Jump to content

Avstrija

• Please log in to reply
264 replies to this topic

#81 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 06 November 2014 - 09:17 AM

Jaz sem bila že velikokrat v Hotel Airo Wien, je v okrožju Favoriten. Imajo zastonj parkiranje, do centra pa moraš iti na bus 68B in na zadnji postaji prestopit na metro, od hotela do Štefanove cerkve je 20 minut. Enosmerna karta za bus/metro in tramvaj stane 2,20€, lahko se voziš 4 ure s to karto.

Ta hotel je bil vedno čist, postelje so udobne, je pa res basic. Z lahkoto je dostopen, od izvoza z avtoceste je mogoče še 5 minut vožnje do tam, ker so okrog neke enosmerne ulice, ampak ni panike. Zraven so tudi Therme Wien in greš lahko še v savno zvečer al pa mal v bazen...

Enkrat sem spala tudi čisto v centru (Dr. Geisser), ampak je bilo kar drago, plačljiv parking in čisto nič boljše kot v tem Airo Wien...

Še to: njihov mestni promet je urejen, vsi so točni in mi na kraj pameti ne bi padlo, da bi se po Dunaju jajcala z avtom.

• 0

#82 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85935 posts

Posted 06 November 2014 - 09:59 AM

Jaz ti na zalost ne morem nicesar pametnega priporocit, ker sva bila izredno nezadovoljna s hotelom (HB 1). Z avtom sva pa v center hodila zato, ker bi iz predmestja (ok. 15 km oddaljenosti) rabila uro in pol v eno smer, tako da hvala lepa. Parkirala sva v garazni hisi Apollogasse, ki je v cistem centru (zraven Mariahilfer Straße) in tudi ena najbolj ugodnih v mestu; 1,7 €/h.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#83 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15173 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 06 November 2014 - 10:30 AM

Hvala obema!

Frida, jaz tudi navijam, da pustimo avto in se vozimo naokoli z busi, metroji, ker je porihtano in pregledno. Pa se ne sekiras se zarad parkinga ipd. Ampak... :)

Jaz navijam za tega, pa bomo videli. :-)

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#84 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18460 posts

Posted 06 November 2014 - 11:45 AM

Jina in ostale, ki ste bile na Dunaju, ali lahko priporocite hotel/hostel/airbnb? Kaj je s temi parkirninami, a je res tako bozjastno drago? Z eno ozjo druzbo gremo gor za par dni, pa se nasi okusi in pricakovanja ze na zacetku nekoliko razlikujejo. Eni bi radi bili v hotelu v centru, eni bolj na obrobju, eni bi se radi vozili naokoli z avtom, eni z javnim prevozom... Kaj je po vasem mnenju najbolje, kaj priporocate?

Moja frendica je nedavno šla na Dunaj na kongres. Ke in nazaj se je peljala z Go optijem. Povratna vožnja je bila poceni, pa še nimaš cirkusa z avtom in parkiranjem ali pa z vlakom (do postaje in nazaj). Poglejte še, koliko stane prenočišče v Korotanu.

• 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#85 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85935 posts

Posted 06 November 2014 - 12:08 PM

Ce jih gre vec, pride bencin veliko ceneje, kot druge opcije.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#86 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26101 posts

Posted 06 November 2014 - 12:12 PM

Jina in ostale, ki ste bile na Dunaju, ali lahko priporocite hotel/hostel/airbnb? Kaj je s temi parkirninami, a je res tako bozjastno drago? Z eno ozjo druzbo gremo gor za par dni, pa se nasi okusi in pricakovanja ze na zacetku nekoliko razlikujejo. Eni bi radi bili v hotelu v centru, eni bolj na obrobju, eni bi se radi vozili naokoli z avtom, eni z javnim prevozom... Kaj je po vasem mnenju najbolje, kaj priporocate?

Midva sva bila v TEM hotelu/hostlu. Sva bila zadovoljna, bilo je čisto, lepa privat kopalnica, čista posteljnina, zadovoljiv zajtrk (self service). Gre v bistvu za hotel/hostel v bližini nove glavne železniške postaje. Od centra je oddaljen 15min hoje, oziroma cca 2-3 postaji s podzemno. Potrebno je rezervirati brezplačno parkirno mesto. Jaz sem ga rezervirala naknadno (še poklicali so me iz Booking.com, da so potrdili), ob prihodu pa ni bilo nobenega parkirnega mesta niti rezervacije. Smo sicer parkirali nekje drugje, od hotela pa sem dobila refund za toliko, kolikor sem plačala za parkirnino.

