Jump to content

Photo

London

• Please log in to reply
1135 replies to this topic

#921 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85938 posts

Posted 23 September 2015 - 10:46 AM

Matilda, za veganske restavracije poglej na: http://www.timeout.com/london
Ce me spomin ne vara, sem en seznam tudi sama napisala.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#922 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17606 posts

Posted 23 September 2015 - 11:26 AM

Hvala!
S kolegico imava let z Wizzom nazaj v nedeljo ob 7:20 iz Londona, kar resda ni ugoden termin, ampak Easybus pelje iz centra ob 4:15
in bova pravocasno na letaliscu. Pac ne bo veliko od spanca, pa se mi to ne zdi tak problem, bomo spali pa preostanek nedelje.
Edino s prtljago ne vem, kam bi jo dale za tistih nekaj nocnih ur - imajo kje kaksne lockerje za prtljago, 24/7 odprte?
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#923 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17606 posts

Posted 08 October 2015 - 03:01 PM

Nisem še utegnila zapisati vtisov iz Londona. Tam sem bila žal le 2 dni in pol za vikend, kar je najbrž premalo za nek resnejši vtis in težko sodim mesto po tako kratkem času, 

pa vendar me ni tako navdušilo, kot sem si mislila, da me bo. 

Imeli smo res super vreme, sonček, je pa znalo kar zazebsti ob mrzlem vetru, na ulici sem pa videla vse od bund do kratkih hlač. Če strnem vtise v nekaj besed, bi rekla, 

da je London drag in zagužvan, vsem se tako mudi, po drugi strani pa zaradi množice ne moreš normalno hoditi po določenih ulicah - vse to me je naredilo kar živčno. 

Tuba teče kot urca, ampak je res draga, veliko boljši sistem mi imajo v Barceloni, kjer kupiš vozovnico za 10 voženj in še poceni je; nasploh sem imela v Barceloni boljši občutek. 

Naslednji dan po prihodu sva se s kolegico udeležili 2 vodenih ogledov preko Undiscovered London http://www.weareundi...red.com/london/

Imajo 3 različne vodene oglede, free walking tour, kjer greš mimo Buckingham palace, Westminster Abbey, Big Bena... zraven slišiš kakšne zanimive anekdote iz zgodovine. 

East End tour je plačljiva, vendar je bila po mojem mnenju vredna denarja; na tem ogledu smo si pobližje ogledali predel, imenovan City of London, se sprehajali po ulicah, kjer je moril 

Jack the Ripper, obiskali Spitalfieldz market (tu sem prvič jedla neko egipčansko jed kushari iz 1 plasti riža, leče, testenin, začimb, zgoraj pa posuto s posušeno čebulo - skratka, božansko) Brick Lane ulico z ogromno indijskimi restavracijami ter si pogledali malo street umetnosti (grafiti). 

Za ostale znamenitosti ni ostalo veliko časa, videla sem še Natural History Museum, ki je res ogromen, cel dan bi lahko bil notri. 

Shopping dokaj brezveze, ker itak ni poceni, Oxford Street je pa res nabita z ljudmi nonstop in ni glih prijetno manevrirati med vso to množico. 

Preizkusili sva tud double deckerje in nama je hitro postalo jasno, zakaj so cenejši od tube :D lahko traja celo večnost, da prideš na željeno točko. 

Spali sva pa pri Urošu prek Airbnb (link nekaj strani nazaj). Lahko samo pohvalim, Uroš je ful prijazen, odziven in ustrežljiv, za zajtrk gre kupit 

v trgovino, kar si sam želiš, v hostlu je bilo čisto, z opremljeno kuhinjo, pralnim strojem...ni da ni. Lokacija je tudi idealna, 5 min od Liverpool street station, ki je

tretja največja podzemna postaja v Londonu. 

Še mal fotk

p9252025.jpg p9252086.jpg

p9252075.jpg p9252139.jpg

p9252166.jpg p9252207.jpg

• 3

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#924 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 08 October 2015 - 03:45 PM

<3

• 0

After all this time?

Always.

#925 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4150 posts

Posted 16 October 2015 - 10:54 AM

Mene pa zanimajo izkušnje z muzikli. Jih je katera šla gledat in kako ste rešile s kartami? Je bolje kupit direktno pri gledališču na dan predstave ali preko spleta. Zdaj sem malo iskala in so cene nore. Vse kar bi rada pogledala je bilo nad 90 funtov.

• 0

#926 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 16 October 2015 - 11:36 AM

Jaz sem bila na Mamma Mia. Karte so bile cca 50£, ampak je bilo to ze ful let nazaj.
Najbrz ti moj odg ne pomaga zelo, zelela sem samo poudariti, da se splaca, ker je super.
  • 0
Viens, reste ici!

#927 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26101 posts

Posted 16 October 2015 - 11:44 AM

Jaz sem kupila karte na nekem trgu (lahko najdem par strani nazaj...Kinky je bila zelo dobrodušna z nasveti), dobiš jih pa za ful ceneje. Je pa res super....ni mi žal, da sem šla.

