja ful časa. Calmate. 
Folk tam kar precej žura, naju so poleg tega festivalu v Ferrelu zvlekli ven še enkrat, najbolj smešna/bizarna scena mojega lajfa. Vsi so pili, midve in še par punc smo bile pripravljene za spat, oblečene v 4 puloverje, tekaške superge, cele rdeče v faco, s figo na glavi itd. V Lj ne bi šla niti v Citypark taka.
Na koncu so nas skoraj porinii v taxi in smo šli v nek lokal na plaži, kjer smo zažurali in plesali na mrtvo do treh zjutraj in je bila res ena taka osvobajajoča izkušnja, haha.
Glede Tribuja bom rekla tko - folk, ki je tam, je res ful okej. Ampak glede na količino keša, ki ga šefa pokasirata, bi mogoče lahko vseeno malo več vložili notri. Bom pa drugo leto vseeno ziher spet šla, mogoče kar sama, pa za 2 tedna brez dvoma.
No zadnja dva dneva sva preživeli v Lisboni, kjer sem jaz bila že maja, tko da sem bila vodič.
Mesto je precej majhno in obvladljivo, veliko časa sva preživeli na Baixi in po ulicah tam okrog, pa južno do glavnega trga in gor proti Bairi. Kupili sva si ful sadja, ker je na Portugalskem noro dobro in ga jedli v parkih, pa zvečer ob sončnem zahodu sva šli v Belem do spomenika in trdnjave na vodi pa v najbolj znano pekarno po Pasteis de Belem.
Res fajn dopust in komaj čakam, da drugo leto ponovim.
Evo pa še fotke:
Plaža:

Šotorčki 

Cabo Cavoeiro:

Lisbona & Belem: