Jump to content

Photo

London

• Please log in to reply
1135 replies to this topic

#961 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85938 posts

Posted 27 March 2016 - 08:10 PM

Vcasih si dobil posebej papirnati travelcard, zdaj ti pa kar na Oyster nalozijo in ga dobis v plasticnem ovitku.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#962 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17604 posts

Posted 27 March 2016 - 08:14 PM

Jaz sem Oyster kartico lahko obdržala, pa sem vseeno dobila 5 funtov povrnjenih, na avtomatu. Ni mi bilo nič jasno, ampak tako je bilo :D

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#963 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 28 March 2016 - 10:43 AM

To je zdaj, odkar so ukinili okenca z ljudmi in so samo se avtomati in nimas vec kam vrnit kartice. Sam ne stekam vec pomena te kavcije.

Marmelada, odhodnega datuma ne vpisujes, karta velja 30 dni od koriscenja prve voznje.
  • 0

After all this time?

Always.

#964 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23288 posts

Posted 28 March 2016 - 11:58 AM

Nincha, to sem prebrala ja. Zanima pa me zaradi koriščenja 2for1. Piše, da če imaš povratno karto, lahko to ponudbo koristiš vse dni od datuma prihoda do odhoda, zato sem mislila, da je treba za ta namen kje označiti, kdaj se vračaš. 

• 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#965 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 28 March 2016 - 12:31 PM

Ne ne, ne rabis.
  • 0

After all this time?

Always.

#966 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23288 posts

Posted 29 March 2016 - 03:56 PM

Ja se, >1 mesec prej je 14, potem je do enega tedna prej ocitno 22, potem je pa navadna cena.

Očitno je zdaj nekaj spremenjeno in moraš že več kot dva meseca pred odhodom nabaviti karto, da dobiš po tisti znižani ceni, 16 £ na osebo pride povratna.  :)

• 0

#967 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23288 posts

Posted 09 April 2016 - 11:54 AM

2for1 lahko koristiš samo, če kupiš vstopnico za znamenitost na licu mesta? Ali lahko že prej na netu kupiš eno karto za neko znamenitost, tam pokažeš 2for1 kupon in gresta dva noter?

• 0

#968 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23288 posts

Posted 22 April 2016 - 09:32 PM

Imate kakšno priporočilo, kje v Londonu jesti? Koliko okvirno je treba računati za prehrano, če ješ zunaj 2x dnevno recimo (zajtrk imava vključen v ceno nastanitve)?

• 0

#969 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27429 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 22 April 2016 - 10:05 PM

Da se ne bi slucajno vrnila iz L, ne da bi pojedla vsaj 5 paketov Sainsburijevih kukijev. :D
Odvisno kaksno hrano imata rada in koliko sta pripravljena odsteti, a bi rada cim ceneje prisla skozi, itd?
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#970 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23288 posts

Posted 22 April 2016 - 10:22 PM

Ne bi bila cel teden na fast foodu in gledala na vsak cent, ne bi pa tudi v neke ful drage restavracije hodila. :) Saj bova tudi sproti videla, je pa vsako priporočilo iz prve roke dobrodošlo. :) Videla sem, da so tudi pri 2for1 ponudbe za restavracije, ampak nisem še čisto nič pogledala, če bi se kaj splačalo izbrati.

Aja, jeva pa skoraj vse. Nisva vegetarijanca, imam pa jaz zelo rada zelenjavne jedi.

• 0

#971 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17604 posts

Posted 23 April 2016 - 09:30 AM

London je tako poln restavracij in hrane na vsakem koraku, da bi bilo iskat točno določeno restavracijo izguba časa. 

Zajtrk imaš v hostlu, za po poti priporočam, da si nabaviš v trgovinah kako sadje, oreščke, maš pa tudi že pakirane sendviče v teh trgovinah ob glavnih postajah. 

Drugače je pa kar drago jest zunaj, glavna jed je hitro do 10 funtov. Priporočam obisk kakšnih food marketov. 

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#972 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85938 posts

Posted 23 April 2016 - 02:27 PM

Se strinjam z Matildo, s tem da je 10 £ še malo za en povprečen obrok. Za dva obroka na dan za dve osebi v restavraciji računaj vsaj 50-60 £. Napitnina se prišteje povsod. Hitra hrana in food marketi so sicer cenejši, ampak slednji spet ne toliko, če se hočeš normalno najesti. Pa kava in pijače nasploh so izredno drage. 2for1 je kul opcija in imaš veliko izbire.

Drugače je pa meni ful pri srcu Cote Brasserie, jih imaš na več koncih. Včasih sem si še napisala imena restavracij, ampak na koncu vidiš, da jih nima smisla iskati po mestu in sem šla jest po trenutnem navdihu. 

