Jump to content

Photo

SPLOŠNA RAZPRAVA o KNJIGAH in priporočila

• Please log in to reply
1525 replies to this topic

#921 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 10 October 2011 - 10:24 AM

Ja, saj radovedna sem tudi jaz. biggrin.gif

Piše pa, da dela promocije Bojan Maroševič, ne Emeršič. wink.gif

Me pa full zanima, kdo je avtor, baje je iz MB.
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#922 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 10 October 2011 - 10:41 AM

Ja Kinky, saj ponavljajočih se knjig ne berem glih, hotla sem rečt da me to področje zanima. Recimo the secret nisem prebrala, niti nimam namena. Sem pa prebrala kakšno knjigo od Louise Hay, pa ta učbenik življenja - meni to pomaga. Pa blizu mi je vzhodnjaški način mišljenja, tako da moram pobrskat za kakšno knjigo o budizmu, jogijih...to pač.
Ja jaz pa klasike ne morem, mi jo je zagabil deda, že davno tega. Naj zgolj omenim, da me je želel vzgojiti v super genijalca, zato mi je pri sedmih letih sestavil seznam petih knjig, ki sem jih kao mogla prebrat, za nagrado pa potem dobila zlato verižico. Tako sem se pri sedmih mučila z Bratovščino sinjega galeba, Jurijem Kozjekom in še nekimi knjigami, ki se jih niti ne spomnim...Mogla sem se naučit Nazaj v planinski raj od gregorčiča...bolano. Zagnusil mi je vso to literaturo, ker mi že od 7 leta za vsak RD podarja knjige - ki se jih tudi ne taknem. Tako sem za osmi rojstni dan dobila Poezije od prešerna, za deveti pa Valvasorjevo slavo vojvodine kranjske.

Adio pamet!

Pa za diplomo 12 knjig "Veliki slovenski leksikon". Se vidi, da nima pojma o internetu in tem da "Google knows it all".
  • 0
"If it's meant to be, it will find a way."

#923 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 10 October 2011 - 10:51 AM

Najboljšo promocijo si je itak naredil s tem, da se skrivnostno noče razkrit. Whatever.
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#924 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 10 October 2011 - 10:58 AM

Ja. Meni vse to zelo zelo smrdi, pa ne rečem, obstajajo tiste dobre duhovne knjige (od recimo priznanih psihologov), in pa 'literatura' stila [psi] (vemo kakšna).

Mi je pa tudi avtor pomemben pri tem, ko se odločam glede knjig, ki jih kupim oz. se jih odločim prebrati, zato me precej moti to, da je skrivnost, kdo jo je napisal. Seveda je to del kampanje in marketinga, četudi trdi (se precej pojavlja po forumih ta Eros, sem prej malo posrfala in prebrala), da mu sploh ne gre za denar, ter da je pomembna sporočilnost Knjige ermm.gif , in avtor tega sporočila. thumbup.gif

Nova biblija ali popoln nateg? Glasujem za slednje.

Sally, razumem. Ampak recimo kakšnega Tolstoja in podobno si pa le preberi, če še nisi, jaz sem nekako na to ciljala s klasiki (svetovnimi). Če karkoli delaš pod prisilo, se ponavadi konča z odklonom, je tako, da. wink.gif

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

#925 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 10 October 2011 - 11:13 AM

Slejkoprej se bo ta misterioznost končala, pa bomo videli, kdo je ta Eros.
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#926 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 10 October 2011 - 11:35 PM

QUOTE(Kinky @ 10. 10. 2011 - 11:24) View Post

Piše pa, da dela promocije Bojan Maroševič, ne Emeršič. wink.gif

Aja ups, meni je bilo rečeno da Emeršič, torej sem bila zavedena. Pardon.

Je pa res ja, da je to vse skupaj kar nekaj, pač ta misterioznost.
Danes sem knjigo rezervirala v knjižnici in sem 54. v čakalni vrsti. laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif
  • 0
Viens, reste ici!

#927 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 11 October 2011 - 08:15 AM

Kinky je imela prav, ob knjigi Tisoč veličastnih sonc sem na koncu res jokala (pa jaz res redko jokam ob filmih, razen če se me res dotaknejo - nisem neka cmera, ob knjigah pa še redkeje). Recimo nazadnje sem najbolj jokala ob Marley & me in Hachiko.

