Svetovalnica
Posted 22 January 2007 - 12:23 AM
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.
Posted 22 January 2007 - 12:54 AM
Mačke so po naravi zelo čiste živali (vsaj tiste ženskega spola). Mislim, da mora biti nekaj narobe, da sedaj ne hodi na WC. Ali je postavljen tako, da ima težave pri dostopu do njega? Glede na to, da je stara že 15 let, bi bilo mogoče (po vsej verjetnosti) povezavo s starostjo... Možno bi bilo tudi vnetje mehurja (ampak spet, zakaj iztebki).
Najbolje bi bilo, da pokličeš veterinarja in ga vprašaš (lahko je namreč karkoli).
Even if I don't, I'm fucked because I live a life of sin
But it's alright, I don't give a damn
I don't play your rules I make my own
Tonight
I'll do what I want
Because I can
Posted 22 January 2007 - 01:29 PM
vuelvo a vos,
Posted 22 January 2007 - 02:15 PM

Posted 22 January 2007 - 07:36 PM
vuelvo a vos,
Posted 25 February 2007 - 09:39 PM
no, naj kar začnem.
ravno zdaj me je čisto šokiralo spoznanje, da je mojega psa (maltežan) verjetno že dvakrat zadela kap. znaki so bili: vrtoglavica, nezmožnost nadzorovanja zadnjega dela telesa, zmedenost, bruhanje... takrat sem mislila, da je to zaradi pokvarjene hrane. ker so simptomi minili v parih urah nisem šla z njim k veterinarju (napaka!, vem). zdaj pa se mi zdi, da je možno, da ga je kap revčeka. res nimam sreče z živalmi, no-prvo si mi hrček kolk izpahne, zdaj pa še pes

zanima me, če je že od katere ljubljenčka zadela kap in če je imel podobne simptome. baje pa ni nujno, da ima pes trajne posledice. lahko, da mu ni nič. kaj svetujete, da ga vseeno naj peljem k veterinarju?
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.
Posted 15 March 2007 - 11:35 AM
Posted 16 March 2007 - 03:30 PM

Dvomim da se bi izstradala do smrti dokler ji nudite neko hrano (ki je do zdaj pač ni vajena), samo pomoje je problem ker lahko oslabi in se ji alergija še pojača, zdej kaj točno je s tvojo kosmatinko pač ne vem...
Moram se pa zopet malo razpisat o svoji raznašalki dlak; namreč problemi z nečistočo so (spet) ponehali... Vedno bolj se mi zdi, da je to povezani z obdobji gonitve, zadnji dve tri leta se zna gonit po 3, 4 mesece s prestankom po le par dni (kot mlajša se je le nekje dvakrat na leto) in malo pred tem obdobjem se začnejo pojavljat tudi lužice in kakci. Istočasno se jezi name in mami, verjetno ker naju smatra za tekmici.
Zdej ni več v tej fazi, je pridna in mirna, pa čista spet zelo.
Je pa še en problem, ki ga moji starši vztrajno ignorirajo - namreč mačkurici piska v pljučih, med dihanjem jasno. Pomoje se ji nabira voda, ali pa ima kak prehlad (čeprav ne hodi ven in je zmeraj na toplem), verjetno kot posledica starosti. Pomalem me skrbi da ni kaj hujšega in da ne bi mačke pri veterinarju uspavali (tega ne bi dovolila), s tem me strašijo tudi starši, češ da je brezveze jo peljat tja, ker je itak stara (15 let) in ji ne bodo hoteli pomagat. Sem ravno zap*** staremu, da jih imam dost in da jo v sredo peljem v ambulanto, prej pač nimam časa... Kaka so pa vaša mnenja???
vuelvo a vos,
Posted 20 April 2007 - 03:07 PM
Kako prepoznati take ljudi-preprosto. Imajo več pasem (ni pravilo), mladiči niso cepljeni, razglisteni, socializirani, novim skrbniom ne znajo svetovati prav, ne preverjajo kako je z mladičem. Nove skrbnike ne sprašujejo (kje bo pes, izkušnje, kaj bodo delali s kužkom), niso ga pripravljeni vzeti nazaj, če je to potrebno, niti v varstvo. ne gledajo na kvaliteto psov (zdravje, karakter) in ne parijo s preudarkom. Velikokrat mladiček, kljub zdravljenju umre.

