Sestavine
Posted 13 June 2005 - 08:12 AM
Ampak kot sem že napisala, se je ne da več dobiti. Bo pa spet na voljo jeseni.
Posted 13 June 2005 - 11:12 AM
Hvala!
To je krema od decleora, ki bi naj matirala kožo.Načeloma jo res, samo se mi zdi tak vodena.Mam pa tako mešano, k mozoljem nagnjeno kožo.A bi mogla nabavit nekaj z zaščitnim faktorjem?
Drugače pa mam od decleora celo kolekcijo, mleko, tonik in aromasence olje za mastno kožo.Mi kar odgovarja vse, samo krema mi je bolj tak.
Lp
Posted 13 June 2005 - 12:29 PM
Posted 13 June 2005 - 04:15 PM

Pravkar sem si kupila novo kremico za obraz :cheers: tole že bil že pravi pravcati podvig, saj sem po vseh teh sestavinah, komedogenih in takšnih pa drugačnih že čist zmedena

Torej zmagovalka, ki sem si jo kupila, je od Vichya Oligo 25. "Vlažilna nega za kožo brez sijaja, spodbuja mikrocirkulacijo in ni komedogena. Pospešena mikrocirkulacija in optimalno vlaženje 24h. Videz kože se bistveno izboljša. Mangan prispeva k izboljšanju sijaja kože in polifruktol pospešuje naravno obnovo povrhnjice, kar vidno izravna ten in pripomore k izboljšani teksturi in videzu kože." Poleg tega moram povedati, da mi je všeč vonj kreme (ni preveč močan in tak bolj svež).
Sestavine:
Aqua, Glycerin, Cyclohexasiloxane, Silica, Isohexadecane, Peg-100 Stearate, Glyceril stearate, Stearyl Alcohol, Honey, CI2-15 pareth-7, ppg-25-laureth-25, carbomer, glycerine soja/soybean oil, cetearyl alcohol, manganesane gluconate, methylparaben, arginine pca, phenoxyethanol, ammonium polyacryloyldimethyl taurate, disodium edta, tocopherol, popylene glycol, propylparaben, dimysteryl tartrate, benzophenone-4, barvila, parfum.
Takole na prvi pogled se mi zdijo sestavine kar ql, razen problematična bi lahko bila: cetearyl alcohol in ppg-25-laureth-25.
Sonchika in Martina, kaj menita?
Posted 13 June 2005 - 05:04 PM
kera je bolš:
-Loreal Hydrafresh krema za normalno in mešano kožo
sestavine: Aqua, Cyclohexasiloxane, Prunus Armeniaca, Glycerin, Alcohol Denat., Butylene Glycol, Butyrospermum Parkii, Ammonium Polyacryldimethyltauramide, Octyl Methoxycinnamate, Dimethicone, tocopheryl Acetate, Panthenol, Ascorbyl Glucoside, Magnesium Gluconate, Calcium Gluconate, Triethanolamine, Cholestrol, Sodium Citrate, Biosaccharide Gum-1, Citrus dulcis, Phenoxyethanol, Chlorphenesin, Methylparaben, Disodium EDTA, Butylparaben, Ethylparaben, Propylparaben, CI 42090, CI 19140, Parfum
-Loreal 3 fach aktiv za normalno in suho kožo
sestavine: Aqua, Cyclohexasiloxane, Glycerin, Isohexadecane, Sorbitan Stearate, Methyl Gluceth-20, Octyl Methoxycinnamate, Stearyl Alcohol, Tocopheryl Acetate, Sucrose Cocoate, Polyacrylamide, Titanium Dioxide, C13-14 Isoparaffin, Carbomer, Capryloyl Salicylic Acid, Panthenol, Sodium Hydroxide, Laureth-7, Aluminium Hydroxide, 2-Cleamido-1,3-Octadecanediol, Stearic Acid, Melissa Officinalis, Methylparaben, DMDM Hydantoin, Disodium EDTA, Parfum
hvala!
Posted 13 June 2005 - 05:07 PM

