Jump to content

Photo

Sestavine

• This topic is locked This topic is locked
1671 replies to this topic

#941 Chandra

Chandra

sunshine girl

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3400 posts

Posted 17 November 2005 - 01:38 PM

QUOTE(DiLeMa)
Chandra ... ti bom kar jaz poskusila svetovat (imam tudi sama mešano kožo) pa lahko potem še Sonchika pregleda moje predloge ... konec koncev me je ona vsega naučila. biggrin.gif wink.gif

Za umivanje obraza ti priporočam Apotheker Scheller Mineral Balance gel, ki je brez barvil in dišav, je zelo nežen do kože, ampak vseeno zelo temeljito očisti.

Kar se tiče tonika ... dober je Garnier Essentials (zelene barve), sem pa že na nekaj forumih zapazila, da ženske izredno hvalijo Clinique Mild Clarifying Lotion, ki je baje zelo primeren za mešano/mastno kožo, ne vsebuje alkohola in je zelo nežen. Mora pa bit v svetlo zeleni embalaži, ker drugi toniki iz Clinique linije vsebujejo alkohol. Je pa malo dražji, nekaj čez 4k.

Za čez dan lahko uporabljaš Clinians Jabolko ... zelo lahko vlažilno kremico, v bistvu je v obliki gela, ima nežen prijeten vonj, se izredno hitro vpije, lepo vlaži in ima kar nekaj antipksidantov. Cena je malo manj kot 2000 sit.

Za ponoči je zelo fajn krema Avene Cleanance K, sama je sicer nisem uporabljala, vsebuje pa silicilno in glikolno kislino, ki pomagata očistit kožo. Sama je sicer nisem uporabljala, je pa na forumih izredno pohvaljena. Dobiš jo v lekarni.

Če imaš večje težave z mozolji, pojdi k zdravniku in naj ti napiše recept za Differin gel, ki ga vsak večer na tanko namažeš na očiščeno kožo. Sama ga uporabljam že malo več kot mesec dni in sem neverjetno zadovoljna. Sicer nimam mozoljaste kože, sem imela pa kar nekaj zamašenih lojnic, ki mi jih je ta krema čudovito odpravila ... baje pa se odlično odreže tudi pri zelo mozoljasti koži.

Ok, sej vem da si prosila samo za mnenje glede kreme, ampak si nisem mogla pomagat. Ko enkrat začnem pisat, me je zelo težko ustavit. biggrin.gif

Dilema ful ti hvala! Na srečo nimam lih nekih ful problemov z mozolji, se mi anredijo le tu in tam... Samo eno vprašanje še, kje kupim Apotheker Scheller mineral balance gel? Pa tale Clinians jabolko se dobi tudi v drogerijah?
Hvala 100x!
  • 0

#942 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 17 November 2005 - 01:39 PM

[quote=sonchika][quote=Jenna].
aqua, paraffinum liquidum/mineral oil, glycerin, cyclopentasioxane, elaeis guineensis/palm oil, petrolatum, butyrospermum parkii/shea butter, cetearyl alcohol, aluminum starch octenylsuccinate, acer saccharinum/sugar maple extract, allantoin, coc-glucoside, ammonium polyacryloyldimethyl taurate, xanthan gum, disodium edta, imidazolidinyl urea, methylparaben, butylparaben, bht, parfum
.
Hvala! Res je to bil odličen nakup. Ker se mi je koža zadnje dni ful izsušila (Vichy Lipidiose II imam pa samo za res kritične momente in določene predele telesa) po celem telesu, sem se pač odločla za nakup (slišala dobre kritike) in se včeraj namazala in je že danes presunljivo boljše. Super je, res. Jaz glede na učinek pri meni tudi ful priporočam vsem s suho kožo! Pa glede na to, da je ful mastno, se izredno hitro vpije.
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#943 Sephora

Sephora

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 191 posts

Posted 17 November 2005 - 02:15 PM

Spet imam en testerček; Nivea Visage hydramine-lahka vlažilna nega

agua, glycerin, dicaprylyl ether, caprylic/capric triglyceride, ethylhexyl methoxycinnamate, cyclomethicone, cetyl alcohol, myristyl alcohol, glyceryl stearate citrate, hydrogenated vegetable oil, tapioca starch, taurine, tocopheryl acetate, prunus dulcis, calendula officinalis, glycine soja, aloe barbadensis, sodium carbomer, titanium dioxide, trimethoxycaprylysilane, trisodium EDTA, methylparaben, diazolidinyl urea, BHT, limonene, linalool, citronellol, hydroxyisohexyl 3-cyclohexene carboxaldehyde, alpha-isomethyl ionone, geraniol, benzyl salicycate, hexyl cinnamal, parfum.

