Jump to content

Photo

Kaj vam gre najbolj na živce?

• Please log in to reply
10323 replies to this topic

#9881 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19991 posts

Posted 04 October 2021 - 09:17 PM

suuuuh, hvala :)
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#9882 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17623 posts

Posted 05 October 2021 - 12:34 PM

A ni najslabsa varianta kar se prometa tice ravno ta, da se moras z avtom vozit v sluzbo v LJ? No, odvisno kam.

Ja, je, zato upam, da bo tega čim manj. Ampak tudi od enega konca LJ do drugega včasih človek porabi 1 uro, to ni normalno, da se kdaj tako zabije...
Prometna in vsa ostala infrastruktura se ne prilagaja vedno večjim masam ljudi, ki dnevno migrirajo v prestolnico in to je vse hujši problem na večih nivojih.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#9883 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5816 posts

Posted 05 October 2021 - 01:14 PM

V četrtek smo bili iz Salzburga v slabih treh urah, potem smo se pa po LJ obvoznici jajcali več kot eno uro. Za znoret... Jaz sem tako hvaležna, da lahko uporabljam vlak. Sem dejansko iz periferije z vlakom hitreje v LJ kot, če bi se peljala iz Domžal ali Vrhnike.

• 0

#9884 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24570 posts

Posted 05 October 2021 - 01:18 PM

ja res je.

Ta teden se je promet še povečal oz. čas se je podaljšal za cca10min. Včeraj smo šli čez Trzin, danes čez Domžale in prihranili 5min. 

Spet bomo morali štartat ob 6.45, da bomo ob 7.25 v BS :(

Res upam, da mi bo namenjeno še kdaj živet v LJ!

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#9885 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27710 posts

Posted 05 October 2021 - 01:31 PM

Prometna in vsa ostala infrastruktura se ne prilagaja vedno večjim masam ljudi, ki dnevno migrirajo v prestolnico in to je vse hujši problem na večih nivojih.

Res je. Pa v manjših okoliških krajih je enak problem. Samo gradi se (prebivališča), infrastruktura pa ostaja enaka.
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#9886 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15177 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 05 October 2021 - 01:52 PM

Infrastruktura za javni promet lahko mirne duše ostane taka, kot je, že tako smo v vrhu kilometrov cest na prebivalca med evropskimi mesti. In po številu avtomobilov. Problem je v podhranjenosti javnega prometa, predvsem železnic in v navadah potrošnikov/uporabnikov. 

Ta teden se pa verjetno precej pozna, da se je začelo študijsko leto. Sem hvaležna, da večino opravim s kolesom ali pa delovno migriram pretežno kontra jutranjim konicam. :) 

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#9887 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17623 posts

Posted 05 October 2021 - 02:21 PM

Res upam, da mi bo namenjeno še kdaj živet v LJ!

Opažam obraten trend tudi, da se Ljubljančani selijo ven. LJ se mi ne zdi prijazno mesto za živet, če si moraš vse ustvarit na novo.

Nepremičnin premalo in cene v nebo, ni za dobiti prostega zdravnika, parkingi so večen problem.....

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#9888 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27457 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 05 October 2021 - 02:27 PM

Olivija, se strinjam.
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#9889 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17304 posts

Posted 05 October 2021 - 03:31 PM

Opažam obraten trend tudi, da se Ljubljančani selijo ven. LJ se mi ne zdi prijazno mesto za živet, če si moraš vse ustvarit na novo.
Nepremičnin premalo in cene v nebo, ni za dobiti prostega zdravnika, parkingi so večen problem.....

Pri nas je tocno vse, kar si nastela :D Razen pred trgovinami ni enega neplacljivega parkinga vec, niti pred ZD, zdravnikov ni ali odhajajo, parcel sploh ne razen nekaj novih stanovanj po 5k/m2. Drugje je boljse. V Domzalah je menda en placljiv parking.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#9890 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27710 posts

Posted 05 October 2021 - 03:54 PM

Olivija, tudi to, ja (javni promet in navade).
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#9891 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24570 posts

Posted 05 October 2021 - 06:36 PM

Seveda, ker nam drugega ne preostane (cene).

