Jump to content

Photo

Novice po SVETU

• Please log in to reply
1796 replies to this topic

#961 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 21 September 2015 - 10:27 AM

Da si si vzela ogromno casa, da prikazes le eno plat medalje. Kok linkov je to bilo, 20? Omg no....

Omg, to ni moje... je le copy-paste. :lol: Je tudi vir naveden na začetku. 

Nimam časa in volje za kaj takega. 

Hihi, kako smešno... Se hitro te stvari obračajo. Jaz sem "grda", ker se s čim ne strinjam (zaradi domnev), potem se pa v isti sapi obsodi mene (tudi zaradi domnev). Nihče ni nič kaj boljši od drugega, a ne? ;) 

• 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

#962 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17681 posts

Posted 21 September 2015 - 10:34 AM

Pa grozno bolno se mi zdi označevanje ljudi za ksenofobne... You don't know me!  :whistling:

In če me za takšno označuješ le na podlagi nekaj stavkov, kaj to pove o tebi? 

Praviš, da se naj že odločim, na kateri strani sem? Zakaj bi se pa morala odločiti? Da bo tebi lažje? Nisem na nobeni strani... Ali na obeh, če že hočeš...

Nisem označila tebe za ksenofobno, ampak tvoje komentarje za ksenofobno naravnane - VELIKA RAZLIKA!!

Članici Ani je tudi sprejemljivo, da se zavoljo svobodne Evrope ogromno ljudi pusti pred mejami ali pošlje nazaj na vojno območje, in mislim, 

da imam vso pravico tak komentar na forumu označiti za ksenofoben, kar pa ne pomeni, da obsojam njo kot osebo. 

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#963 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 21 September 2015 - 10:38 AM

Okej. :)

• 0

#964 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14271 posts

Posted 21 September 2015 - 10:45 AM

Immortelle, sem gledala na telefonu in tega nisem opazila. Ampak ostajam pri svojem mnenju.

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#965 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17426 posts

Posted 21 September 2015 - 10:50 AM

"Oprostite, gospodična, nekaj bi vas prosil," se mi na železniški postaji v Tovarniku približa eden tisočih migrantov, ki so tja prišli čez koruzna polja iz Srbije.

"Vidim, da ste novinarka, zato bi vas prosil, da svetu poveste, da nismo vsi prebežniki taki kot te živali, ki jih vidite tamle," z roko pokaže na prepoln vlak, na katerem vlada popoln kaos.

Jezni na divjake
"To ni način. Prihajamo v Evropo z željo, da bi nas sprejeli, potem pa vam pokažemo tak obraz?!" se v precej tekoči angleščini huduje moški, ki se predstavi kot Midhat iz Sirije.

"Čeprav ti divjaki tam sploh niso iz Sirije. Oni so iz Pakistana, Bangladeša, Afganistana, Iraka. Mi Sirci nismo taki, nas je sram, ko jih gledamo," pokaže na nekaj sto ljudi, ki sedijo na tleh in pojasni, da bodo mirno počakali na naslednji vlak, kadar koli bo pač prišel.

"Naučili so se, da je tako bolje reči, saj menijo, da bodo kot begunci z vojnega območja sprejeti lepše, kot pa če povedo, da so zgolj ekonomski migranti," pojasni. Tudi zase prizna, da gre iskat boljše življenje - zase in za svojo družino: "Želimo si živeti človeka vredno življenje, ne pa životariti."

Očitno so tudi med njimi ''ksenofobi''.

Nekdo je imel dober pomislek. Kaj se bo zgodilo z mnogo od teh žensk? Dvomim, da gredo vse v svobodo.

• 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#966 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 21 September 2015 - 01:12 PM

Meni se zdi pri vsem skupaj najbolj zaskrbljujoče dejstvo, kako hitro ljudje pozabimo na človeškost.

• 2

#967 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14271 posts

Posted 21 September 2015 - 01:20 PM

Sinnaia, ob tvojem zapsu sem se spomnila na kolumno Katje Perat, še posebej zadnji odstavek:

In zdaj smo tu. V diskurzivnem pletežu, kjer se raznorodne individualne zablode gnetejo v kolektivnega duha mržnje in kjer »svojo« kulturo najbolj goreče branijo tisti, ki je imajo najmanj. Najmanj jezikovne kulture, najmanj kulture dialoga, najmanj etične kulture in najmanj sočutja, kakršnega bi pridigal Odrešenik, za čigar vero tako živčno trepetajo. Nerodno.

