Jump to content

Photo

Restavracije/lokali - dobre in slabe kritike

• Please log in to reply
2878 replies to this topic

#961 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 04 October 2009 - 01:44 AM

Shambala, vietnasko tajska restavracija- sva šla dans s fantom, postrežba je ful okej, natakar se nevsiljivo a dost posveča postrežbi, ni vsiljiv čeprav vse razloži, na jedi ne čakaš predolgo, hrana ok... edino cena je kar... 75 eur, jedla sva pa :

on;
- kitajska kokosova juha z gamberi
- 6 popečenih gamberov
- 4 japonske tampuri zavitke
- biftek, krompirček na mladem japosnekm grahu
- deci rdečga

jz;
- japonska miso juha s tofujem
- 6 popečenih gamberov
- zelenjava popražena
- 2dc rdečga

sem misla, da je suši kr draga, pa je ta tud kr, mogoče bom še šla kdaj, ko bom mela več dnarja lol
  • 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#962 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 06 October 2009 - 05:35 PM

RiverHouse

Zadnjič sem bila tam na kosilu in lahko rečem za njih same pohvale. Restavracija je na nekoliko višjem nivoju, tudi cenovno ni med najbolj ugodnimi, ampak če je vse to upravičeno (kar v tem primeru je), z veseljem grem oz. raje (sem pač razvajeni gurman). Postrežba res na nivoju, hrana pa izjemno okusna in privlačno servirana. Jaz sem jedla pečeno hobotnico s krompirjem in svežo zelenjavo, kasneje pa še ananas z vanilijevo kremo in cimetom (pol ananasa in noter topel, svež narezan ananas, posuto s cimetom in prelito z vanilijevo kremo). Orgazmično. Za mizo se je žvečilo tudi file brancina na žaru z limoninim pire krompirjem in zelenjavo, pa seveda solata. Tudi njihove "posebne" kave (karamelna, vanilijeva s cimetom) so jako slastne. Ne smem pozabiti tudi fantastičnih koktajlov, pila sem Sex On The Beach in Mojito, obadva takorekoč popolna (kar seveda velikokrat ni odlika restavracij / lokalov, ki jih ponujajo). Sedeli smo zunaj, ob Ljubljanici ... res lepo porihtano, mize in stoli udobni, vse je prijetno razporejeno. Sigurno še pridem, obožujem take nekoliko fensi restavracije, ki me res solidno pocartajo.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#963 rea

rea

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 06 October 2009 - 07:38 PM

River ma res fajn postrežbo, cene se mi zdi da pa rangirajo kot večina restavracij, ne zdi se mi višje na nivoju.

Men je kle božanska paradajz juha z rakci, omg.

• 0

#964 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 06 October 2009 - 10:46 PM

Hja, meni se za 2 mala kosa fileta brancina (saj vem, da so ribe nasploh dražje, pa vendar), 3 majhne kepice krompirja in malo zelenjave skoraj 20€ (govorim o eni porciji, niso ogromne, kar mi je zelo všeč, so take, da se glih prijetno naješ ... niso pa za kakšne fizičke radnike, ki bi lahko zmazali pol odojka in celi hlebec kruha) ne zdi povprečna cena al se motim? Sama gostilna mi je pa absolutno nad povprečjem oz. na višjem nivoju, seveda pa ne govorim o ekstremni sofisticiranosti.
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#965 rea

rea

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts

Posted 07 October 2009 - 12:53 AM

skor še ni zajca ujel tongue.gif
no, ja... kok pod 20 je pa blo?
pa ja, nisem jedla že ene 2 leti, so šle tud cene mogoče kej gor, drugič jej to juho!
  • 0

#966 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 07 October 2009 - 03:59 AM

Če sem napisala "skoraj", najbrž ni blo 12€. laugh.gif 18,90€. No, še skos so cene nekje normalne ... ni pa glih za vsak dan.
Ne, rakce jem samo v kitajski one pečene v tempura moki, na kakršenkoli drugi način so mi ogabni. cry.gif

• 0

#967 rea

rea

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts

Posted 07 October 2009 - 04:47 PM

prou!

• 0

#968 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 07 October 2009 - 04:59 PM

prow

• 0

#969 eve

eve

trance chick

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10431 posts

Posted 08 October 2009 - 10:19 PM

Katero kitajska restavracija v Lj je še dobra na bone? Bla sem že v Šanghaju. Še kaka druga?
  • 0
Never allow someone to be your priority while you're just their option.

#970 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 15 October 2009 - 07:55 PM

Meni je silno všeč tajska restavracija v CPju.