• 0

• Guests

Posted 20 October 2015 - 08:51 AM

Karte je najbolje kupit isti dan ali dan prej na Leicester square. Najboljša je ena prodajalna za zgornjem levem delu trga, takoj ko vstopiš vanj iz smeri Picadilly Circusa.

Jaz sem gledala We Will Rock You in Phantom of the Opera, oba kul, s tem, da bi šla Fantoma še enkrat. Ampak drugič pride na vrsto še kaj drugega ... :) Karte dobiš za tam nekje med 25 in 35 funtov, se pa splača plačat zgornjo ceno, ker dobiš boljše sedeže.

• 0

#929 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85938 posts

Posted 10 November 2015 - 03:54 PM

Find out how long it takes to walk between every tube station

• 0

― V. Van Gogh

#930 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23288 posts

Posted 03 January 2016 - 08:50 PM

Spali sva pa pri Urošu prek Airbnb (link nekaj strani nazaj). Lahko samo pohvalim, Uroš je ful prijazen, odziven in ustrežljiv, za zajtrk gre kupit 

v trgovino, kar si sam želiš, v hostlu je bilo čisto, z opremljeno kuhinjo, pralnim strojem...ni da ni. Lokacija je tudi idealna, 5 min od Liverpool street station, ki je

tretja največja podzemna postaja v Londonu.  

Sem šla pogledat Uroša in bi za 7 nočitev za 2 osebi pri njemu prišlo približno 200 € manj kot v Princess hotelu s skupno kopalnico. 

• 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#931 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17606 posts

Posted 03 January 2016 - 11:09 PM

Lahko ti dam njegov mail, pa mu posljes povprasevanje. Za moje termine so bile ze vse 4 sobe na tisti povezavi zasedene, pa je poleg tega se meneger enega drugega hostla, tam kjer sva na koncu bile. Jaz se veckrat zmenim mimo Airbnb sistema, ponudnikom se placilo na roke splaca pa mogoce se popust dobis.
  • 0

Bill Bullard

#932 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4150 posts

Posted 11 January 2016 - 01:28 PM

Še kakšen ugoden predlog za spanje v Londonu?

Uroš ima v mojem terminu vse zasedeno.

Ko sem bila sama v Londonu sem spala v hostlu na Russell square- u sam tja ne grem več :)
  • 0

#933 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4150 posts

Posted 11 January 2016 - 03:08 PM

Ok ne potrebujem več, sem rezervirala zadnjo privat sobo v Palmers Lodge: Swiss cottage v Camdenu. Upam, da bo ok. Malo sem pozna, ker sem hotela urejat preko kolegov, zdaj so pa že skoraj vse privat sobe šle za moj termin.

• 0

#934 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4150 posts

Posted 15 January 2016 - 08:22 AM

Imam še eno vprašanje glede trasferja iz Stansteda v London. Zdaj kolikor sem uspela izvedet je najceneje, če rezerviraš Easybus? Kakšne so pa kaj cene taxi-jev? Če kupim na letalu karto za bus ali letalo me pride kaj ceneje?

• 0

#935 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 15 January 2016 - 11:16 AM

Midva sva cisto ponesreci kupila karto za vlak takoj, ko sva prisla z letala dol, na hodniku pred mejo. In sva dala 24£, na tistem uradnem prodajnem mestu so pa 34. :o Sploh nisem vedela!

Drugac pa se ti pomoje najbolj splaca kupit en mesec prej na netu karte za vlak, mislm da je povratna 14 pa se 2za1 lahko pol koristis s tem. Ful hitrejsi, bolj zanesljiv, net mas gor. :D

Glede busa pa nimam pojma.
  • 0

After all this time?

Always.

#936 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85938 posts

Posted 15 January 2016 - 11:23 AM

O katerem vlaku točno pa je govora? Za Easybus moraš nujno kupit že prej preko neta, ker so na letališčih ful dražje.

• 0

― V. Van Gogh

#937 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 15 January 2016 - 11:26 AM

Stansted Express, saj to je edini s Stansteda? :D
  • 0

After all this time?

Always.

#938 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85938 posts

Posted 15 January 2016 - 11:29 AM

Jaz o vlakih ne vem nič, nazadnje sem šla 2010 z Lutona in je bila povratna ok. 25 £ ... Po tistem sem pa skos kombinirala WizzAir/Ryanair, tako da povratna itak ne bi prišla v poštev. Easybus FTW.

• 0

― V. Van Gogh

#939 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 20 January 2016 - 10:04 PM

THE SAYING goes, ‘When a man is tired of London, he is tired of life’. I’m sorry, Samuel Johnson, but London is bloody tiring. Don’t make me feel bad about my work-tube-bed-repeat lifestyle. I’m exhausted, I’m broke, and I spent the whole weekend cleaning mould from the walls of my tiny, extortionately priced flat.

http://matadornetwor...youre-bringing/

• 2

After all this time?

Always.

#940 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23288 posts

Posted 04 February 2016 - 07:46 AM

Rezervirala sem letalo za London, 1 teden v maju. Juhu, se že veselim!  :yahoo: Sem sicer navijala za še en dan več, ampak fant ni bil za. 

• 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users