Jump to content

Photo

Razna vprašanja glede prehranjevanja!

• Please log in to reply
5052 replies to this topic

#961 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29895 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 11 December 2010 - 03:22 PM

thx. js bom kr tamale vzela, rabim sam za kavo pa enkrat na vsake tok za muslije/kornflekse.
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#962 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27997 posts

Posted 11 December 2010 - 04:32 PM

Kaksen okus ima to rizevo "mleko"? Kaj spominja na kravje ali etwas ganz anderes? Sej ne vem, ce bi ga spravila po grlu, mogoce. Beljakovine ima? Premalo beljakovin pojem, ker ne maram prakticno nicesar beljakovinskega.
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#963 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18622 posts

Posted 11 December 2010 - 04:33 PM

Baje je ful sladko, imam občutek, da bi mi bilo všeč. woot.gif Ampak je naravno sladko, ne umetno sladko. hmm.gif
  • 0

After all this time?

Always.

#964 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27997 posts

Posted 11 December 2010 - 04:34 PM

Interesting, morda poskusim. : )
  • 0

#965 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86471 posts

Posted 11 December 2010 - 04:35 PM

Ja, ful je sladko. Jaz ga ravno zaradi tega ne pijem, ni mi všeč. Sojino pa še manj, fuj.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#966 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27997 posts

Posted 11 December 2010 - 04:37 PM

Sojino tudi meni ni dobro, tega pa se nisem poskusila, samo, ce je res zelo sladko mi ne bo vsec. :E
  • 0

#967 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86471 posts

Posted 11 December 2010 - 04:39 PM

Morajo z nečim prekrit zanič okus. ph34r.gif Vsa ta 'fake' mleka so ful sladka.
  • 0

― V. Van Gogh

#968 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27997 posts

Posted 11 December 2010 - 04:42 PM

Sej sedaj, ko sta z Nincho omenili, se mi nekaj dozdeva, da sem nekoc ze prisla do tega spoznanja.
  • 0

#969 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86471 posts

Posted 11 December 2010 - 04:44 PM

Jaz sem se ga itak čisto odvadila pit, ker sem opazila, da me po (navadnem) mleku boli želodec in zvija me. :/ Pa me včasih ni. Anyway, ga ne pogrešam nič.
  • 0

― V. Van Gogh

#970 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27997 posts

Posted 11 December 2010 - 04:50 PM

Sej jaz tudi ne, samo kot pravim - beljakovine mi manjkajo. Ne maram mleka, mlecnih izdelkov, mesa minimalno - prsut enkrat na dva meseca, ribe obcasno. Premalo. : (
  • 0

#971 Izgubljena

Izgubljena

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2544 posts

Posted 11 December 2010 - 04:55 PM

sojino je še najmanj sladko od vseh - je pa treba iskati tistega z najmanj sladkorji. od ostalih mi je še najbolj všeč lešnikovo (neka mešanica različnih mlek je, ampak se ga ne da lih v nekih ogromnih količinah pit. je bolj kot kakav).
  • 0
Kdor hoče videti, mora gledati s srcem. Bistvo je očem nevidno.

#972 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 11 December 2010 - 04:58 PM

Jst sm rabila nekaj časa, da sem se navadila na riževo in sojino mleko, ampak moram reči, da pijem več ali manj samo riževo, jogurte mam pa tudi sojine.
Najtežje se mi je bilo navaditi kava+riževo mleko, čisto drug okus kot z navadnim mlekom.

Po okusu mi pa zmaga itak kokosovo mleko <3
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#973 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26033 posts

Posted 11 December 2010 - 05:04 PM

plant milk - klik

varjant je veliko, se razlikujejo tudi po sladkosti - moraš pač malo pobrskat, preden najdeš kaj, kar ti ustreza.
možno je pa tudi doma kaj sčarat iz oreščkov/semen - namočiš, zmiksaš, precediš skozi gosto 'vrečo" iz blaga (nut milk bag) dodaš sol/sladilo po okusu, lahko vanilijo, cimet.

Planet, če zaužiješ dovolj kcal (pa ne ravno iz lizik ;)), potem ni neke skrbi, da bi zaužila premalo beljakovin. lahko pa poskusiš s t.i. zelenimi smoothiji (green smoothies) (tekočina+vlaknine+vitamini+minerali+encimi+beljakovine+... - all in one ;)).

