Jump to content

Photo

Letalske karte - vsa vprašanja in informacije

• Please log in to reply
779 replies to this topic

#81 Peteršilj

Peteršilj

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1355 posts

Posted 27 August 2009 - 02:56 PM

Ok hvala lepa vsem. Komaj čakam, da grem woot.gif aja pa prebrala sem, da imaš s sabo lahko 15 kg prtljage. Jaz grem v London za 6 dni in me malo skrbi, če bo to dovolj. Sej ne, da bi rabila veliko za oblečt, ampak bi si rada tam kupila kar nekaj stvari biggrin.gif mah verjetno bo ok. Koliko se pa plača v primeru, da presežeš teh 15 kg?
  • 0
Never be embarrassed about something you like.

#82 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 27 August 2009 - 03:41 PM

Noben ne tehta. Razen če so v zadnjem letu to začeli.
Je pa pred kratkim pravila prijateljica, da je bila v Španiji in je imela veliko preveč prtljage. In jo je najprej nesla stehtat (15 kil), potem je šla lepo s kovčkom nazaj do avta in nabasala noter še 15 kil in šla tako na letalo.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#83 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 27 August 2009 - 04:16 PM

Mi smo tudi tako za ročno prtljago na Japonskem biggrin.gif Dali malo v vrečke in dali stehtat kufer, vrečke smo skrivali za pultom, potem smo pa stlačli vse noter. biggrin.gif
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#84 Peteršilj

Peteršilj

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1355 posts

Posted 27 August 2009 - 09:15 PM

Aaa kul biggrin.gif super. Kaj pa za ročno prtljago so predpisane kakšne mere ali kaj? Znanka, ki je bila pred dvema mesecema v Španiji je rekla, da si je posebej za let kupila res ogormno torbo, noter zbasala vse mogoče in da ji niso nič težili.
  • 0

#85 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 27 August 2009 - 09:18 PM

Ja, so predpisane neke mere, ampak ponavadi ne težijo preveč, meni še nikoli niso šli dejansko merit.
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#86 Peteršilj

Peteršilj

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1355 posts

Posted 27 August 2009 - 09:50 PM

Hvala Hevea smile.gif
  • 0

#87 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 01 September 2009 - 01:54 AM

ni lepo gulfat, pa če bi vsi tko delal bi s tem lah ogrožal varnost drugih in sebe, sj zakaj pa ma avion omejeno kilažo prtlage--- hha, mogoče sm tečna, sam zdj k to pišem, ne pišem s tečnim tonom, lih tok za predstavo, lah pa da godrnjam, da.
  • 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#88 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29714 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 01 September 2009 - 07:23 AM

se strinjam z reo. pa določene mere za ročno prtljago so zato, da se dajo te torbe lepo pospravit v nadglavne predale. ko sva letela v Madrid, se je en ta predal odprl in eni ženski je lap top zletu direkt na glavo. blink.gif
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#89 Peteršilj

Peteršilj

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1355 posts

Posted 01 September 2009 - 08:32 AM

No, saj jaz sem glede teh stvari res strahopetnica biggrin.gif in si ne bi upala goljufati. Pač vas uprašam, ker še nisem letela in veliko stvari ne vem wink.gif
  • 0

#90 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 01 September 2009 - 08:35 AM

Uni ekstra dve kilci bi bili itak na letalu, edina razlika bi bila, da bi oni meni absurdno zaračunali, mislim da je bilo 17€ na kilo. Pa spet, nič ekstra prostora ni zasedlo, ker sem vse dala v isti kufer, ki je bil pri meni znotraj predpisanih mer. Povem pa pač, da je imelo dosti ljudi tudi večjo prtljago od tega, pa ni nihče kompliciral. Itak imaš prostor še pod sedežem, pa daš tja, če je tisti predal zgoraj poln.
  • 0

#91 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 01 September 2009 - 10:48 AM

QUOTE(Špela @ 1. 9. 2009 - 8:23) View Post

se strinjam z reo. pa določene mere za ročno prtljago so zato, da se dajo te torbe lepo pospravit v nadglavne predale. ko sva letela v Madrid, se je en ta predal odprl in eni ženski je lap top zletu direkt na glavo. blink.gif

Se strinjam s Špelo in reo-

zadnje dvakrat ko sem letela z RyanAirom je bilo letalo tako polno da nas je imelo ogromno ruzake in torbe zatlačene kar pod sedež, ker jih preprosto ni blo več možno natlačit kamorkoli drugam. Kot prvo je bilo strašno neudobno, kot drugo zelo štorasto, ko se je nekdo spomnil it na wc in se je moral prebijat prek ležečih ovir, kot tretje nočem niti pomislit kaj bi bilo v primeru kake nesreče ali požara.

