London
Posted 04 February 2016 - 11:22 AM
Posted 04 February 2016 - 12:16 PM
Oo, aleluja!
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 08 February 2016 - 05:26 PM
Sem si vzela čas in prebrala cel tole temo in sem videla, da je Kalypso odsvetovala bivanje v predelu Whitechapel in da je tam veliko muslimanov in indijcev. Uroš iz Airbnb pa ima sobe ravno v tem predelu, blizu Liverpool street station. Matilda, ti si bila pri njemu, a se ti je zdela kaj nevarna/neprijetna soseska? Saj bom s fantom, ampak vseeno.
Res da so maja cene prenočišč najbrž višje, ampak pri Princess hotelu tudi meni, kot Matildi, vseeno ne pride niti blizu 50 funtov/noč za dve osebi, kot je bilo pisano. Na Bookingu mi za 7 nočitev vrže ceno 634 funtov, na njihovi strani pa 520 funtov (dvoposteljna soba s skupno kopalnico). A so se tako podražili, odkar ste bile ve tam? Uroš mi je recimo ponudil za 54 funtov na noč - 378 funtov.
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 08 February 2016 - 05:38 PM
Tam sicer so neki priseljenci, ni se mi pa zdelo nevarno. Pa sva bili 2 punci. Pa menda zna bit včasih hrup moteč, če prodajajo ti priseljenci spodaj cote,
ampak to bi ti znal on boljše odgovorit. Zdaj pa prosim te, nehaj že tako komplicirat za brezzveze
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 08 February 2016 - 05:52 PM
Eh, samo zanimalo me je, če je to res neka nevarna soseska.
Posted 08 February 2016 - 05:58 PM
Joj, po mojih izkušnjah folk itak tako pretirava, da ni res. Kaj sem jaz vse poslušala, preden sem šla v Istanbul. Pa sem bila (baje) v najbolj konzervativnem predelu in niti 2% od zgodbic in pametovanj, ki sem jih poslušala, niso bile res. Kakšni nevarni predeli, lepo te prosim, vsi so potencialno nevarni ali pa ne-nevarni.
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 08 February 2016 - 06:00 PM
Joj, po mojih izkušnjah folk itak tako pretirava, da ni res.
Mene ne bi skrbelo tudi če bi bila sama.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 08 February 2016 - 06:02 PM
Neka zdrava mera previdnosti je pa potrebna povsod.
Tudi v parih muslimanskih državah se nisem počutila ogroženo, resda pa sem bila s fantom, če bi bila sama, bi bilo najbrž drugače.
V kakšne priseljenske ghette pa tako ali tako ponavadi ne rineš.
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 08 February 2016 - 06:39 PM
Jaz sem takrat odsvetovala Whitechapel, ker je bil edina četrt v Londonu, kjer sem se počutila neprijetno, ko sem se pri belem dnevu zavila iz High streeta v stranske ulice. Se pa London neverjetno hitro razvija in to kar je veljalo par let nazaj, mogoče danes več ne velja. Je pa tudi pri Whitechapel enako kot v vseh londonskih četrtih, da ni vsa četrt nevarna, so deli, ki so povsem varni in so deli, ki so nevarni. Kot je značilno za London, je lahko ista ulica na enem delu super urejena in varna, na drugem pa že nevarna, tako da nekega univerzalnega recepta katerih delov se izogibat in katerih ne, ni. Samo po zdravi kmečki pameti, pa bo vse ok.
Če bi gledal samo poročila v katerih londonskih četrith se zgodi največ kriminalnih dejanj, potem bi se moral v širokem loku izogniti Westminstra.
Posted 09 February 2016 - 01:26 AM
Marmelada, ti pa priporočam, da sobo rezerviraš čimprej, ker na koncu ostanejo res samo precenjene luknje. Jaz sem imela lani celo štalo v Airbnb-jem in na koncu morala na silo izbrati drugo sobo, ker sem pri prvotno izbrani imela opravka z nekim debilom, ki mi ni pravočasno povedal, da je soba že zasedena, jaz pa sem vse že plačala. Mislim, da je bilo to en mesec pred odhodom, na koncu sem za 55 £/noč dobila sobo s tako majhno kopalnico, da sem se komaj obrnila noter in še zmrzovala sem noter, ker ni bilo ogrevanja. V eni čudni soseski v 2. coni. Še dobro, da sva z mami rabili samo za zadnje 3 noči, ker en teden tam ne bi zdržala.
Tako da ne odlašaj preveč, če si že našla dobro ponudbo.
― V. Van Gogh
Posted 09 February 2016 - 09:54 AM
Sem se preko maila že zmenila s tem Urošem. Ne vem pa, kako ima to usklajeno z Airbnb, ko ravno omenjaš tvojo neljubo situacijo. Meni je napisal, da ima samo še eno sobo fraj za moj termin in da mi jo je rezerviral. Na Airbnb pa mi je kazalo, kot da je ta soba v mojem terminu vmes nekaj dni zasedena, pa še zdaj kaže enako in da je nekaj drugih sob še popolnoma prostih.
