Jump to content

Photo

vprašanja (zanima me, ...)

• Please log in to reply
36378 replies to this topic

#9921 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26370 posts

Posted 18 September 2008 - 06:10 AM

nekaj takšnega ja.
  • 0

#9922 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26370 posts

Posted 18 September 2008 - 06:27 AM

Mene pa zanima, če lahko v Da Buda plačam z boni...
Da razložim: kolegice bi povabila tja, sem pa edina, ki ima status študenta. Torej - jedle bi vse, dala bi 4 bone in pokazala samo eno študentsko. Bi šlo čez?
  • 0

#9923 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12192 posts

Posted 18 September 2008 - 07:58 AM

Ne, za vsak bon moraš imeti posebej študentsko. Razen če ti pogledajo skozi prste.
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#9924 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26370 posts

Posted 18 September 2008 - 08:14 AM

Ja sej to vem, da je po pravilih to treba met. Zanima me, če v Da Budi pogledajo skozi prste biggrin.gif
  • 0

#9925 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12192 posts

Posted 18 September 2008 - 08:27 AM

Tega pa ne vem, mi smo vedno sproducirali ustrezno število biggrin.gif
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#9926 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 18 September 2008 - 09:33 AM

Študentke, ki se bolj spoznate na to...

Moj dragi je bil vpisan v 1. letniku Fakultete za elektrotehniko VŠ in letnika ni naredil. Zdej mi pravi, da kao nima pogojev, da bi ponavljal. A ni tko, da ma vsak pravico 1 leto ponavljat? Dejte mi mal povedat, ker nočem, da me ovija okol prsta twisted.gif Dans je šel namreč po tehtnem premisleku v Kranj na Visoko šolo na vpis v redni študij mehatronike... in veste, kaj je bilo. Kljub 25 prostim mestom so vpisovali 'na črno' že včeraj in danes, ko je uradni vpis, ni bilo več mest. Zdej se gre pritožit na ministrstvo, ampak dvomim, da bo kej dosegel. Očitno mu bo preostal sam še izredni študij v Kranju... Čeprav bi jaz veliko rajš vidla, da bi ponavljal 1. letnik na elektru-zdej nej mi pa nekdo pove, če je to mogoče ali ne? Sploh ne vem ermm.gif
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#9927 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26370 posts

Posted 18 September 2008 - 09:39 AM

Pri enih faksih moraš imet tudi pogoje, da lahko sploh ponavljaš. Na njihovi strani piše:

POGOJI ZA PONAVLJANJE LETNIKA
V skladu z zakonom lahko študent v času študija enkrat ponavlja letnik ali spremeni študijski program zaradi neizpolnitve obveznosti (študent, ki je zamenjal program študija ne sme več ponavljati letnika).

* Za ponavljanje 1. letnika so pogoj opravljene vse vaje in doseženih najmanj 28 kreditnih točk. Za ponavljanje 2. letnika so pogoj opravljene vse vaje in doseženih najmanj 28 kreditnih točk.

Torej če ne zadostuje tem pogojem, ne more ponavljati letnika.

Tule imaš seznam prostih vpisnih mest za 2. prijavni rok. Kar niso tule še zasedli, je še frej (zdej bo pač 3. prijavni rok). http://www.vpis.uni-..._mesta_2008.pdf

Zakaj se pa ne vpiše na VS strojno v Lj? Jih je ful frej. Al pa multimedijske komunikacije na elektrotehniki? Al pa elektrotehniko na FERI?
  • 0

#9928 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5897 posts

Posted 18 September 2008 - 09:45 AM

res je, za ponavljanje moraš imeti izpolnjene pogoje, ki se razlikujejo od faksa do faksa.
zakaj pa ne pavzira? takrat, ko sem jaz pavzirala (1.) se zame ni spremenili čisto nič, razen tega, da sem si plačevala zavarovanje. isto sem lahko na lastno napotnico delala, opravljala izpite na faksu (tistega, ki mi je pač ostal) itd. no ja, mislim, da bonov nisem imela pravice kupit, ampak to jih tako ali tako nikoli nisem.
kakšen je pa sedaj sistem z davki in podobnim pa nisem več seznanjena.

