Jump to content

Photo

Kako šparate in kje živite?

• Please log in to reply
553 replies to this topic

#81 fifa

fifa

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5418 posts
  • Interests:Finding out how the world works ... :)

Posted 10 October 2008 - 03:10 PM

Jaz bom pa kar rekla, da nisem razvajena. tongue.gif Žepnine nikoli nisem imela, štipendijo še manj, mobitel sem si (in si še) vedno sama plačevala, občasno pa sem si, ko sem kaj prišparala, kupila sama tudi kakšen kos oblačila ali kozmetike. V zadnjem letu mi sicer mami občasno da 5€ za mobitel pa tudi, če grem kam ven (kj bolj konkretnega, kot je kino, večerja itd., in ne samo na pijačo) mi kdaj da 10€. Pa ravno tako preživim. Res je, da živim doma, računov seveda ne plačujem in tudi hrano večinoma kupuje mami. Občasno pa tudi sama kaj kupim za doma ali za člane družine (za rd, božič).
Fant je zaposlen, vendar mi denarja ne daje. Mi ga je že ponujal, vendar ga nisem vzela. Zgodilo se je tudi že, da sem mu posodila nekaj denarja, ki mi ga ni potem vrnil. Pa se ne sekiram (in sem mu tudi rekla, ko je omenjal da mi je dolžan, da naj pozabi. No, sj pol je reku..."Naj ti bo zaenkrat. Ti bom pri ploščicah odštel. biggrin.gif), ker itak večinoma ko greva ven on plačuje. Ne pa vedno. Če greva na večerjo vsakič eden plača in sva zmenjena.
Za prihodnost si pa želim, da se bom enkrat s fantom v eno hiško preselila. Vem pa, da bo to še trajalo in bova za začetek najbrž živela pri njemu doma. Za gradnjo hiše se le potrebuje kar nekaj financ... ermm.gif
  • 0

A tree too big to embrace ... is born from a slender shoot. A nine-story tower ... rises from a pile of earth. A thousand-mile journey ... begins with a single step.

(taoistična modrost)

#82 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 10 October 2008 - 03:14 PM

QUOTE(crna @ 10. 10. 2008 - 16:05) View Post

Ni, gre samo zato, da res kopičiš doma enormne količine kozmetike, ki res presegajo mejo normalnega. V drugi sapi pa trdiš da tega ne počneš. To je vse kar sem napisala, ti pa iz tega razvlečeš cel doktorat in mi skušaš podtaknit neke svoje besede (citiram tvojo poved zgoraj), ki niso resnične.

Jaz te sploh ne kapiram. A poskušaš sebe poveličat al kaj? Zakaj mi zdej tle neko kozmetiko strašno ven vlečeš, ko pa je nihče (razen, seveda, tebe) ni nevem kako omenjal v tej temi? A je tole mogoče tema o tem, kaj si mislimo o kopičenju nevem česa? Ne zastopim, kaj bi rada dosegla, častna beseda, da ne. Če bi se rada pa kej pogovorila, pa obstajajo zasebna sporočila. Pa seveda pojma nimaš, kaj vse imam jaz doma. Ne veš, ker nisi bila nikdar pri meni doma. Ne veš, kaj jaz počnem s to kozmetiko, točno s kom jo delim, itd. Malo neumesno se mi zdi tole tvoje vsajanje za brezveze.

Pa seveda nimam enormne količine kozmetike in general, ampak imam pač veliko zadev za lase, čeprav se trudiš prikazat vse tak, ko da imam nasploh vse kozmetike 100 kil. Imam pač rada 'lasne' stvari in mi ni težko več denarja dat za to, seveda pa tud tle ni neomejeno in lahko zapravim samo tisto, kar si dam na stran. Sem pa pri ostalih stvareh zelo zmerna, česar pa sicer ne veš ker me ne poznaš, čeprav si domišljaš, da me. V takih temaš se vedno kej takega potem izcimi, pa že mislim, da se ne bo, ampak se vedno znova zmotim.

