Jump to content

Stroški

• Please log in to reply
1390 replies to this topic

#961 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85877 posts

Posted 06 August 2022 - 03:15 PM

Ocitno ne, saj zato sem komentirala post od Kalypso. Nase cene so se priblizale svicarskim …
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#962 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16784 posts

Posted 06 August 2022 - 03:24 PM

Ja svica tudi ni v EU. Ali kaj si mislila?
V drzavah EU pa je pomojem podobno nisem pa gledala tako da ne bom trdila.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#963 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23277 posts

Posted 06 August 2022 - 04:16 PM

Sem ta teden prav pogledala ta sir Dolinar v Mercatorju. Tako drag je, ker je brez laktoze, pa Šmarski rok tudi, če se ne motim. Navadnega pa očitno sploh ni.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#964 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46012 posts

Posted 06 August 2022 - 04:33 PM

Saj pri nas v Švici so se stvari tud podrazile, ampak ne tako drasticno. Mleko, ki ga vedno kupujem, je slo gor za 20r, belo olje tud podobno, ostalo pa minimalno, da ponavadi niti ne opazim.
  • 0

#965 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6705 posts

Posted 06 August 2022 - 09:40 PM

Ma ful je dražje vse, sploh kar se tiče hrane. Prav opazno, ne le za par centov :( ni fer.
  • 0

#966 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24520 posts

Posted 08 August 2022 - 07:44 AM

MAMA riževi rezanci so šli iz 2,09 na 2,59 v dveh mesecih. Zadnjič sem videla v Mercatorju, sem jih šla še v DM kupit po stari ceni. Ta vikend so tudi v DM šli gor. Naj se gredo solit. To so res veliki poskoki!

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#967 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25878 posts

Posted 08 August 2022 - 07:52 AM

Bizarno, ja :/ Pri nas so tudi šle cene gor. Najbolj opazim na sojinem mleku, ki je v dobrega pol leta šlo z 1,30 na 1,69. Na Hrvaškem sem ga pa videla v supermarketu za oderuških 4,30e :butl:
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#968 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4141 posts

Posted 08 August 2022 - 08:07 AM

Jaz si sicer ne zapomnim vseh cen tako natančno, vidim pa pri končni ceni. Načeloma kupujem vedno iste stvari v šparu in še pred pol leta sem za tedenski nakup hrane dala okoli 80 EUR, zdaj komaj pridem pod 100 EUR, če seveda uporabim njihov 10% popust na celotni nakup.

• 0

#969 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 08 August 2022 - 08:17 AM

Jaz sem nazadnje razliko opazila pri alpskem mleku, ki ga že dolgo nisem kupila, pa je šla cena gor 30c.
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#970 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16962 posts

Posted 08 August 2022 - 08:25 AM

Jaz pa pri nekaterih stvareh, ki jih redno kupujem ful opazim. Npr sir gavda/edamec v Lidlu, prej 1,49/1,39 zdaj 1,99. Zamrznjeno jagodičevje Lidl, prej 1,59, potem 1,79, zdaj je 3,29€. Kruh brez kvasa, Lidl, prej 1,59, zdaj 1,99, banane so iz 0,99 prišle na 1,29, da ne govorim o mesu. Včasih je bila kila piščančjih ali puranjih prsi v akciji 4-5e, zdaj je med 6-7e. 

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#971 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85877 posts

Posted 10 August 2022 - 01:04 PM

Poloznica za plin je bila zdaj 100 €. Pomoje bo sla cez zimo ena cela placa samo za osnovne stroske. Ce jo bo sploh kdo od naju imel (placo mislim).
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#972 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23277 posts

Posted 11 August 2022 - 08:27 AM

Jaz si sicer ne zapomnim vseh cen tako natančno, vidim pa pri končni ceni. Načeloma kupujem vedno iste stvari v šparu in še pred pol leta sem za tedenski nakup hrane dala okoli 80 EUR, zdaj komaj pridem pod 100 EUR, če seveda uporabim njihov 10% popust na celotni nakup.

Jaz opazim pri nekaterih izdelkoh, ki jih redno kupujem, drugače tudi ne bi bila tako pozorna do centa natančno. Mleko kupujem samo za skupne kave v službi. Mercatorjevo 3,5 je bilo nazadnje 1,13 €, alpsko ipd so mislim da že okrog 1,30 €. Kakšno leto nazaj se spomnim, da je bilo alpsko tam nekje okrog 1 €, Mercatorjevo pa okrog 0,80 €. Pa maslo je že blizu 4 €, če ne štejem Mercatorjeve, Sparove znamke itd.

Za zobne paste sem se tudi čudila. Takoj, ko ni neka čisto navadna, je že 5 €. Pa kam smo prišli, no.

Saj sem enkrat že pisala, da jaz od novega leta naprej zapravim približno 200 € več na mesec, pa se mi ne zdi, da bi kaj ful več kupovala. Na pijačo grem redko, ne hodim na nohte, ne kupujem cunj vsak mesec, pač imam enake potrošniške navade kot prej, ampak denar kar gre. :(

• 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#973 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32281 posts

Posted 11 August 2022 - 09:01 AM

Jaz sem tudi lepše prišla skozi mesec pred leti, ko je bila K. še v vrtcu in sem še tisto plačevala, zdaj tega stroška ni, ampak denar pa hitreje gre. 

• 0

#974 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16784 posts

Posted 11 August 2022 - 09:17 AM

Zdaj bo spet sola, bo tm med 50-70 to, 38 plezanje, 40 MTB, pa kok bo se tretja stvar niti ne vem.
Vrtec itak blizje 300 kot 200 in tak dalje...
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#975 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32281 posts

Posted 11 August 2022 - 09:22 AM

Mene K. šolska prehrana in krožki pridejo 100 € na mesec. Hrana je 60, pa dva krožka po 20. Bo pa to šele oktobra za plačat. To je kar je fiksnega stroška vsak mesec, vrtca je bilo prej 200.

Aja, že konec šolskega leta so nam rekli, da se bo s septembrom podražala šolska prehrana, tako da bo ziher kakšnih 10 € več. 

• 0

#976 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16784 posts

Posted 11 August 2022 - 09:25 AM

Jaz mu to placam se letos. Naslednje leto odjavim kosilo, hodi domov po pouku. Potem bo samo se malica.
  • 0

#977 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32281 posts

Posted 11 August 2022 - 09:27 AM

Aja, kako pa to?
  • 0

#978 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24520 posts

Posted 11 August 2022 - 09:43 AM

Mojadva sta še vedno prijavljena na kosilo in se mi zdi fajn, da imata ta obrok. 

O cenah pa sploh ne bom začela. Včeraj sem dala 100 eur za hrano za dopust (pa da ne govorim, koliko sem jo imela že doma in sem samo spakirala), ... pa jutri grem še po par stvari in še po poti bomo kar nekaj stvari morali kupit. 

Za ostale stvari ne opazim toliko, ker kupujemo redkeje (čistila, zobne paste,...). Hrana gre pa res noro gor!

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#979 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32281 posts

Posted 11 August 2022 - 09:45 AM

Naša bo v podaljšanem, dokler bo imela to na voljo, torej do vključno 5. razreda. Če gre ob 15 domov, kot je počela zadnje pol leta, je še vedno vsak drugi teden nekaj časa sama doma, dokler jaz ne pridem.

• 0

#980 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16784 posts

Posted 11 August 2022 - 10:06 AM

Ker je vedno eden doma in ker imamo vedno se eno kosilo ob 14h. Ce bo lacen vmes bo pac nekaj pojedel, ob 14 pa ima doma kosilo.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users