Tea Tree maska za obraz-Oriflame

aqua (water), kaolin, paraffinum liquidum (mineral oil), magnesium aluminum silicate, montmorillonite, glycerin, myristyl myristate, cera alba (beeswax), cetyl alcohol, potassium cetyl phosphate, glyceryl stearate, peg-100 stearate, phenoxyethanol, imidazolidinyl urea, octyldodecanol, lanolin alcohol, melaleuca alternifolia (tea tree) leaf oil, parfum (fragrance) , xanthan gum, propylene glycol, methylparaben, ethylparaben, butylparaben, propylparaben, isobutylparaben, nasturtium officinale (extract), hedera helix (ivy extract), eruca sativa (leaf extract), ci 77891 (titanium dioxide), ci 19140 (yellow 5), ci 42090 (blue 1).
  • 0

#944 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 17 November 2005 - 02:36 PM

[quote=Sephora]Spet imam en testerček; Nivea Visage hydramine-lahka vlažilna nega

agua, glycerin, dicaprylyl ether, caprylic/capric triglyceride, ethylhexyl methoxycinnamate, cyclomethicone, cetyl alcohol, myristyl alcohol, glyceryl stearate citrate, hydrogenated vegetable oil, tapioca starch, taurine, tocopheryl acetate, prunus dulcis, calendula officinalis, glycine soja, aloe barbadensis, sodium carbomer, titanium dioxide, trimethoxycaprylysilane, trisodium EDTA, methylparaben, diazolidinyl urea, BHT, limonene, linalool, citronellol, hydroxyisohexyl 3-cyclohexene carboxaldehyde, alpha-isomethyl ionone, geraniol, benzyl salicycate, hexyl cinnamal, parfum.
Komedogeno, alkoholno, samo z UVB zaščito, z nekaj antioksidanti. torej nekaj srednjega za normalno neobčutljivo kožo.

Tea Tree maska za obraz-Oriflame

aqua (water), kaolin, paraffinum liquidum (mineral oil), magnesium aluminum silicate, montmorillonite, glycerin, myristyl myristate, cera alba (beeswax), cetyl alcohol, potassium cetyl phosphate, glyceryl stearate, peg-100 stearate, phenoxyethanol, imidazolidinyl urea, octyldodecanol, lanolin alcohol, melaleuca alternifolia (tea tree) leaf oil, parfum (fragrance) , xanthan gum, propylene glycol, methylparaben, ethylparaben, butylparaben, propylparaben, isobutylparaben, nasturtium officinale (extract), hedera helix (ivy extract), eruca sativa (leaf extract), ci 77891 (titanium dioxide), ci 19140 (yellow 5), ci 42090 (blue 1).

Tole je pa ena bedna maska. Naj bi bila čistilna (glina, potem je pa takoj naveden tekoči parafin, ki nikakor ne paše v čistilno masko, ker je to identično olju, ki ga mastna koža vse prej kot potrebuje.
Poleg tega je komedogena. Ne priporočam.

• 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#945 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 17 November 2005 - 02:42 PM

QUOTE(Chandra)
Dilema ful ti hvala! Na srečo nimam lih nekih ful problemov z mozolji, se mi anredijo le tu in tam... Samo eno vprašanje še, kje kupim Apotheker Scheller mineral balance gel? Pa tale Clinians jabolko se dobi tudi v drogerijah?
Hvala 100x!

Ni problema, Chandra! wink.gif

Kremo Clinians Jabolko boš sigurno dobila v Tuševih drogerijah, kjer jo po navadi kupujem tudi sama, imajo pa jo tudi v Mercatorju. Gel za umivanje prav tako dobiš v Tuševih drogerijah, mogoče pa tudi v DM ... ne vem ali še imajo Apotheker Scheller kolekcijo ali ne.

Cene so pa take ... Clinians krema stane nekaj manj kot 2.000, medtem ko je cena gela za umivanje okoli 1.500 sit.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#946 Chandra

Chandra

sunshine girl

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3400 posts

Posted 17 November 2005 - 02:47 PM

Dilema hvala še enkrat! Vidim, da si ti tudi Celjanka smile.gif kul, kul.
  • 0

#947 Tanjci

Tanjci

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2899 posts
  • Interests:stvari na tem forumu

Posted 17 November 2005 - 02:54 PM

QUOTE(Chandra)
Dilema hvala še enkrat! Vidim, da si ti tudi Celjanka smile.gif kul, kul.

jst tud, jst tud IPB Image
  • 0
Posted Image

#948 rozica

rozica

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 447 posts

Posted 17 November 2005 - 02:58 PM

a mi lahko katera razlozi se razliko med tonik garnier essentials in clinique mild clarifying lotion?
  • 0

#949 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 17 November 2005 - 03:02 PM

