Hiše & stanovanja
Posted 23 July 2022 - 09:11 PM
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 24 July 2022 - 05:12 PM
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 24 July 2022 - 05:31 PM
Posted 24 July 2022 - 05:52 PM
Meni izgleda kvečjemu kot večstanovanjska hiša (pardon, zdaj so vse vile ), ker je res ogromna, je pa enodružinska. Tudi okolica mi je všeč in se mi zdi, da paše vanjo.
Kupil jo je en revež napol narejeno, pa še parcelo zraven, na kateri je stala stara hiša, v kateri je bil planiran privat vrtec. Oni pa niso hoteli zraven živet in jo je dal podreti in postavil to garažo.
Evo, tako je bilo včasih:
Tu okrog je v zadnjih letih kar nekaj lepih hiš zraslo, sami bogatuni. Pa pri starših v Kosezah tudi, se mi zdi, da se nekih klasičnih/tradicionalnih hiš v tem okolju sploh ne gradi več. Itak je že vsaka parcela s podrtijo gor vredna čez 500k.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 24 July 2022 - 06:04 PM

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 24 July 2022 - 06:12 PM
Ja, sarkazem. Milijon kredita.
― V. Van Gogh
Posted 09 August 2022 - 12:57 PM
Posted 09 August 2022 - 01:42 PM
Posted 09 August 2022 - 01:54 PM
Pa razgled.
Posted 24 August 2022 - 08:28 PM
Tezko si predstavljam slabse opremljeno hiso za toliko denarja. Lokacija je tudi bedna.
― V. Van Gogh
Posted 24 August 2022 - 09:18 PM
Posted 24 August 2022 - 09:23 PM
kvalitetno opremljena. Dolocene strani so novejse, ampak npr. kopalnice so bile takrat take ful moderne.
Cena je pa huda, ja.
Zakaj ti je lokacija bedna?
Se pa ze neki casa prodaja, smz. Enkrat sem si vzela cas in sla firbcat najdrazje nepremicnine v lj. Mislim, da je bila vmes, pa je tega zih vec kot 1 leto. Vmes je bil flat v Pegleznu. Vau!
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 25 August 2022 - 12:47 AM
Moste-Polje se mi zdi ena manj ugodnih LJ lokacij, npr dokaj slabo je z drugimi deli LJ povezana z lpp.
Bill Bullard
Posted 25 August 2022 - 06:02 AM
Zunanjost je zelo obetavna, število oken pa precejšnje. Kdo bo to čistil.
[Napoleon]
Posted 25 August 2022 - 06:04 AM
tasika, spodaj jih še nekako lahko sam, tista višje pa najbrž ne. Moja kolegica ima eno stran hiše skoraj celo v steklu in enkrat letno plača neki firmi, da pride spucat okna.
Posted 25 August 2022 - 07:51 AM
Zunanjost se res sploh ne sklada z notranjostjo.
― V. Van Gogh
Posted 25 August 2022 - 08:35 AM
To se pogosto ne . Izjema so te belo sive hiše, ki se zdele gradijo, po možnosti imajo bleščice. Tam lahko s 95 procentno gotovostjo predvidim kakšna bo notranja oprema. DIpo mi paše
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 31 August 2022 - 08:47 PM

https://www.ljubljan...si_cCKCA8KPTWGM
― V. Van Gogh
Posted 01 September 2022 - 02:32 AM

Posted 01 September 2022 - 06:56 AM
Pa meni so te hiše tako dolgočasne, tako na zunaj kot notri. Jaz jim rečem Anmax hiše, ker je tu pri nas en gradbinec, ki jih štepa povsod. Blazna razlika od bajt, ki so se delale pred 50 leti. Res se učimo :hooray:ja cene pa ubijalske, tretja faza za 300.000, tudi pri nas. 20 let stara hiša za 500.000: https://www.nepremic...u-hisa_6490798/
Tale ej recimo dvojček: https://www.nepremic...i-hisa_6503394/
To je ta gradbinec delal. Za bruhat mi je ta temno sivi del, pa obvezna kombinacija grafitno sive in bele barve.
Ah ja, za večno bova ostala v stanovanju
čeprav jaz ne mislim tu ostati, če se gradijo HE.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users