Jump to content

Photo

kaj študirate

• Please log in to reply
1733 replies to this topic

#941 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 13 April 2008 - 04:33 PM

Na farmaciji je še ena smer k je po tanovem UNI (prej je bla VŠ) laboratorijska biomedicina. Drgač se pa v medicini in farmaciji velik rabi njih.

Tukaj pa še na kratko, kar sm našla na naši spletni strani:
Diplomirani inženir laboratorijske biomedicine je v prvi vrsti zdravstveni delavec, ki opravlja delo v medicinskih laboratorijih različnih tipov: klinično-kemičnih, hematoloških, genetskih, mikrobioloških, imunoloških, transfuzioloških, patoloških, forenzičnih, toksikoloških in drugih.

• 0

#942 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 13 April 2008 - 04:43 PM

V našem razredu gre par punc na tole smer letos, ker je UNI. Je pa pomoje zelo perspektivna smer.
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#943 Zoey

Zoey

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10197 posts

Posted 09 September 2008 - 03:11 PM

že kake pol leta (al pa še več) mam problem s starši glede študija-kam bi šla. od malga sm si vedno želela delat nekje v zdravstvu, medicini, zato sm se vpisala v biotehniško gim. no u prvem letniku sm pa spoznala da nism tak naravoslovn tip človeka in sm pogruntala da sm si vedno želela bit zdravnica zato, ker sm celo otroštvo gledala zdravnike in mi je blo seveda zanimivo. pa sej ne rečem da mi zdej tut ni...sam ne bi šla rada na fax študirat biologijo,kemijo, biotehnologijo al kej tazga in trepetala če bom nardila izpit al ne. ker nočem 5 let zapravt v strahu pred kolokviji. no s prvim letnikom se je začelo tut razmišlanje o družbosllovnih vedah... veseli me angleščina (in tut vedno sm jo mela rada) ampak starši mi dobesedno prepovedujejo it študirat kej tazga... to pa zato, ker nočjo da bi sedela v pisarni pred računalnikom in čakala na knjigo, film, ki jo bi mogla prevest.... in tle se kaže kak sta starša zabita. bolj ko jim razlagam da ni treba da dobim glih tako službo, ampak si želim delat v kaki ambasadi, bol mi težijo s tem da sm js itak najbol pametna u familiji, da mi vsi hočjo najslabš, da js najbol vem kaj je zame dobr.

hočm povedat da zgubljam zanimanje za naravoslovne vede, in vse bolj me zanimajo družbene. kak nej prepriščam starše ki mi preprosto načrtujejo vpis v naravoslovn fax.
  • 0

Ne, ona nima žametnih oči in niti kodrov mehkih kakor svila, 
če sneg je bel, ga v njenih nedrih ni in usta bi se od koral ločila.
Sem videl rože bele in rdeče, na njenih licih take ne cveto
in so dišave, ki so bolj dehteče, kot vonj, ki diha njeno ga telo. 
Njen glas poslušam rad, četudi vem da zvoki strun prijetneje zvene, 
kako boginje hodijo ne vem; ko ona hodi, stopa kot ljudje.
Pa vendar se mi zdi bolj očarljiva kot vse, ki pesem jih slavi lažniva.

#944 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4164 posts

Posted 09 September 2008 - 03:54 PM

Gre se za tvoje življenje in tvoje odločitve. Ti sama sebe najbolje poznaš in verjamem, da se boš prav odločila. Staršev pa ne razumem zakaj tako posiljujejo svoje otroke z lastnimi ambicijami in željami. Žal ne vem kako boš prepričala starše naj ti zaupajo v taki odločitvi, vendar če imajo kaj zdravega razuma, potem bodo spoznali, da prisila še nikoli ni prinesla kaj dobrega.
  • 0

#945 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26105 posts

Posted 09 September 2008 - 06:16 PM

Vprašaj jih, če bi raje videli, da narediš faks s slabimi ocenami (po možnosti 2x padeš letnik), potem pa če že dobiš službo, si nesrečna v svojem delu, ali pa da narediš tisti faks, katerega SAMA želiš, si uspešna pri tem in kasneje uživaš v svojem delu.

In če te vprašajo, kako veš, da boš nesrečna pri naravoslovju, jim reci, da si nesrečna že sedaj, samo ob misli na to.

Drugače pa je to itak 100% tvoja odločitev in starši ne bi smeli v večji meri vplivati nanjo.
  • 0

• Guests

Posted 09 September 2008 - 06:36 PM

Šuša, ti samo vztrajaj pri svoji odločitvi. Upam, da bodo starši dojeli, da to, kako dobro službo boš dobila, ni odvisno od stroke, ampak v prvi vrsti od tvoje ambicioznosti. In, če se boš ukvarjala s stvarmi, ki te res zanimajo, boš zagotovo bolj ambiciozna.
Sama naravoslovna usmeritev pa tako ali tako ni nikakršno zagotovilo, da imaš potem takoj dobro službo.
  • 0

#947 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26105 posts

Posted 09 September 2008 - 06:43 PM

Še zdaleč ne... že samo za primer naj povem, da ima moj dragi teto, doktorico kemijskih znanosti - zasluži nekaj pod 1000€ na IJS pa je vodja oddelka...
  • 0

#948 jemina

jemina

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 581 posts

Posted 12 September 2008 - 12:32 PM

Jz grem zj psiho študirat, samo čakam še, da papirje, da sem sprejeta dobim
  • 0

#949 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 13 September 2008 - 09:50 AM

Meni je na trenutke tud mal žal, da nisem na psihologiji, potem pa ubistvu pogledam, da bi se itak rada usmerla v pedagoško psihologijo-svetovalna služba, pri tem sem pa na boljšem kot defektolog. Je sodelavka iskala prakso na področju svetovalnih služb v vrtcih in je mela cel problem najti psihologa, ker so povsod defektologi.