Anyway:

Tale knjiga te res čist potegne vase, jaz je nisem mogla odložit, treba je pa poudarit da že tako v osnovi rada berem tovrstno literaturo, ki opisuje življenje na bližnjem vzhodu. Ko prebiram take knjige, mi je še bolj jasno kakšno srečo imam, da živim kjer pač živim in da imam starše, ki jih imam. In da se imamo ženske v Evropi neverjetno lepo. Coco*, res, preberi jo, ne bo ti žal.
Jaz pa še nisem brala Tek za zmajem in imam zdaj podoben problem kot Coco*, nekako ne vem a bi jo, ker pričakujem da je vsaj tako dobra kot tale knjiga.
  • 0

#928 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29715 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 11 October 2011 - 08:47 AM

probaj, še vedno jo lahko odložiš. jaz imam namen obe prebrat pa sta skos izposojeni. pinch.gif
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#929 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 11 October 2011 - 09:00 AM

QUOTE(Sally @ 11. 10. 2011 - 9:15) View Post

Kinky je imela prav

A kdaj nima? sleep.gif laugh.gif

Meni sta bili obe super, ju imam tudi doma, in ju bom zagotovo še kdaj prebrala. Najprej sem brala Zmaja, nato pa še Sonca, brez dvoma sta obe knjigi odlični, me je pa nekako druga (Sonca) bolj prevzela, mogoče ker se ubada z žensko tematiko. Vsekakor pa sta obe knjigi eni tistih, ki ti data misliti, in v tebi vzbudita vse od začudenja do sočustvovanja.

Avtor obvlada in res prelepo riše slike Afganistana!!

Se prav spomnim, da sem končala brati knjigo na Soči nekega poletja, in sem jo odložila, ter še eno uro razmišljala o njej, brala določene strani nazaj. Res me je prevzela, in sem tudi sama potočila solzo, dve. Pred tem nazadnje pri Knuutu.

QUOTE(Ana @ 11. 10. 2011 - 0:35) View Post

Danes sem knjigo rezervirala v knjižnici in sem 54. v čakalni vrsti. laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif

thumbup.gif

• 0

#930 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 11 October 2011 - 11:42 AM

Sošolkina prijateljica ima knjigo, tako da jo bo najprej posodila sošolki, potem pa jo dobim še jaz. biggrin.gif Res sem noro radovedna. Poročam. smile.gif
  • 0
Viens, reste ici!

#931 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 11 October 2011 - 01:01 PM

Očitno sem imela res srečo, da sem prišla v knjižnico in je bla na polici laugh.gif
  • 0

#932 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27436 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 11 October 2011 - 07:06 PM

^ lol1.gif

No, končno razumeš, zakaj ne preberem Sonc! tongue.gif laugh.gif
Sem se vmes sicer odločila, da jo preberem, a čakam, da grem v BG in jo kupim. laugh.gif

• 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#933 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29715 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 20 November 2011 - 10:40 AM

včeraj sem končala z branjem A Thousand Splendid Suns in mam full mešane občutke.
slog mi je izvrsten, odlično so razporejena mesta suspenza, knjiga je zlo berljiva (ciljam na to, da je bla že napisana, da bo/za best-seller), me pa moti, ker je totalno neuravnotežena - ne glede na to, da je jasno, glede na temo, da bo pretežno opisovala življenje žensk. stvari so prikazane preveč črno-belo, če nisi za, si avtomatično proti. podoben feeling imam kot pri Incedies, knjiga bralca preveč 'pelje', preveč vodi in postreže s preveč dobesedno neverjetnimi stvarmi, da bi jo nekdo jemal resno - vsaj jaz. potegne mi na vse one žepnice ala Živa zažgana in podobne, kar pri meni niti ne pride čez prag vredno branja.
je za prebrat, ni pa to knjiga, ki bi si pri meni zaslužila kaj več kot oznako 'za branje na avtobusu/plaži'.
bom pa prebrala še Tek za zmajem - škoda, ker je v naši knjižnici ne dobim v angleščini.

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#934 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18463 posts

Posted 09 January 2012 - 10:43 AM

Orhan Pamuk: Ime mi je rdeča.
  • 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#935 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 17 January 2012 - 04:58 PM

COLIN CAMPBELL; KITAJSKA ŠTUDIJA

IPB Image

Kitajska študija je knjiga, ki je temeljito pretresla medicinske in nutricionistične kroge po vsem svetu. Avtor v njej pojasnjuje mehanizme delovanja človeka (vpliv hrane na zdravje oziroma bolezen) in človeške družbe (medsebojno prepletenost prehranske, farmacevtske, medicinske industrije, ter znanosti, šolstva in politike). Ponuja nam usodno pomembno orodje za preprečevanje in zdravljenje skoraj vseh bolezni in informacije o realnih zmožnostih sodobne farmacevtske medicine.

Dr. Campbell je ena največjih znanstvenih avtoritet na svetu; na njegove raziskave ni imel vpliva nihče: ne industrija, ne oblast, ne lastne finančne koristi. Njegovo temeljno vodilo je iskanje resnice.

Uči nas, kako se z lahkoto spremenimo iz pasivnih »kupcev zdravja in daljšega življenja« v ljudi, ki si bodo zagotovili velikanske koristi, četudi že imajo napredovane kronične oz. avtoimunske bolezni, vključno z rakom, diabetesom, multiplo sklerozo, lupusom, artritisom …
Izid Kitajske študije štejem kot naš doslej največji prispevek k javnemu zdravju in zdravju posameznika in sem na ta zgodovinski prispevek izjemno ponosen. Knjiga bo aktualna, dokler bomo ljudje takšni, kot smo, kar pomeni, da bomo z njo osrečevali še veliko generacij.