Sem končala tle, itak je že šlo vse skupaj predaleč. Lahko pa kamot podaš še zaključno misel.

Fifa, kje pa potem dobiš denar? Veliko delaš preko študenta?
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#83 fifa

fifa

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5418 posts
  • Interests:Finding out how the world works ... :)

Posted 10 October 2008 - 03:41 PM

QUOTE(DiLeMa @ 10. 10. 2008 - 15:14) View Post

Fifa, kje pa potem dobiš denar? Veliko delaš preko študenta?

Ne, preko študenta skoraj nič ne delam. Med lanskimi poletnimi počitnicami sem nekaj pa letos. Ne vem...denar sem prišparala od rojstnega dneva, kakšnega Miklavža ali Božička pa včasih mi je stara mama dala kakšen tolar oz. sedaj evro. Tudi sama sem se že velikokrat čudila, da mi je uspelo skozi pridet, pa mi je. smile.gif Hja, je pa res, da za mobitel sem včasih precej manj porabila, kot sedaj. Pa še sedaj ne porabim veliko. smile.gif Pa sj kaj pa rabim smrklja kupovat. Ne rabim glih ne vem kaj. Edino kaj za oblečt si zdej rada kdaj kj kupim pa si ne morem glih vedno. Pač malo počakam, da mami kaj financira oz. dodam še sama.
  • 0

A tree too big to embrace ... is born from a slender shoot. A nine-story tower ... rises from a pile of earth. A thousand-mile journey ... begins with a single step.

(taoistična modrost)

#84 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 10 October 2008 - 04:07 PM

Dobro, bom bla pa tiho, da bo vse ostalo pri tem, kako nobena tle ni razvajena. Razen mene, ki to odprto priznam.
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#85 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 10 October 2008 - 04:16 PM

Vse kar sem hotela napisat je to, da nisem razvajena na 'klasičen', filmski način. Nisem klasična daddy's little girl, ki dobi vse. Dobim izključno toliko, kolikor se zdi staršen primerno, za več pa nikdar nisem prosila. Do pred enim letom sem dobivala na mesec 10.000 tolarjev oz. kasneje 50€ in si s tem plačevala mobitel, žuranje, pijačke, kino, kozmetiko in vse ostalo. Večina mojih kolegov je dejansko imela več, pa se nisem pritoževala (ker tudi jaz nisem imela malo, pa tudi če lepo porazdeliš, je še preveč). Sem pa slaba v šparanju in ponavadi vse zapravim, ne glede na to, kolk dobim. Tudi zdej zapravim (skoraj) vse, pa dobim kar konkretno več. Je tudi več izdatkov, a spet ne toooliko več. Vem, da sem lahko za koga razvajena in me to ne moti. Jaz pač sebe ne vidim tako, ker nikdar nisem izsiljevala staršev za keš in stvari, tudi ne mislim, da moram imet vse kar vidim in podobno. Tudi me ne jezi, da me vidiš kot razvajeno. Me pa razjezi, ko se vržeš na mojo edino fiksacijo (ki jo priznavam) in pišeš v stilu, kot da na splošno kupujem vse v enormnih količinah. Ne počnem tega, sem pa bolana na vse lasno, ampak se tudi v zadnje času kar se da držim nazaj in si postavljam neke malo bolj jasne meje. Imam pa drugje dosti bolj stroge meje, ampak sej zdej to niti ni važno, pa tudi tema dejansko govori o nečem drugem. To, da imam vsega dovolj, je pa dejstvo. Pa tudi če bi imela manj, ne bi sranja peljala.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#86 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32298 posts

Posted 10 October 2008 - 05:15 PM

QUOTE(reddish ancha @ 10. 10. 2008 - 14:48) View Post

_M_ _ seveda, doma sem tudi jaz rada in se mi zaenrtat ne mudi na svoje (dokler pa sem v Lj, sem itak praktično sama)... Ampak če bi pa denimo ne bi imela te možnosti in bi izbirala med majhnim stanovanjem in tem, ali živim pri fantovih starših, pa absolutno raje izberem majhno stanovanje ...
Se raje stiskarim v majhnem stanovanju ali pa sem doma magari do 30. leta.

