Jump to content

Photo

Svetovalnica

• Please log in to reply
1808 replies to this topic

#961 *simoncy*

*simoncy*

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1694 posts

Posted 16 July 2009 - 05:45 PM

No u bistvu ju ne crkljam tko zlo, ker si ju ne upam.. vsi me neki strašijo, da to ni glih varno, če ma slučajn kkšno bolezn - pač da se to lahko na človeka prenese, potem mi je še bratova punca razlagala, kako se je to njeni prjatlci naredilo, itd... tko da, bom rajš počakala da si mal opomoreta..
Evo, obljubljene slikce:
IPB Image
Tale ma vse skup precej gnojno (sej vidte kkšno ma pod učki, sploh mu ne morm sprat tega dol..)

IPB Image
Tle pa niti nima tolk gnojnu, sam ma ful rdeče okol oči.. Sam gleda pa normalno, sam na tej slikci je nekako čudno pomežiknu smile.gif
  • 0
Veselje do življenja je, ženske, za nas najlepše ličilo!

#962 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 16 July 2009 - 07:52 PM

Eh nalest se nimaš česa. To folk razlaga ki nima pet posto pojma o živalih.

Kolikor vem je edina bolezen ki lahko preskoči z mačke na človeka mikrosporija. To je kožna bolezen pri kateri se spusti srbeč in dražeč izpuščaj, pa dlake in lasje na obolelih mestih izpadejo.
Zdej če nista bila pregledana pri zdravniku je možno da jo imata, a to bi postalo očitno precej kmalu, saj bi se na njima pojavile gole zaplate, ali pa bi se izpuščaj pojavil na tebi (koliko časa ju imaš)?

Btw ti pa priporočam forum ljubiteljev malih živali in forum moj pes za nadaljna vprašanja, tam je veliko "ekspertov". Je pa res da ti bo vsak priporočal S/K biggrin.gif .

Pa v primeru da imata mikrosporijo bi morala potem v karanteno k veterinarju, ti pa na pregled.
Več bo mogoče povedala še rea.

Sta pa boga na slikcah, samo tega je itak veliko, sploh pri mucah s ceste, ki imajo res slab imunski sistem.
Ob pravilni negi bi se mogla hitro pobrat. Čeprav pa ni čisto nujno, ker ima ena kolegica muca ki se mu uček sploh noče pozdravit že par mescev, je zgleda fasal neko težjo infekcijo. sad.gif
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#963 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27696 posts

Posted 17 July 2009 - 12:04 AM

Simoncy pred casom so imeli pri pobu doma muco s ceste, ki so se ji enako vnele oci - cisto tako je izgledalo kot ima muc na drugi sliki - kot eno belo mreno v koticku ocesa. Ga je peljala k veterinarju pa je dal eno mažo in se je postimalo.
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#964 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 17 July 2009 - 12:45 AM

Sj braunica je ok povedala ... mladičkom ( ne vem kok sta prbližn stara ) se začnejo pojavljat pr tačkah al pa pr gobčku ta gola mesta, to pa zato, ker se s tačkami oprijemajo maminga trebuha in seskov in se največkrat začne bolezen kazat tam, tko kot se je naši najdenki, ki je šla potem v karanteno za 1 mesec, mi pa smo medtem doma zmešali deci varikine z litrom vode, dali v špric posodo in mal pošprical pa je blo.
Mami se je nrdil en flek, k je pa tud zginu- men pa atiju ni blo nč, ker sva mela oba okej imunski sistem, medtem ko ga mami ni mela in je bla pač bolj dovzetna za prenos.
Do zdej smo pa dal en biljon takih gnojnih mačkov čez pa nobenmu ni blo nč, pa so spal neumiti po postlah in hodil po celmu stanvanju ( predn smo jih umil, smo mal počakal, da se je navadu doma in da ni bil plašn smile.gif )
  • 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#965 Anja88

Anja88

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1321 posts

Posted 18 July 2009 - 12:43 PM

Veti so včasih pravi smotkoti. Živalim je veeellliiiiikoooo lažje namazat pri spodnji veki mazilo. Mi imamo tudi Tobrex mazilo in kapljice. Čez 1 teden poteče rok-če kdo rabi.

Piquet: A si zahteval test za erlihijo?

Mačke kamot čohaš, pa magari v rokavicah. wink.gif Stik je že pomemben. So pa tudi pri meni doma taki paniki, da je joj. rolleyes.gif (neeeee božat psa, je zanemarjen...itd) Higiena je pa pomembna-logično. Čimanj paničarit in komplicirat-učke mazat ali kapat ppa cartlat(pri Bini je bilo najlažje tak da sem jo jaz čohala in potem ko je bila na hrbtu, sem s takega kota približala kapljico, da še reagirat ni mogla in takoj zatlačla pasjo čokolado v usta). Smo pa mi mogli 3-4x na dan kapat, trajalo pa je 7dni.

Aja še to: Si dala testirat na levkozo in aids? To je pogosto pri zunanjih, potepuških mačkah.
  • 0
IPB Image

#966 Piquet

Piquet

Proud Argish owner

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4435 posts

Posted 18 July 2009 - 02:17 PM

Ne nisem. Menim, da ni potrebe.
  • 0

#967 *simoncy*

*simoncy*

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1694 posts

Posted 29 July 2009 - 11:39 AM

Malo sem se oglasila na forumu, da vam povem kakšno je stanje z mucki - na žalost, kljub kapljicam niso nič bolje - še dodatno, začeli so kihati; ko je veterinar dal kapljice je povedal, da je kihanje slab znak in naj ju v tem primeru tja pripeljem.. tko da bomo pač šibali k veterinarju sad.gif
  • 0
Veselje do življenja je, ženske, za nas najlepše ličilo!