P.S: pazi, da rezerviraš hotel, ker v hostlu moraš imeti svojo posteljnino.

• 0

#87 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15173 posts

Posted 06 November 2014 - 12:26 PM

Lovely, hvala za nasvet!

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#88 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15173 posts

Posted 06 November 2014 - 02:26 PM

Bookirala sem hotel (booking.com), ugotovila, da je napacen termin, stornirala (z obljubo, da ne bo stroskov stornacije), bookirala novo sobo, zdaj mi je pa 2x zakasiralo po 1 eur. Lovely. Zdaj ne vem, a moram ugotovit, od kje je prislo do tega, al spregledam pa upam, da ne bo enkrat sred noci prisel sms s sporocilom o POS transakciji 500 eur. :lol:

• 0

#89 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19145 posts

Posted 08 November 2014 - 11:27 PM

Jaz sem bila v hotelu Continental na Mariahilferstraße, 40 € za nocitev z zajtrkom. Ful sem bila zadovoljna. Parkirale sva pa na enem izmen parkirisc park&drive v garazi za 3,70 € na dan, do centra je bilo 5 min z metrojem.
  • 0

#90 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 09 November 2014 - 12:24 AM

Kako pa si dobila to ceno in kdaj? Gledam zdele in so cene kar nore.

• 0

#91 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19145 posts

Posted 09 November 2014 - 09:07 AM

Res? Jaz sem na bookingu rezervirala. Cena je pa na osebo. Prejšnji teden, 31.10.- 1.11.

Continental hotel pension, mogoče si katerega drugega gledala?

• 0

#92 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 09 November 2014 - 09:37 AM

Si imela pa srečo, ful je drag hotel :)

• 0

#93 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23287 posts

Posted 03 December 2014 - 09:20 PM

Katero mesto se v decembru bolj splača it pogledat, Salzburg ali Graz? 

• 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#94 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17282 posts

Posted 03 December 2014 - 09:48 PM

Gradec. Mene je Salzburg zelo razočaral. Zelo majhen sejem pa tudi v mestu ni veliko za videti. Gradec je precej večji in bolj zanimiv (grad, otok, trgovine, sejem...).

• 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#95 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 03 December 2014 - 09:49 PM

Graz nima nekega ogromnega seja glih :) je pa lep
  • 0
Viens, reste ici!

#96 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 03 December 2014 - 10:12 PM

Jih ima pa na več lokacijah. Lep je na gradu. Graz ima posebno mesto pri nama, je bil najin prvi "dopust"(sva prespala tam) in ravno sneg je zapadel. Prekrasen dan, sanjsko.

Podgana, sva imela namen iti v Salzburg enkrat na sejem, pa sva si zdaj ekspresno premislila :D

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#97 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17282 posts

Posted 03 December 2014 - 10:20 PM

Ne vem, no, meni res ni bil. Ena noro natrpana ulica pa dva mini sejma in tiste mozartove kroglice (ki so mi sicer noro dobre in mi je žal, da se jih nikjer drugje ne dobi). Predaleč + Karavanke, vinjeta, tunelnine... Mogoče bi pa vama bil všeč :D Isto ne priporočam Munchna.

• 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#98 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 03 December 2014 - 10:23 PM

Meni se že zdaj meša od kuhanega vina, vsak dan sem tam haha. Mogoče mi zato ni nič posebnega več...

• 0
Viens, reste ici!

#99 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17282 posts

Posted 03 December 2014 - 10:28 PM

Meni je ena šalca kar malo preveč :D Imam potem čisto poln želodec. Je pa povsod toliko boljši, kot na štantih v Ljubljani (če temu sploh lahko rečeš vino  :down: ).

• 0

Tumblr

#100 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 03 December 2014 - 10:30 PM

V LJ sploh ni vino, ampak voda in prašek (vem iz zanesljivega vira). Škoda.

V Grazu pa je letos pri meni zraven kuhanega popularen še mango punč.

• 0
Viens, reste ici!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users