Waaaaaa ... U are killing me. biggrin.gif Sonchika, we need help? biggrin.gif

Žal ne poznam Clinique tonika, kot sem rekla so ga priporočale ženske na nekem drugem forumu, ki so nad njim navdušene. Če najdeš sestavine, pa jih lahko nalepiš sem gor in bodo pregledane.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#950 rozica

rozica

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 447 posts

Posted 17 November 2005 - 03:09 PM

se nekaj, a garnier res testira na zivalih? pa sem bla ze vesela da sem kjoncno nasla poceni in dobro kozmetiko zdaj pa tole zvem
  • 0

#951 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29715 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 17 November 2005 - 03:11 PM

tole sem dans sprobala v lushu: afterlife kremica za obraz

Ingredients: Honey Water (Mel, Aqua), Olive Oil (Olea europaea), Stearic Acid, Fresh Juiced Mango (Mangifera indica), Cold Pressed Evening Primrose Oil (Oenothera biennis), Cold Pressed Avocado Oil (Persea gratissima), Glycerine, Cold Pressed Wheatgerm Oil (Triticum vulgare), Coconut Oil (Cocos nucifera), Triethanolamine, Rose Otto (Rosa centifolia), Frankincense Oil (Boswelia carterii), Everlasting Flower Absolute (Gnaphalium uliginosum), Patchouli Oil (Pogostemon cablin), Cetearyl Alcohol, Perfume, Propylparaben.

zanima me, kakšna je glede na sestavine. občutek na koži je fajn, lepo se vpije in koža je fajn mehka. ampak cena je pa kar zasoljena (vsaj meni se tako zdi) 5.600 za 45 g. rekla mi je tut, da kao nimajo kremic s spf, ker da so faktorji vsi testirani na živalih in da jih oni zato ne dajejo v kremice ... da so vse kremice narjene na osnovi kakavovega masla, ki da ima itak spf 2 že ... sam meni se zdi spf 2 za obraz mal mal, ne vem, no .... help please! wink.gif hvala lepa!
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#952 Blondi

Blondi

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2929 posts
  • Interests:dajanje neumesnih pripomb,onaniranje, poizkušanje različnih znamk pira

Posted 17 November 2005 - 03:48 PM

Moja najnovejsa pridobitev: krema exfoliac 10 z AHA kislinami
Sestavine:
aqua
tri C12-13 alkyl citrate
glycolic acid
triethanolamine
cyclomethicone
polyacrylamide
PPG-15 stearyl ether
polymethyl methacrylate
C13-14 isoparaffin
bisabolol
zinc gluconate
tocopheryl acetate
ammonium glycyrrhizate
laureth-7
propylene glycol
retnyl palmitate
arachis hypogaea (peanut)oil
BTH
BHA
diazolidinyl urea
parabens (methyl, propyl)
parfum
farnesol
hexyl cinnamal
butylphenyl methylpropional
linalool
benyzl saucylate
geraniol
citronellol
alpha-isomethyl ionone

kak je s tem, potem se ne smem izpostavljat soncu?
  • 0

#953 vrana

vrana

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2547 posts

Posted 17 November 2005 - 03:56 PM

Dons sm vidla u Muellerju da je ena nova linija od Garniera Clean & Fresh za normačno do mešano kožo. Kera že kej ve o tem?? Na internetu zaenkrat še nism našla nobenih sestavin..
  • 0

#954 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 17 November 2005 - 04:01 PM

[quote=Špela]tole sem dans sprobala v lushu: afterlife kremica za obraz

Ingredients: Honey Water (Mel, Aqua), Olive Oil (Olea europaea), Stearic Acid, Fresh Juiced Mango (Mangifera indica), Cold Pressed Evening Primrose Oil (Oenothera biennis), Cold Pressed Avocado Oil (Persea gratissima), Glycerine, Cold Pressed Wheatgerm Oil (Triticum vulgare), Coconut Oil (Cocos nucifera), Triethanolamine, Rose Otto (Rosa centifolia), Frankincense Oil (Boswelia carterii), Everlasting Flower Absolute (Gnaphalium uliginosum), Patchouli Oil (Pogostemon cablin), Cetearyl Alcohol, Perfume, Propylparaben.

zanima me, kakšna je glede na sestavine. občutek na koži je fajn, lepo se vpije in koža je fajn mehka. ampak cena je pa kar zasoljena (vsaj meni se tako zdi) 5.600 za 45 g. rekla mi je tut, da kao nimajo kremic s spf, ker da so faktorji vsi testirani na živalih in da jih oni zato ne dajejo v kremice ... da so vse kremice narjene na osnovi kakavovega masla, ki da ima itak spf 2 že ... sam meni se zdi spf 2 za obraz mal mal, ne vem, no .... help please! wink.gif hvala lepa!