Midva sva v bistvu oba pri nas, on ima tu prijavljeno tudi stalno bivališče. Verjetno bo kar a splošno držalo, da so moški bolj prilagodljivi v tem smislu, da je njim lažje živeti z ali pri družini partnerke, kot pa obratno. Ne vem za moškega/fanta, ki bi se pritoževal nad taščo, obratnih primerov pa je verjetno kar precej, hehe biggrin.gif
Skratka, hotela sem povedat, da nama ni sile, imava svoj mali svet v naši veliki hiši, hehe wink.gif
On se res super razume z mojimi starši, skoraj bi lahko rekla, da bolje od mene, posebej z mamo ermm.gif

Ampak to je že debata za kako drugo temo.. oops.gif
  • 0

#87 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15731 posts

Posted 10 October 2008 - 08:32 PM

Že od nekdaj rada šparam,
denarja zapravljati ne maram,
raje nosim ga na banko,
kot, da razvajam svojo danko.

• 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#88 Limona

Limona

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 899 posts

Posted 10 October 2008 - 08:53 PM

laugh.gif
  • 0

#89 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15173 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 10 October 2008 - 09:08 PM

Js sem se pa odločla, da bom za eno manjše potovanjece naslednje leto zdej vsak teden si dala nekaj denarja na stran. Ker se zavedam, da bojo z njim precejšnji stroški, in si bom pač zdej privoščla malo manj in pol uživala.

Kaj pa tiste, ki upravljate z delnicami, a se pozna zdejšnja kriza? Sma se z mami pogovarjale dans, pa mi še zdej ni jasno od kod finančna kriza v evropi (vpliv amerike, kakšen) in sem res en tak mali širše ekonomski tumtum.

(pa tale mali mini argue med D&c.: jst osebno imam občutek, da sem razvajena, ker sem že over 18, pa mi starša plačujeta faks: stanovanje, stroške. Imam prijateljico, sošolko, ki mora ful delat za vse (job kot job, preko študenta), in če se primerjam z njo res izgleda, kot da mi je vse podarjeno. Pa se zavedam, dal ne zahtevam velik, ampak vseeno. Dala mi je vedet, kako je, če si prepuščen bolj ali manj sam sebi, se lahko le nase zaneseš in hkrati folgaš še uspešen študentski in socialen lajf in zdej pač mal bolj trdo gledam na vse skupaj. tako da do neke točke razumem crno, bolj ali manj pa razumem tudi to, da vsak na svoj način živi in pika. In sem ista kot dilema, neverjetno zanič v prihrankih. zato sem se pa odločla, da si bom začela dajat na stran denar. Plus job, ko bo to mogoče, poleti najverjetneje, ker se mi zdjle jeseni pač ni izšlo, pa sem se res veselila sicer.)
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#90 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15731 posts

Posted 10 October 2008 - 09:13 PM

2. del

Trgam hrano si od ust,
sploh ne grem več na dopust.
Dokler čevljev ne pošvedram,
novih za hudiča na noge ne dam.

Zakaj bi kupovala parfum in deodorant,
na moj naravni vonj že navajen je fant.

Šparam, šparam kolker se le da,
da nekoč bom bogata babica!

• 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#91 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 10 October 2008 - 09:41 PM

Imam 18 let, živim doma, financirajo me starši, delam samo med poletjem. smile.gif
  • 0

#92 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85932 posts

Posted 10 October 2008 - 10:40 PM

^^Enako, samo da sem dve leti starejša.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#93 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 12 October 2008 - 10:45 PM

Meni starši plačujejo vožnjo, bone, knjige, vse, kar je potrebno doma, sama si pa plačujem telefon in kar si kupim zase (cunje, kozmetika, za ustvarjanje). Načeloma mi dasta pa tudi za cunje vedno kej zraven. Mam 190 € štipendije, vsak mesec dobim še kej od babi, delam samo med poletnimi počitnicami, bi pa najbrž delala več, če ne bi mela štipendije. To mi kar velik olajša...

