Jump to content

Photo

Vsa vprašanja v zvezi z gradnjo in urejanjem doma

• Please log in to reply
1579 replies to this topic

#961 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27447 posts

Posted 07 April 2021 - 06:24 AM

Jaz pa, ko bomo na vecjem se mi zdi,da bo ze tako lazje,ce lahko das kaj ven susit, pa se susilni za posteljnine, meni se zdi,da se samo s temi cunjami ukvarjam...
  • 0

#962 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26161 posts

Posted 07 April 2021 - 06:44 AM

Don't we all...
  • 0

#963 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32530 posts

Posted 07 April 2021 - 07:09 AM

Ma men se ne zdi, res. Nekak mimogrede opravim s tem, pa tud ne perem vsak dan.
  • 0

#964 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86421 posts

Posted 07 April 2021 - 07:55 AM

Ce ti susilni stroj unici potiske ali poskoduje/skrci tkanino, potem je nekaj s strojem narobe. V tem primeru se mi res zdi boljse kupit novega, kot da ti jemlje prostor.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#965 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26161 posts

Posted 07 April 2021 - 08:32 AM

Imam 12 let star sušilec, ki suši samo na max temperaturi, zato pač tako delam. Z njim je narobe to, da je bil to najcenejši sušilni stroj, ki se ga je dalo dobiti pred 12 leti :lol: Dokler se ne bomo selili, ne mislim menjat stroja :)

• 0

#966 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27447 posts

Posted 07 April 2021 - 08:35 AM

Mi ga tudi planiramo dat v hiso,pred tem pa obcasno nesemo tasci posusit postelnjino,kadar se prevec nabere.
  • 0

#967 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86421 posts

Posted 07 April 2021 - 08:50 AM

Ancka, itak. :) Samo zdi se mi, da vecina predsodkov glede susilcev bazira na takih starih. Midva ob stroju sploh nimava stojala za perilo.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#968 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19342 posts

Posted 07 April 2021 - 09:01 AM

Jaz bi takoj imela sušilec, če bi imela prostor.
  • 0

#969 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26161 posts

Posted 07 April 2021 - 09:26 AM

Pa mogoče to, da sem vzorce pobrala od matere :lol: Ona tudi nobene sintetike ne suši v stroju. Pa ima vrhunskega...

• 0

#970 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26024 posts

Posted 07 April 2021 - 09:35 AM

Jaz tudi ne dam vsega not, se vseeno hitreje obrabijo tkanine in raztegne elastan. Tako.da kakšne lepše stvari se vedno na stojalo obesim, da jim podaljšan življenjsko dobo, fensi sušilcu navkljub. Mi je pa že z vidika plenic, brisač, posteljnine, nogavic in spodnjic super stvar :)
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#971 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32530 posts

Posted 07 April 2021 - 10:24 AM

V čem pa vidite tak problem pri posteljnini? To je pa res hitro suho, pa le par kosov je za obesit...

• 0

#972 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26024 posts

Posted 07 April 2021 - 10:27 AM

Ogromna je, nimam kam obesit in čakati, da se suši, če imam še 3 stroje drugih stvari za oprat :) Pa če jo daš v stroj, je ne rabiš niti zlagat in pospravljat v omaro, samo direkt nazaj jo oblečeš.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#973 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17426 posts

Posted 07 April 2021 - 10:29 AM

Jaz jo zjutraj operem, zvečer pa dam nazaj gor. Imamo samo eno (imamo tudi kakšno prastaro sicer, če bi morali sredi niči preoblačiti).

• 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#974 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32530 posts

Posted 07 April 2021 - 10:30 AM

Očitno je res ful stvar navade in percepcije... jaz komot zrihtam to. V najslabšem primeru porabim obe sušili, res pa da ne perem posteljnine, če imam obe sušili polni, pač nikoli se mi ne mudi s posteljnino. Če je lepo vreme, pa dam zjutraj prat, obesim in posušeno dam nazaj, tudi jaz to največkrat praktiicram, haha :-)

• 0

#975 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19342 posts

Posted 07 April 2021 - 11:41 AM

A ni glih posteljnina ful zmečkana, če jo v sušilcu sušiš?
  • 0

#976 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26024 posts

Posted 07 April 2021 - 11:48 AM

Meni se ne zdi, jo pa vzamem ven takoj, ko je program končan (kot vse druge stvari). Mogoče je tudi od materiala/tkanja malo odvisno?

Pri nas je večino leta tako nestabilno vreme (pač te mini padavine, ko je 15 min pa konec), da se mi res ne da razmišljat o tem, a zunaj na stojalu kaj sušim ali ne ;) edino plenice sem dala parkrat posoncit, da so fleki zbledeli.
  • 0

#977 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19342 posts

Posted 07 April 2021 - 11:49 AM

Ne vem, jaz imam vedno bombažno. Ja verjetno, če takoj po končanem programu vzameš ven in pogladiš, potem ni.
  • 0

#978 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27447 posts

Posted 07 April 2021 - 11:50 AM

Meni se ne zdi... Mi je drugace super susilec ampak zdaj imamo stroj globine 40 in ne bi niti sel na vrhu. Malo cunj se mi opere in malonprostora za susenje imamo. Danes sem razvlazilnik prizgala,ker je malinplenicka spuscala in je bila tudi jogi zascita za oprat poleg obeh posteljnin,ki ju nisem dala cez vikend prat.
  • 0

#979 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4265 posts

Posted 07 April 2021 - 11:50 AM

Za posteljnino je poseben program. Problem je ker se znajo veliki kosi zavozlat v sušilcu in je zato potem pomečkana. Če uporabim prav program za posteljnino, se mi to ne zgodi.
  • 0

#980 _Mayckica_

_Mayckica_

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3374 posts

Posted 07 April 2021 - 11:55 AM

Jaz tudi ne dam vsega not, se vseeno hitreje obrabijo tkanine in raztegne elastan. Tako.da kakšne lepše stvari se vedno na stojalo obesim, da jim podaljšan življenjsko dobo, fensi sušilcu navkljub. Mi je pa že z vidika plenic, brisač, posteljnine, nogavic in spodnjic super stvar :)

Enako, mi na kraj pameti ne pade da bi občutljivo perilo katero perem na 30 dala vanj, pa še trenutno imamo sušilec skupaj s taščo pri njima v stanovanju saj enkrat ko bo najin pralni (ki je še od moževe babice) crknil bova kupila kombiniranega, za pralni in sušilni pa nimava prostora.

To da bi imela otroka v eni sobi mi je pa sploh no go, da bo dojenček zbujal L ponoči ko se bo dojil, da ne omenjam ko bosta večja (najstnika) to je zame zadnja opcija samo v primeru da v stanovanju ni prostora za dve kar pa pri nama je
  • 0
Dance...when everything is falling apart, and you have nowhere to go, just turn on the music and let you feelings flow

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users