Od avgusta kajenje prepovedano!
Posted 27 June 2007 - 01:28 PM
There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.
Posted 27 June 2007 - 01:31 PM
Meni se zdi dosti bolj nefer, da človek ne more it v javni prostor, ne da bi še cel dan zaudarjal po dimu (lasje pa seveda še dlje), bi komaj gledal in bi se za povrh še zastrupljal zato, ker je nekomu težko potrpet tistih pet minut na mrazu zunaj (in mraz je samo pozimi!) zaradi njegove lastne razvade.
Jah pomoje da je to glavni razlog da zagovarjaš ta zakon in ne pasivno kajenje.
Pa moje prepričanje o tebi je pomoje tudi kar pravilno. Tok si nastrojena proti kadilcem da pač drugače ne more bit.
I have gone to look for myself... If I should return before I get back, Please keep me here.
Posted 27 June 2007 - 01:34 PM
Citat iz Wikipedie:
Ja, Neyka, pasivno kajenje je glavni razlog, da sem proti kajenju, in če odstavek dobro prebereš, lahko opaziš, da mi ni všeč niti zastrupljanje mojega telesa, ki sem ga deležna z vdihovanjem vašega dima.
In ja, moti me tudi smrad.
Vseeno pa nimaš neke prave podlage, da bi lahko sodla o meni. Če človeka lahko obsodiš po dveh postih, potem res ne vem ... Lih tako bi lahko jst rekla, da ti želiš, da imamo vsi nekadilci enako zasvinjana pljuča kot kadilci, ker sodeč po tvoji nastrojenosti proti temu zakonu drugače ne more bit, pa upam, da to ni res.
There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.
Posted 27 June 2007 - 01:44 PM
Dej Pinga, o istih stvareh se mi ne da znova in znova pisat. Če ne znaš slediti temi potem je ne komentirej.
Sej pričkanje zna biti prav zabavno včasih. Pač takrat ko ti, da sogovornik pameten argument in teh je tukaj dosti.
Tvoj pač ni... Nad svojim postom maš moje stališče o pasivnem kajenju tko da ne meč naprej neumnosti
ja če pa veš, kakšni so učinki, mi je pa še bolj nerazumljivo, kako lahko "on and on" nakladaš o egoizmu nekadilcev in se obešaš na oblekce pa laske, kar so mnoge že poudarle, da je samo dobrodošel stranki učinek.
resno, ni mi jasn.
pa še to. js mam posebej pozimi stalne respiratorne težave in mi zdravniki stalno odsvetujejo zadrževanje v zakajenih prostorih. najbrž ne zaradi smrdečh las... ampak v svoji omejenosti (žal temu po vsem napisanem ne morm več drugač rečt) lahk tut tko to razumeš.
Posted 27 June 2007 - 01:52 PM
Pa še iz Wikipedie...
Citat iz Wikipedie:
Ja, Neyka, pasivno kajenje je glavni razlog, da sem proti kajenju, in če odstavek dobro prebereš, lahko opaziš, da mi ni všeč niti zastrupljanje mojega telesa, ki sem ga deležna z vdihovanjem vašega dima.
In ja, moti me tudi smrad.
Vseeno pa nimaš neke prave podlage, da bi lahko sodla o meni. Če človeka lahko obsodiš po dveh postih, potem res ne vem ... Lih tako bi lahko jst rekla, da ti želiš, da imamo vsi nekadilci enako zasvinjana pljuča kot kadilci, ker sodeč po tvoji nastrojenosti proti temu zakonu drugače ne more bit, pa upam, da to ni res.
Zanimivo čtivo.
Eh sej je brez veze. Jst poudarjam da razumem pasivno kajenje, da bi morali najti skupno pot in pa da me moti brezbrižnost nekaterih nekadilcev ki jim je pasivno kajenje španska vas podpirajo pa zakon iz čisto banalnih razlogov. Kadilci pač brezbrižni nismo, ker razumemo, da pač nekadilci nočejo pasivno kaditi in si želimo rešitev za obe strani (npr. kak kadilski lokal).
In kljub temu poslušam očitke da sem egoist ker ne razumem da je pasivno kajenje škodljivo. Zdej se pa vprašam ali ti Hevea in še ene par drugih noče videti bistva takega kot je in bi se radi samo pričkali do onemoglosti ali pa pač ne vidite bistva in potrebujete kak cigaret, ki bi vam zbistril možgančke...
ja če pa veš, kakšni so učinki, mi je pa še bolj nerazumljivo, kako lahko "on and on" nakladaš o egoizmu nekadilcev in se obešaš na oblekce pa laske, kar so mnoge že poudarle, da je samo dobrodošel stranki učinek.
resno, ni mi jasn.
pa še to. js mam posebej pozimi stalne respiratorne težave in mi zdravniki stalno odsvetujejo zadrževanje v zakajenih prostorih. najbrž ne zaradi smrdečh las... ampak v svoji omejenosti (žal temu po vsem napisanem ne morm več drugač rečt) lahk tut tko to razumeš.
Eh sej je brez veze. Jst poudarjam da razumem pasivno kajenje, da bi morali najti skupno pot in pa da me moti brezbrižnost nekaterih nekadilcev ki jim je pasivno kajenje španska vas podpirajo pa zakon iz čisto banalnih razlogov. Kadilci pač brezbrižni nismo, ker razumemo, da pač nekadilci nočejo pasivno kaditi in si želimo rešitev za obe strani (npr. kak kadilski lokal).
In kljub temu poslušam očitke da sem egoist ker ne razumem da je pasivno kajenje škodljivo. Zdej se pa vprašam ali ti Pinga in še ene par drugih noče videti bistva takega kot je in bi se radi samo pričkali do onemoglosti ali pa pač ne vidite bistva in potrebujete kak cigaret, ki bi vam zbistril možgančke...
I have gone to look for myself... If I should return before I get back, Please keep me here.
Posted 27 June 2007 - 01:52 PM