Načeloma znam varčevat, vem, kdaj ne smem zapravljat in kdaj lahko. Vem, da bom mogla nekoč bolj šparat in mislim, da bo šlo. Sem pa mal razvajena glede tega, da kej dobim, priznam. Ponavadi se zapičim v kako stvar in se obrnem na očija oops.gif
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#94 Morska

Morska

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 260 posts

Posted 13 October 2008 - 12:12 PM

s fantom imava skupne finance - plačevat morava najemnino, telefone, hrano, bencin, obleke, kozmetiko, zdravila, elektroniko, kuhinjske pripomočke tudi potovanja, darila, prehrano zunaj, žurke, pijačke, rekreacija, kultura. pa kredit za avto mava za odlačevat.

on dobiva štipendijo pa doma mu dajo nekaj, služi pa honorarno, prek ŠS z raznimi deli (inštrukcije, nastopi, računalniška popravila in pomoč na domu pri kakih programih, virusih ipd.).
jaz dobivam pokojnino po pokojnem očetu in občasno kaj zaslužim honorarno, prek ŠS (članki, organizacija, vizažistična dela, prodaja).
od doma živim že od 19-ega leta, doma mi ne dajejo nobenih dohodkov od 16-ega, razen po maturi se mi je sprostil varčevalni račun od katerega sem živela par let in si vse plačevala, da mi ni bilo potrebno delat (takrat je bilo to miljon pa pol, samo je šlo hitro ker sva z bratom mami kupila pralni stroj pa še sem imela nekaj dologv za poplačat pol mi je ostalo kakih 900 tisoč bivših sit, nekaj od tega imam še danes na skaldih). kar nekaj let sem tudi prejemala kar visoko štipendijo - z visokim dodatkom na dobre ocene in študij izven domačega kraja - za razdaljo. takrat sem vedno kljub stroškom uspela kaj prišparat.

kako varčevati oz preživeti z nizkimi dohodki? včasih sem vedno živela enako, ne glede na 900tisoč na računu ali pa 90sit. zapufala sem se samo enkrat pa še to ne po svoji volji, ko mi je babica plačevala položnice za mobitel in potem na listek pisala kolko je bilo in sem potem vse odplačala naenkrat. drugače sem pa vedno živela s tem kar sem imela in če ni bilo, nisem kupila.

ko so prišle te večje podražitve z evrom, sem se (on pa je tudi zelo zmanjšal) najprej odpovedala kavicam in pitju zunaj. lepo se da tudi prišparat na hrani, če kupuješ v akciji in paziš, da hrano res porabiš in se ti ne pokvari, da jo ne mečeš stran. vseeno pa najcenejše hrane tudi ne kupujem, ker toliko sem pa le gurmanka, da začutim če je nekaj zanič - brez okusa, kemijsko itd.

njegovi starši nama dajo zelenjavo, domač vinček, domača jajca, kar pridelajo, pa tut nama kdaj kaj kupijo za dom ali elektronike (prenosni disk npr., zvočnike za Ipod ....). moji pa nama vedno nudijo možnost da prespiva v Lj (kar je skor vsak vikend) in prideva jest.

ne šparava pa na bencinu - čeprav dragi si je zdaj končno omislil mesečno za bus namesto da se vozi na faks z avtom, jaz sem končno šla na simobil - to so recimo zadeve kjer sva lepo prišparala v zadnjem času.
še en varčevalni ukrep imava od oktobra - v šparovček mečeva ves kovinski denar in ko bo treba kupovat darila decembra bo prav prišlo. naju prav zanima, koliko se bo nabralo. tako si je en par lani kupil novoletno potovanje v Prago za en teden.
kljub vsemu pa ne šprava preveč pri oblekah in pri kozmetiki. tukaj jaz kupim za oba tudi kakšno dražjo firmo oz pogosto kaj kar ne ravno rabim/-va.
šparava tudi na žurkah - noben od naju se ne napije v klubu ipd., pijačke s kolegi niso tako pogoste ampak kadar pa so pa nama ni probelm tudi častiti celi mizi (pa ne da se postavljava, ampak hočem rečt da nisva škrtice).