Ali pa nekateri romanticno gledajo oglase v smislu "samo 20min iz Ljubljane" in bodo imeli hisko za otroke, pa vrticek, pa bio, eko okolje ... en kup prednosti

Razdalja je merjena iz nedelje na ponedeljek, ob 2h ponoci in ponorijo v parih letih, ko so po eno uro v guzvi (v eno smer), otroke treba na treninge razvazat vse z avtom, ker malo mesto/vas nudi zelo malo obsolskih dejavnosti... popoldan postanejo se taxi sluzba in se kaj bi se naslo

In potem gredo po cca 10 letih spet nazaj v Lj 😁
  • 0

Put A Kilt On It!

#9892 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17623 posts

Posted 05 October 2021 - 07:03 PM

Jaz pa sem ravno to hotela izpostavit, da je poleg cen nepremičnin še kar nekaj drugih minusov.

• 0

Bill Bullard

#9893 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25918 posts

Posted 05 October 2021 - 07:43 PM

Mi smo bili cca 30 min od Ljubljane (do Rudnika) pa se mi ne zdi, da bi 'na vasi' pogrešali kakšne aktivnosti, je bilo vsega dovolj. Do šolskega centra je bilo 5 min z avtobusom/avtom ali dobrih 20 minut peš, tam okrog je bila tudi večina športnih/glasbenih/jezikovnih obšolskih dejavnosti in sploh ni bilo nobene sile. Ogromno dodatnih aktivnosti nudijo šole same (razni krožki - likovni, novinarski, debatni, pevski, računalniški krožek, logika, dodatni pouk in priprave na tekmovanja za vrsto predmetov). Pa z mularijo smo skupaj pocaaaasi hodili domov iz šole, men je to res ostalo v lepem spominu. Brat je hodil v SŠ v Ljubljano in je vstajal zjutraj ob nenormalnih urah, da je hodil na avtobus, ker bi sicer ravno po 10-15 minut zamudil.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#9894 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85981 posts

Posted 05 October 2021 - 07:50 PM

Pri nas je bilo v SS res veliko vozacev, en sosolec se je vsak dan z busom vozil iz Trzica. :wacko: Pa potem se na faks. Saj ce si doma na periferiji, se pa vecinoma otroci zaradi sole ze zdavnaj prej odselijo od doma kot mestni. 😁
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#9895 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17304 posts

Posted 05 October 2021 - 07:53 PM

Evo. Ce pa to ni plus... :D

Od tu do Rudnika je 10 minut pa ne samo v nedeljo ponoci, ampak vedno razen ob sedmih zjutraj :D Od tam pa vcasih stoji malo med tretjo in peto. Obsolskih je tudi ogromno, tako da ni vse slabo. Saj v Kamniku je zihr vec kot ena osnovna sola, ki to nudi.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#9896 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24570 posts

Posted 05 October 2021 - 10:19 PM

Kolegice mi pravijo, da ze v Kamniku ni nobenega racunalniskega krozka, ki bi ucil kaj vec, kot osnove (kar zdaj otroci prerastejo takoj), ni kaksnih Lego krozkov, mehanicnih delavnic, gimastika je samo osnovna, takoj so napoteni proti Lj, ce hocejo kaj resneje trenirat.

Ti osnovni krozki za enkrat na teden so pokriti po solah (ampak spet odvisno od sole, do sole). V Kamniku so 3 OŠ, ne vem kako je z dejavnostmi v vsaki. Za v SŠ pa kar hitro postane problem, ce bi kaj trenirali.
Te moje kar jamrajo.
Kaj sele "zaselki" kot so Komenda, Volcji potok, gor proti Tuhinju, Stranjam ...

Ampak one se ne bi preselile niti par km od hise, kjer so odrascale.
Drugo je, ko si navajen iz vecjih mest imet full ugodnosti, potem pa pridt v eno manjso vasico. Jaz prej tudi nisem nic pogresala, ko sem se odselila in potem nazaj preselila, sem opazila razliko v ponudbi.