• 4

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

• Guests

Posted 21 September 2015 - 01:24 PM

Hja, ampak v današnjem času ne vidimo prav veliko gorečih kristjanov, kako v imenu vere pobijajo, kamenjajo, pljuvajo druge ljudi in še kaj hujšega... 

Mogoče ne ravno pobijajo – zatirajo, žalijo, jim kradejo osnovne človeške pravice, se vtikajo v politične zadeve in podobno pa. Krščanstvo kot institucija je kar velik problem. Je pa pohvalno, da se je v luči zdajšnje krize kar veliko katoliških glav pokazalo strpnih in sprejemajočih do beguncev.

Veš kaj mi je zanimivo. Da si veganka (če nisi, sori, pač velikokrat objavljaš v dotični temi) in tako zagovarjaš živalske pravice, pri ljudeh je pa čisto druga pesem ...

Evropa se bo s tem dotokom beguncev nedvomno spremenila. Ampak tega ne gre več preprečit. To je zdaj dejstvo in samo to, na kak način se soočimo s tem, bo odločalo o tem, na kak način se bo spremenila in a se izkažemo kot dobri ali kot slabi ljudje. Teh beguncev hočeš nočeš ne moremo zignorirat in jih pustit zgnit kjer bojo pač obležali. Tole ne more biti več un-done. Se je pač reba soočit s tem na najbolj človeški možen način.

• 1

#969 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17681 posts

Posted 21 September 2015 - 01:26 PM

Evropa se bo s tem dotokom beguncev nedvomno spremenila. Ampak tega ne gre več preprečit. To je zdaj dejstvo in samo to, na kak način se soočimo s tem, bo odločalo o tem, na kak način se bo spremenila in a se izkažemo kot dobri ali kot slabi ljudje. Teh beguncev hočeš nočeš ne moremo zignorirat in jih pustit zgnit kjer bojo pač obležali. Tole ne more biti več un-done. Se je pač reba soočit s tem na najbolj človeški možen način.

Bravo, dobro si napisala. 

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#970 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19342 posts

Posted 21 September 2015 - 02:21 PM

Te, ki tako zagovarjate begunce, ste mogoče videle na lastne oči, kakšno svinjarijo puščajo za sabo? Govorite o tem, da mi pozabljamo na človečnost, kaj pa oni?

• 2

#971 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14271 posts

Posted 21 September 2015 - 02:25 PM

A po študentskih žurih, recimo, je pa kaj boljše?

• 1

#972 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86423 posts

Posted 21 September 2015 - 02:29 PM

Ta primerjava zmaga, si jo verjetno pobrala iz kaksnega tretjerazrednega clanka. Pijane studentske zurke vs transport beguncev na varno lokacijo, bravo! Pa se pijani studentje ne mecejo hrane in plastenk drugim v glavo.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#973 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 21 September 2015 - 02:30 PM

A po študentskih žurih, recimo, je pa kaj boljše?

:lol1:

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#974 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17426 posts

Posted 21 September 2015 - 02:40 PM

Članici Ani je tudi sprejemljivo, da se zavoljo svobodne Evrope ogromno ljudi pusti pred mejami ali pošlje nazaj na vojno območje

Lepo ti je pojasnila, da se azil da tistim z vojnih območij in ne, da se jih pošlje nazaj. In zdaj bi kar naenkrat bili vsi radi iz Sirije in zgubljajo dokumente.

Ta argument nekaterih ljudi o krščanski Evropi, ki cerkve še od znotraj niso videli, je pa res naravnost trapast. Oprani so in muslimani in kristjani, oboje bi se lahko končalo.

• 3

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#975 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14271 posts

Posted 21 September 2015 - 02:44 PM

Ta primerjava zmaga, si jo verjetno pobrala iz kaksnega tretjerazrednega clanka. Pijane studentske zurke vs transport beguncev na varno lokacijo, bravo! Pa se pijani studentje ne mecejo hrane in plastenk drugim v glavo.

