Moj punto je 1,3 dizel in komot prehitevam po Vrhniškem klancu (sam letos sploh vinjete nisem kupila)
Tudi sicer je men čist dovolj, nič ne pogrešam, ker nimam težke noge in se ne izživljam na cesti.
Posted 01 June 2016 - 07:25 AM
Moj punto je 1,3 dizel in komot prehitevam po Vrhniškem klancu (sam letos sploh vinjete nisem kupila)
Tudi sicer je men čist dovolj, nič ne pogrešam, ker nimam težke noge in se ne izživljam na cesti.
Posted 01 June 2016 - 07:44 AM
Neytiri: mislim, da je za tvoje potrebe in denarne zmožnosti čisto okej 1200 kubični motor, število valjev pa res ni bistveno. Pri starem avtu je dovolj vedeti, da je bil skrbno vzdrževan in da ne rjavi (preveč). Pri starem avtu moraš vedeti, da hitro lahko kaj crkne, čeprav je še včeraj zgledalo, da nima kaj crknit. Močnejši motor, večja požrešnost goriva. Previdna vožnja naj ti bo glavna zapoved. Na tvojem mestu bi prej investiral v vinjeto, ker se ti čisto lahko primeri, da boš pomotoma zapeljala na cesto, ki zahteva vinjeto, pa je kazen nekajkrat višja od cene vinjete.
ESTOY FLOR DE ATORRANTE
UN CONTURSI MALEANTE
Posted 01 June 2016 - 07:51 AM
Posted 01 June 2016 - 07:55 AM
Zakaj ne? Z najinim prideva v še tako strm klanec, prehiteva se pa tudi brez problema.
Itak da prideš v klanec lol, ampak se pač pelješ 80 namesto 130.
Recimo na primorski avtocesti v vrhniski klanec moram obvezno na vozni pas, ker lahko pozabim na prehitevanje. Prav cutim kako mu zmanjka moci, cepra sem prej (po ravnem) vozila cez omejitev. S tavelikim avtom, ki tudi ni najbolj mocen, pa teh tezav ni.
Točno to. Mami ma minija z 1.6 motorjem, ampak samo 100 konji, medtem ko mam jaz tudi 1.6 motor, ampak ma 120 konjev in je največja razlika. Moj premaga klanec čist brez upočasnjevanja, z minijem se moram pa pač umaknit in vozit počasi, čeprav šaltam v nižjo in tiščim pedal do daske.
Neytiri, pomoje ti je 1.2 drugače za po mestu dost, pač ne boš mogla neki ful eksplozivno štartat pa prehitevat, ampak vseen čist ok. Jaz sem mela prej Peugeota 107 z 1.0 motorjem in manj kot 60 konji, pa je bil čisto super, pa tut na morje sem šla z njim in sem ga po klancu navzdol tiščala 160. Sicer se je ves tresel, kot da bo razpadel, ampak je pa šel. Tut prehitevat se je itak dalo, ker ko ga pripelješ do 130 pač gre, samo ko moraš upočasnit pač traja, da spet prideš nazaj na 130.
After all this time?
Always.
Posted 01 June 2016 - 08:19 AM
Se strinjam z Errolom.
Itak da prideš v klanec lol, ampak se pač pelješ 80 namesto 130.
Kje na AC pa je tak klanec, da ga ne bi mogel normalno zvozit? Še nisva naletela nanj.
Drugače pa mislim, da je vse stvar navade. Če si navajen enke ali 1.2, boš močnejšega potem kvečjemu vozil kot pesem. Obratno se je pa verjetno težje navadit.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 01 June 2016 - 08:32 AM
Tisti klanec pred Nanosom v smeri z morja proti Lj recimo je tak. Pa ne pravim, da ga ne moreš zvozit haha, ampak pač jaz se z minijem ne morem tja gor peljat več kot 100, sploh ker je ponavadi vedno tut tko, da se en debil po prehitevalnem pelje 100 in zgubiš ves zalet.
After all this time?
Always.
Posted 01 June 2016 - 08:32 AM
Posted 01 June 2016 - 08:34 AM
Otroci, očitno.
― V. Van Gogh
Posted 01 June 2016 - 08:36 AM
Posted 01 June 2016 - 08:41 AM
Tudi prav. Jaz sem samo komentirala, da če se ti 1.2 avto na klancu ustavi in če z njim ne moreš prehitevat, ga očitno ne znaš vozit. Niti ni bila nobena AC omenjena. Je pa dejstvo, da je to šibek avto, saj to menda ve vsak idiot.
