Jump to content

Photo

Kaj vam gre najbolj na živce?

• Please log in to reply
10323 replies to this topic

#9541 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46106 posts

Posted 04 March 2019 - 01:15 PM

Jap. Ali pa kontra. Ko prodajaš oz. podarjaš, se zmeniš, da oseba pride to na dogovorjeno mesto iskat, potem pa jo čakaš in se ne prikaže. Ko jo kličeš, pa se ne oglaša na telefon.  :mad2:  :verymad:

• 0

#9542 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17681 posts

Posted 05 March 2019 - 05:58 PM

Neznanci, ki te dodajajo na Fb in ti ponujajo neke skrivnostne biznise, ki so ponavadi piramidnega tipa mlm, ali podobno sranje, od katerega na koncu nic ni. Nekateri so tako vztrajni, da te dodajo veckrat, ceprav si ze namignil, da te ne zanima in zbrisal prosnjo. Pa kdo temu sploh se naseda, no.
  • 1

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#9543 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18533 posts

Posted 17 March 2019 - 02:28 PM

Na qurac mi grejo ljudje, ki poljubno spreminjajo dogovore, kao saj je nedalja, itak nimas kaj pocet.

• 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#9544 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17085 posts

Posted 23 March 2019 - 09:47 AM

Da se je že zdaj začela borba in lobiranje za dopust čez prvomajske praznike. Meni je to še čisto prehitro, niti fant ne ve kak bo imel delo oz gužvo. Pa vse z otroci bi kr avtomatsko imele dopust, jaz pa bi samoumevno spet lahko delala. 

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#9545 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32534 posts

Posted 23 March 2019 - 10:03 AM

Meni se sicer ne zdi ful zgodaj... ena sodelavka je že po novem letu takoj rekla, da nje takrat cel teden ne bo, ker so pač šolske počitnice. Naslednja, ki je povedala, kdaj je za prvi maj ne bo, sem bila pa že jaz, čeprav tamala še ni v šoli. Tisti petek 3.5. bodo že nekako... mogoče je tudi, da bo naknadno sprejeta odločitev, da smo vsi na kolektivnem, da se zmanjša stroške. 

• 0

#9546 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17681 posts

Posted 23 March 2019 - 10:09 AM

Po zakonu imajo starši šoloobveznih otrok pravico koristiti dopust med šolskimi počitnicami in prav je, da je tako.

Tudi meni se ne zdi zgodaj, saj je do prvomajskih le še dober mesec in če veš, da so druge v "prednosti" zaradi otrok, se moraš pač hitro zorganizirat. Ne zdi se mi, da se tle komu dela krivica.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#9547 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32534 posts

Posted 23 March 2019 - 10:11 AM

Po zakonu je tudi tako, da si delavec čisto po svoji izbiri lahko izbere le 1 dan dopusta, če se ne motim?

Da si ti pa po zakonu pripada dopust med šolskimi počitnicami, pa prvič slišim. 

• 0

#9548 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17681 posts

Posted 23 March 2019 - 10:14 AM

Ne, da ti avtomatsko pripada. Samo pravico imaš izrabiti.

https://www.zsss.si/...-casu-pocitnic/
  • 0

Bill Bullard

#9549 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17426 posts

Posted 23 March 2019 - 10:21 AM

Ti. Najmanj teden dni in delodajalec ti mora dati prednost.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#9550 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27982 posts

Posted 23 March 2019 - 10:25 AM

Ma mene pa tudi na splošno moti to nenehno gledanje naprej, splošna naravnanost življenja, družbe, že tako čas prehitro mineva, če ne živiš v trenutku je pa še slabše.
Kot je Tasika napisala - enkrat borbe za dopust čez pol leta, drugič, da julija še dobiš kopalke, itd., argh!

• 0
Rape of the mind is a social disorder...

#9551 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17681 posts

Posted 23 March 2019 - 10:32 AM

Ti. Najmanj teden dni in delodajalec ti mora dati prednost.

Ja, ampak delodajalec je dolžen to zagotoviti za 1 teden delovnih dni v celem letu. No sicer pa piše. :)

Planet, se strinjam, ampak tukaj pa se res ne da kaj dosti narest.
  • 0

Bill Bullard

#9552 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24741 posts

Posted 23 March 2019 - 02:30 PM

Meni je pa ze od nekdaj logicno, da moras vsaj mesec ali dva prej rezervirat hotele/apartmaje, ce zelis nekaj specificnega. In predno rezerviram, vprasam v sluzbi, ali je mozno ... da se uskladimo.

Pri kolegu morajo do 20.1 v letu sporocit za vse dni dopusta (razen treh), kdaj jih bo kdo koristil. Komplet kolektiv cca 50 ljudi.

Kar pomeni, da imajo tudi njihovi partnerji avtomatsko usklajeno /doloceno, kdaj gredo na dopust.
  • 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#9553 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27982 posts

Posted 23 March 2019 - 02:35 PM

Matilda, saj vem. :/ Sanjam o “van life sredi ničesar”. : ) Sem se čisto zaljubila v one Avstralce, ki jih je enkrat Fiona omenila.
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#9554 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26028 posts

Posted 23 March 2019 - 02:49 PM

Uh, meni to tudi se ni prišlo v kri, pa je bi bilo napačno, če bi mi, glede na to, da imam namen ostati na NL. Ima fant isto že septembrski dopust splaniran, ker ga 4 tedne skupaj ne bo in morajo to vzeti v račun. Za poleti pa se ne veva, najbrž bova šla v predsezoni za en teden nekam na toplo, potem bova pa doma uživala čez vikende poleti.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#9555 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19343 posts

Posted 23 March 2019 - 03:22 PM

Mi planiramo januarja za celo leto. Si pa vedno pustim par dni za kake podaljšane vikende ipd., za dan, dva se ne komplicira, če smo vse v službi.
  • 0

#9556 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17085 posts

Posted 23 March 2019 - 05:26 PM

Pri nas na sreco ni treba tako za celo leto planirat, soloh ne vem kak bi se znasla s takim sistemom.
Ja vse lepo in prav, da imajo prednost. Ampak pocitnice ponavadi sovpadajo z dela prostimi dnevi. Tako naprimer za teden prvimajskega dopusta koristis samo 3 dni dopusta pa si celi teden doma. Jaz ko bi potemtakem v drugih terminih sla, pomeni to 5 dni dopusta. S tem da ga ze tako imam minimalno, tiste z otroki pa precej vec in marsikateri potem ostane po 7+ dni starega dopusta, ko lahko tak fino pokombinirajo.
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#9557 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86428 posts

Posted 23 March 2019 - 05:31 PM

Zakaj imajo tisti z otroki vec dopusta? En dan je na otroka pa se to ne povsod. Moz npr. nima.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#9558 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17426 posts

Posted 23 March 2019 - 05:39 PM

To pa mislim, da je zakonsko doloceno, da mora imeti. Koliko se pa kje drzijo, je pa druga.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#9559 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4266 posts

Posted 23 March 2019 - 05:43 PM

Po ZDR-ju pripada delavcu za vsakega otroka do 15 let en dan dopusta. Edino javni usluzbenci imamo malo drugace, nam pripada dopust za otroka do 10 let s tem da lahko dobimo max 3 dni iz tega naslova.
  • 0

#9560 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32534 posts

Posted 23 March 2019 - 05:54 PM

Ker imajo ponavadi že več delovne dobe (mi dobimo 1 dan na 5 let), drugače pa je zakonsko 1 dan na otroka, ja. Za vsakega starša.
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users