Takšni navedki na prvo žogo, kot ga je dala Barbarina,  zmagajo. Sem ponudila le primerjavo, za katero sem vedela, da boste takoj zagrabile :) Predvidljivo :)

• 1

#976 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26024 posts

Posted 21 September 2015 - 03:16 PM

Jaz priznam, da se v problematiko smeti nisem spuscala (nisem sla niti preverjat verodostojnosti, virov in navedb zraven pompoznih slik, ki se pojavljajo na FB, ker je zgleda edini cilj sokirat publiko kakor kdor pac zna, brez vsakega konteksta). Glede na to, da se priblizno ve, kje se preckajo meje, bi se lahko poleg vode ipd. razdelile tudi vrece za smeti, ker je po eni strani logicno, da ne bodo vsega sabo tovorili kamorkoli ze, infrastruktura pa tudi ni predvidila toliksnega povprasevanja po kosih za smeti ob dolocenih cestah (ponavljam, da mi podrobnosti situacije niso znane, zgolj hipotetiziram). In ja, ob razdeljevanju hrane in vode beguncem (in migrantom) bi jo lahko razdelili tudi policistom, ce ze njihovi nadrejeni tega niso uspeli zagotovit. Res mi je uganka, kako sploh ob kaksni krizi sploh se vsi stopimo skupaj (ne na naso, vaso ali tretjo stran) - let primer je bil recimo ob tistem ledenem dezju/zledi, pa ko je blato poplavljalo v Slo (in nizje v bivsi Jugi) tudi. Kot da je (skoraj vsak) tak dogodek zgolj priloznost za promocijo in pumpanje lastnega ega in take ali drugacne "resnice", ki menda opravicuje naso drzo, in ne sam po sebi katastrofa, ki bi jo najhitreje resili, ce bi staknili glave in ne videli vsega in vseh kot smrtno groznjo vsem in vsemu, kar nam je ljubo.  

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#977 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86423 posts

Posted 21 September 2015 - 03:22 PM

Takšni navedki na prvo žogo, kot ga je dala Barbarina,  zmagajo. Sem ponudila le primerjavo, za katero sem vedela, da boste takoj zagrabile :) Predvidljivo :)

Zakaj bi bilo to na prvo zogo? Je pa tebi marsikaj predvidljivo, pomoje se vsakic ob omembi tega potrepljas po rami. Ocitno kar pogosto, ker nikoli ne pozabis omeniti, kako smo vse po vrsti predvidljive.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#978 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14271 posts

Posted 21 September 2015 - 04:04 PM

Ni mi marsikaj predvidljivo, ampak tokrat se mi je res zdelo, ker ste precej zagrete, Po mojem spominu sem to besedo v podobnem kontekstu uporabila le še enkrat, ampak očitno je bilo (in je tudi danes, očitno) tolikanj bolj ne vem, boleče?

Za vsa nadalna razglabljanja na temo mene kot osebe sem dosegljiva na zs. Hvala :)

• -1

#979 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27447 posts

Posted 21 September 2015 - 04:08 PM

Obup mi je, ko folk lepi slike "zavržene" hrane in smeti in zraven jezno žuga: glejte jih zdaj kakšni so! Ja itak, če bi pa on sam bil na tem bi pa verjetno gajbo japkov s sabo po svetu vlačil.

• 1

#980 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 21 September 2015 - 04:32 PM

Veš kaj mi je zanimivo. Da si veganka (če nisi, sori, pač velikokrat objavljaš v dotični temi) in tako zagovarjaš živalske pravice, pri ljudeh je pa čisto druga pesem ...

Sem seveda tudi za človeške pravice, ampak pri ljudeh je le malce razlika - živali se ne morejo braniti, ne bodo izkoriščale tistih, ki jim ponudijo pomoč, nimajo nekih "skritih načrtov", ne vodijo svetih vojn. V takšnem številu, kot je izvajan genocid nad živalmi, ni bil nikoli v zgodovini nad ljudmi. Pa saj to vse že veš, a ne?

Res pa je, da me ekonomski migranti ne ganejo. Niti malo. Smilijo se mi tisti reveži, ki so res ubežali vojni in ostali brez vsega in so zdaj v isti masi ljudi kot e. migranti. Ker skorajda ni mogoče, da bi sortirali vse, bodo zdaj nasrkali tudi takšni, ki pomoč najbolj potrebujejo.

In če mi gre kaj na živce, so te bedne primerjave: a veganka si, ljudje se ti pa ne smilijo? Veganka si, kaj pa čustva rastlin? Itd..  :yawn:

• -1

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users