Jump to content

Photo

vprašanja (zanima me, ...)

• Please log in to reply
36372 replies to this topic

#9441 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 13 August 2008 - 11:46 AM

hočejo stalno, jaooo, ne vem, zakaj...

a stalni sta lahko 2, ne a ne?
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#9442 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12964 posts

Posted 13 August 2008 - 11:55 AM

Ne vem kako je zdej, ampak jaz sem s stalno napotnico delala 2,5 leti v eni firmi in se ni spremenilo nič drugega razen tega, da mi ni blo treba vsak mesec hodit na ŠS.
  • 0

#9443 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 13 August 2008 - 12:57 PM

Ja pa a si plačala dohodnino? Ker dohodnine ne plačaš, če zaslužiš pod 400€, jaz bom pa konec meseca kar nekaj več...

In me skrbi, ne bi rada plačevala.
  • 0

#9444 eve

eve

trance chick

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10431 posts

Posted 13 August 2008 - 03:11 PM

Princeska, sej to, če maš stalno napotnico, še ne pomeni, da ti bodo obračunal oba mesca skupaj. To ti samo olajšajo, da ne boš rabila večkrat hodt na študentski servis, obračunajo ti pa pač vsak mesec posebej. Razen, če majo oni kak drug sistem in ti bodo obračunali za oba meseca skupaj, kar pa močno dvomim.

Če boš zaslužila v enem mesecu več kot 400€ ti bodo odbili dohodnino. To je mal smotano. Jst mam pri očiju v službi zrihtano tko, da mi v bistvu nakažejo denar nekje 15. v mesecu (takrat mi nakažejo kar sem zaslužila do 15.), potem pa še enkrat v začetku naslednjega meseca, kar sem zaslužila od 15. pa do 30. oz 31. v mesecu. Tko da se izognem plačevanju dohodnine, pa še 2x v mesecu dobim nakazano. Mogoče se pa lahko na tak način zmeniš tud pri njih.
  • 0
Never allow someone to be your priority while you're just their option.

#9445 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46626 posts

Posted 13 August 2008 - 04:58 PM

Če zaslužiš na eno napotnico več kot 400€ plačaš dohodnino, sicer ne, tudi če v enem mesecu zaslužiš več kot 400€. Podjetje lahko tudi naredi tako, da pač nakaže preko te stalne napotnice dva zneska do 400€ in potem se šteje kot da si v tem času pač delala preko dveh napotnic. Jaz sem enkrat dobila preko stalne napotnice tako nakazano in ni bil noben problem. Nisem rabila plačevati dohodnine. Princeska ti se pač še raje pozanimaj v podjetju kako ti mislijo to obračunavat.
  • 0

#9446 black_sweety

black_sweety

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1469 posts

Posted 13 August 2008 - 08:11 PM

Ja, pol ti naj pa razpolovijo zneske tolk da bo pod temu znesku, kot je ze Kalypso omenila in tak, da bo tebi v korist pa je.

A mamo mi kje kero temo, kjer pisemo kasne priljubljene odlomke ali pa samo kaksne stavke, ki so nam sedli v srce iz prebrane literature?
A ne bi meli kaj takega?
  • 0
[b]Apologizing does not always mean that you are wrong ... It just means that you value your relationship more than your ego. [/[/size]b] [color=#000066][/size]

#9447 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 13 August 2008 - 08:17 PM

Je v podforumu Lepota od znotraj - razni verzi inu slično.
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#9448 black_sweety

black_sweety

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1469 posts

Posted 13 August 2008 - 08:52 PM

Aha. Pol pa dobro.
Me/ se gre razgledat...
  • 0
[b]Apologizing does not always mean that you are wrong ... It just means that you value your relationship more than your ego. [/[/size]b] [color=#000066][/size]

#9449 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 13 August 2008 - 10:23 PM

QUOTE(black_sweety @ 13. 8. 2008 - 21:11) View Post

Ja, pol ti naj pa razpolovijo zneske tolk da bo pod temu znesku, kot je ze Kalypso omenila in tak, da bo tebi v korist pa je.

Hvala. Sem izvedela, da je baje res tako. Nisem se pa mogla pozanimati, ker je gospa na dopustu, sodelavki pa tudi.
  • 0

#9450 SiQsI

SiQsI

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 916 posts

Posted 14 August 2008 - 05:06 PM

Kje bi dobila res dober, kvaliteten in okusen (najraje okus jabolka) tobak za šišo oz. vodno pipo?
  • 0
Biti to kar smo, in postati to, kar smo zmožni postati, to je edini cilj življenja.

#9451 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18955 posts

Posted 14 August 2008 - 05:50 PM

Na Trubarjevi je ena trgovinca, joj pa nevem kako se ji reče, taka mala, temna, nabasana, majo ful takih stvari haha, pa je ta jabolčni tobak ampak je ful mejhn paketek 7€..
  • 0

After all this time?

Always.

#9452 SiQsI

SiQsI

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 916 posts

Posted 14 August 2008 - 06:16 PM

ooooo tnx Nincha-carica si! thumbup.gif kva se bom giftala ... cool.gif
  • 0
Biti to kar smo, in postati to, kar smo zmožni postati, to je edini cilj življenja.