#968 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46039 posts

Posted 12 August 2009 - 09:47 PM

Kak naj mačko prepričam, da poje tableto? Prvo tableto je pljuvala ven, pa sva ji z mamo potisnili v gobček, ampak jo je hudič mali vedno znova ven špuknil, tako da nama je po nevemkolikih poskusih komaj uspelo, pa še celi pokrampani in pogriženi sva. Zdaj sva poskusli in ji razdrobili tableto v njeno najljubšo konzervo, ki se pa je zdaj niti ne dotakne. What to do? Kak drug predlog?
  • 0

#969 fifa

fifa

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5418 posts
  • Interests:Finding out how the world works ... :)

Posted 12 August 2009 - 10:09 PM

Sem ti hotel konzervo predlagat. Ne vem. Z našim ni blo problemov. Sem mu tableto zdrobila in mu jo v posamezne koščke konzerve dajala. Če ne boš našla nobene rešitve, se posvetuj z zdravnikom. Vem, da nam je takrat rekel, naj ga pokličemo, če ne bo hotel tablet jest.
  • 0

A tree too big to embrace ... is born from a slender shoot. A nine-story tower ... rises from a pile of earth. A thousand-mile journey ... begins with a single step.

(taoistična modrost)

#970 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 12 August 2009 - 10:13 PM

Zakamufliraj jo nekam, v njeno najljubšo hrano ali pa kaj, pa ji na hitrco potegni v gobček. Pa čimbolj "globoko" v hrano potisni tableto, tako da bo čim manj zaznala vonj. Pri moji deluje.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#971 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46039 posts

Posted 12 August 2009 - 10:22 PM

Sarah, to sva najprej poskusli in sva tableto zarili v konzervo. Kaj je naredila naša mačka? Polizala je vso hrano, tableto pa pustila. Pol so pa bile borbe... down.gif Zgleda bo res treba jutri poklicat vetrinarja kaj naredit.
  • 0

#972 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11861 posts

Posted 12 August 2009 - 10:32 PM

Kalypso, glede tega je "no mercy". Tableto dam na pol in porinem v goltanec, tako da sploh ne okusi grenkobe... sicer sem pogižena/opraskana, ampak pač... Lahko pa greš k veterinarju in kupiš pasto proti trakulji in glistam, ki ima okus po piščancu... Pri psu je to lažje, ker takrat kupim poli salamo, tablet zatlačim not in sploh ne ve, da je pojedel... mace so pa natančne smile.gif smile.gif
  • 0

#973 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46039 posts

Posted 12 August 2009 - 10:42 PM

Jah mace so še preveč natančne. Saj vem, da ne sme bit milosti, ampak tablete ji tud ne upam pregloboko v gobček potisnit. Te tablete niso navadne tablete proti glistam, ampak antibiotik in ga nujno mora dobit. Saj če bi bile samo tablete za zajedalce se ne bi tak sekirala, ampak tak pa me skrbi. Bomo že nekak. Hvala punce za predloge.
  • 0

#974 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11861 posts

Posted 13 August 2009 - 09:35 AM

Ma naj te ne bo strah, tko tud veterinarji delajo... Jaz vedno tko nardim, da ji dam najprej tablet, pol gremo pa jest, da mal okus popravi... pol se pa mal počohamo in je vse ok smile.gif
  • 0

#975 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4170 posts

Posted 13 August 2009 - 09:58 AM

Nam je veterinar rekel, da jo naj za vrat zgrabimo in dvignemo (tako kot mama nosi mladiče) in takrat damo v gobček. Muca se tako umiri in pogoltne tableto. Čeprav meni to ne izgleda najbolj lepo ampak do zdaj je še vedno pojedel tableto na tak način. Če sem jo zavila ali zdrobila v kakršnokoli hrano, jo je vedno zavohal in ni pojedel.
  • 0

#976 Anja88

Anja88

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1321 posts

Posted 13 August 2009 - 10:31 AM

Za vratno gubo jaz tudi zekona primem, brat pa kremplje hitro postreže-seveda 1 tačka na dan, drugače je čisto preveč stresa, potem pa šus na pašo in bog ne daj, da imaš prste kje blizu laugh.gif
  • 0
IPB Image

#977 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46039 posts

Posted 13 August 2009 - 10:38 AM

Punce hvala za nasvete. Bomo probali še s to tehniko. Držite pesti, da uspe.
  • 0

#978 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46039 posts

Posted 13 August 2009 - 06:44 PM

Poročam, da je tehnika, ki jo je svetovala bellini uspela že v prvem poskusu. biggrin.gif woot.gif
  • 0

#979 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4170 posts

Posted 13 August 2009 - 07:40 PM

thumbup.gif Upam, da se čimprej pozdravi.
  • 0

#980 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46039 posts

Posted 14 August 2009 - 11:44 AM

Hvala. Je že boljše. Že opazno manj kašlja. smile.gif
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users