imava manj dohodkov skupaj kot marsikateri najin kolega, kolegica, ki dela in še živi pri starših pa vseeno nimam občutka, da nama bi šlo grozno slabo. je pa res da kadar škripa veva, da morava šparat in da je treba it pa kaj zaslužit.

na začetku (kake prve pol leta) je dragi skozi zapravljal za sladkarije pa kake dvd-je pa kr neki pa meni vsak teden neke malenskosti za darilca. sem rabila nekaj časa da sem ga prepričala, da za romantiko naj me objame, polupčka, mi pove da me ima rad, me pelje na sprehod, pač JE z mano, denar pa naj raje v žep da pa za kaj koristnega zapravi. zdej je priden, hihi - mi nič več ne kupi thumbup.gif .

edit: še ena stvar kjer šparam - pri kozmetiki in hrani bom VEDNO razrezala embalažo in porabila vse do zadnje kapljice - tudi zobno pasto, šampone, šminke, pudre itd.
  • 0

#95 bela

bela

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 377 posts

Posted 13 October 2008 - 12:19 PM

uf ja,... dobro je, da se navadita živet za sebe in sta neodvisna. Drugače pa sem jaz še vedno doma, pri starših, ker šparam da bom enkrat lahko šla od njih po svoje smile.gif
  • 0

#96 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26100 posts

Posted 13 October 2008 - 12:31 PM

midva pa dava vsak mesec 200€ na en drug tekoči račun in s tem šparava za počitnice ali pa pač namensko....kar še večjega potrebujeva.
  • 0

#97 Morska

Morska

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 260 posts

Posted 13 October 2008 - 12:54 PM

QUOTE(bela @ 13. 10. 2008 - 13:19) View Post

uf ja,... dobro je, da se navadita živet za sebe in sta neodvisna. Drugače pa sem jaz še vedno doma, pri starših, ker šparam da bom enkrat lahko šla od njih po svoje smile.gif

pridna! sej se da veš, boš vidla wink.gif . pa feeling je tut noro dober potem. tut če nimaš fanta. js sm najprej s cimri živela pa sama pa tko... to so izkušnje, k jih vsakmu priželim!
  • 0

#98 saska

saska

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 388 posts

Posted 14 October 2008 - 05:28 PM

živim v študentu... plača mi ga mama. dnar za lj mi daje predvsem sestra, včasih tut fotr. na tedn zapravim tk 10 evrov. delam ne, ker faks ne dopušča. pa mi vseen nič ne manka. mam use kar rabim, zadost hrane (včasih še preveč smile.gif), zadost za pit, zadost sladkarij, mam kje za živet, mam toplo vodo, mam toplo v stanovanju, mam komp pa internet...aja pa kolo smile.gif. kaj druga pa itak ne rabim, sm že od nekdaj navajena živet z malim.
  • 0
Popijem štirideset kav na dan, da sem lahko buden in mislim, mislim, mislim, kako premagati tirane in idiote.
Voltaire

• Guests

Posted 14 October 2008 - 07:44 PM

QUOTE(Kinky @ 24. 9. 2008 - 20:45) View Post

Ko sem bila študentka nisem nič, ampak res popolnoma nič privarčevala, ker nisem imela nobene štipendije. Odvisna sem bila od staršev (mame), s priložnostnimi deli sem zaslužila nekaj denarja in ga porabila zase (knjige, filmi, stripi, kozmetika, koncerti, avto, cigareti, alkohol).