Posted 13 June 2005 - 05:38 PM
1. (L'occitane) Imortelle - precious cream (krema za obraz - za normalno do suho kožo)
(to je btw mislim da edini tester, ki sem ga dobla pri njih... nisem še porabila :clown: )
water, vitis grape seed oil, glycerin, cetyl alcohol, caprylic/capric triglyceride, cetyl palmitate, squalene, PEG-20 methyl glucose sesquistearate, dimethicone, methyl glucose sesquistearate, stearic acid, phenoxythanol, parfum/fragrance, polyacrylamide, octydodecanol, tocopherol, C13-14 isoparaffin, sucrose palmitate, methyl/ethyl/butyl/isobutly/propyl paraben, hydrogenated coco-glycerides, helianthus annuus (sunflowe) seed extract, retinyl palmitate, laureth-7, tetrasidium EDTA, rosmarinus officinalis leaf extract, glycine soja oil, glyceryl linoleate, sodium hydroxide, helichrysum italicum extract, oenothera biennis (evening primrose) oil, borago officinalis seed oil
2. (L'occitane) Amande - parfumski gel za telo
water, peg-40 hydrogenated castor oil, parfum/fragrance, propylene glycol, glycerin, phenoxyethanol, cyclomethicone, dimethiconol, prunus amygdalus dulcis (sweet almond) protein, chlorphenesin, carbomer, methylparaben, tetrasodium edta, sodium hydroxide, limonene, linalool, coumarin, citral
3. (L'occitane) Soothing Body Ice Gel with organic verbena extract
water, alcohol denat, menthyl lactate, propylene glycol, ppg-26 buthet-26, peg-40 hydrogenated castor oil, lippia citriodora flower extract, cyclomethicone, diphenyl dimethicone, parfum/fragnance, carbomer, chlorphenesin, methylparaben, benzophenone-4, xanthan gum, gardenia florida exract, sodium hydroxide
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
Posted 13 June 2005 - 05:55 PM
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 13 June 2005 - 06:12 PM
Sicer pa... itak... še z edinim testerjem so me nasrali. Sem ga zdaj odprla... krema smrdi.
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
Posted 13 June 2005 - 06:14 PM

A tale cetyl alcohol je uredu da je v kremi?
Posted 13 June 2005 - 06:27 PM
Pa razlika je še v tem, da tiste kreme proti gubam vsebujejo več antioksidantov (takrat je pa tako že prepozno).
Posted 13 June 2005 - 06:28 PM
Posted 13 June 2005 - 06:31 PM

Posted 13 June 2005 - 06:35 PM
1. Imortelle je kar fajn krema. Ima nekaj antioksidantov in je precej mastna (joj, kaka ugotovitev, če je pa za suho kožo.

Ima en zelo fajn antioksidant - sqalene - zelo učinkovita zadeva.
Tele imortelle zadeve pa ne najdem na začetku spiska sestavin - sklepam, da je ena od teh sestavin (nisem pa ziher): helichrysum italicum extract, borago officinalis seed oil. Torej, ta rastlina nima nobenag učinka v tej kremi.
V globalu torej, krema ni slaba, je pa morda predraga in nudi premalo za svoj denar.
2. Parfumski gel za telo ni nič posebnega. Visoko na spisku ima parfum (verjetno noro diši), ampak dišave dražijo kožo. Brez antioksidantov. Spet bom rekla, da je predgrag.
3. Tega pa ne bi mazala po sebi. Seveda je Ice gel, če pa vsebuje alkohol. Od tod občutek hlajenja. Sploh pa ni za uporabo po sončenju.
Posted 13 June 2005 - 06:35 PM
Posted 13 June 2005 - 06:36 PM
2. Parfumski gel za telo ni nič posebnega. Visoko na spisku ima parfum (verjetno noro diši), ampak dišave dražijo kožo. Brez antioksidantov. Spet bom rekla, da je predgrag.
3. Tega pa ne bi mazala po sebi. Seveda je Ice gel, če pa vsebuje alkohol. Od tod občutek hlajenja. Sploh pa ni za uporabo po sončenju.

Posted 13 June 2005 - 06:44 PM
Takole na prvi pogled se mi zdijo sestavine kar ql, razen problematična bi lahko bila: cetearyl alcohol in ppg-25-laureth-25.
tole je Vichy Oligo 25. Malo me je strah da ne bi dobila kakšne alergijske reakcije ker imam ful občutljivo kožo, testerjev pa niso imeli.
Posted 14 June 2005 - 08:39 AM
1.krema je absolutno premastna in ne vsebuje nobene uv zaščite(pa za zrelo kožo nej bi bla

2.tista zadevica s parfumom:tko tko;ni vredna svojega denarja (kot je že sonchika povedala)
3.ko sem pa za ta gel prebrala sm pa skor s stola padla ko sem takoj na začetku zagledala alkohol, tko da ne ga uporabljat, vsaj ne za po sončenju, ko koža potrebuje veliko vlage
Posted 14 June 2005 - 09:51 AM
Drugače je pa ta zadeva lepo vlažilna in ni komedogena. Ni pa nič posebnega.
Posted 14 June 2005 - 12:01 PM

No ja, kar se kremce za obraz tiče... itak je to samo tester, kr tak informativno me je zanimalo. Se ne ločim od SD. 8)
Kar se pa tistega citronkinega gela tiče... nisem mislila, da je tako zanič po sestavinah, res ne. In stupidno nisem v trgovini pogledala nič. Ker sem a priori mislila, da so res dobre zadevce not... Ampak diši pa ful. Mah, ne vem no, kaj naj si mislim o vsem skupaj. Ker negovalni izdelki od L'occitane bi naj bili izredno kvalitetni (po sestavinah sodeč).
Mandljev gel - ja, res je drag, ampak taaaaako diši. Sem se zjutraj malo našpricala, pa mi koža diši, da se bi kar pojedla.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users