@Princeska: jaaaaa, meni je kokosovo zakon za občasno se posladkat - najraje mam onega v belo/modrem tetrapaku, 750 ml (se mi zdi - vem, da je manj kot 1l). rižev mi je pa dober oni iz dm-a.
IPB Image
IPB Image
<- ta je nesladkan
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#974 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86471 posts

Posted 11 December 2010 - 05:33 PM

Mene nasploh v živilih odbija sladkor po nepotrebnem.
  • 0

― V. Van Gogh

#975 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27997 posts

Posted 11 December 2010 - 05:39 PM

^^

Jap. Ali pa, ko mama tlaci malemu otroku bonboncke v usta, pa daj a mora ze takoj dobiti sladkor vase? Frendica ima leto starega mulcka in mu zaenkrat namensko ne dajejo nicesar sladkanega, tako ali tako bo, ce ne prej, med vrstniki, prisel v stik s sladkorjem. Prej si bo pa vseeno morda oblikoval okus, ki ne bo zahteval, da je vse sladko kot vrag.

Anouk, sicer imam obicajne obroke, pojem dovolj kvalitetne in kaloricne hrane, samo, ce primerjam s tem, kaj vse pojedo punce na forumu, sem na cisto drugem planetu. Razni sirni namazi, mlecni pripravki tako ali drugace (kakav ipd.), skuta, smetana, jogurti, tunina, losos, pastete, siri, vsa hrana, ki ima kot ociten dodatek karkoli mlecnega (= omake, polivke s siri, smetano) to je pri meni vse no go, ker se mi gravza. Raznih zrezkov & co. tudi ne jem. Jem predvsem svezo zelenjavo (solato iz vsega mogocega v raznih oblikah) ter zelenjavne priloge, sadje, rada imam tudi razne minestre & ostale juhe (tudi govejo), joto, gobovo juho, kot priloge pa razne kase - ajdovo obozujem, leco, ciceriko ipd.. ter seveda testenine in krompir. To je pa ze to. : ) Aha obcasno ribe, prsut, tatarski biftek. : D
  • 0

#976 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26033 posts

Posted 11 December 2010 - 05:47 PM

you're good, you got nothing to worry about ;) KLIK
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#977 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27997 posts

Posted 11 December 2010 - 06:39 PM

w00t2.gif

Hvala za link!
  • 0

#978 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26033 posts

Posted 11 December 2010 - 07:02 PM

Planet, TU je še malo bolj na široko napisano - upam, da te ton pisanja ne zmoti (jaz imam rahlo alergijo na "i know it all" prizvok, ampak recimo, da avtorju oprostim na račun jasnosti in nedvoumnosti) - meni je članek všeč, ker je napisan znanstveno (toda razumljivo) in ustrezno citiran (ni v smislu "they say ..." in "everybody knows ..."). sem hotela sem prilepit tabelce, pa jih čudno razštela forum - anyway, o beljakovinah piše pod 1. in 2. točko.
  • 0

#979 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 12 December 2010 - 12:02 AM

Men je tud ovseno mleko ok, lah probaš še tega.

Ja, jz mam tud tega kokosovega rada, samo je kar drag za tako količno!
  • 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#980 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27997 posts

Posted 12 December 2010 - 02:53 AM

QUOTE(Anouk @ 11. 12. 2010 - 19:02) View Post

Planet, TU je še malo bolj na široko napisano - upam, da te ton pisanja ne zmoti (jaz imam rahlo alergijo na "i know it all" prizvok, ampak recimo, da avtorju oprostim na račun jasnosti in nedvoumnosti) - meni je članek všeč, ker je napisan znanstveno (toda razumljivo) in ustrezno citiran (ni v smislu "they say ..." in "everybody knows ..."). sem hotela sem prilepit tabelce, pa jih čudno razštela forum - anyway, o beljakovinah piše pod 1. in 2. točko.

Zanimivo branje, seveda se nisem prisla do konca, berem kar vse, ker me zanima tudi ostalo! Tudi meni so vsec natancni citati virov.
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users