Kadilnice niso dovolj dobre?
Egoist pa si zato, ker preziraš to, da nas moti pasivno kajenje in smrad na oblačilih, hkrati pa se sama sebi blazno smiliš, ker boš mogla it vn iz lokala na čik. Ne, da ti ne razmeš, da je to škodljivo, ampak te enostavno ne briga.
Posted 27 June 2007 - 01:55 PM
Zbistri možgančke..

Kadilnice niso dovolj dobre?
Egoist pa si zato, ker preziraš to, da nas moti pasivno kajenje in smrad na oblačilih, hkrati pa se sama sebi blazno smiliš, ker boš mogla it vn iz lokala na čik. Ne, da ti ne razmeš, da je to škodljivo, ampak te enostavno ne briga.
Mislim HALO!?!

A govorim Rusko a kaj? Dej en Bilobil pojej!
Posted 27 June 2007 - 02:00 PM
In ko smo že pri tem, to, da je tebi težko kadit zunaj, zame ni dovolj dober argument proti zakonu.
Od čikov k Bilobilom... Navdušujejo me tvoji zdravstveni nasveti.

Posted 27 June 2007 - 02:02 PM
sicer pa okol 7 mescov na let lokali obratujejo tudi zunaj, ob vse večji mediteranizaciji podnebja pa se zna ta doba tudi podaljšati.
Posted 27 June 2007 - 02:03 PM
Drugače 100% podpiram zakon. Vsi moji prijatelji kadijo, pa je navadno, kadar smo zunaj, kadar pa smo v kakšnem kafiču pa kašljam še cel dan. Meni se niti kadilski pa nekadilski del lokala ne zdi kul, ker verjetno jaz ne bom šla sama v nekadilski del, vsi moji prijatelji pa v kadilskega.
Posted 27 June 2007 - 02:07 PM
Jaja, blabla, VEM da razumeš učinke, ampak če potem ne razumeš, zakaj sem navdušena nad tem zakonom in še vedno goniš svojo, ti vse to "razumevanje" nič ne pomaga.
In ko smo že pri tem, to, da je tebi težko kadit zunaj, zame ni dovolj dober argument proti zakonu.
Od čikov k Bilobilom... Navdušujejo me tvoji zdravstveni nasveti.

Ah Hevea z glavo skozi zid.
To da bom morala zunaj kadit nikoli ni bil moj argument proti zakonu. Argument je bil vedno ta da obstaja tudi kaka srednja pot. Očitno se res hočeš samo pričkati do onemoglosti...
V vsakem primeru bi boljše razmišljala z Bilobilom al pa cigaretom v ustih, ker slabše pač ne gre.
Posted 27 June 2007 - 02:09 PM
In ni treba bit nesramna.
Punce, jst zgubljam voljo z njo. Gremo na en čik, da se malo pomirimo, bomo sigurno dvakrat bolj pametne

