Jump to content

Photo

Kaj vam gre najbolj na živce?

• Please log in to reply
10323 replies to this topic

#9581 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20005 posts

Posted 06 May 2019 - 02:47 PM

Meni gre to tudi, po drugi strani pa sem sama povsem zmedena zadnje case, ali tikati ali vikati tiste recimo tu okoli bloka, ki so stari recimo do 15 let vec kot jaz, z majhnimi otroki, ki so potencialni za kaksne stike navezovat. In ce zacnes z vikanjem, pac s takim si ne predstavljam potem nekaj klepetat pred blokom... tako sem zadnjic zavikala eno sosedo z enoletnico in mi je ful cudno zvenelo.. pa bi recimo z njo lahko veckrat kaj rekla, samo potem je ne bom vikala.
Pa na splosno zelo tezko ocenim starost in mi je potem malo smesno vikati par let starejse, kot sem sama stara... vglavnem zadnje case res ne vem. Ko si otrok, pac vse starejse vikas, tu vmes pa res ne vem :/.
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#9582 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17681 posts

Posted 06 May 2019 - 03:45 PM

Ja vikaš pač vse neznance. Potem pa če pogovor steče, naknadno oceniš in vprašaš če lahko tikaš. Tako jaz delam.

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#9583 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19343 posts

Posted 06 May 2019 - 04:03 PM

Jaz tudi, vikam vse.
  • 0

#9584 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46106 posts

Posted 06 May 2019 - 04:27 PM

Jaz v formalnih situacijah tud vikam vse brez izjeme. V neformalnih situacijah pa od neznancev že od začetka tikam samo kakšne prijateljev od prijateljev, ostale vikam ne glede na starost. Enako kot Matilda, če pogovor steče, predlagam tikanje, če ne pa pač ne.

Gre pa tudi meni tikanje v formalnih situacijah in uradnih odnosih ful na živce. 

• 0

#9585 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27982 posts

Posted 06 May 2019 - 04:31 PM

Meni pa sploh ne. : ) Sicer se sama držim vikanja, me pa nič ne moti, če me kdorkoli tika. Se vsaj ne počutim stare kot svet.
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#9586 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6742 posts

Posted 06 May 2019 - 04:38 PM

Mene je tudi tikal en medicinski brat na urgenci v soboto, ampak me ni motilo, sva prijetno klepetala.
Nisem toliko občutljiva na te stvari, če je drugače človek spoštljiv in prijazen.
  • 0

#9587 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46106 posts

Posted 06 May 2019 - 04:41 PM

Hehe _Planet_, mogoče bom drugače razmišljala ko bom starejša. Mislim pa, da ne, ker mi je vikanje odraz osnovnega bontona in če me tikajo, vedno dobim občutek da me imajo za neko smrkljo in me sploh ne jemljejo resno. 

Na živce mi tudi gre, da so okenca v posameznih uradih postavljena tako, da ne zagotavljajo nobene zasebnosti in lahko ostali čakajoči slišijo vse zasebne zadeve, ki jih urejaš. 

• 0

#9588 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27982 posts

Posted 06 May 2019 - 04:48 PM

Kalypso, morda : ), meni to ni nikoli kaj dosti pomenilo (v odnosu do mene), sem bolj občutljiva na kakšne druge oblike spoštljivosti (podobno kot Chris : ).
  • 0

#9589 Emily

Emily

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11537 posts

Posted 06 May 2019 - 06:51 PM

Hehe _Planet_, mogoče bom drugače razmišljala ko bom starejša. Mislim pa, da ne, ker mi je vikanje odraz osnovnega bontona in če me tikajo, vedno dobim občutek da me imajo za neko smrkljo in me sploh ne jemljejo resno. 

Na živce mi tudi gre, da so okenca v posameznih uradih postavljena tako, da ne zagotavljajo nobene zasebnosti in lahko ostali čakajoči slišijo vse zasebne zadeve, ki jih urejaš. 

Sem podobnega razmisljanja. Sploh se mi ne gre za to, da kdo ocenjuje koliko si star kot pa za nek osnovni bonton. Sploh pa, ce si stranka/pacientka kakorkoli se mi zdi tikanje popolnoma neprimerno in mene osebno vedno uzali. Mi ni kompliment, da me ima nekdo za mlado, ampak se gre tukaj bolj za spostovanje do sogovornika. Jaz vse vikam, ceprav se jim iz lune vidi, da so mlajsi, tak pristop se mi zdi edini pravilni do neznane osebe.

