Jump to content

Photo

PIZZA

• Please log in to reply
231 replies to this topic

#81 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 09 January 2007 - 10:43 AM

Tole je pač zdrava različica,oz vsaj približno zdrava in je moja različica,ker mi tak okus bolj paše...komot bi lahko brez jajc ampak so noter tudi zaradi tega ker ni kvasa in nekak zadevo skup držijo.Boljša je

Samo to ne drži. Tudi če je testo brez kvasa, se drži skupaj. Kvas nima nič s tem, ampak gluten v moki. Boljša kot je moka in več kot ima glutena, bolj se sprime. Nima pa kvas nič z lepljivostjo testa.

Jaz sem jo zadnjič naredila iz krušne moke (ali je bila črna? confused.gif ), tip 1100 in je bila odlična.

• 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#82 bluberry

bluberry

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1350 posts

Posted 09 January 2007 - 12:27 PM

Nevem jaz jajca dajem noter predvsem zaradi okusa..meni tako bolj paše,mi je bolj poln okus.

• 0
Fake people wear fake clothes and have feak personality becouse they have FAKE BRAINS!
WINK (fake one) :))))

#83 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 09 January 2007 - 05:21 PM

najraje jem pico z morskimi sadeži, vedno in povsod smile.gif
  • 0
"It's impossible." said pride. "It's risky." said experience. "It's
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.

#84 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 09 January 2007 - 10:03 PM

Bluberry baje tako pico z jajci in mlekom delajo na jugu italije.
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#85 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46004 posts

Posted 11 January 2007 - 12:47 PM

ena zanimivost kako bi naj pica nastala (verzija, ki nam jo je povedal profesor pri Zg. Evrope - sr.vek): v srednjem veku ko niso poznali krožnikov, so namesto njih uporabljali ploščate kruhke. Na njih so si nalagali hrano in jedli z njih. Kruhkov niso pojedli, ampak so jih po uporabi zavrgli. Ker pa so bili užitni in so na njih ostali ostanki hrane, so jih pobirali revni sloji in jih jedli.
  • 0

#86 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19979 posts

Posted 13 January 2007 - 08:36 PM

zanimivo, ni kej smile.gif

zdajle sem tako lačna postala, ko sem naslov teme pogledala, kar krulit mi je začelo, pa nevem, kaj bi si za jest nardila cry.gif
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#87 bluberry

bluberry

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1350 posts

Posted 13 January 2007 - 09:22 PM

Frčica,znaimivo,o tem se mi ni sanjalo..
no no..jajčka pašejo v pico aha... tongue.gif biggrin.gif
  • 0
Fake people wear fake clothes and have feak personality becouse they have FAKE BRAINS!
WINK (fake one) :))))

#88 URŠKA

URŠKA

Wind-addict kitesurfer

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 7203 posts

Posted 23 January 2007 - 05:03 PM

Zadnjič sem naredila zelenjavno pico pa so domači rekli, da sem si nakopala še eno jed več, ki bo moja specialiteta. biggrin.gif

Testo sem naredila v avtomatu za kruh (program za gnetenje), sestavine pa standard naložila: polnozrnata Farina, 3 deci vode, 2 žlici olivnega olja, malo cukra, sol in kvas.

Ko se pa spet lotim, jo pa naredim pol z zelenjavo (+bučke, beluši, rukola), pol z inčuni (+mocarela, črne olive).
  • 0
"Celotno moč pridobiš šele takrat, ko se zaveš, da si prav to moč uporabljal že ves čas za to, da si sam sebe spodnašal." Deepak Chopra

#89 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4141 posts

Posted 23 January 2007 - 05:31 PM

Glede na to, da imamo doma krušno peč nam vse do pred kratkim ni padla na pamet ideja, da bi si jo spekli. No za božič sem le prepričala starše, da naj skupaj s kruhom dajo zraven meni še pico in je uspela. Prva je bila sicer iz kruhovega testa in je tak fajn pasal zraven, ker imam rada tako tršo skorjo. Druga pa je imela pač navadno piza testo..obe sta odlično uspeli. Nadev je bil pa dokaj standarden, pelati niso manjkali pa svež paradižnik, šunka, pršut, veliko sira, origano, bazilika, paprika, jajce...v bistvu si je vsak nadeval pač kaj je želel jest. Definitivno bo treba to ponovit.
  • 0

#90 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 23 January 2007 - 11:41 PM

Ja fant mi "grozi" da bova midva tud mela krušno peč zarad pizze. Bomo vidli....
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#91 pinga

pinga

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3804 posts

Posted 24 January 2007 - 01:26 PM

moja starši si jo bodo letos zgradil v dnevni. se bo dalo tudi pečt. njam, komi čakam sanjske pice tongue.gif
  • 0
"Freedom is just another word for nothing left to loose" (J. Joplin)

#92 Emily

Emily

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11537 posts

Posted 31 January 2007 - 04:03 PM

Nekaj časa sm velik jedla morsko pico al pa margarito. Zdaj skoraj vedno samo še kraško, mi je najboljša! :=)
  • 0

Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.