Še zlasti so mi všeč juhe (vse) - sploh kokosova je taka res posebna, pa všeč mi je način da si sam zbiraš kaj ti bo dala noter. Na izboru so razne vrste nudlov (od debelih do tankih), gamberi, zelenjava (brokoli, gobice, kalčki, zelje, itd), ter začimbe - še zlasti mi je všeč da imajo svež mlet čili, ki pa je res zelo zelo pekoč (!!!) .
Osebno me sicer niti ne moti, da se denimo v isti vode prevrejo nemesne in mesne zadeve, sicer bi mi bilo ljubše če se ne bi, a ne dlakocepim.

Od ostale hrane sem poskusila le že malce izropan "all you can eat" meni (prišla uro pred zaprtjem).
Od tega me je najbolj navdušil riž z jajcem, spomladanski zavitki (zelenjavni), nudli z zelenjavo, solata (kalčki, korenje), pa omakice. Poskusila sem tudi lista, ki pa mi ni bil všeč (deloma pomoje tudi zato, ker razmišljam da bi spet prenehala z ribami), zaradi tistega njihovega testa v katerem je pečen deluje kar mastno... Presenetljivo so mi bili dokaj všeč lignji.

O curryju imam deljeno mnenje - grah v omaki je bil ponekdaj kar neprijetno grenek, sama omaka pa precej začinjena. Je pa res da indijskih okusov nisem najbolj vajena.

Poleg juh je najsvetlejša točka restavracije sladki kotiček (deserti) - poleg odličnega sadnega kompota, ki je res osvežilen in ne sploh presladek, mi je srce ogrel t.i. "bananin puding". Bananin puding je neke vrste sprešana banana, ohlajena in posuta s kokosovimi mrvicami. Reč ima okus po svežih bananah, ni zelo sladka in če imate vsaj pol toliko radi banane kot jaz, MORATE PROBAT. yes.gif

Dopisat moram da me je na bruhanje posilila druga polovica desertov - kokosov puding (podoben šmorn kot bananin), ki je bil obupno presladek in pa neko biskvitno čudo, ki sem ga samo enkrat dala v usta.
Pač nisem med najbolj sladkosnedimi, oz. mi raznorazni biskviti in želeji ne ležijo.
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#971 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 15 October 2009 - 08:11 PM

^^ Tudi meni je zelo všeč (se mi pa zdi, da jo je Adriane skritizirala, če se ne motim). JAAA, tista bananina reč je zelo dobra, mljask! Sva pa s sošolko jedle kokosovo juho in je obema bilo kar malo slabo kasneje. -) Pa začudeno sva ugotavljali, kako dejansko ne peče, ko jo ješ. Ampak peče kasneje, nekje globoko v grlu. -)

• 0

#972 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 15 October 2009 - 08:21 PM

Meni ni bilo slabo po juhi.

No, mi je bilo malo slabo nazadnje ko sem bila tam, a to le zato, ker sem imela že prej nadvse razdražen želodec in sem jedla malo prepekoče.

Saj res, zdaj se spomnim da sta nekaj pisali o tej restavraciji. Jaz je do nedavna niti opazila nisem. butl.gif
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#973 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 15 October 2009 - 08:32 PM

Jaz sem bila nekje 14 dni nazaj tam, ambient mi je krasen. Sem pa jedla le kokosov sladoled, ki je bil super, planiram pa v kratkem All you can eat varianto, da mal stestiram, kaj premorejo. Moram pa povedati, da sem na tisti svoj sladoled čakala izredno dolgo, nekje 15-20min, mislim pa, da še celo malo dlje. Ne razumem, kako si lahko to privoščijo, da pri skorajda prazni restavraciji človek tako dolgo čaka na 4 kepice sladoleda (Razen, če je "kuhar" šel spotoma še po kokos za pripravo nevemkam biggrin.gif ). Sicer je bil pa natakar prijazen in vljuden.
  • 0

#974 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 19 October 2009 - 08:57 PM

Je katera že jedla v restavraciji Cubo na Šmartinski?
  • 0

#975 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18454 posts

Posted 17 November 2009 - 10:34 AM

Jes zbiram korajžo za Cubo. Slišim pa same dobre ocene. Zgoraj omenani River je kar kewl, brancin in list se štejeta za dražjo ribo. Vina imajo od Rojaca iz Gažona: malvazija nežnega okusa, širaz pa smrdi ko tojfl, sem ga vrnil. Pri Rojacu na kmetiji je to bolje.