Saj razumem da se proba it čez čimceneje, samo po drugi strani bi vsak moral imet vsak toliko vesti in logike predvsem da ne bi pretiraval. Ker nekaj je "dve kilci gor dol", drugo pa je da folk nima več kam dat torbe na letalu. blink.gif

Jaz sem celo razmišljala da bi jim pisala protestni mejl, samo ne najdem mejla na njihovi strani... huh.gif
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#92 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 01 September 2009 - 11:40 AM

Podpis.

Jaz sem se zadnjič iz Londona na letalo spravila med zadnjimi, in ker sem tam veliko nakupovala, pa ker sem imela SAMO ročno prtljago - sem vse pač spravila v mali kovček, ampak: ko sem prišla na letalo NI BILO več prostora za moj kovček, in so ga morali dati spodaj med normalno prtljago!!!!!! ohmy.gif blink.gif

In potem ko je letalo pristalo so pač moj kovček dali na kup z vsemi ostalimi kovčki, ki so seveda bili čekirani.

Ma ko vas jebe, sem si mislila, saj sem zato imela ročno, da se mi ni potrebno čekirati: pa sem prosila če mi lahko dajo takoj kovček, pa so mi ga. cool.gif
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#93 Peteršilj

Peteršilj

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1355 posts

Posted 20 October 2009 - 08:32 AM

Imam vprašanje glede Rynairja. V nedeljo sem naredila online check in. Včeraj pa so mi poslali mail, da moram opraviti check in. Zdj pa ne vem al to pošljejo vsem pač kot opozorilo, da ne pozabiš al kako? Jaz sem prepričana, da sem naredila check in in tut sprintala sem boarding passes. Sj vem, da paničarim, ampak hočem se sam prepričat, da je vse kul biggrin.gif
  • 0

#94 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 20 October 2009 - 09:14 AM

Meni se zdi, da pošljejo vsem, just in case . . . če imaš že sprintano, se nimaš kaj za sekirat. wink.gif
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

#95 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 20 October 2009 - 12:27 PM

Kot je rekla Kinky, to pošljejo čisto avtomatsko, ne glede na to da ti že imaš Check in.
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#96 Peteršilj

Peteršilj

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1355 posts

Posted 20 October 2009 - 05:51 PM

Super. Hvala punci smile.gif
  • 0

#97 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18460 posts

Posted 21 October 2009 - 08:12 AM

Mah, jaz dam vedno vse v normalno prtljago. Če pa obstaja možnost, da bo avion kje zaglibil (prestopanja zvečer in ponoči), dam v ročno prtljago kaj za preoblečt, in reči za osebno nego. Nikoli ne dam v normalno prtljago reči, ki jih bom rabil na konferenci, ker se lahko prtljaga zgubi, ali pa jo pošljejo z drugo linijo. Ročna prtljaga je lahko v kufrih predpisanih mer, ki jih lahko spraviš ali v treger nad sedeži ali pa pod sedež pred seboj. Obleko lahko imaš v posebni torbi, ki se prepogne na polovico in ima jermen za čez ramo. Na noranjih progah v ZDA ima dosti avionov spredaj poseben prostor, kamor jih obesi steward/esa. Za kile težijo takrat, ko je avion zelo poln (obtežen). Sicer pa zadnje čase ne maram potovati z avionom, ker je preveč ljudi in ne maram, da me slečejo, potegnejo še pas iz hlač ter sezujejo. down.gif
  • 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#98 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 21 October 2009 - 08:21 AM

Aha, a imaš raje, da na letalu poleg tebe sedi nadobudnež, ki je celo mladost spremljal McGyverja, pa zna sam sestaviti bombo? biggrin.gif

Jaz osebno sem ZA stroge preglede, zaradi varnosti, je pa nadležno. evil.gif
  • 0

#99 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18460 posts

Posted 21 October 2009 - 02:32 PM

Aha. On jo sestavlja pol poti, jaz pa jo drugo polovico poti probavam razstavit. laugh.gif
  • 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#100 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 21 October 2009 - 05:24 PM

QUOTE(Kinky @ 21. 10. 2009 - 9:21) View Post

Aha, a imaš raje, da na letalu poleg tebe sedi nadobudnež, ki je celo mladost spremljal McGyverja, pa zna sam sestaviti bombo? biggrin.gif

Jaz osebno sem ZA stroge preglede, zaradi varnosti, je pa nadležno. evil.gif

ok, strogi pregledi, da pa original zaprte flaške z vodo ne smeš gor nest mi je pa mimo! seveda pa jo lahko kupiš na letalu ali v štacuni po tem ko se čekiraš po 2€ za pol litra down.gif
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users