Če pa si želi faks menjat, pa ne razumem zakaj ni formalnosti že prej opravil. pa kakor vem je tako, da če sedaj ponavlja izgubi pravico do menjave faksa (ne pa univerze!).

• 0

#9929 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26370 posts

Posted 18 September 2008 - 09:53 AM

če pavziraš, ne moreš delati preko napotnice. to so sedaj spremenili. vsaj tako se jaz spomnim...

edit: malo sem pogledala:
Ali lahko delam preko študentskega servisa, če pavziram?
6.b člen Zakona o spremembah in dopolnitvah zakona o zaposlovanju in zavarovanju za primer brezposelnosti prinaša spremembe pri opravljanju začasnih in občasnih del za pavzerje. S 1. 1. 2007 se je ukinila možnost opravljanja začasnih in občasnih del prek študentskega servisa za pavzerje. Ta dela lahko opravljajo le: dijaki, ki so že dopolnili 15 let, študenti, udeleženci izobraževanja odraslih, ki so mlajši od 26 let in se izobražujejo po javno veljavnih programih osnovnega, poklicnega, srednjega in strokovnega izobraževanja. Spremembo je sprejel Državni zbor republike Slovenije, dne 14. 7. 2006, objavljena pa je bila tudi v Uradnem listu RS 79/206, dne 27. 7. 2006.

Sem absolvent pred diplomo, vendar statusa absolventa ne morem več podaljšati, kako sem še lahko član študentskega servisa?
V tem primeru lahko koristiš status »pavzerja«. Potrebuješ izjavo po izgubi statusa do diplome, ki jo najdeš v osebnem servisu in potrdilo, da nisi prijavljen na Zavodu za zaposlovanje kot iskalec zaposlitve. Tak »status« lahko koristiš do diplome oz. največ eno leto po izgubi statusa.

Za to zgornjo zadevo nisem zihr, kok je "up to date"

• 0

#9930 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 18 September 2008 - 10:04 AM

QUOTE(Ancka Pomarancka @ 18. 9. 2008 - 10:39) View Post

Zakaj se pa ne vpiše na VS strojno v Lj? Jih je ful frej. Al pa multimedijske komunikacije na elektrotehniki? Al pa elektrotehniko na FERI?

Ker bi rekel, da ga te smeri ne zanimajo. FERI je pa v MB.

QUOTE(-supergirl- @ 18. 9. 2008 - 10:45) View Post

Če pa si želi faks menjat, pa ne razumem zakaj ni formalnosti že prej opravil. pa kakor vem je tako, da če sedaj ponavlja izgubi pravico do menjave faksa (ne pa univerze!).

Kakšne formalnosti? Kdaj bi se pa lahko že vpisal?

Sej vem, glupa vprašanja, ne spoznam se tok na to, zato mi potem lahko nabija vse žive oslarije verymad.gif
  • 0

#9931 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26370 posts

Posted 18 September 2008 - 10:12 AM

Rok za 2. prijavo je bil do 30. avgusta. Če je že takrat vedel, da ne bo imel pogojev, bi lahko oddal prijavo na drug faks in se iz tega izpisal. Sedaj pa gre lahko le na tistega, kjer bodo frej mesta.

V njegovem primeru bi raje pavzirala, se vpisala na izobraževanje odraslih (recimo samoizobraževanje odraslih (vpisnina je 83€). Tako bo lahko še naprej delal preko študenta, v tem letu pa naj pač popuca vse za nazaj....
  • 0

#9932 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5897 posts

Posted 18 September 2008 - 10:13 AM

ok. res je da je od mojega faksa že kar nekaj časa in so se stvari vmes spreminjale. ampak, če je že spomladi vedel, da to ni to, bi se lahko vpisal že ob prvi prijavi. oz. ob drugi. ker sedaj je že tretji rok in prostih mest ni.
edit: me je že ančka prehitela

ali je ta fakulteta v kranju v sklopu univerze v mariboru (kot organizacija) ali kaj drugega?
  • 0

