Jump to content

Photo

Vsa vprašanja v zvezi z gradnjo in urejanjem doma

• Please log in to reply
1579 replies to this topic

#941 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26024 posts

Posted 09 February 2021 - 09:04 PM

V tem letnem času mi je odveč se večkrat na dan komplet slačit za pod tuš, ker sem oblečena kot čebula, niti mi ne bi zneslo zdaj z otrokom. Za v bide rabiš samo hlače in spodnjice do gležnjev spustit et voila! Za med menstruacijo mi je to res top (skodelico spraznis, splahnes, vstaviš, sebe očediš in sibas dalje), pa ko je beli tok močnejši recimo, drugače se skos nekaj paca spodaj, ne vem, mene to ful moti. Poleti pride prav tudi za noge umit, ker več hodimo bosi okrog hise (in v hiši). Kot otroci smo se tudi bili navajeni zvečer v bideju umit večino dni, na počitnicah pri babici in dedku pa v lavorju :) Tudi za kožo je fajn, če je ne izsusujes konstantno po celem telesu s prhanjem in mili. Ne gledam pa zato na druge kot na packe, samo vem, kdaj se sama počutim bolje ;).
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#942 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86423 posts

Posted 09 February 2021 - 09:07 PM

:yes: Pa jaz sem se vcasih pozimi stusirala samo vsak drug dan, vmes pa umila na bideju. No, to ne bi prislo vec v postev, odkar imam otroka, ker sem vsak dan bolj ali manj presvicana (mogoce kaksen dan ne bi bila, ce ne bi bilo v vrtcevski garderobi zakurjeno na 40 stopinj).
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#943 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19342 posts

Posted 09 February 2021 - 09:14 PM

O fak ja, jaz ful hitim iz službe, najprej do doma s kolesom potem pa skoraj tečem v vrtec, stopim not in me oblije. Pa še maska 😶

Ja sej če nikoli nisi imel bideja, ga valda ne pogrešaš, ni nujen, je pa ful fajn.
  • 0

#944 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17681 posts

Posted 09 February 2021 - 10:17 PM

Tudi za kožo je fajn, če je ne izsusujes konstantno po celem telesu s prhanjem in mili. Ne gledam pa zato na druge kot na packe, samo vem, kdaj se sama počutim bolje ;).

No, saj zato se pa ne umivam veckrat na dan, da ne izsusujem koze 😁 Ok, boljse da sem tiho, ker smo si res zelo razlicni in nic ni narobe s tem 😁
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#945 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27979 posts

Posted 09 February 2021 - 10:59 PM

Meni je tudi ful potrata časa slačenje in tuširanje, čeprav samo do pasu. Tako da pogrešam bide. Na misel umivanja nad WC školjko se pa ne morem navaditi. V glavi vidim sliko mikroorganizmov, ki jih razpršuje vsepovsod.
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#946 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24738 posts

Posted 12 February 2021 - 12:07 PM

Se strinjam z bellini glede uporabnosti bideja, mi smo ga doma imeli, od takrat ga ful pogresam. Jaz sem ga uporabila vsakic po no.2 ali se spodaj umila, ce nisem bila cela za pod tus. Ce se moram spodaj slect in it v banjo/tus, mi je isto kot ce se cela.

Se strinjam.
  • 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#947 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32530 posts

Posted 13 February 2021 - 02:22 PM

Mizar je že dal ponudbo, za 2,5m dolgo in max 60 globoko omaro višine 2,3m, ki se delno spušča pod poševnino, je ponudba 990 €.
Nisem pa želela tukaj drsnih vrat, ker sploh ne vidim neke prednosti v tem, če prostor ni ovira.

