Italija
Posted 01 February 2023 - 08:52 PM
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 02 February 2023 - 08:15 AM
Rim je super, pa tiste njihove pice na vsakem vogalu, kako so dobre.
Posted 02 February 2023 - 08:48 AM
Men je Rim ostal v takem lepem spominu, moj edini večdnevni solo trip, bi takoj ponovila.
Sem pa imela eno tako neprijetno zadevo, ki se je na srečo srečno končala... zdaj mi je smešno. V B&Bju sem zaklenila kovček, ključek odnesla s sabo in ga izgubila... v kovčku pa dokumenti, denarnica, vse... potem se s kufrom laufala po ulicah in našla nekega mizarja al kaj, da mi je ključavnico odžagal. ni znal besede ang, jaz pa italijansko ne.
Posted 02 February 2023 - 08:52 AM
A.-jeva starejša hči je šla s kolegicami med jesenskimi počitnicami z vlakom dol. Super je bilo baje, tudi po slikah sodeč :-)
Posted 02 February 2023 - 09:08 AM

V času prvomajskih praznikov se kaj bolj pozna gužva ali nima veze? Se mi zdi, da je itak vedno polno turistov. No edino v času cerkvenih praznikov bi se izogibala Vatikana.

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 02 February 2023 - 09:13 AM
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 02 February 2023 - 09:29 AM
Midva sva šla (sicer sredi največje korone) za en teden, pa nama je blo tok všeč da sva podaljšala na 10 dni. Meni je Rim eno najlepših mest, takoj bi tudi živela tam, pa ta cel trip mi je bil eden najljubših sploh. Je pa res, da je bilo mesto takrat prazno, midva sva bila edina neitalijana tam. Zdaj bi mi te trume turistov verjetno malo pokvarile to sliko, ki jo imam. Jaz bi ti ziher svetovala, da greste za čim dlje. Če drugega ne, imaš potem malo manj natrpan urnik.
After all this time?
Always.
Posted 02 February 2023 - 09:35 AM
Posted 02 February 2023 - 09:37 AM
Pablo Picasso
Posted 02 February 2023 - 09:39 AM
Trastevere je res fajn, meni je bil tudi ljub, sem pa tako na hitro obiskala Rim, se želim vrniti. Po možnosti enkrat z motorjem po Ita.
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 02 February 2023 - 09:59 AM

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 02 February 2023 - 10:46 AM
Posted 02 February 2023 - 11:11 AM
Jaz bi se vrnila tja še enkrat v maju, mi je bilo takrat res lepo. Sem imela pa malo smole s podzemnno takrat, hotel, kjer sem bila, je bil v soseski, kjer so bile vse postaje under construction, tako da sem se nahodila do prve, ki je bila dejansko odprta. Našla sem hotel, kjer smo bivale (je bil pa služben obisk, imela sem en večer in eno dopoldne časa za sightseeing&shoppinng ) - B&B Hotel Roma San Lorenzo Termini - se je pa kar podražil, takrat je bila nočitev cca 80 eur.
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 06 March 2023 - 10:03 AM
Pregledala sem ze miljon nastanitev pa me nic posebej ne pritegne. Idealno bi bilo da je nekaj kjer je samop. zajtrk in vecerja vkljucena.
Kje se je sploh pametno zasidrat, ce hoces videti Toskano?
Jaz sem enkrat tam ze bila (ampak 20 let nazaj), meni so bila mesteca zelo vsec, moj bi pa rajsi toskansko podezelje...
Vglavnem ce se keri da delit kaksne vtise, vem da je bila Ora pa Buggy tudi. Mogoce kaj si je kul pogledati, kje prenocevati..imeli bi en spot za nocitve in sli bi za 4-5 dni.
Posted 06 March 2023 - 10:24 AM
Fiona, kjerkoli v bistvu. Tudi, če ste v Firencah, je vse blizu, vsa ta mesteca, vasice...
Jaz sem bila nekaj let nazaj, v glavnem sem gledala umetnost, vozila sva se naokrog in pogledala vsa ta slavna toskanska mesta in še nekaj takih, kjer sva se ustavila brez načrta in šla na sladoled... Nimaš kaj sfalit, midva sva spala nekje v Firencah, dobila sem poceni hotel, v center sva šla z mestnim busom, bila sva pa na robu mesta, tako da sva imela dostop do avtoceste brez gužvanja.
Posted 06 March 2023 - 10:41 AM
Posted 06 March 2023 - 10:52 AM
2020 smo avgusta obiskali Firence. Zaradi corone je bil idealen cas za obisk, ker sploh ni bilo gnece. Ogledali smo si pa standardne stvari v mestnem jedru - Ponte Veccio, Davidovo kopijo, itd. Ufizzi smo zaradi mulca izpustili in raje uzivali v mestnem utripu in dobri hrani in sladoledu.
Nekaj kar smo si uspeli ogledat sem ujela na video:
Bivali smo v super agriturismu v vasi Borgo San Lorenzo cc. 1h iz Firenc. Agriturismi so imo najboljsa opcija za bivanje, jih je pa ogromno. Vecerje v nastanitvi ne potrebujes, imas na voljo ogromno restavracij.
2021 smo sli pa skozi Ligurijo in Toskano vse do Lazia in nazaj prek Italijanskih Alp do Avstrije z avtodomom. Takrat smo si pa pogledali Sieno, Piso, Volterro in se namakali na razlicnih plazah ob Toskanski obali. Pisa je dovolj za postanek na poti do koncne destinacije. Sem nas obisk posevnega stolpa ujela na video:
Siena mi je bila vsec. Poleg sprehoda po centru, smo obiskali katedralo in muzeje povezane z katedralo. So za videt, ampak niso must. So klasicne razstave cerkvenih artefaktov in za otroke precej dolgocasni, tbh.
Volterra mi je bila pa ful vsec. Mogoce ni najlepse mesto v Toskani, ima pa duso. Ful blizu je tud San Giminiano, tako da lahko v enem dnevu kombiniras obisk obeh. Mi smo ga preskocili, ker je bil problem s parkingom nasega ogromnega avtodoma, pa se mulc je bil tecen kot driskica. Tukaj je tud lepa pokrajina. Toskanski gricki, ki se vijejo vse dol do Montepulciana.
Je pa cas poti med enim in drugim mestom kar nadlezen zaradi lokalnih cest, tako da naredi plan kaj zelite videt in na podlagi tega izberi prenocisce oz. prenocisca. Pa raje izven mestnega centra, ta imajo velikokrat cone, kjer je promet prepovedan, kamere pa so povsod in potem peljes do njih do hotela, po letu dni dobis kazni za voznjo po teh delih.
Posted 06 March 2023 - 11:08 AM

Posted 06 March 2023 - 11:53 AM
Kot je Kalypso rekla, ne kompliciraj z vključeno večerjo. Če boste lačni v Italiji, potem neki reeeeees narobe delaš
Pa Toskana je res gorgeous. Mesta, vasice, podeželje, krasno vse.
Meni zelo ljuba je Siena, res je bil tak romantičen dan, ko sva bila.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 06 March 2023 - 11:58 AM
Siena je super, meni je najbolj všeč, Lucca mi pa sploh ni potegnila, čeprav večina vzdihuje od navdušenja.
Pa ful mi je bila všeč vožnja med mesteci, ko gledaš to prekrasno pokrajino, se sparkiraš, popiješ kavo, greš na sladoled, špagete, dihaš in te boli za vse.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users