Razna vprašanja glede prehranjevanja!
Posted 11 December 2010 - 03:22 PM
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 11 December 2010 - 04:32 PM
Posted 11 December 2010 - 04:33 PM

After all this time?
Always.
Posted 11 December 2010 - 04:34 PM
Posted 11 December 2010 - 04:35 PM
Ja, ful je sladko. Jaz ga ravno zaradi tega ne pijem, ni mi všeč. Sojino pa še manj, fuj.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 11 December 2010 - 04:37 PM
Posted 11 December 2010 - 04:39 PM
Morajo z nečim prekrit zanič okus.

― V. Van Gogh
Posted 11 December 2010 - 04:42 PM
Posted 11 December 2010 - 04:44 PM
Jaz sem se ga itak čisto odvadila pit, ker sem opazila, da me po (navadnem) mleku boli želodec in zvija me. :/ Pa me včasih ni. Anyway, ga ne pogrešam nič.
― V. Van Gogh
Posted 11 December 2010 - 04:50 PM
Posted 11 December 2010 - 04:55 PM
Posted 11 December 2010 - 04:58 PM
Najtežje se mi je bilo navaditi kava+riževo mleko, čisto drug okus kot z navadnim mlekom.
Po okusu mi pa zmaga itak kokosovo mleko <3
Posted 11 December 2010 - 05:04 PM
varjant je veliko, se razlikujejo tudi po sladkosti - moraš pač malo pobrskat, preden najdeš kaj, kar ti ustreza.
možno je pa tudi doma kaj sčarat iz oreščkov/semen - namočiš, zmiksaš, precediš skozi gosto 'vrečo" iz blaga (nut milk bag) dodaš sol/sladilo po okusu, lahko vanilijo, cimet.
Planet, če zaužiješ dovolj kcal (pa ne ravno iz lizik

@Princeska: jaaaaa, meni je kokosovo zakon za občasno se posladkat - najraje mam onega v belo/modrem tetrapaku, 750 ml (se mi zdi - vem, da je manj kot 1l). rižev mi je pa dober oni iz dm-a.

<- ta je nesladkan
Posted 11 December 2010 - 05:33 PM
Mene nasploh v živilih odbija sladkor po nepotrebnem.
― V. Van Gogh
Posted 11 December 2010 - 05:39 PM
Jap. Ali pa, ko mama tlaci malemu otroku bonboncke v usta, pa daj a mora ze takoj dobiti sladkor vase? Frendica ima leto starega mulcka in mu zaenkrat namensko ne dajejo nicesar sladkanega, tako ali tako bo, ce ne prej, med vrstniki, prisel v stik s sladkorjem. Prej si bo pa vseeno morda oblikoval okus, ki ne bo zahteval, da je vse sladko kot vrag.
Anouk, sicer imam obicajne obroke, pojem dovolj kvalitetne in kaloricne hrane, samo, ce primerjam s tem, kaj vse pojedo punce na forumu, sem na cisto drugem planetu. Razni sirni namazi, mlecni pripravki tako ali drugace (kakav ipd.), skuta, smetana, jogurti, tunina, losos, pastete, siri, vsa hrana, ki ima kot ociten dodatek karkoli mlecnega (= omake, polivke s siri, smetano) to je pri meni vse no go, ker se mi gravza. Raznih zrezkov & co. tudi ne jem. Jem predvsem svezo zelenjavo (solato iz vsega mogocega v raznih oblikah) ter zelenjavne priloge, sadje, rada imam tudi razne minestre & ostale juhe (tudi govejo), joto, gobovo juho, kot priloge pa razne kase - ajdovo obozujem, leco, ciceriko ipd.. ter seveda testenine in krompir. To je pa ze to. : ) Aha obcasno ribe, prsut, tatarski biftek. : D
Posted 11 December 2010 - 06:39 PM

Hvala za link!
Posted 11 December 2010 - 07:02 PM
Posted 12 December 2010 - 12:02 AM
Ja, jz mam tud tega kokosovega rada, samo je kar drag za tako količno!
There are some things I may not know
There are some places, dear Lord, I may not go.
But there's one thing of which I'm sure
My God is real for I can feel him in my soul.
I have found a way to live
in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram
Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram
Posted 12 December 2010 - 02:53 AM
Planet, TU je še malo bolj na široko napisano - upam, da te ton pisanja ne zmoti (jaz imam rahlo alergijo na "i know it all" prizvok, ampak recimo, da avtorju oprostim na račun jasnosti in nedvoumnosti) - meni je članek všeč, ker je napisan znanstveno (toda razumljivo) in ustrezno citiran (ni v smislu "they say ..." in "everybody knows ..."). sem hotela sem prilepit tabelce, pa jih čudno razštela forum - anyway, o beljakovinah piše pod 1. in 2. točko.
Zanimivo branje, seveda se nisem prisla do konca, berem kar vse, ker me zanima tudi ostalo! Tudi meni so vsec natancni citati virov.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users