― V. Van Gogh
Posted 01 June 2016 - 09:54 AM
Zakaj ne? Z najinim prideva v še tako strm klanec, prehiteva se pa tudi brez problema.
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 01 June 2016 - 09:56 AM
Sem štekala in ugotovila, da po dveh letih še kar nisi prebolela. Spraševala sem te, kakšno zvezo ima to z napisanim. Napisala si pa točno to - da se ustavi.
Sicer pa naj vsak vozi avto, ki si ga lahko privošči oz. v nekaterih primerih takega, ki mu ga kupijo starši. Po kurčenju pa res ni nobene potrebe.
― V. Van Gogh
Posted 01 June 2016 - 10:09 AM
Neytiri, za mestno vožnjo je po mojih izkušnjah avtomobil, kot ga opisuješ več kot dovolj. Mene bi bolj kot moč motorja skrbelo to, da je večina Cliotov v tvojem cenovnem okviru stara 10 let in več. Vemo pa, da ima vse svoj rok trajanja. Vem, da si omejena z budgetom, ampak vseeno bodi previdna pri nakupu. Da te ne bodo na koncu vzdrževanje in popravila stala več kot sam avtomobil.
Posted 01 June 2016 - 10:10 AM
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 01 June 2016 - 10:16 AM
Kaj bi jaz morala prebolet?
Da sem tolikokrat delala izpit, še po več letih imaš toliko za povedat čez to, zmerjala si me pa že takrat. Žalostno in čisto nepovezano s temo, o kateri govorimo. Zate smo itak že vse dojele, da si brilijantna vozica, zase pa tega nikoli nisem trdila. Neytiri sem samo povedala izkušnjo z mojim avtom.
― V. Van Gogh
Posted 01 June 2016 - 10:22 AM
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 01 June 2016 - 10:28 AM
To bi kvecjemu ti morala prebolet, ne jaz.
Jaz sem pozabila že zdavnaj, moj bančni račun si je pa tudi že opomogel. Si pač edina, ki je imela ful za povedat čez to.
Sicer pa čestitke!
― V. Van Gogh
Posted 01 June 2016 - 10:40 AM
Jaz sem svoj čas vozila Yugo 45 (samo 4 prestave), Renault 5, Škodo Felicio,... nič od tega ni imelo močno mašino in sem povsod prišla. Sploh za relacije, ki sem jih takrat delala (Karmnik - Kranj - Ljubljana) so bili vrh glave dovolj. Petkica naju je nekajkrat pripeljala tudi na jug Dalmacije. Res pa je tudi, da so vsi trije pred vsakim hribom počepnili ... gor so prišli, ampak počasi
Enak nasvet imam kot Kalypso!
Imava 13 let star avto, ves čas je v naših rokah (najprej ga je nekaj let vozil moj oče, potem sva ga odkupila midva. Vedno je bil redno servisiran, ves čas smo vedeli kaj se je z njim dogajalo (ni bil karamboliran ali da bi bili kilometri nazaj prevrteni), pa nama je v zadnjem letu praktično odpovedalo vse, kar bi lahko (pa še kakšna stvar več ). Ko že misliš, da imaš vse zamenjano, spet nekaj odpove. Pred naslednjim "ta velikim" servisom ga imava v planu prodat za cca 1.000 eur.
Tako da res priporočam previdnost pri nakupu tako starega avtomobila. Če le imaš kakšnega kolega mehanika, naj gre s tabo pogledat. Pa še njim se marsikaj lahko izmuzne!
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 01 June 2016 - 10:49 AM
Meni je no go edino avto brez servo volana (in klime, no ), ker nimam dovolj močnih rok, da bi ga sploh lahko obrnila. Ostalo preživim.
― V. Van Gogh
Posted 01 June 2016 - 10:56 AM
Midva sva tudi preživela v 20 let starem 1.2 golfiču brez klime in servo volana. Povsod sva prišla. Tudi prehitevala sva Pa v klancu mu tudi ni toliko zmanjkalo, da bi kar rikverc šel
Prav pogrešam ga. Pa pri teh starih avtih, ki so jih včasih masovno vozili, so deli zdaj na široko na voljo in poceni.
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
0 members, 1 guests, 0 anonymous users