Malo stare teme obujam, ker ravno nimam kaj početi, za spat je pa še prezgodaj zame
U glavnem, moj fant naredi perfektno pico, za moje pojme. Res 1A. Jaz naredim testo on pa se poigra z ostalimi stvarmi.
V testo dam 40 dag moke, 2 dcl MLAČNE vode, 2-3 žlici olivnega olja, zvrhano žličko soli in pol toliko sladkorja in pa seveda pripravljen kvas. Tega pripravim tako, da v 1 dcl mlačnega mleka (ne sme biti prevroče) zdrobim 2 dag kvasa, dodam približno žličko (ne preveč zvrhano) sladkorja in nekaj moke (približno 2 žlici) tolk da pride ta zmes malenkost gostejša. To pustim 15 minut, da vzhaja in dodam k preostalim sestavinam za testo. Testo potem fajn pregnetem, se mi zdi da je to precej bistveno za dobro testo. Pustim vzhajati vsaj eno uro - ponavadi še dlje, nekje 3 ure, v tem primeru posodo v kateri testo vzhaja pokrijem namesto s prtom, s polivinilno vrečo, da se na testu ne naredi skorja. Po možnosti po uri in pol še enkrat pregnetem in dam spet vzhajati. Aja pa preden gre testo počivat ga čist na tenko še premažem z olivnim oljem (no odvisno, kolk ga dam že prej v testo).
Ok vem, cela kolobocija okol testa, ampak naj priznam, da sva s fantom res pico manijaka in se res zavzameva ko jo pacava
No on pa se potrudi z nadevom, recimo zmeša pelate in še neko drugo paradižnikovo omako, doda začimbe, zmiksa in polije po testu, doda mešanico navadnega sira in mozzarelle, gobice (sveže), itd itd..