Jump to content

Stroški

• Please log in to reply
1390 replies to this topic

#941 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32281 posts

Posted 26 July 2022 - 07:10 AM

300g sira 5€? Kje to, v Mercatorju tudi, haha? M cen sicer ne poznam, ker zelo malo hodim tja, ampak oboje je v Hoferju precej ceneje. Jaz pač kar pogledam na cene, že nekaj časa. 

• 0

#942 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19121 posts

Posted 26 July 2022 - 07:33 AM

Men je ful zanimivo, kako so lahko cene testenin in riža tako različne...

• 0

#943 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16784 posts

Posted 26 July 2022 - 07:40 AM

Meni je rekel M da na nakup zdaj da cca 25-30 evrov vec, pa kupujeva skoz iste stvari. Torej je to enih 100-120 eur na mesec.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#944 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32281 posts

Posted 26 July 2022 - 07:44 AM

Jaz bom šla dans porabit vse kupone za 25% popusta, par dražjih stvari je zmanjkalo in mi je škoda pustit neizkoriščene kupone. Obogatela pa od tega itak ne bom.
  • 0

#945 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16962 posts

Posted 26 July 2022 - 08:08 AM

Mi tudi pokoristimo te bone za 25%, sicer večioma v Mercatorju. 

No, prejšnji mesec smo imeli 170e elektrike, pa nimamo klime. Se je pa pokvaril bojler in je sedaj novi pa na GEN-I smo šli, tako da me res zanima če bo kakšna razlika. 

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#946 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23277 posts

Posted 26 July 2022 - 10:47 AM

300g sira 5€? Kje to, v Mercatorju tudi, haha? M cen sicer ne poznam, ker zelo malo hodim tja, ampak oboje je v Hoferju precej ceneje. Jaz pač kar pogledam na cene, že nekaj časa.

Saj jaz tudi gledam na cene, ampak za ta sir je glih nisem videla in sem kar vzela, ker ga pogosto kupujemo, sem imela v spominu, da je cenejši. V Mercatorju ja. Sem potem kupon za 25 % popusta koristila. :D Je pa to sir Dolinar Zelene doline.

Jaz nekaterih stvari v Hoferju in Lidlu ne kupujem. To je npr meso. Razen izdelkov od Perutnine Ptuj ipd, pa lososa. Od sirov tam vzamem edino kak sir za žar, topljeni sir, parmezan. Od ostalega pa imajo bolj slabo izbiro.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#947 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17274 posts

Posted 26 July 2022 - 10:52 AM

A nima ravno Lidl Zeleno dolino pa precej cenejsi je? Jaz recimo mesa nikoli ne kupim v Sparu. Se mi obrne, ko samo pomislim kaksnega piscanca smo enkrat dobili. Pa kao PP. Zdrizast je bil tudi, ko je bil pecen.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#948 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32281 posts

Posted 26 July 2022 - 10:54 AM

Jaz tudi ne mesa, izjemoma kdaj kakšen paket perutničk, ker ima K.rada, tako na hitro za večerjo.
Sira pa moj kar dosti poje in jih vedno vzamem tam, nazadnje trapist, 700g za manj kot 4€. Ali pa ementaler, tilziter... Različno. Meni vsake toliko zapaše močnejši okus in takrat grem na lokalno tržnico ali trgovino po kos sira od lokalnega pridelovalca. Ali pa Planika.
  • 0

#949 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85877 posts

Posted 27 July 2022 - 07:15 AM

Vceraj sem si kupila lece, cisto ob vsakem narocilu so drazje. Sem pogledala in so se v zadnjem letu podrazile za 30 %. Ocala so pa tudi sigurno drazja, ampak verjetno ne toliko.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#950 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24520 posts

Posted 27 July 2022 - 07:59 AM

Mene je kap, ko je T šla v trgovino po piščanca in je rekla, da je stal 7 eur (500g). Je pa res, da sem ji pozabila dat kuponček za 25%,ampak vseeno no. Se mi zdi, da je bil zadnjič 4 - 5 eur

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#951 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23277 posts

Posted 27 July 2022 - 12:19 PM

A nima ravno Lidl Zeleno dolino pa precej cenejsi je? Jaz recimo mesa nikoli ne kupim v Sparu. Se mi obrne, ko samo pomislim kaksnega piscanca smo enkrat dobili. Pa kao PP. Zdrizast je bil tudi, ko je bil pecen.