Posted 27 June 2007 - 02:12 PM
ja, ti hočš kadilske lokale. ampak kako mislš da bi se takale samoodločba iztekla? vsi lokali bi bli kadilski, pa smo spet tam, kjer smo blo do zdej. zato tko pač ne gre. zakaj pa tko ne sme več it, pa (baje) vsi vemo in RAZUMEMO.
sicer pa okol 7 mescov na let lokali obratujejo tudi zunaj, ob vse večji mediteranizaciji podnebja pa se zna ta doba tudi podaljšati.
Država ima moč podeljevati koncesije, če veš kaj to pomeni. Skratka moč ima omejiti v tem primeru število kadilskih lokalov. Obstajajo pa seveda še druge rešitve.
In ni treba bit nesramna.
Mam občutek da se pričkaš samo zato ker ti pač tko paše in si ne prebereš argumentov in me to mal ob živce spravlja. Mogoče rabim en čik...
Posted 27 June 2007 - 02:13 PM
S tem se strinjam in mislim da bi bila večina kadilcev za. A smo morda dobili to opcijo? Nikakor.
Vse kar se je zgodilo je bilo to, da je država desetletja podpirala kajenje sedaj pa nam bo to z eno kretnjo prepovedala. Kako nazadnjaško!!!
Seveda je vam nekadilcem to popolnoma vseeno, ker pač ne razumete in ne morete razumeti.
Opažam pa, da je v bistvu najmočnejši argument, ki ga imate in zaradi česar podpirate prepoved ta, da vam smrdijo obleke in vas pečejo oči

Mislim halo!?!
Očitno podpirate totalno kršenje osebne svobode iz tako banalnih razlogov. Razumem da so stroški za državo visoki pa razumem, da pač nekatere dovolj moti škoda, ki jo povzroči pasivno kajenje telesu da podpirajo zakon, ki bo spremenil način življenja milijonom po svetu.
Da bom pa zato v petek zvečer pozimi morala na mrazu pred diskoteko cigaret prižigat, ker nekomu oblekca smrdi ali pa ga mal učki pečejo

En zelo velik

Ja tudi tako se da k stvari pristopit ja.
Veliko ljudi podpira vojno v Iraku iz istega razloga.
Dejstvo je, da je Bush napadel Irak zaradi nafte in ne zaradi grožnje s kemičnim orožjem. Pri tem je umrlo precej nedolžnih ljudi.
Seveda je nekaterim ljudem to popolnoma vseeno in pravijo: "Tak režim je bilo potrebno ustaviti. Vzrok tega napada nas ne zanima, saj cilj opravičuje sredstva."
Podpora iz popolnoma napačnih razlogov.
Posted 27 June 2007 - 02:18 PM
No nesramn pa ni treba bit! Pa če te moti, da moraš stokrat povedat eno stvar pač je ne govori več. Mislim, da smo te mi vse razumele ampak zgleda kot da ti nočeš razumet nas.
Drugače 100% podpiram zakon. Vsi moji prijatelji kadijo, pa je navadno, kadar smo zunaj, kadar pa smo v kakšnem kafiču pa kašljam še cel dan. Meni se niti kadilski pa nekadilski del lokala ne zdi kul, ker verjetno jaz ne bom šla sama v nekadilski del, vsi moji prijatelji pa v kadilskega.
Zate ne vem ampak je več kot očitno je, da me marsikatera ni (hotela) razumeti.
Seveda pa pred mojim teženjem v tej temi je bil poglavitni razlog zakaj vsi tako podpirajo ta zakon ta ker vam potem obleke smrdijo.
O pasivnem kajenju je bilo pa zelo malo napisanega... Zdej pa kar naenkrat sami aktivisti v tej temi...

Posted 27 June 2007 - 02:19 PM
In tudi če bi šlo samo za oblekce in laske in podobno, še vedno ne vem, zakaj bi mogla jst smrdet zaradi vaše razvade. In zdej bo spet padlo kej o temu da te en razumemo in da sem nastrojena proti tebi, misli si kar hočeš.
Posted 27 June 2007 - 02:20 PM
Na, en tvoj citat, če se že sama ne spomniš svojih besed.
Hevea citat preberi v kontekstu, kot je bil mišljen.
Posted 27 June 2007 - 02:22 PM
Država ima moč podeljevati koncesije, če veš kaj to pomeni. Skratka moč ima omejiti v tem primeru število kadilskih lokalov. Obstajajo pa seveda še druge rešitve.
pozabljaš na zaposlene v lokalih. zaposlenim v kadilskih lokalih bi bla kratena pravica do zdravega in varnega delovnega okolja. dvomim da bi katerikoli prosilce vprašal svoje zaposlene, a bi mel kadilski lokal al ne.
Posted 27 June 2007 - 02:24 PM
Posted 27 June 2007 - 02:24 PM
Lahko bi bla samo srečna, da te je država tolko časa podpirala pri tovjem početju, slej ko prej so mogli prit k pameti.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users