Jump to content

Photo

Obstaja možnost, da sem noseča?

• Please log in to reply
180 replies to this topic

• Guests

Posted 18 October 2007 - 11:24 PM

Hm, a to si kar enkrat notri vstaviš, al vsakič sproti? hmm.gif Nikoli še nisem srečala ženske, ki bi jo uporabljala. Hecno. smile.gif
klik
Meni nekako ni všeč, ker je treba še neke spermicide uporabljati itd. Je pa potem že bolj enostavna uporaba kondoma.

Še nekaj o naravnih metodah:
Naravne metode slonijo na izračunavanju ženskega hormonskega cikla. V vsakem ciklu so možni le 4 plodni dnevi (3 pred ovulacijo in 1 dan po njej). V teh dneh mora ženska uporabljati druga zaščitna sredstva ali pa se vzdržati spolnih odnosov. Obstajajo 4 načini ugotavljanja plodnih dni: s koledarsko metodo, z merjenjem telesne temperature, z opazovanjem sluzi materničnega vratu in z ovulacijskimi testi.

PREDNOSTI
Naravne metode ne pomenijo zdravstvenega tveganja niti ne povzročajo stranskih učinkov. Drugi kontracepcijski pripomočki niso potrebni in ne vplivajo na naravni menstruacijski ciklus.

POMANJKLJIVOSTI
Potrebna je vzdržnost v plodnem obdobju (8 do 20 dni v ciklu). Če se uporablja kot edina metoda, se je o njej potrebno poučiti in beležiti ciklične spremembe.

TVEGANJE
Tveganja ni.

TVEGANJE ZANOSITVE
Odvisno od vzdržnosti, ki traja približno eno tretjino menstruacijskega cikla. Naravne metode so zelo neučinkovite pri ženskah z nerednimi menstruacijami. Zanesljivih statističnih podatkov ni.

VZROKI ZA NEUČINKOVITOST
Spolni odnos v plodnem obdobju in pomanjkljiva poučenost sta glavna razloga za neučinkovitost.
  • 0

• Guests

Posted 18 October 2007 - 11:37 PM

Nila, vsakič pred spolnim odnosom jo vstaviš, potem jo pa odstraniš po približno šestih urah. Jaz jo uporabljam brez spermicidne kreme, ker jih pri nas ni za dobit. Odkar jo uporabljam še nisem zanosila. Upam, da se bo v bodoče obneslo. Je pa res, da je s spermicidi bolj zanesljiva. smile.gif Prednost pred kondomom je pa ta, da se je ne občuti (jaz sem celo že pozabila, da je nisem odstranila).
  • 0

• Guests

Posted 18 October 2007 - 11:39 PM

Aha, ok. Samo na strani, kjer piše o njej, pravijo, da jo moraš pustili notri 6 do 8 ur, da spermicidni gel ali krema uniči spermije. hmm.gif Kaj jih pa potem pri tebi uniči?
  • 0

• Guests

Posted 18 October 2007 - 11:44 PM

Nič jih ne uniči. Spremicidna krema je samo dodatna zaščita, če bi se kakšen prebil mimo diafragme. smile.gif (npr. če ni dobro vstavljena). Jaz jo pustim malo dlje, za vsak slučaj (do 12 ur).

Zna se pa naredit, da kakšen preživi tudi ob pravilni vstavitvi in spermicidni kremi. :S
  • 0

#85 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 19 October 2007 - 12:53 AM

Hvala za tole, Nila. definitivno se bom pozanimala, mi grejo kondomi precej na živce smile.gif
Diafragma pa , ne vem...ni mi.
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#86 Michelle

Michelle

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2687 posts

Posted 19 October 2007 - 12:25 PM

O čem pa se boš pozanimala?
  • 0

#87 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 19 October 2007 - 12:28 PM

QUOTE(Nila @ 19. 10. 2007 - 0:12) View Post

Ja, baje se oboje dobi v lekarni - tester in palčke, ki jih potem samo dokupiš, ko ti jih zmanjka. Zadeva je pa bela drugače, zgleda kot en etui. Prav lušen je na pogled. Vem pa, da pokaže rizične dneve (glede na količino enega hormona v urinu, kar je verjetno kar dober pokazatelj, a ne) tudi za nekaj dni pred ovulacijo, tako da se potem lahko v tistih dnevih zaščitiš s kondomom. Ostale dni pa lahko lepo brez. Skratka, moja prijateljica nikoli ni jemala tabletk, uporabljala je tale test in nikoli ni zanosila, čeprav je seksala vsak dan. tongue.gif

Po mojem je tale tester, ki se ga dobi v Avstriji, podoben temu. Na žalost se pri nas dobi samo Clearblue za ugotavljanje nosečnosti, ne pa tudi za spremljanje ovulacije.

o temle, fant je nekja gledal in je rekel da stane 7 testov 30€. Ni glih poceni.
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#88 Michelle

Michelle

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2687 posts

Posted 19 October 2007 - 12:46 PM

Aha. Če pa imaš redno menstruacijo, pa si lahko te dneve s precejšnjo natančnostjo sama izračunaš.
  • 0

#89 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 19 October 2007 - 12:53 PM

Verjamem, ampak jaz precej paničarim glede tega.
  • 0

#90 Regratova Lučka

Regratova Lučka

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1314 posts

Posted 19 October 2007 - 02:56 PM

Midva s fantom že od začetka najine veze ne seksava s kondomi, pač uporabljava metodo"pazi". Preden mu pride, ga da ven.
Pa do sedaj še nič ni bilo. (Da ne bom potem izvedela, da sem neplodna ali kaj takega!) Vendar vsak mesec potem prav s posebnim pričakovanjem čakam na menstruacijo. In prav ta občutek - bo priščla ali ne bo - je rahlo moteč.