Za Vodice sem slisala, da je "skok" iz Lj, pa za vsako stvar jih moras vozit v Lj

Seveda ima vsaka stvar svoje pluse in minuse. Problem se mi zdi predstava ljudi ki se odselijo iz vecjih mest na podezelje in dokler so otroci majhni, je se ok. Ko odrastejo in gredo npr v SŠ ... Ko mora ob 5h vsak dan vstat, da pride do 8h v solo.

Moja sosolka je bila iz Vranje Peci ... Menda skoraj 1h pes vsak dan do sole. Solski busi ne pridejo vec v postev, lokalni tja dploh ne vozi; ce je ni kdo peljal, pot pod noge.
Druga je bila iz Gorjuse. Najprej pol ure do bus postaje, z busom do Domzal in se presest do Kamnika.

Kar se tega tice je Kamnik OK, sploh jaz sem locirana na super povezavah
  • 0

Put A Kilt On It!

#9897 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23303 posts

Posted 06 October 2021 - 05:38 AM

Jaz vožnje v LJ nič ne pogrešam, res, kako se hitro človek razvadi. Zdaj rabim max 20 minut, da se odpeljem izpred hiše in štempljam v službi. Prej sem v 20 minutah bila šele dobro na avtocesti.

Ta vožnja v lj in nazaj je pogosto en stres. Zjutraj pazit, da ne boš šel tistih nekaj minut prepozno od doma, ker boš sicer na avtocesti padel v zastoj pred lj in boš porabil dodatnih 10, 15 minut, pa da boš še dobil fraj parking, spremljat stanje na cestah, ali je spet nesreča.... Obup.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#9898 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27355 posts

Posted 06 October 2021 - 05:53 AM

Meni je to,sploh zdaj z druzino, eden vecjih razlogov,da ostajam v trenutni sluzbi. Ce spotoma se otroke odlozim imam 20 min pes do sluzbe.
  • 0

#9899 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17623 posts

Posted 06 October 2021 - 07:20 AM

Ta centriranost delovnih mest je problematična, ker mesto enostavno ne more "požret" vse, kar pride zraven. Ni čudno, da že dolgo ni prostih zdravnikov v ZDL, če ga ima opredeljenega tu tudi veliko dnevnih migrantov iz vseh širnih koncev. Daleč od tega, da bi bilo to normalno.
Prednosti in slabosti so povsod, zato pa mogoče še manj razumem poveličevanje življenja v LJ. 🙂
  • 0

Bill Bullard

#9900 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23303 posts

Posted 06 October 2021 - 08:26 AM

Jaz tudi ne razumem najbolj tega poveličevanja življenja v LJ s strani nekaterih. Npr zdaj v službi sem že od več ljudi slišala, da so v LJ boljše službe, da če je nekaj v LJ, je boljše. To so ljudje, ki že od začetka delajo v eni in isti službi in nimajo občutka. Ne vem, zakaj bi bila služba v LJ avtomatsko boljša. Odvisno kje delaš, kaj delaš, s kom delaš.

Ena bivša sodelavka, Ljubljančanka, je enkrat razlagala, da so se enkrat z družino peljali mimo Polzele ali tam nekje in se je spraševala, kaj ljudje tam sploh počnejo, kam lahko grejo. :lol: Kot da če si na podeželju, ni v bližini nobene trgovine, nobenih možnosti družabnega življenja, nič. Dvema bivšima sodelavkama sem za primerjavo povedala, da je tukaj cena mesečne parkirne karte na urejenem parkirišču, čez cesto od službe, 25 eur, medtem ko je v LJ najcenejše parkirišče, 5 min hoje stran na makadamu, 40 eur. Sta rekli samo, ja, ampak tisto pa ni LJ. Ok, če samo zato, ker je LJ, to opraviči nabite cene, v redu. :D

Centralizacija je tudi neugodna, se strinjam, ampak tu se ne bo nič spremenilo. Bi bilo fajn, da bi končno naredili kak dodaten pas na avtocestah pred LJ, ali pa da bi bili posod po mestu vozni pasovi samo za avtobuse (kolikor se spomnim, so samo ponekod), točni in hitrejši vlaki...

• 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users