V nedeljo popoldan smo zavili v Prosenjakovce v gostilno K Rotundi (Selo). 14 nas je bilo, naročili smo za predjed gosja jetra, fazanovo (in druge) juho, pečeno gos h kateri so šli mlinci in rdeče zelje, polsladki chardonnay (lokalnega izvora), nebroj sladic in sladoledov (z bučnim oljem). Ocena 5 od 1-5. Postrežba na nivoju. Cena 30€ per capita. Zelo solidno. Če ste v tistih krajih, nedvomno in izrazito priporočam. Jemljejo kartice. Personal z lastnico na čelu je na vse pretege korekten.

Edit: nekateri so jedli drugo meso, ker gosi ni bilo več dovolj. Prvovrstno surovino imajo. V iskalnik vtipčite K Rotundi...
  • 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#976 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 17 November 2009 - 10:56 AM

Moj me bo zdaj enkrat v kratkem peljal v Cubo-ta menda. Če pa zaideva kam drugam, sva pa s sestrično zmenjeni, da greva decembra enkrat tja, da jaz končno doživim to opevano čudo (ona je bila že nekajkrat in je navdušena). Tako da bom kmalu dobila svoje, pa potem seveda napišem oceno. smile.gif

Errol, tale K Rotundi je tudi zelo pohvaljena. Upam, da me nekoč zanese blizu, da tudi to poskusim. sleep.gif

Kar se pa tiče River-ja, sem pa bila pred kratkim in mi je bilo zelo, zelo všeč. Ambient notri je zelo lep, WC čudovit (let's face it, to je pomemben faktor)! Natakar izredno prijazen (sva s kolegom za predjed za pokušino dobila še vsak nek popečen kruhek z nekim ful dobrim namazom for free), edino pri izbiri vina za kolega se mi ni zdel ravno prepričljiv, no.
Hrana pa super- jaz sem jedla bučkino juho in tunino solato; juha zelo dobra, tudi samo serviranje (steklena posodica) in dekoracija sta bila krasna. Tunina solata pa...lahko rečem, da boljše še nisem jedla nikjer. Pa zelo velika porcija, jaz nisem mogla niti cele pojest. Tudi tune gor veliko, ne samo za odtenek. Njam.
Za sladico žal ni bilo več prostora, tako da bom mogla it enkrat spet, da še to malo zdegustiram. smile.gif
Cene pa, kot je bilo že rečeno, malo višje, centru Ljubljane primerne. Ampak se splača.
  • 0

#977 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 17 November 2009 - 11:15 AM

Cubo je fajn (zdej ga mam čez cesto, hoho), sicer velja da je predvsem za poslovneže, ampak naj vaju to ne moti. Cene so mal višje, ampak spet ne pretirane (sej je na strani menu pa mislm da tud cene), dobro je pa ful! Men je zelo všeč, da zraven solate dobiš sveže pečene kruhke, take magdalence. njam.gif Postrežba je pa itak na nivoju, ambient je pa tud ful lep, mal temno je edin. biggrin.gif
  • 0

#978 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17274 posts

Posted 17 November 2009 - 11:19 AM

Cubo je ok. Vina sicer nismo pili in na WCju tudi nisem bila, tako da tega ne morem ocenjevati smile.gif Je pa hrana res okusna. Jedli smo brancina (ribe so sicer kar drage, mislim da okoli 60€), rižoto z jurčki in še nekaj (vem, da je bila tudi bivolja mocarela, ki je res njaaaaami). Za sladico pa čokoladni souffle z dvema omakama - brusnično in bazilikino njam.gif in limonino torto. Strežno osebje je zelo prijazno, edino kar me moti je postavitev miz v sprednjem prostoru, ker so bolj skupaj in ni nikakršne zasebnosti, zato je mogoče bolje rezervirati mizo bolj zadaj, če imate kakšne romantične namene biggrin.gif Všeč mi je, ker vsak mesec objavijo jedilni list na spletni strani in se lahko sliniš nad ponudbo.

K Rotundi tudi moja starša redno zahajata in zelo hvalita.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#979 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18454 posts

Posted 17 November 2009 - 12:34 PM

Jebemu, s sošolskim frendom se dobivava za RD v kaki restavraciji. Ne vem, zakaj mi ni prišel na misel Cubo, hotel sem mu rečt, da greva v Union. rolleyes.gif No harm done yet, ker se morava še časovno uskladit. sleep.gif
  • 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#980 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18600 posts

Posted 17 November 2009 - 01:18 PM

QUOTE(Plain Jane @ 17. 11. 2009 - 11:15) View Post

Cubo je fajn (zdej ga mam čez cesto, hoho)

A živiš v tanovih oranžnih blokih? woot.gif

• 0

After all this time?

Always.

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users