Glede okenc se tudi ne bi morala bolj strinjat. Sploh lekarne bi morale kaj ukrenit, hvala bogu da se da zdaj da toliko stvari tudi online uredit in ne rabis razlagat problemov medtem, ko ti 20 ljudi diha za ovratnik.

Ah ja pa skrajno mi gre na zivce, ce mi tisti, ki je za mano v vrsti ne da osebnega prostora.

Z leti se mi zdi kot, da me cedalje vec stvari moti. Mogoce postajam zagrenjena babica pocasi. :lol:
  • 0

Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.

#9590 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17060 posts

Posted 06 May 2019 - 07:59 PM

Mene, ce me kdo vika, to samo opomni, da sem stara. Zato sem vesela ce me kdo kje se tika haha...drugace pa tudi jaz vikam vse...razen tistih ki jih ppznam ali pa tistih ki sami recejo naj jih tikam.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#9591 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24741 posts

Posted 16 May 2019 - 09:43 AM

Neodzivnost ljudi!!!!

Meni že par dni L za sladke vleče, saj sva se zmenila, da bo ta vikend (kljub temu, da ima on otroke) U prišel k meni za en dan, da imava malo časa samo midva skupaj. In od ponedeljka še ni uspel javit od kdaj do kdaj naj bi bil pri meni, tako da ne morem NIČ planirat za cel vikend in imam vse v zraku. Vem, da sem jaz na eni strani control frak, ampak pismo no … a si lahko vzameš 5 min časa, razmisliš in samo pošlješ okvirne ure.

Mislim, če se mu res toliko dogaja po novem v življenju, sem hiper vesela zanj;

ampak npr ravno za danes vem, da je zjutraj peljal U na en pregled in eno uro čakal nanj zunaj …. če med tem ni ravno reševal svetovnih problemov, bi komot lahko odpisal.

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#9592 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27982 posts

Posted 16 May 2019 - 11:27 AM

Kami, po mojih (slabih) izkušnjah z moškimi čas v njihovem svetu teče drugače, vikend je v tem primeru v naslednjem stoletju. Pri nas se začne ukvarjati z zadevo, ko je oddaljena ne več kot dve uri. Jaz sem pa control phreak.
Odlično se ujemava. :butl:

Opažam, da znajo tudi mojstrsko filtrirati podatke na tisto, kar jim je trenutno v interesu, ostalo pa ... enkrat drugič (glej prejšnji odstavek).
  • 0

#9593 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24741 posts

Posted 16 May 2019 - 12:33 PM

Samo res. Vse se pritožujejo, kako moškim drugače teče čas in vse jim je "saj je še čas, kaj težiš". Jaz imam pa zelo rada dorečene stvari, pod kontrolo :D

Spontanost is my middle name :D

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#9594 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17085 posts

Posted 16 May 2019 - 01:08 PM

haha, pa res. Če fanta sredi tedna, ali v četrtek vprašam, kaki je plan za vikend je odgovor, da je to še daleč. 

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#9595 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29883 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 16 May 2019 - 01:35 PM

Midva imava tudi precej borb na to temo. Pred prvim zmenkom sem ga klicala, ali je že kje blizu, ko je bilo 5 minut do in me zdaj nonstop s tem zajebava. Včeraj sva se odpravila v kino 10 minut ped začetkom filma, zame je "normalno", da sem ob tem času že s karto v roki v vrsti za kokice. Potem je pa pred spanjem guglal "Cluster Personality Disorders", umestit me itak ne zna.  :butl:  :lol:

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#9596 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27982 posts

Posted 16 May 2019 - 09:14 PM

Spontanost is my middle name :D

+1 :lol:

Potem je pa pred spanjem guglal "Cluster Personality Disorders"  :butl:  :lol:

:lol1: 🙈
  • 0

#9597 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17681 posts

Posted 20 June 2019 - 12:57 PM

Ljudje (pa ne taki na minimalki), ki velikokrat jamrajo, da nimajo keša :hmm: To mi pa res potegne živc. Sploh ker gre ponavadi za take, ki enostavno ne znajo delat z denarjem ali imajo prioritete vprašljivo postavljene. 

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#9598 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26161 posts

Posted 20 June 2019 - 04:50 PM

^ exactly!
Soseda skos jamra, da nimata keša, a zaslužita skupaj toliko kot midva, jaz dajem cca 220€ za varčevanje na mesec + kar ostane, gre na varčevalni račun. Ona pa nič ne varčuje in nič nima...
  • 0

#9599 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15772 posts

Posted 20 June 2019 - 06:46 PM

Da nisva medve sosedi???? 😂😂😂
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#9600 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6742 posts

Posted 20 June 2019 - 06:50 PM

:lol:
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users