Imam pa iskrivo željo še kdaj v psihološke vode zaiti... oops.gif
  • 0

#950 moonshine

moonshine

sramežljivec

• Člani
  • 85 posts

Posted 17 September 2008 - 04:54 PM

QUOTE(ananas @ 13. 4. 2008 - 17:33) View Post

Na farmaciji je še ena smer k je po tanovem UNI (prej je bla VŠ) laboratorijska biomedicina. Drgač se pa v medicini in farmaciji velik rabi njih.

Tukaj pa še na kratko, kar sm našla na naši spletni strani:
Diplomirani inženir laboratorijske biomedicine je v prvi vrsti zdravstveni delavec, ki opravlja delo v medicinskih laboratorijih različnih tipov: klinično-kemičnih, hematoloških, genetskih, mikrobioloških, imunoloških, transfuzioloških, patoloških, forenzičnih, toksikoloških in drugih.

a s to laboratorijsko medicino postaneš tist zdravstveni delavec, ki v laboratorijih pregleduje razno tkivo (kri, blato, urin...)?
  • 0
če hočeš videti mavrico, se moraš sprijazniti z dežjem

#951 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26105 posts

Posted 17 September 2008 - 07:55 PM

ja, tako je to. zato raje zaposlujejo diplomante laboratorijske biomedicine, ker imajo ti VI stopnjo izobrazbe, mikrobiologi pa imajo VII stopnjo. Torej je treba za isto delo prvega manj plačat smile.gif
  • 0

#952 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 17 September 2008 - 08:58 PM

biggrin.gif
Sam res
  • 0

#953 redkvica

redkvica

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2250 posts

Posted 17 September 2008 - 09:11 PM

Laboratorijska biomedicina je po novem UNI. smile.gif edit: vidim, da je že bilo govora o temu ...
  • 0
If sometimes you feel yourself little useless, offended and depressed, always remember that you were once the fastest and most victorious sperm in your group!

#954 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 23 September 2008 - 09:13 AM

Kako, bodoče brucke? smile.gif Še mal pa bo, ane? tongue.gif Kakšni so kej občutki?
  • 0

#955 Rafinesse

Rafinesse

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 304 posts

Posted 23 September 2008 - 10:47 AM

Občutki so kar dobri, vznemirljivi. Zanima me samo, če dobimo s faksa še kakšno pošto kdaj pa kam je treba pridt prvega. Ker na spletni strani fakultete ni še nič napisano. blink.gif
  • 0

#956 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16987 posts

Posted 23 September 2008 - 10:59 AM

Mi smo na vpisu dobili cel kup papirjev in ne enem je tudi pisalo kam in kdaj moramo priti 1. oktobra.

Koliko sem si prej želela na fax, me je zdaj kar malo minilo. Zdi se mi da imam ful dosti izpitov in kako bom vse sfolgala.

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#957 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26105 posts

Posted 23 September 2008 - 11:02 AM

kakor se smotano sliši: delaj čim več sproti pa bo. smile.gif
  • 0

#958 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46035 posts

Posted 23 September 2008 - 11:03 AM

Eh punce, študentsko življenje in sistem je meni veliko veliko boljši kot pa srednješolski. Ne se sekirat. Tašika, zgodovina dvopredmetna ni težka. Pa itak imaš mene, da ti bom povedala kak pa kaj. wink.gif Dvopredmetni morte manj znat od enopredmetnih. Če te stvar vsaj malo zanima mislim, da ne bi smelo bit problema. Se pa definitivno splača (vsaj pri nas) hodit na predavanja in seminarje (ti so itak obvezni). Pa sprotno delo, kot je že Ančka rekla.
  • 0

#959 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16987 posts

Posted 23 September 2008 - 11:23 AM

Malo se samo začetna panika pred neznanim oglaša. biggrin.gif
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#960 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 24 September 2008 - 10:30 AM

QUOTE(Rafinesse @ 23. 9. 2008 - 11:47) View Post
Občutki so kar dobri, vznemirljivi. Zanima me samo, če dobimo s faksa še kakšno pošto kdaj pa kam je treba pridt prvega. Ker na spletni strani fakultete ni še nič napisano. blink.gif
Jaz tud nimam pojma, pri nas nič ne piše ermm.gif

QUOTE(tašika @ 23. 9. 2008 - 12:23) View Post
Malo se samo začetna panika pred neznanim oglaša.  biggrin.gif

ja nooo, pri meni tudi...

Pri nas so dans objavili urnike... Zgleda, da bom cele dneve na faksu cry.gif Tega urnika ne štekam niti mal.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users