Moje stanje je precej podobno Kinkyjinemu. Bom kr napisala s konkretnimi ciframi, kot je Dilema, ker se mi zdi, da se lahk stanje tk se najbolj konkretno oceni. Mama mi da 350€ na mesec. Zivim v enoinpolsobnem stanovanju s fantom, ki je poceni glede na kvadraturo, ampak gre zanj vseeno veliko denarja, Ljubljana je prav pasja kar se tega tice. V glavnem, za stanovanje s stroski vred dam priblizno 250€ na mesec, v mrzlih mesecih zarad kurjave mal vec. Pol so tu se boni, telefon, raznorazni drugi stroski, sprotna kozmetika, od obleke si samo tu pa tam kaj kupim, vecje nakupe ponavadi opravim nekje pomladi in jeseni alpa ce vmes kaj glih rabim. Plus tega so tu se basenge, ki priticejo skupnemu gospodinsjtvu, ki tut kr neki stanejo. Skratka, od tega "domacega" denarja mi ne ostane nic. Preko studentskega servisa delam ze 6 let (v Lj sem pa 7 let), in dobim na mesec recimo nekje 300€, ce delam 2-3x na teden. 100-150€ gre poleg tistih 350€ se za to, da sploh pridem cez mesec skoz, kar ostane, dam pa na stran, in ponavadi zapravim za poletna potovanja. Vcasih nasparam tudi do 2500€ od oktobra do junija, ampak grem potem poleti kam za mesec dni, plus od junija do oktobra ne delam, in mam same odhodke, tako da tisto potem vse gre. Kdaj bom zacela sparat za stanovanje, morebitnega podiplomca in kar je se takega... ne vem. Groza me je vcasih, ko pomislim, da sem stara 25 let, se vedno na faksu, se vedno me starsi prezivljajo, ampak enostavno zaenkrat se ne gre drugace. Ta mesec delam vsak dan, in bom dobla okrog 700€, s katerimi si bom lahko samo malo osvezila tekoci racun, ki je izpraznjen od poletja. Katastrofa. Trudim se pospeseno zdaj pospravit izpite in nardit diplomi, najt en siht, ampak ta spet od zacetka najbrz ne bo blazno dobro placan. Ce ga bom sploh kje dobla. sad.gif

Fant je tut student, ma sicer malo vec financ in vec nasparanega, ampak vseeno ne neki blaznega. Upam na zadetek na loteriji. smile.gif (najprej morm zacet spilat)

Aja, sam to bom se napisala. Od zacetka faksa, recmo 6, 5 let nazaj, ko so bli se tolarji, sem dajala za stanovanje priblizno 160€ (sem si delila sobo s prijateljico), pa to je blo za takrat drago, doma so mi pa dajali v € priblizno 290 na mesec. Z delom sem zasluzila recimo 150€, kar je blo noro veliko, sem si takrat kupla svojo prvo usnjeno jakno, dejansko sm si lahk privoscila, pa se ful prisparala..
Tk se sele vidi, kake so dejansko te financne spremembe v parih letih in inflacija. IPB Image
  • 0

#100 reddish ancha

reddish ancha

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 786 posts
  • Interests:branje knjig, pisanje za revijo, pilates

Posted 15 October 2008 - 12:21 PM

Sama ugotavljam, da tukaj v Ljubljani zelo težko kaj našparam ... Praktično si kakšen teden sploh nič konkretnega ne kupim in ne grem čagat, pa mi denar vseeno kar kopni. Za karto za vlak sem recimo ta teden dala 8 EUR (in za nazaj bom tudi), za mesečno vozovnico za trolo okrog 17 EUR, za 2 skripti (ki ju nujno rabim seveda vsega skupaj 16 EUR z vezavo vred (joj, za te fotokopije mi gre ful keša, pa sploh še nimam vseh skript sfotkanih). Za kartico popusta za na vlak bom dala okrog 20 EUR, za obvezno telovadbo bom dala 40 EUR za celo leto sicer... Pol pa še denar za vsak dan za kakšen prigrizek ... Joj, same nujne stvari, mimo katerih ne moreš, pa gre ful keša za to. Pol pa še denar za kakšne prijetne stvari (čage, članarina za fitnes itd. ) ... Ne predstavljam si, kako bi preživela, če mi ne bi starši toliko pomagali.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users