Kje se lahko kupi...?
Posted 17 February 2022 - 10:49 AM
Jaz kumin kupim v leclercu ali mercatorju na bio oddelku, pa v Lj center grem veckrat v Hiso zacimb na Trubarjevi, kjer ima tip dobre cene, ker sam pakira...
Posted 17 February 2022 - 10:50 AM
Posted 17 February 2022 - 11:41 AM
Crna kumina je orientalska zacimba, sem se zgoraj zatipkala, imajo pa vsa tri razlicna latinska imena tako da tudi crna kumina in kumina nista v sorodu ocitno. Hvala bom na zacimbe si narocila oz.rekla kolegu,ki mu dobavljajo ce mi lahko on zrihta. Joj trotl,zdaj vidim da so itak z mojega kraja in grem lahko iskat
Super. Sem že večkrat naročila na zacimbe.si in so res kvalitetne. Priporočam!
Posted 13 March 2022 - 09:29 AM
Kje kupujete parmezan, oziroma katerega, da je res dober, aromatičen?
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 13 March 2022 - 09:36 AM
Posted 13 March 2022 - 09:59 AM
Kateri? Sem včeraj kupila ravno tam enega v kosu, zavitega v prozorno foljo, pa sem kar malo razočarana, tak suh se mi zdi, drobljiv, okus pa tudi nič posebnega.
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 13 March 2022 - 10:20 AM
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 13 March 2022 - 10:37 AM
Posted 13 March 2022 - 11:14 AM
Kako ga hranite po odprtju?
Posted 13 March 2022 - 12:02 PM
Posted 13 March 2022 - 12:27 PM
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 13 March 2022 - 12:31 PM
Posted 13 March 2022 - 12:31 PM
Ok, hvala. Ma meni pa ful ostaja, z zamrzovanjem pa nisem bila preveč zadovoljna.
Posted 13 March 2022 - 12:33 PM

Pablo Picasso
Posted 13 March 2022 - 05:02 PM
Posted 13 March 2022 - 05:51 PM
Tudi to počnem, ma, še vedno mi splesni skoraj vsakič proti koncu.
Na tem, ki sem ga vzela, je rok uporabe april 2022, tako da sem zgleda res nek kos iz stare serije pobrala.
Posted 13 March 2022 - 05:54 PM
Meni zdrži v hladilniku kar dolgo, je pa res da ga uporabljam kar naprej.
Ful mi je dobro, če narežem parmezan na kakšne 3mm debele rezine, dam na vsako orehovo jedrce in med. Ful huda kombinacija.
Posted 13 March 2022 - 06:19 PM
Ti si tud en tak gurman, moram enkrat sprobat to feta pito z medom, ki si jo že pred časom omenjala. ☺️
Sounds interesting, parmezan in med. Bom poskusila kdaj. S tem verjetno ne, ker je res tak lomljiv in drobljiv.
Torej, predlagate eurospinov parmezan. Hvala vsem.
Priporočam se tudi za priporočila za kake druge okusne slovenske sire - na tržnici morda?
A kupuje katera v brezembalažnih trgovinah ala Rifuzl? In še eno drugo vprašanje - če bi bilo kateri v interesu in bi se nas dovolj zbralo: po podobnem principu je internetna trgovina Bufo, ki je neke vrste uvoznik za ekološko prehhrano, lahko pa naročiš samo večje količine. Včasih smo to naročali in si razdelili naročilo med člani studia, sedaj me ni več v tistem kolektivu, se je pa splačalo, kolikor se spomnim, riž je bil fin, pa testenine.
Posted 13 March 2022 - 07:02 PM
Jaz sem parmezan zadnjič kupila v Trstu, v Coopu, je bil ful ceneje kot pri nas.
Olivija ja, joj tista pita je tako dobra. Hvala, da si me spomnila, jutri grem na tržnico po vlečeno testo
Posted 29 March 2022 - 08:52 PM
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users