Posted 09 February 2016 - 05:40 PM
Sem si vzela čas in prebrala cel tole temo in sem videla, da je Kalypso odsvetovala bivanje v predelu Whitechapel in da je tam veliko muslimanov in indijcev. Uroš iz Airbnb pa ima sobe ravno v tem predelu, blizu Liverpool street station.
Meni je to najljubši del Londona, okolica Liverpool Streeta oz. Shoreditch, sicer res izgleda malo bolj "divje" z vsemi grafiti itd., sam mi je to glih ful čar. Ful nekega street arta, koncertov, zanimivih galerij in trgovinic, hrana. V tem delu se pomoje daleč največ dogaja, tut glede nočnega življenja pa to. Saj Victoria npr. je lepa, samo dolgočasna.
Smo pa mi tut nazadnje rental flet prek Airbnbja in smo bli v Whitechapelu pri enemu Indijcu, sem mela tut mal pomisleke zarad mami haha, ampak je bilo super.
After all this time?
Always.
Posted 09 February 2016 - 09:37 PM
Sem se preko maila že zmenila s tem Urošem. Ne vem pa, kako ima to usklajeno z Airbnb, ko ravno omenjaš tvojo neljubo situacijo. Meni je napisal, da ima samo še eno sobo fraj za moj termin in da mi jo je rezerviral. Na Airbnb pa mi je kazalo, kot da je ta soba v mojem terminu vmes nekaj dni zasedena, pa še zdaj kaže enako in da je nekaj drugih sob še popolnoma prostih.
Seveda kaže zasedeno, ker boš ti takrat tam
Jina, škoda za slabo izkušnjo. Pa je tip imel dobre reviewe? Vedno gledam take z dovolj dobrimi reviewi, če se le da. Pa jaz se velikokrat probam
zmenit mimo sistema in plačam na roke ob prihodu.
Bill Bullard
Posted 10 February 2016 - 05:46 PM
Ne, ne, je že prej kazalo za nekaj dni zasedeno, še preden mi je rekel, da je prosto. Mi je potem napisal, da je tista soba, ki mi jo je prvotno dal, res že zasedena za par dni v mojem terminu in da mi je drugo sobo rezerviral. Jaz mu bom verjetno tudi vse ob prihodu plačala, najbržb tudi njemu tako najbolj paše.
Posted 10 February 2016 - 06:22 PM
Jina, škoda za slabo izkušnjo. Pa je tip imel dobre reviewe? Vedno gledam take z dovolj dobrimi reviewi, če se le da. Pa jaz se velikokrat probam
zmenit mimo sistema in plačam na roke ob prihodu.
Ja, seveda, ampak imajo ljudje očitno zelo nizke standarde. Me je takrat minila uporaba Airbnb za kar nekaj časa, ker sem imela res ogromno enih komplikacij. Ne rečem, če bi se na koncu vsaj splačalo in bi dobila solidno sobo.
Lastnika pa v vsem tistem času sploh videli nisva, niti naju ni nič kontaktiral, čeprav je prej deloval ful prijazen. Poden.
― V. Van Gogh
Posted 26 March 2016 - 11:51 AM
Midva sva cisto ponesreci kupila karto za vlak takoj, ko sva prisla z letala dol, na hodniku pred mejo. In sva dala 24£, na tistem uradnem prodajnem mestu so pa 34.
Sploh nisem vedela!
Drugac pa se ti pomoje najbolj splaca kupit en mesec prej na netu karte za vlak, mislm da je povratna 14 pa se 2za1 lahko pol koristis s tem. Ful hitrejsi, bolj zanesljiv, net mas gor.
Glede busa pa nimam pojma.
A se cene kaj spreminjajo, glede na to, kdaj kupiš karto na netu? Jaz sem zdaj gledala in pride povratna za dva Stansted-Liverpool street 44 £ (Advance offer) oz. 48 £ (Web duo offer).
Posted 27 March 2016 - 10:36 AM
After all this time?
Always.
Posted 27 March 2016 - 07:13 PM
Aha, no potem bom pa še nekaj dni spremljala. Greva pa 30. aprila. Imam še par vprašanj. Ko kupuješ povratno karto za vlak na netu, ne moreš nikjer vpisat datuma povratka?
Oyster in Travelcard kupujete na licu mesta? Kako točno to funkcionira, v vsakem primeru moraš nabaviti Oyster, gor pa si lahko naložiš Travelcard? Za 1 teden se verjetno najbolj splača Travelcard, ne samo Oyster?
Posted 27 March 2016 - 07:20 PM
― V. Van Gogh
Posted 27 March 2016 - 07:28 PM
Aha, hvala. Sem brala na spletni strani, ampak mi ni bilo čisto jasno vse skupaj.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users