Konec tedna bo že montiral omaro, noro! Koncno bo lahko šla sedanja omara za K.cunje iz najine spalnice. Prej sm jo poslikala in lokalno objavila, pa je že rezervirana, jupi!
  • 0

#948 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20005 posts

Posted 05 April 2021 - 08:55 PM

Ancka, kje si že lisala, katera firma dela neke ugodne hise? :)
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#949 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26161 posts

Posted 05 April 2021 - 09:40 PM

Tole misliš?
http://www.sip-panel.si/
  • 0

#950 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20005 posts

Posted 06 April 2021 - 06:49 AM

Verjetno, ja, hvala. Vceraj je fant spet malo konkretneje o hisi zatezil. Saj ima drugace prav, da ce ze misliva it kdaj v hiso, je bolje v roku 5ih let, kot pa kasneje..
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#951 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26161 posts

Posted 06 April 2021 - 07:22 AM

Za pritlično hišo na ključ s pohodno ploščo (kletni del izvzet) nama je en lokalni za montažne dal ponudbo 100k. Brez vgradnih kotličkov v WC, po tleh laminat...mislim da je še fasado treba zaračunat poleg.
  • 0

#952 _Mayckica_

_Mayckica_

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3374 posts

Posted 06 April 2021 - 08:03 PM

Midva se bova po parih letih zatišja spet malo lotila preurejanja, primarno zaradi potrebe po še eni otroški sobi.

Zdaj imava namreč eno "rumplkamro" kjer sem jaz sušila in zlagala perilo, kjer imava omare z razno kramo, sesalec, metle, računalniško mizo je pa tako velika, da nama je bilo škoda celo žrtvovat za otroško sobo.

Tako, da sva se zdaj odločila da jo bova pregradila z vgradno omaro, sva danes prostor premerila in se prepričala da bo prišla kasneje notri klasična postelja, pisalna miza in omara pa se vse lepo izide.
Tako, da mož zdaj izrisuje potem bo pa poslal povpraševanje na IZI mobili bova videla kakšno ponudbo in rešitve nama bodo ponudili. Hkrati jim bova poslala še povpraševanje za predsobo ki je bila začasno kupljena v Hofru/Lidlu in je potem kar ta ostala, pa bi tam dala eno večjo omaro da pridobiva še nekaj prostora.

Imava pa kar nekaj zagat, za katere ne veva kako bi jih rešila jaz res nočem imeti računalniške mize v dnevnem prostoru, v tej novi shrambi zanjo ne bo prostora tako da razmišljam da bi bil vsaj tiskalnik v eni od polic, laptop je pa lahko v dnevni.

Najbolj me pa žre stojalo za perilo ker bo zdaj hočeš nočeš moralo stati v predsobi :(
  • 0
Dance...when everything is falling apart, and you have nowhere to go, just turn on the music and let you feelings flow

#953 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27979 posts

Posted 06 April 2021 - 08:31 PM

Stojalo za perilo tudi jaz prekladam po hiši in vsakič razmišljam, kako bi se ga najbolj “elegantno” znebila. : ))
  • 0

#954 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32530 posts

Posted 06 April 2021 - 08:33 PM

A oba otroka pa ne bi dala skupaj v eno sobo?
  • 0

#955 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86423 posts

Posted 06 April 2021 - 08:34 PM

S susilnim strojem. :idea: :D
  • 0

― V. Van Gogh

#956 Peteršilj

Peteršilj

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1355 posts

Posted 06 April 2021 - 09:01 PM

S susilnim strojem. :idea: :D

Točno moje misli 😁 obožujem sušilni stroj, tudi zaradi tega, da mi ni treba več gledat stojala za perilo 😄
  • 0
Never be embarrassed about something you like.

#957 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27979 posts

Posted 06 April 2021 - 09:21 PM

:D Se ne morem navdušiti nad sušilnim strojem za vse perilo.

Jinin post sem najprej prebrala, da bi Mayckica lahko dala oba otroka in sušilni stroj v eno sobo. Vse lepo pospravljeno. :lol:
  • 0

#958 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86423 posts

Posted 06 April 2021 - 09:27 PM

:lol:
  • 0

― V. Van Gogh

#959 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26161 posts

Posted 07 April 2021 - 06:18 AM

:D Se ne morem navdušiti nad sušilnim strojem za vse perilo.

Jaz tudi ne. V bistvu tako sušim le bombaž...pa še ta brez potiska.
  • 0

#960 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32530 posts

Posted 07 April 2021 - 06:22 AM

Jaz ga sploh ne pogrešam.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users