Na Timeout imaš veliko predlogov z okvirnimi cenami.

• 0

― V. Van Gogh

#973 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23288 posts

Posted 23 April 2016 - 03:25 PM

Hvala. :) Mhm, potem sem kar v redu ocenila, sem tudi sama računala nekje 50 £ na dan za oba za hrano. Se pa veselim food marjetica. :) Bom pogledala tudi Timeout in 2for1. 

A pri 2for1 velja kakšna omejitev, koliko kuponov si lahko sprintaš?

Še vprašanje glede šopinga. So cene znamk, kot npr Topshop, New look, Dorothy Perkins itd, tam kaj cenejše, ali je enako kot v spletnih trgovinah? 

• 0

#974 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85938 posts

Posted 23 April 2016 - 03:42 PM

Marjetica. :lol:

Omejitve za 2for1 ni, cene so pa enake kot online.

• 0

― V. Van Gogh

#975 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23288 posts

Posted 23 April 2016 - 04:17 PM

Ahahaha, nič mi ni bilo jasno, kakšno marjetico misliš. :lol: Sem na telefonu in mi auto correct rad ponagaja. :D

• 0

#976 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17604 posts

Posted 24 April 2016 - 03:08 PM

Food marketi so super izbira za moje pojme, če hočeš prišparat kak funt, jaz sem se najedla recimo z large porcijo za 6 funtov. 2x jesti zunaj pa sploh ne 

bi priporočala, v smislu da hodiš 2x na dan v restavracije, ampak gledam s svojega vidika, če seveda imaš dovolj denarja, pa NP. 

Shopping mi je bil brezveze, sem šla samo v tiste trgovine, ki jih ni tukaj v bližini.

V PRIMARKu vlada prava zmešnjava, prvič sem videla nakupovalne vozičke v trgovini s cunjami :lol: pa ogromno je muslimank, baje kradejo na polno -> 

na splošno mislim, ne samo muslimanke, ampak one lažje skrijejo stvari pod tistimi zavesami :D 

• 0

Bill Bullard

#977 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27429 posts

Posted 24 April 2016 - 04:30 PM

Če bosta šla v Saatchi, obvezno ta tisti food market spredaj, samo ne vem če je ob petkih ali sobotah ali nedeljah, ne spomnem se, moj najljubši. <3 Ampak so tudi drugi dobri, naješ se za male pare, pa še s stojnic ti nudijo hrano za poskusit (sploh na Brick Laneu) in se naješ, ko nardiš en krog in samo gledaš, kaj bi vzel. :D Lahko se zafurata do Goldhawk Rd na najboljši falafel v mestu, ampak dvomim da se vama bo dalo zgubit vsaj pol ure v eno smer (čeprav imam v spominu, da je Sinnaia potem rekla, da je bilo vredno : D ).

Meni tudi šoping ni neki, mislim, valda je, če imaš šoping rad :lol: , jaz grem samo v COS, Other stories, Gap, Uniqlo in Primark po športne modrce (ker so smešno poceni in ful kvalitetni), v Beyond Retro pogledat malo, tu pa se zame zgodba konča.

In res ti polagam na srce, pojdi v Sainsbury's po kukije. :D

• 0
Pablo Picasso

#978 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23288 posts

Posted 24 April 2016 - 04:40 PM

Ne, saj ne bi 2x na dan v restavracije hodila. Mislila sem pač kombinacija restavracij, food marketov, včasih kaj iz trgovine recimo, kakšen pub... Celega premoženja seveda ne bi rada dala za hrano. Saj food marketi so na ful lokacijah po mestu? Pa v glavnem so bolj ob vikendih?

Coco, za kukije si bom zapomnila, pa za ta tvoj food market tudi. :D 

Ok, za šoping bom pa videla, kako bo. Šla bi v trgovine, ki jih pri nas ni, ampak bom videla...če bo nora gužva, me bo verjetno minilo. :)

• 0

#979 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27429 posts

Posted 24 April 2016 - 04:52 PM

Ampak obvezno Taste the Difference, ne tistih bednih za £1, ker je razlika v okusu ogromna. Pa v M&S imajo ful fine mini sladice a la ruladice, browniji, itd. v takih valjastih skatlah, ful so dobre. :D
  • 0
Pablo Picasso

#980 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17604 posts

Posted 24 April 2016 - 05:44 PM

Mene je ful minevalo ob gužvi, če hodiš po Oxford Streetu recimo, to je pravi kaos. Moram kmalu spet v LDN, mogoče pa si popravim vtis. 

• 0

Bill Bullard

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users