Posted 02 April 2017 - 08:14 AM
Jaz uporabljam šampon od Yves rocher, low poo varianto in njihov balzam za skodrane lase. Njihov šampon za skodrane ima sulfate notri. Poleg tega uporabim še od Matrixa šampon in balzam v enem, ki ga pustiš na laseh 5 minut.
Izjemno težko, ali skoraj nemogoče, je pri nas dobit kak gel za skodrane brez silikonov. Če ga je katera našla bom ful vesela.
Sem si ga pa skuhala iz lanenega semena in je ful fajn. Minus je seveda, da ne zdrži dolgo, ker se pokvari. Je pa pozitivno to, da naslednje jutri samo malo zmočiš in čutiš po strukturi las, da še deluje.
Imam pa lase tam nekje od 2B, 2C do 3A. Zdaj, ko sem se postrigla, tudi precej v dolžino, so mnogo bolj skodrani.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)