Tistim, ki so razumeli, da lahko sami za svoje zdravje naredijo več kot vsi drugi skupaj, sem z nemalo zadrege priporočal na kupe knjig, da bi jim ponudil celovite, jasne, prepričljive in preverjene informacije. Od zdaj naprej ne bom imel teh težav – ponudil bom samo eno knjigo – Kitajsko študijo.

Vsebina

Uvodna beseda
PRVI DEL: Kitajska študija
1. Težave, s katerimi se spoprijemamo. Rešitve, ki jih
potrebujemo.
2. Poveličevanje beljakovin
3. Izklopite raka
4. Lekcije iz Kitajske
DRUGI DEL: Bolezni izobilja
5. Bolna srca
6. Debelost
7. Diabetes
8. Pogoste vrste raka:rak dojk, prostate, debelega črevesa (debelo črevo in danka)
9. Avtoimunske bolezni
10. Daljnosežne posledice:bolezni kosti, ledvic, oči in možganov
TRETJI DEL: Vodnik dobre prehrane
11. Pravilna prehrana: osem načel prehrane in zdravja
12. Kako jesti
ČETRTI DEL: Zakaj tega niste slišali že prej?
13. Temna stran znanosti
14. Znanstvena ozkost
15. Industrijska »znanost«
16. Vlada: ali služi ljudstvu?
17. Velika medicina: čigavo zdravje varuje?
18. Zgodovina se ponavlja
DODATEK A
DODATEK B
DODATEK C
LITERATURA

Tokrat malo drugačna knjiga, in sicer priročnik zdrave prehrane. Vem, da se sliši oguljeno, ampak meni je ta knjiga spremenila mišljenje glede prehranjevanja in sem zaradi nje nehala (v glavnem) jesti živila živalskega izvora. V knjigi so dejstva podkrepljena z rezultati zelo obsežnih raziskav, ni nekega blebetanja brez podlage z namenom zaslužka. Razloži tudi, zakaj ljudje še zmeraj verjamemo, da človek potrebuje veliko živalskih beljakovin in zakaj recimo mislimo, da z mlekom dobimo veliko kalcija. Kljub veliko statističnih podatkov pa je knjiga izjemno berljivo in tekoče napisana. Jaz bi jo priporočila vsem, ki jih zanima zdrava prehrana in kako se izogniti vedno bolj pogostim"modernim" boleznim.
  • 2
"It's impossible." said pride. "It's risky." said experience. "It's
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.

#936 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 29 February 2012 - 08:22 AM

Špela, to si mi že napisala pri Incendies, se spomnim, podoben pogled. Ampak ja, saj v tej knjigi je pač predstavljen
vidik žensk, teh dveh če smo natančni, in meni je jasno, da je zgodba prikazana iz njunega zornega kota.
Vsak ima svojega. Potem bi lahko to napisali skoraj za vsako drugo knjigo. No, ne strinjam se s tabo,
mene sta obe knjigi prevzeli, ju bom zagotovo ponovno prebrala, ko bom na volji.

Jaz sem v skoraj enem dnevu prebrala uspešnico Stephena Kinga - Mačje pokopališče (v originalu Pet Cemetery), ki govori o tem
kako se Louis Creed skupaj s svojo družino (žena Rachel, sin Gage in hči Ellie) preseli v mesto, kjer je pravkar dobil delo
zdravnika na bližnji univerzi. Louis se takoj zbliža s sosedom Creedom, s katerim skupaj posedata na njegovi terasi in pijeta
pivo, Creed pa mu pripoveduje zgodbe iz preteklosti. Ko umre Louisov maček Church in ko ga Creed pelje na staro indijansko
pokopališče, kjer ga pokopljeta, pa se stvari začnejo zapletati. Tako zelo, da poti nazaj več ni.

Odlična knjiga, super lepo in tekoče se bere, King je mojster, non stop te drži v krču in pričakovanju; včasih sem kakšen odstavek
kjer opisuje drevo LOL kar malo preskočila, saj me je zanimalo, kako bo zgodbo nadaljeval.

Priporočam vsem, ki obožujete dobre drame/zaplete/grozljivke z elementi nadnaravnega.
  • 1

#937 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27436 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 29 February 2012 - 11:37 AM

Jaz sem potem končno prebrala Tisoč veličastnih sonc in bi se nekako strinjala s Špelo.. Tek za zmajem mi je bil neprimerljivo boljši.
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#938 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 29 February 2012 - 04:28 PM

Se strinjam tudi jaz. Tek za zmajem mi je bil zelo všeč, nadpovprečen. Tisoč veličastnih sonc je pa zgolj povprečna.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#939 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24557 posts

Posted 05 March 2012 - 03:00 PM

Jaz pa priporočam trilogijo Millenium, Stiega Larssona, o kateri je bilo že nekaj govora. Resnično fenomenalna zadevščina, berem v angleščini, v našem prevodu so knjige s trdo platnico 40 evrov.

daj prosim povej kako zahtevna angleščina je?
  • 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#940 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 05 March 2012 - 03:43 PM

Kami, ni glih najlažja, ampak če si navajena brat v angleščini, ti ne bo delala problemov.
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users