Imam pa redno menstruacijo, tako da si na koledarčku označim potencialno možne plodne dneve (kot je Kami napisala, od 11. do 17. dneva).

Enkrat sem šla po jutranjo tabletko. In je bila prav bedna izkušnja. Ob sedmih zjutraj sem nenaročena prišla k svoji ginekologinji in medicinski sestri povedala, zakaj sem tu. In ona na ves glas A JE KONDOM POČIL??? Tako da je morala celotna čakalnica slišat, meni je bilo pa že tako ali tako bedno..
Dobila sem 4 tabletke, 2 sem spila v ambulanti, 2 pa čez 12 ur. Ponoči mi je bilo slabo za pop... In prav izmučena sem bila.
Upam, da sem jutranjo tabletko oz. tabletke zaužila zadnjič. Bljak.

(Po dveh tednih odsotnosti se moram razpisat.)
  • 0
Vem, da živim v svojem svetu. Vendar je ok, tam me poznajo.

#91 pinga

pinga

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3804 posts

Posted 19 October 2007 - 04:24 PM

od 11. dneva je premalo.
  • 0
"Freedom is just another word for nothing left to loose" (J. Joplin)

• Guests

Posted 19 October 2007 - 04:30 PM

Ma nekje sem brala, da lahko spermiji ostanejo notri (živi) tudi do 5 dni, tako da je treba pri metodi "pazi" tudi to upoštevati. Tudi takoj po menstruaciji nekatere lahko zanosijo, ker se jim včasih prej pojavi ovulacija. Mah, kdo bi vedel, kako vse to deluje ... Nič ni za ziher, se mi zdi, edino preverjanje količine hormona v urinu (če govorimo o naravnih metodah seveda). hmm.gif
  • 0

#93 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 19 October 2007 - 05:20 PM

Je fant našel še ene, ki so dosti ceneje, se jih pa naroči iz nemčije:
http://www.ova-test....4bd66728f00cd3d
  • 0

• Guests

Posted 19 October 2007 - 05:59 PM

QUOTE(Nila @ 19. 10. 2007 - 17:30) View Post

Ma nekje sem brala, da lahko spermiji ostanejo notri (živi) tudi do 5 dni, tako da je treba pri metodi "pazi" tudi to upoštevati. Tudi takoj po menstruaciji nekatere lahko zanosijo, ker se jim včasih prej pojavi ovulacija. Mah, kdo bi vedel, kako vse to deluje ... Nič ni za ziher, se mi zdi, edino preverjanje količine hormona v urinu (če govorimo o naravnih metodah seveda). hmm.gif

Res je, čisto nič ni 100% zihar. Tudi tabletke, ki veljajo za najbolj zanesljive, so že zatajile. Sicer se to redko zgodi, a zgodi se.
Tudi med menstruacijo je baje možno zanositi.
  • 0

• Guests

Posted 19 October 2007 - 06:12 PM

Če pa ženska med menstruacijo zanosi, je pa res ekstra plodna. biggrin.gif
By the way - koliko vas ima spolne odnose tudi med menstro? Me zanima ... hmm.gif Jaz jih imam včasih, bolj proti koncu.
  • 0

#96 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 19 October 2007 - 06:48 PM

Jaz tudi včasih, ampak proti koncu (ko imam v bistvu samo še izcedek), med nikoli ne. Včasih se mi zgodi, da že mislim, da je nimam več, že kakšen dan nič ne pokaže, potem pa vesela akcija, pa ugotovim, da še ni čisto konec. blink.gif
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#97 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 19 October 2007 - 08:40 PM

Nimam, ker fant pravi, da ni mesar biggrin.gif Mi pa grozno paše takrat.
  • 0

#98 Michelle

Michelle

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2687 posts

Posted 20 October 2007 - 02:13 AM

Mam, dobro kaki prvi in drugi dan spustim, ker takrat me itak vse tsak boli, da ga mahnem, če bi mi hotel šekaj not tišat. laugh.gif

Nila, jaz sem pa slišala enkrat eno 'zgodbo', ki naj bi bila resnična, namreč, da obstaja eno pleme, ki mu je zaradi verskih razlogov dovoljeno seksat samo med menstruacijo, pa do sedaj še niso izumrli.
  • 0

#99 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 20 October 2007 - 09:51 AM

QUOTE(Michelle @ 20. 10. 2007 - 3:13) View Post

pa do sedaj še niso izumrli.

Hja očitno se ne držijo vsi tega pravila laugh.gif
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

• Guests

Posted 20 October 2007 - 09:58 AM

QUOTE(Frčica @ 19. 10. 2007 - 21:40) View Post

Nimam, ker fant pravi, da ni mesar biggrin.gif Mi pa grozno paše takrat.

Hehehe, enako Frčica. Mislim enako glede tega, da mi paše takrat.
Včasih imam odnos med menstruacijo, bolj proti koncu.

Saj pravim, brala sem že, da se da zanositi tudi med menstruacijo. Ne spomnim se več podrobnosti, kako do tega pride.

• 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users