Posted 26 April 2007 - 08:46 PM
Samo zanima me (itak so mi buldogi najlepši beli ali pa barve bele kave).
Hvala.
Posted 29 April 2007 - 03:37 PM

Posted 30 April 2007 - 01:44 PM
Posted 02 May 2007 - 12:39 PM
Zanima me kje se kupi tiste torbice za okoli pasu,da imas lahko noter igraco pa priboljske pa kliker??Je kdo to mogoce videl kje v kaksni pasji trgovini?Ker jaz iscem malce vecjo to torbico-ne tisto majhno,ki je samo za priboljske.Fino bi bilo da je za okoli pasu oziroma dovolj velika za kliker,priboljske in se kaksno manjso igracko.
Hvala vsem pasje-ljubcem za pomoc

Posted 04 May 2007 - 02:57 PM
Moja psička je začela ful ampak res FUL grizt! Zdaj nevem, če je to zaradi zob (stara je 8 tednov) ampak, prej tega ni delala. Pa ne pomaga, če jo kregam al pa včasih jo mal po gobčku, ona je taka, da nič ne razume. Sploh nevem, kaj naj še naredim, upam da je samo obdobje, ker nočem, da bo grizla tudi, ko bo velika.
Aja, a je nujno, da psa peljš v šolo?
Posted 04 May 2007 - 04:42 PM
In ne, šola za pse ni nujna, je pa priporočljiva.
Posted 04 May 2007 - 06:47 PM

Posted 04 May 2007 - 10:05 PM
jz se spomnem da sm bla skoz popraskana po rokah k je bla Lola še mladiček k je res mela zobke k šivanke...
pa tut zard česa bi te pa sovražla no?

After all this time?
Always.
Posted 05 May 2007 - 08:22 AM
Ja ampak ona grize samo mene, ker sem ugotovila, da me sovraži.

Grize tebe, ker ve da si ji pustiš!
1. priden kuža je zmatran kuža!
2. kdor teži nič ne dobi!
3. željena vedenja obilno nagrajuj in hvali!
4. Ko te psička začne grizt glasno in odločno reči NE ali FUJ...vedno isto besedo. Obmiruj in jo grdo poglej. Če ne zaleže jo primi čez gobček, tako kot to stori pasja mama. Ne smeš biti pregroba, ampak mal pritiska mora občutiti. Ko te spusti ji pa daj kako njeno igračo za nagrado. Lahko vržeš, da bo še bolj zanimiva. Pa vedno naj ma nekaj žvečljivega, tud lesena palca je OK.
5. Mala šola je za moje pojme obvezna. Mora biti pa dobra (ne delajo s silo, cukanjem). Če bi bila jaz iz okolice LJ bi izbrala ŠVRK, KD AGILITY ILIRIJA, KD KRIM...V CE KD CELEIA...za ostala območja pa ne poznam preveč.
Psu ne sme biti dolgčas, takrat začne grist, kopat luknje, lajat na mimoidoče...čim bolj zaposlit njegove možgančke!!
6. Skozi igro postaviš pravila. Doslednost, vztrajnost, potrpežljivost in veliko ljubezni je pa ključ do uspeha.

Posted 05 May 2007 - 08:36 AM

pač grizejo več ali manj vsi mladički,potem se spravijo na copate,tepihe,pohištvo,pač nakupi čim več igrač, ti pa vsekakor priporočam pasjo šolo
in ziher te ima najraje med vsemi

Posted 05 May 2007 - 09:52 AM

0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users