Tole deluje kar fajn. Gre za mastno kremo, ki bi bila po mojem mnenju namenjena normalni do suhi koži.
Ima dosti antioksidantov, to je pa to. smile.gif
Tisto kakavovo maslo pa še zdaleč ni dovolj za zaščito pred soncem.
Pa stavim, da je bil propil paraben tudi preizkušen na živalih...
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#955 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 17 November 2005 - 04:02 PM

Blondi, krema je povprečna. Ima res AHA kislino, ampak je skoraj brez antioksidantov. Kreme z AHA kislinami so samo za ponoči, ker z njimi ni pametno hoditi na sonce, ker lahko nastanejo poškodbe kože.
  • 0

#956 rozica

rozica

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 447 posts

Posted 17 November 2005 - 04:02 PM

mi lahko prosim se malo pomagate, res ste zlate. Iscem kaj dobrega za fanta. Ima problematicno kozo (mozolji, ogrci) vendar se mu se posebej na licih koza ful hitro izsusi, pozimi ima kar rdece, pece ga itd tako da bi rabil nekaj kompaktnejsega...zanj iscem cistilni gel, tonik in kremo, kaj bi mi svetovale in zakaj?
  • 0

#957 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 17 November 2005 - 04:50 PM

Uf, o tem pa je že bilo pisanega. smile.gif
Čistilni gel kupi kakšno otroško milo za telo ali peno za telo (npr. penaten, Babydream, Babylove). Ponavadi so ti ge brez mila in niso agresivni.
Tvoj fajn ima mešano kožo, mastno na T coni. Tam bi mu predlagala samo uporabo gela in tonika. Tonikov je kar nekaj dobrih, sama prisegam na Garnier Essentials ali pa Afrodita kamilični tonik.
Krema pa... morda Avon M24, Garnier Fresh,... malo pobrskaj - o tem je bilo veliko govora.
  • 0

#958 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 17 November 2005 - 04:50 PM

Se bom citirala iz ene druge teme.

QUOTE(DiLeMa)
Za umivanje obraza priporočam Apotheker Scheller Mineral Balance gel, ki je brez barvil in dišav, je zelo nežen do kože in je ne draži, ampak vseeno zelo temeljito očisti.

Kar se tiče tonika ... dober je Garnier Essentials (zelene barve), sem pa že na nekaj forumih zapazila, da ženske izredno hvalijo Clinique Mild Clarifying Lotion, ki je baje zelo primeren za mešano/mastno kožo, ne vsebuje alkohola in je zelo nežen. Mora pa bit v svetlo zeleni embalaži, ker drugi toniki iz Clinique linije vsebujejo alkohol. Je pa malo dražji, nekaj čez 4k.

Za čez dan lahko uporablja Clinians Jabolko ... zelo lahko vlažilno kremico, v bistvu je v obliki gela, ima nežen prijeten vonj, se izredno hitro vpije, lepo vlaži in ima kar nekaj antioksidantov.

Za ponoči je zelo fajn krema Avene Cleanance K, ki vsebuje silicilno in glikolno kislino, ki pomagata očistit kožo. Sama je sicer nisem uporabljala, je pa na forumih izredno pohvaljena. Dobiš jo v lekarni.

Če ima fant večje težave z mozolji, naj gre k zdravniku in naj mu napiše recept za Differin gel, ki ga vsak večer na tanko namaže na očiščeno kožo, na tiste dele, ki so mozoljasti. Sama ga uporabljam že malo več kot mesec dni in sem neverjetno zadovoljna. Sicer nimam mozoljaste kože, sem imela pa kar nekaj zamašenih lojnic, ki mi jih je ta krema čudovito odpravila ... baje pa se odlično odreže tudi pri zelo mozoljasti koži.

• 0

#959 Sephora

Sephora

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 191 posts

Posted 17 November 2005 - 05:02 PM

Tole imam pa že zelo dolgo, pa ful malo uporabljam, ker je bolj za poleti- Nivea body schimmer lotion (rjavo obarvana pigmentacija z bleščicami za svilnat lesk kože)

Pa mi ni preveč všeč ermm.gif --že po sestavi je sumljiva, pa tudi po efektu...

Agua, glycerin, octyldodecanol, paraffinum liguidum, glyceril stearate SE, alcohol denat, cyclomethicone, dimethicone, cera microcristallina, stearic acid, mica, dicaprylyl ether, mystryl alcohol, sodium carbomer, methylparaben, ethylparaben, propylparaben, parfum, CI 77891, CI 77491
  • 0

#960 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 17 November 2005 - 06:26 PM

Ta losjon sem imela, pa je romal v koš. Ni dober, precej masten, pa še tiste bleščice se nalimajo na vsako oblačilo. Smotano.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users