Jump to content

Photo

Svetovalnica

• Please log in to reply
1808 replies to this topic

#941 *simoncy*

*simoncy*

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1694 posts

Posted 13 July 2009 - 11:28 AM

Jst mam 2 mlada mucka in že kar nekaj časa imata vnete oči, iz oči jima teče nekakšen izcedek. Kaj naj storim? Slišala sem, da je za to najboljši byvacin - mazilo, ki pa se ga menda ne da več dobiti. Mucka se mi res smilita - čeprav sta razigrana, polna energije pa vse.. Kolk pa stane obisk pri veterinarju? Sem namreč študentka in nimam nekih velikih denarnih sredstev sad.gif Prosim za kakšen nasvet in odgovore..
  • 0
Veselje do življenja je, ženske, za nas najlepše ličilo!

#942 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26108 posts

Posted 13 July 2009 - 11:34 AM

bivacyn krema se pa ja da dobit...samo ne v vsaki lekarni - v nekaterih lekarnah obvezno zahtevajo recept. Isto za garamycin...

Drugače pa spiraj s kamilicami...
  • 0

#943 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 13 July 2009 - 11:49 AM

Ja, spiranje s kamiličnim čajem ful pomaga, ima prijateljica zajčka in kadar ima vnete učke, mu vedno oči spira s kamilicami, večkrat na dan.
Sicer pa je njen zajko dobil za oči tudi Maxitrol kapljice, ki so drugače za ljudi, se pa dobijo na recept (jaz jih imam glih v uporabi, ampak jih dajem v vneto uho tongue.gif).
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#944 Piquet

Piquet

Proud Argish owner

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4435 posts

Posted 13 July 2009 - 01:23 PM

WIU! Moj kuži ima tudi vneto oko. Neko zeleno sranje se mu po malem cedi ven... Zadeva zgleda kot nek zaspanček na potenco.

Jutri greva k veterinarju da ga pregleda in ga bom za zadevo ki bo predpisal vprasal ce deluje tudi na mackih.
  • 0

#945 Anja88

Anja88

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1321 posts

Posted 13 July 2009 - 03:44 PM

Nikar s kamilicami! V lekarni kupite fiziološko raztopino ali pa jo naredite sami doma (9g soli, 1000ml vode in prevrejte).

Eni psi so bolj občutljivi. Bina ne sme biti zunaj, če je mokra po glavi, obvezno v hišo in sfrotirat bučo. Drugače pa če 2-3 dni ne mine potem veterinarju. Če je pred tem v roku 3tednov bil kak klop-zahtevajte test za erlihijo! Ali pa po posvtu z vetom kar začnite s clinifungom.

Drugače pa načeloma se lažje daje mazilo kot kapljice.

Če gre za poškodbo-potem mazilo ne sme vsebovati kortikosteroidov-kar pa ima Maxitrol.
Bivacyn je pa z razlogom na recept. ;) Samo preberite navodila kake so možne komplikacije v souporabi z drugimi zdravili-not nice.
  • 0
IPB Image

#946 Piquet

Piquet

Proud Argish owner

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4435 posts

Posted 13 July 2009 - 04:17 PM

Glede na opise bolezni erlihije bom dal mojega jutri testirati za njo in boreliozo. Precej len je, pa enega klopa sem nasel na njemu pred tednom on pol.

Sklepam da je potreben odvzem krvi?
  • 0

#947 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 13 July 2009 - 07:15 PM

Za mačke vem da imajo rade vnete oči ob slabem imunskem sistemu. Na pamet ne vem koliko bi stal pregled in kaka maža zraven (če je res tako hudo da jo mačenci potrebujeta), sam pregled bi pa že za enega stal cca. 20-25€ (t.j. če ga pregledajo res v celoti - pa včasih ti računajo pač cel pregled, drugič ga sploh ne, al pa dajo popust ker prineseš dva).
Samo vseeno sta ti dve mački tvoja obveznost in je fer da poskrbiš zanju kot je treba. Konec koncev je to ipak en enkraten strošek, ob pregledu ti bodo verjetno še dobro svetovali za naprej itd.

Btw UPAM da sta sterilizirana?

• 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#948 *simoncy*

*simoncy*

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1694 posts

Posted 13 July 2009 - 07:20 PM

Piquet, ja prosim, vprašaj - hvala ti.

S kamilicami sem jima pa že izprala učke - sej jima ne more škoditi.. Iz domačih kamilic sem skuhala čaj, ga malo ohladila, dala na vato in jima mal okoli oči s tem "potapkala" pa pobrisala izcedek, ki se jima je nabral pod očmi.. Prav hudo mi je, k sta tko boga videti cry.gif
Doslej nisem imela nobenih izkušenj s tem, da bi hodila k veterinarju ali pa kamorkoli po zdravila za živali.. Tko da bo mogoče malo čudno vprašanje, pa vendar: je to običajno, da se da v lekarni dobiti zdravila tudi za živali? Da prideš tja, razložiš situacijo in ti potem oni nekaj dajo.. ? Vedno sem imela v mislih, da tam ponujajo zdravila samo za ljudi oops.gif

Braunkopf, ne nista sterilizirana :/

Ma, problem je v tem, da mi nismo nikoli imeli nekega opravka z živalmi. Imamo le "potepuške" mačke - sedaj pa je ta mačka skotila te mladičke in sem čisto zgubljena kako ravnati z njimi, ker nismo še imeli takega primera, da bi bili mucki tko "bolni".
  • 0

#949 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 13 July 2009 - 07:25 PM

NE HODI V LEKARNO!!!