#93 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 04 February 2007 - 07:16 PM

Js sm danes delala spet pice, so mi ful dobro ratale, tudi testo je blo fenomenalno. Sem pa nardila klasično, potem tako s suho salamo in papriko, tunino (testo namazala z zmesjo stisnjenega česna in olivnega olja) in zelenjavno ... sem pa gor svašta nametala, od pečenih melancanov, sveže paprike, koruze, gobic, črnih pečenih oliv in polnjenih zelenih oliv, sira je blo 5 vrst (on klasičen, mocarela, nek ful dober za na žar, en z drobnjakom pa še plesniv) in so ble res zlo dobre. happy.gif
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#94 žabica

žabica

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1227 posts

Posted 24 February 2007 - 09:08 PM

joj .pizzaa. ko slišm to besedo se mi učke zasvetijo:) men se tud zdi da sem jaz zasvojena z pizzo..
najraši pa jem narmalno + koruza+tatarska:)smile.gif
mjam
  • 0
"Raje bi imela en cvet in lepo besedo od prijatelja dokler sem živa, kot pa polni tovornjak cvetja ko umrem!"

• Guests

Posted 15 October 2011 - 09:44 PM

Malo stare teme obujam, ker ravno nimam kaj početi, za spat je pa še prezgodaj zame smile.gif

U glavnem, moj fant naredi perfektno pico, za moje pojme. Res 1A. Jaz naredim testo on pa se poigra z ostalimi stvarmi.

V testo dam 40 dag moke, 2 dcl MLAČNE vode, 2-3 žlici olivnega olja, zvrhano žličko soli in pol toliko sladkorja in pa seveda pripravljen kvas. Tega pripravim tako, da v 1 dcl mlačnega mleka (ne sme biti prevroče) zdrobim 2 dag kvasa, dodam približno žličko (ne preveč zvrhano) sladkorja in nekaj moke (približno 2 žlici) tolk da pride ta zmes malenkost gostejša. To pustim 15 minut, da vzhaja in dodam k preostalim sestavinam za testo. Testo potem fajn pregnetem, se mi zdi da je to precej bistveno za dobro testo. Pustim vzhajati vsaj eno uro - ponavadi še dlje, nekje 3 ure, v tem primeru posodo v kateri testo vzhaja pokrijem namesto s prtom, s polivinilno vrečo, da se na testu ne naredi skorja. Po možnosti po uri in pol še enkrat pregnetem in dam spet vzhajati. Aja pa preden gre testo počivat ga čist na tenko še premažem z olivnim oljem (no odvisno, kolk ga dam že prej v testo).

Ok vem, cela kolobocija okol testa, ampak naj priznam, da sva s fantom res pico manijaka in se res zavzameva ko jo pacava smile.gif

No on pa se potrudi z nadevom, recimo zmeša pelate in še neko drugo paradižnikovo omako, doda začimbe, zmiksa in polije po testu, doda mešanico navadnega sira in mozzarelle, gobice (sveže), itd itd..
  • 0

#96 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 15 October 2011 - 09:54 PM

Jaz pa nič kaj ne kompliciram s testom. Moka (predvsem mehka, malo ostre), kvas, topla voda, solim,
pa dodam olivno olje s česnom (Gea). Zamesim, nič ne pustim vzhajat. Razvaljam, potem namažem gor
kako paradajz omako z začimbami (dobra mi je od Naturete z baziliko), ponavadi delam s pršutom, naložim,
nato dam šampinjone iz slanice, pa papriko, zelene olive, mocarelo, posujem z origanom. Naslednjič bom
dala še feferone. Pa, ko je že pečena, še si malo kečapa stisnem gor (trenutno mi je najboljši Špar Vital).
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#97 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29703 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 16 October 2011 - 10:24 AM

jaz dajem v testo nujno mleko (zdej nadomestke), ker mi je full boljše testo kot pa z vodo. pa enkrat mi je bikini svetovala, naj že v testo vsujem mešanico začimb, in je res mega.

za 'podlago' nikoli ne uporabim že narjene omake ali bog ne daj kečapa, ampak zmeri skuham moj paradajz zos s čilijem. na pico pa zelenjavo (tudi vloženo, npr. feferone, papriko), gobe in sir pa še posujem z zaimbami.

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#98 redkvica

redkvica

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2250 posts

Posted 16 October 2011 - 11:16 AM

Špela, kakšno mešanico začimb imaš?
  • 0
If sometimes you feel yourself little useless, offended and depressed, always remember that you were once the fastest and most victorious sperm in your group!

#99 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 16 October 2011 - 11:54 AM

Jaz pa ful ne štekam, kako lahko nekdo po že pečenem kosu pice polije tisti umetni kečap kot 'dodatek'. Sej vem, okusi so okusi, ampak come ooooon, cel okus pokvari, pol pa si raje polij kešap po kosu kruha, ker bo isto. ohmy.gif
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#100 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 16 October 2011 - 12:17 PM

Jaz samo na določene pice dam kečap (ko jem zunaj), če je pica dobra, ne rabi kečapa, nekatere ga pa pač rabijo. laugh.gif
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users