Možno, moram pogledat naslednjič. Do zdaj ga še nisem opazila. V Lidlu/Hoferju kupim drugače samo ementaler, razni tilziti in gaude mi niso všeč. Največkrat kupim Dolinarja, Jošta, Šmarski Rok, tisti mehkejši mi niso dobri.

Enkrat sva vzela v Lidlu ali Hoferju mleto meso in med kuhanjem sploh ni razpadlo, pa tudi okus je bil čuden. Od njihovih narezkov so sploh kakšni s slovenskim mesom? Razni madžarski in ne vem iz kje, me odbijajo.

Jaz imam Mercator najbolj pri roki in grem pogosto kar med malico kupit kaj malega za sproti, čeprav na koncu se sigurno pozna.
  • 0

#952 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32281 posts

Posted 27 July 2022 - 12:30 PM

Mi mesa dokaj malo kupimo, bolj perutnino pa občasno ribe, svinjskega praktično ne (če želim, dobim domače), kar pa že, pa vzamem od lokalne kmetijske zadruge.
Hofer ima slovenske narezke, ja, PP, pa suhe od prsutarne (imam ravno zašink doma) :) Drugače pa italijanske vem da so, ena mortadela mi je zelo dobra, s pistacijami, ne vem pa za poreklo.
  • 0

#953 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23277 posts

Posted 01 August 2022 - 08:42 AM

Saj mi mesa tudi ne kupujemo ful veliko, ker imamo domačega, zdaj tudi piščančjega. Kupiva takrat, ko zmanjka. Recimo mletega nimamo veliko domačega, pa piščanca občasno kupimo, čevapčiče, kakšna rebrca za na žar.

• 0

#954 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46012 posts

Posted 06 August 2022 - 10:57 AM

Živila v Sloveniji so se res ful podrazila. Danes sem v Mercatorju kupila Frutabelline kosmice in so prek 3€. Nazadnje so bili nekje okoli 2,5€. :o
Cene so po prvih vtisih se vedno malenkost nizje kot v Švici, ampak pri posameznih produktih pa res ni razlike. Noro.
  • 0

#955 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16784 posts

Posted 06 August 2022 - 01:29 PM

So pa vsaj v placah razlike :lol:
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#956 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85877 posts

Posted 06 August 2022 - 01:36 PM

Meni ni jasno, kako je to možno, če grejo cene kao upravičeno gor ... NMJ.

• 0

― V. Van Gogh

#957 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17274 posts

Posted 06 August 2022 - 01:40 PM

Pa vse se je brutalno pocenilo. Od nafte do psenice. Edino plin drzi vse te cene gor :lol:
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#958 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16784 posts

Posted 06 August 2022 - 01:59 PM

Kaj vam ni jasno? Umetno ustvarjena inflacija pac! Situacijo Rusija Ukrajina so izkoristili vsi playerji. Mi smo pac budale, ki placujemo.
Zdaj pa tudi jaz kupujem najcenejse izdelke med ponudbo, pa v torek grem v lidl po kaksno rec ce rabimo, zato da dobim 10 posto popusta za petek. Se kar pozna. Tud kupone sem si vklopila in vestno zacela uporabljati sparovo kartico.
Tudi storitve so se podrazile.
Vceraj je pripeljal pico. Sem imela pripravljen ze tringelt kot vedno. Pa ga ni dobo, ker je sla cena iste zadeve za 1.5 e gor.
Pica pa pohan sir s pomfrijem 21 e. Prej 19.50.
Zimske skornje sem tudi zdaj narocila. Zdaj sem dala 80 e za njih, pozimi je cena istih 160.
  • 0

#959 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85877 posts

Posted 06 August 2022 - 02:31 PM

To je jasno, ampak zakaj se cene niso dvignile vsaj približno sorazmerno po celi Evropi?

• 0

― V. Van Gogh

#960 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16784 posts

Posted 06 August 2022 - 03:06 PM

A ni povsod inflacija?
Anglija sploh ni v EU pa imajo 9%.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users