#9933 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 18 September 2008 - 10:39 AM

Ne, to je višja strokovna šola (http://www.tsckr.si/vss/index.htm) in nimajo tko vpisov kot univerze-1.,2.,3. rok. Tega ni. Na spletni strani piše:

Vpis na še prosta mesta v višješolska študijska programa mehatronika in informatika bo potekal za:

Redni študij:

v četrtek, 18. 9. 2008, s pričetkom od 8.30 do 15.00 ure, v zbornici Višje strokovne šole.

Kandidate bomo vpisovali do zapolnitve prostih mest oz. od 19. 9. 2008 do 30. 9. 2008 v času uradnih ur v Referatu Višje strokovne šole (v kolikor mesta še ne bodo zapolnjena).

Izredni študij:

v torek, 2. 9. 2008, s pričetkom od 9.00 do 10.00 in 15.00 do 16.00 ure,

v torek, 9. 9. 2008, s pričetkom od 9.00 do 10.00 in 15.00 do 16.00 ure,

v torek, 16. 9. 2008, s pričetkom od 9.00 do 10.00 in 15.00 do 16.00 ure,

v četrtek, 18. 9. 2008, s pričetkom od 15.00 do 17.00 ure,

v Referatu Višje strokovne šole.

In dans kr ni blo prostih mest, moj je bil že pred osmo uro tam.

• 0

#9934 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 18 September 2008 - 06:36 PM

Dvoje vprašanj:

I. Kako je s parkiranjem na Dunaju? Kolkor pomnim v prevm okrožju ni dovoljeno, oz. se lahko z avtom ustaviš za zgolj pol ure. Kje pa lahko nakupiš celodnevno karto za parkiranje in koliko cenejša je od parkirnih hiš? Kje je torej najugodneje parkirat, pa da je blizu centra (tisto malo hoje me ne bo ubilo)? Šla bi pa gor naslednji teden, med tednom torej.

II. Kako se pride do stalne zbirke Narodne galerije. Nazadnje sem si šla pogledat Impreioniste in sem bila prepričana, da se da iz tega dela prit tudi na stalno rasztavo, pa temu ni bilo tako. Kaj stalni del je mogoče tam "v steklenem kompleksu stavbe", kjer je tudi "stranski vhod"?
Btw. impresionisti so bli super, pejte gledat.
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#9935 sahara

sahara

bailarina apasionada

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9109 posts
  • Interests:ples

Posted 18 September 2008 - 08:26 PM

Ančka, v Da Budi ne prideš čez brez študentske. smo zadnč probal biggrin.gif

crna, stalni del ni odprt, ker se je streha udrla. drgač se gre pa tam nekje čez, čez en mostiček nad kafano. ja, se strinjam, pejte gledat impresjoniste! men je blo tut ful všeč. un tuj del mi pa sploh ni bil.
  • 0
¡Que viva la salsa cubana!

IPB Image

#9936 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28041 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 18 September 2008 - 08:45 PM

Crna, če se prav spomnim, ko je teta nekaj njurila, je celodnevno parkiranje okoli 50€, samo je nemogoče dobit parking, ker je vse polno. hmm.gif
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#9937 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 18 September 2008 - 09:00 PM

A res? Eh, zapelješ malo dlje, pa pred kak blok.
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#9938 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28041 posts

Posted 18 September 2008 - 09:04 PM

Pred blokom pa je sploh NEMOGOČE najt kaj prosto. laugh.gif
  • 0
Pablo Picasso

#9939 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 18 September 2008 - 09:06 PM

Med tednom? cry.gif
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#9940 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28041 posts

Posted 18 September 2008 - 09:11 PM

Vedno. laugh.gif

Zakaj pa ne greš z busom/vlakom gor, pol pa se furaš s podzemno pa tramvajčki? Meni je to ful zabavno, pa itak so tisti novi vlaki/tramvaji lepi.
  • 0
Pablo Picasso

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users