#9453 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18955 posts

Posted 14 August 2008 - 06:19 PM

Kje pa si kupla šišo drugač? smile.gif
  • 0

After all this time?

Always.

#9454 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 14 August 2008 - 07:00 PM

V indijskih jo imajo, amislim da ne v vseh.
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#9455 sahara

sahara

bailarina apasionada

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9109 posts
  • Interests:ples

Posted 14 August 2008 - 08:35 PM

a gre še keri na živce, da se folk v vlaku al pa busu tok glasno pogovarja, da cel vagon/bus posluša. jz mam zadnje cajte skos take izkušnje. pa to je tok moteče da ne morm niti brat, reševat križank, mislit, spat!!!
  • 0
¡Que viva la salsa cubana!

IPB Image

#9456 pinga

pinga

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3804 posts

Posted 14 August 2008 - 08:40 PM

ja, zelo na žaivce gre to. pr ns obstaja celo on manijak, k s telefonom nabija nek starinski tehno al bogsigavedi kaj tist je. pa prov tist na glas, k da bi mel radio, ne vem zakaj nima slušalk. kr vidš, kako se počuti kot največji car na busu. bruh!
  • 0
"Freedom is just another word for nothing left to loose" (J. Joplin)

#9457 sahara

sahara

bailarina apasionada

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9109 posts
  • Interests:ples

Posted 15 August 2008 - 10:19 AM

ja, pr men je pa to ponavad čefurka, ker se nabašejo v kranju gor bejbe iz jesenic in poj se mečejo po zicih, poslušajo naglas čefurko in POJEJO zraven (tut če ne znajo pet), skor derejo se kera se je s kermu dol dala itd... pa da ne bo pomote, tut jz kdaj to poslušam, ampak ne posiljujem drugih ljudi s svojo glasbo, svojimi dogodivščinami... pa to folk dela skos, zjutrej, zvečer, ne glede na to a kdo spi pa a so kakšni starejši zraven. pa niso to sam jeseničanke, tut druge bejebe to delajo (zj sm zarad muske izpostavlja njih). včer je ena punca celo pot iz lj dokler jz nnism šla dol (45 min) nažigala o svoji šoli, tipih, kr ene stvari, pa cel vlak jo je poslušal, ap še tak zoprn glas je mela pa način govorjenje, jz se res nism mogla skoncentrirat na nč drugega kukr na njeno nabijanje. ful je bla moteča. pa najbl smešn je da ponavad sogovorniki od takih čist normalno govorijo. jz nevem, a jih niso doma nč naučili? uglavnem bejbe, če kera še ne ve, na javnih prevoznih sredstvih se govori mal bl potih, oz. tko da te ne poslušajo še vsi ostali potniki!
  • 0
¡Que viva la salsa cubana!

IPB Image

#9458 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20090 posts

Posted 15 August 2008 - 10:49 AM

Jst tudi znorevam ob jugo muski, ki jo s takim užitkom nabijajo na trolah/vlaku. Nekaterim nam gre na kozlanje in če nimajo slušalk, naj pač poslušajo doma/nekje na samem/v družbi ljudi z enakim okusom rolleyes.gif . Ne razumem, kako lahko svoje osebno življenje delijo z vsemi, ki so v istem prostoru ... jaz še v naravi/zunaj s sogovornikom neham govoriti za čas, ko gre kakšen mimo, če je sicer območje bolj osamljeno.
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#9459 _*tyaska*_

_*tyaska*_

sramežljivec

• Člani
  • 14 posts

Posted 15 August 2008 - 03:22 PM

hihi:)...js mam tut takšnih podobnih izkušenj..in ob takih ljudeh mi grejo res vse dlake pokonci...oky, to nabijanje muske na vlakih še nekak presenem,ampak to,ko se pa ljudje vn mečejo...grrrr...enkrat sm se pelala z vlakom do kopra in je ena punca non stop govorila,govorila,govorila..kak se usi tipi za njo mečejo,kak je popolna,kak je sexala,kak to,ono..mela je še 2 prijatelce zraven,ki so u 3 urah mogoče rekle par besed..o njej sm pa itak celo živlensko zgodbo zvedla:)..pa itak jo je ceu vlak poslušau..pol sm šla pa nazaj,je pa spet zraven mene sedela..in spet isto!!je pa pršla ena bakica do nej,pa rekla da naj že utihne:)))... lol biggrin.gif sej praw!

ma ya,taki ljudje sploh nimajo olike..mislijo kak bojo ql izpadli,ampak ubistvu se vsi nad njimi zgražajo..itak delajo to sam zanalašč,da bi bli opaženi,pa si s tem dvigujejo ego..
  • 0

#9460 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 15 August 2008 - 04:10 PM

Ja, ej, tega je polno. Samo punce - tema o stvareh, ki nam grejo na živce že obstaja in tukaj lih ni najbolj pravšnji plac za to wink.gif .

Pa še nekaj - v primeru da dobim štipendijo in potem pavziram; katero od štipendij je v tem primeru potrebno vrniti, Zoisovo ali republiško?
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users