Marsikatero zdravilo namenjeno ljudem živalim sploh ne pomaga ali pa jim celo škoduje. Poleg tega zaposleni tam NISO usposobljeni za zdravljenje živali in ti niti ne smejo svetovat.

Magari telefoniraj veterinarski ambulanti, pa razloži situacijo in ti bodo svetovali kako ravnat naprej in ali naj ju pripelješ na pregled (vparašaj za stroške, naj te ne bo sram).

Pa vprašaj kdaj bodo kake akcije glede sterilizacije, jim razloži da si študentka itd itd in ti bodo svetovali glede tega. Poceni ne beo (mislim da so celo podražali tos toritev), samo imej v mislih da je to zgolj za njuno dobro, čeprav vem da je težko ko imaš toliko malo dohodkov. Sta najdenčka? Če sta mnogo klinik ponuja popuste pri S/K najdenčkov sploh če prineseš dva.
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#950 *simoncy*

*simoncy*

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1694 posts

Posted 13 July 2009 - 07:29 PM

Ok, hvala za nasvet. Bom poiskala številko veterinarja in ga povprašala o teh zadevah. Hvala vsem za pomoč - upam, da se malčka čimprej pozdravita - ker se mi kr srce trga, k vidm tiste boge učke..
Zadnje čase imam sploh nesrečo z mucki - zadnjič sem na cesti videla enega povoženega, ki je samo še s tačko migal, so se mi kr solze vlile.. Jao, jst sm čist preveč čustveno navezana na mačke rolleyes.gif Sploh zadnje čase, zlo nenavadno zame..
  • 0

#951 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 13 July 2009 - 07:32 PM

Ja, jaz tudi lih mačke zelo bolj čustveno dojemljem (ok blesavo sem napisala sam - you get the point), precej bolj kot druge živali. Se trudim vse vsaj na eni razumski ravni enako obravnavat samo je pri mačkah vedno izjema.

Pa piši kako se bo odvijalo naprej, boš? smile.gif
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#952 *simoncy*

*simoncy*

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1694 posts

Posted 13 July 2009 - 07:42 PM

Bom ja.. aja pa zdej ju mal opazujem in imam občutek, da mal so jima pa le pomagale tiste kamilice.. Prej sta imela zlo priprte učke, jih kr nista mogla čist odpret, zdej je pa kr uredu, k sm jima tist "limast" izcedek izprala.. čeprav se zavedam, da je tole zlo kratkoročno. Bom dala jutri (če bom le imela čas) tut kakšne slike gor, da vidite kakšno je stanje.
  • 0

#953 Anja88

Anja88

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1321 posts

Posted 13 July 2009 - 08:23 PM

Za erlihijo je potreben odvzem krvi, na rezultate pa čakaš cca 14 dni-je pa možnost, da bo negativen izzid, ki bo zavajal, ker je virus lahko v latentni verziji še. (sem se najbrž nrobe izrazla oops.gif )

Za mačke se pa pri vetu pozanimaj kako je z razglistenji, ceplenji ob predpostavki, da mama mačka ni cepljena proti kužnim pa kako je z dohranjevanjem.
  • 0
IPB Image

#954 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 13 July 2009 - 08:28 PM

QUOTE(Anja88 @ 13. 7. 2009 - 16:44) View Post

Nikar s kamilicami!

Zakaj pa ne? Drugače pa jaz nisem stručko, Maxitrol sem omenila zgolj zato, ker ga je za kolegičinega zajca predlagal veterinar, prav tako spiranje oči s kamilicami in je oboje zelo pomagalo.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#955 Anja88

Anja88

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1321 posts

Posted 14 July 2009 - 10:20 AM

Okoli oči sicer lahko. Nikar pa v oko, ker niso sterilne, pogosto še bolj nadražijo oko.
  • 0
IPB Image

#956 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46044 posts

Posted 14 July 2009 - 03:14 PM

Mi nismo nikoli v oko vlivali mucam kamilic. Tega si sploh ne predstavljam. Saj imajo mice reflekse, tako da zaprejo oči, ko se jim približaš s čem. Z nežno krpico smo samo umili zunanji del očesa, pa je do zdaj še vsem pomagalo.
  • 0

#957 Piquet

Piquet

Proud Argish owner

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4435 posts

Posted 14 July 2009 - 04:22 PM

Dohtar je rekel da ne more reci nicesar dokoncnega, simonchy.

Za mojega je rekel da bo predpisal kapljice ce se bo stanje poslablsalo do sobote.
  • 0

#958 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 14 July 2009 - 04:23 PM

Ja no sej noben ni govoril nič o vlivanju kamilic v oči, to se sliši dobesedn kruto. blink.gif laugh.gif Pač tko kot je Simoncy rekla, torej kamilice na vatko in potem obrisat okoli oči.
  • 0

#959 *simoncy*

*simoncy*

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1694 posts

Posted 16 July 2009 - 04:57 PM

Evo pri veterinarju sem dobila mazilo za oko Tobrex: upam, da bo pomagalo.. Rekel mi je, da naj ga pripeljem na pregled, če opazim kihanje..
Zdej mal menjavam; spiranje s kamilicami (oz. s tem jima obrišem ves tist izcedek pod očmi..), pa te kapljice, ki jih dajem na vsakih par ur.

Mucka se me že prav bojita, ker ne marata vsega tega šarjenja okoli njunih oči: sem se jima že prav zamerila, že kr bežita od mene sad.gif sam, kar je treba je treba...
  • 0

#960 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 16 July 2009 - 05:12 PM

Ja to je obvezen stranski učinek. Sam se bosta že odvadla bežanja, sploh če ju malo več crkljaš zdaj ko sta boga. biggrin.gif
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users