vprašanja (zanima me, ...)
Posted 17 August 2008 - 09:53 AM
Posted 17 August 2008 - 10:16 AM
Posted 17 August 2008 - 11:19 AM
Brat ima trojstni dan, star je 15 let in ne vemo, kaj mu kupit. Jst sm mogla dati ideje. Mami mu bo kupila Dakine torbo in mu jo nafilala z najljubšimi Leibniz piškoti, babi USB ključek, revijo Joker in stojalo za CDje, jaz pa Tigijeve izdelke za oblikovanje pričeske. (denarja mu ne mislimo dajati, ker ga ma preveč)
Zdej pa vprašanja: Se vam zdi OK? Ful ne vem, če bo v redu. Pa katere Tigi izdelke bi priporočale za fante? Manipulator mi je padel na misel...?!
Pa še nekaj: Je v mestu kaka trgovina, kjer bi lahko kupila USB ključek in stojalo za CDje... Ne da se mi rinit v BTC.
Posted 17 August 2008 - 03:37 PM
Pa še nekaj. Na njihovi strani nisem zasledila ali povprečje vseh letnikov ali samo zadnjega. Sprašujem za tiste, ki bi hoteli dati vlogo za pridobitev štipendije ne tistih, ki jo že imate.
To tudi mene zanima. Jaz sem razumela, da samo povprečje zadnjega letnika študija in ne vseh skupaj.
Problem je pa v tem, da pri nas računajo povprečje po nekih polinomih in so nekateri izpiti po novem več vredni od ostalih in ocene pri teh izpitih bolj vplivajo na povprečje... Pri štipendijah pa (spet kolikor sem jaz razbrala) računajo pač navadno povprečje ocen, ki si jih dobil v zadnjem letniku študija pred oddajo vloge (torej to pomeni tudi ocene izpitov iz denimo prejšnjih letnikov, ki si jih opravil šele v tem letu? ali samo ocene ki veljajo za ta letnik?)
Kje bi se lahko bolje pozanimala o pridobitvi teh štipendij? Ker me res zanima, ali je pomembno samo povprečje, ali tudi tisto drugo.
Tudi mene zanima za povprečje ocen, in sicer, če hočeš vpisati še magistrski študij moraš imeti povprečno oceno 8-zanima me ali od vseh treh letnikov skupaj ali samo zadnjega? (hodim pa na Fakulteto za upravo-visokošolski študij)
SiQsi za magistrski študij velja povprečje vseh letnikov skupaj in ne samo zadnjega. Je pa pri nas tako, da če imaš povprečje vsaj 7.4 te lahko spustijo naprej (o tem odloča kao neki svet na oddelku, a načeloma vsakomur odobrijo), oz. če imaš slabše povprečje pa potrebuješ 2 leti delovnih izkušenj in si na istem kot če bi imela povprečje 8.0 ali več.
Seveda za podiplomski študij ne potrebuješ tako visokega povprečja - študira lahko pravzaprav vsak, a si moraš podiplomca plačevat, medtem ko pa v primeru, da imaš zahtevano povprečje (oz. če ti oddelek dovoli) ti velik del stroškov krije država, to je zakaj rabiš povprečje.
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.
Posted 17 August 2008 - 05:28 PM
Posted 17 August 2008 - 07:08 PM
Še nekaj me matra - glede Zoisove: je tudi po novem pravilniku tako, da moraš imeti povprečje 8.0 ali več, da moraš spadati med 5% najboljših študentov na svoji smeri in da moraš doseč neke izjemne dosežke; torej moraš izpolnjevat vse tri pogoje in ne samo enega izmed njih?
eden od teh treh je dovolj.
Pa še nekaj. Na njihovi strani nisem zasledila ali povprečje vseh letnikov ali samo zadnjega. Sprašujem za tiste, ki bi hoteli dati vlogo za pridobitev štipendije ne tistih, ki jo že imate.
iz pravilnika:
(3) Pri študentih se učni uspeh določi tako, da se izračuna povprečje vseh številčno izraženih ocen, doseženih od 1. oktobra do 30. septembra v preteklem študijskem letu. Če je v navedenem obdobju študent opravil manj kot tri izpite, se poleg ocen teh izpitov upoštevajo tudi vse ocene iz predhodnega študijskega leta
Posted 17 August 2008 - 07:30 PM
Posted 17 August 2008 - 08:06 PM
vuelvo a vos,
Posted 17 August 2008 - 09:59 PM
Posted 17 August 2008 - 10:16 PM
Mene pa zanima, če kera kej ve, kaj me je to pičlo- mam tko 3 rdeče fleke, res velike, srbelo me 1. dan ni, šele kasneje me je začelo, zdaj mi na tistih mestih ratuje modrica... Pa dvomim, da je komar, ker sem tud od komarjev popikana, ampak je tisti 1000x manjša pikica, to je pa res flek.
Posted 17 August 2008 - 11:07 PM
vuelvo a vos,
Posted 18 August 2008 - 06:17 AM
SiQsI, samo ti pogoji so za vsak posamezen magistrski študij drugačni. Npr. Zgodovinarji nimajo enakih pogojev za vpis kot npr. pedagogiki. Pri nas si lahko z delovnimi izkušnjami rit pobrišeš, ker šteje namesto povprečja samo ustrezna bibliografija.
Zato pa sem navedla podatek katero fakulteto obiskujem, to verjamem da je različno ja... katera ve za Fakulteto za upravo?
Posted 18 August 2008 - 06:41 AM
Sej je tudi več vrst komarjev, pa tudi vsi piki ne srbijo od začetka. Mene so na tak način popikali komarji (tisti rumeni, bolj agresivni), pa so me eni piki srbeli takoj, drugi šele čez par dni, eni so bili bulasti, drugi manj. Pa modrice sem tudi imela. Namaži s čim, magari z Bepanthenom.
Hvala za odg., sej bo, sam moteče je.
Posted 18 August 2008 - 06:59 AM
Posted 18 August 2008 - 11:10 AM
Punce, kje v Ljubljani se splača hodit na aerobiko, tnz in podobno vadbo? Se bom vpisala, ko pridem gor, pa mal gledam po netu, samo rajši vidim, če mi kdo kako priporoči.
Kje boš pa doma?
Verjetno ti ne bom takoj odgovorila, ker imam rahle težave s tipkanjem in dostopom do rač.
Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee

opera_volgae_malek
Posted 18 August 2008 - 11:47 AM
vuelvo a vos,
Posted 18 August 2008 - 12:41 PM
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 18 August 2008 - 12:45 PM
[Napoleon]