Jump to content

Photo

Korona virus / Covid-19

• Please log in to reply
7286 replies to this topic

#921 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28093 posts

Posted 19 April 2020 - 02:55 PM

M. dela po liniji najmanjšega odpora (kar je nujno), si pa sam želi vse opraviti čez teden, da mu npr. ne ostaja za vikend, se vsaj takrat malo lažje diha.
Drugače pa podpiram tvojo sosedo. : ) Bo počakalo.
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#922 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23497 posts

Posted 19 April 2020 - 03:51 PM

Planet, ne, saj nisem mislila tako. Vem, da ni enostavno in si težko predstavljam, kako gre šola od doma, plus da moraš še delat od doma, partner tudi, ali pa da hodi normalno v službo, kje je še skrb za gospodinjstvo in vse ostalo. Ampak glede na vse to dvomim, da bi šli otroci za tiste 3, 4 tedne še v šolo to šolsko leto.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#923 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5842 posts

Posted 19 April 2020 - 04:31 PM

Po eni strani nam razlagajo, da virus ne bo izgunil in je edina moznost prekuzenost. Ali s tem, da zbolimo ali da odkrijejo cepivo in precepijo svet. Ne razumem ali nameravajo nas imeti v hisnih zaporih do takrat.

Sicer pa v trenutku, ko odprejo vrtce in sole bodo otroci zaceli zbolevati. Pa ne za korono, ampak za prehladi, rotavirusi in podobnim.
Sploh pa ne bom komentirala kaj ta manjko socializacije dela otrokom. Od predsolskih pa do najstnikov. Enkrat bo potrebno reci dovolj in bomo tvegali. A bo septembra kaj drugace kot junija?
  • 0

#924 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17267 posts

Posted 19 April 2020 - 04:43 PM

Nic drugace, ce mene vprasas. Mene ni vec strah okuzbe, kar nam je namenjeno nam pac je. Jaz ne mislim zato zivet v strahu in se ljudi izogibat kot da so kuzni. To ni nobene sproscenosti vec potem. Je pa ze zdaj problem, vidim...ko se s kom srecas, pa ne vem a lahko stopis blizje a je boljse da si 3 metre prec...krneki res. Me zanima kdaj bo kot je bilo, ce sploh se kdaj bo. Lahko izgleda moj pogled crn a res ne vidim kako bo po koncu karantene. Nekako dvomim da business as usual. Pa korona ne bo zginla se...najbrz do zdravila ali cepiva...kdo bi vedu.
Ukrepe je ful lahko uvest, mal tezko je pa pol dolocit trenutek, ko naj bi jih zaceli rahljat.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#925 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15807 posts

Posted 19 April 2020 - 05:05 PM

Ja, korona bo izginila s cepivom, prav tako kot gripa!!!
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#926 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86856 posts

Posted 19 April 2020 - 05:54 PM

Mene je bolj strah vseh virusov, ki jih je mali nosil iz vrtca, za korono sem pa skoraj sigurna, da smo jo pri nas že imeli konec feb. Pri nobeni virozi do zdaj se mi namreč še ni zgodilo, da bi samo kašljala, težko dihala in imela vročino. 

Danes sem se s fotrom pogovarjala, prav na živce mi gre s svojo paniko.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#927 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17267 posts

Posted 19 April 2020 - 06:03 PM

Moja mami tudi pravi da smo sredi februarja to ze vsi imeli. V bistvu jaz tudi tako mislim...bi bilo fajn dobit kaksne teste za ugotavljanje a si ze prebolel...
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#928 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32742 posts

Posted 19 April 2020 - 06:04 PM

Saj zdaj s temi testi bo to možno izvedeti.
  • 0

#929 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28093 posts

Posted 19 April 2020 - 08:17 PM

^^
Sem radovedna, kakšni bodo rezultati.

Ampak glede na vse to dvomim, da bi šli otroci za tiste 3, 4 tedne še v šolo to šolsko leto.

S tem se pa strinjam.
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#930 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23497 posts

Posted 19 April 2020 - 08:24 PM

Jaz se pa glede tega, kako bo potem, ne obremenjujem. Pomoje bo slej ali prej vse po starem, kar se stikov in ostalega tiče. Saj kaj pa naj naredijo, zmanjšajo število otrok v razredih, omejijo število kupcev v trgovini še ne vem koliko časa...

Sem pa te dni ravno videla objavo mojega frizerskega salona na FB, da še ne naročajo, ker se še ne ve, kako bo delo zdaj sploh potekalo, koliko frizerjev no lahko delalo, koliko strank bo lahko naenkrat notri...
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#931 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32742 posts

Posted 19 April 2020 - 08:35 PM

Eh, jaz bom kar še malo počakala s tem. Mogoče bi se nekje pred RD mal postrigla, zdaj je pa itak super, ker lahko vse spnem, pa je. Barvo imam pa itak naravno.
  • 0

#932 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86856 posts

Posted 19 April 2020 - 08:38 PM

Jaz niti v trgovine ne mislim hodit (te, ki se bodo zdaj postopoma odpirale, v zivilske itak hodi moz), dokler bo obvezna uporaba mask. Ne, hvala.
  • 0

― V. Van Gogh

#933 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32742 posts

Posted 19 April 2020 - 08:43 PM

Ja men je tud to grozno. Tus jest jih ne pogrešam, sem se včeraj prav čudila eni čiken debati v eni skupini "mamice,bablabla", kako ene komaj čakajo, da navalijo, pa še popuste bi rade.
  • 0

#934 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27531 posts

Posted 19 April 2020 - 08:46 PM

A za frizerje? A za cunje? Jaz nicesar ne pogresam, ze sicer ne hodim rada.
  • 0

#935 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32742 posts

Posted 19 April 2020 - 08:47 PM

Zadnje za cunje.
  • 0

#936 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86856 posts

Posted 19 April 2020 - 08:50 PM

Jaz mislim za oboje, ampak mi je ze nasploh muka hodit po trgovinah ali k frizerju, zdaj pa se posebej ne mislim it, ker bi se tam z masko pocutila debilno.
  • 0

― V. Van Gogh

#937 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27531 posts

Posted 19 April 2020 - 08:51 PM

Oh, jaz pa si zelim pocasi samo kaksnih nestrganih pajkic in gat...drugega vem da skoraj ne bom rabila v naslednjem letu :D ajde mogoce kaksne hlace kasneje, ker kaze da bom to rundo startala na 34 hlace al kaj :D
  • 0

#938 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15807 posts

Posted 19 April 2020 - 09:14 PM

Men je tudi muka nosit masko. Bom pa nujno morala Maksu letne cote it kupit, ker je tak zrastu. Pa zraven bo moral it pa masko met, jao, sploh si ne predstavljam.
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#939 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32742 posts

Posted 19 April 2020 - 09:20 PM

Hjoj, kaj bomo mi dobil v svoji občini... Intersport, Kik, NKD, Mana, to je to. Aja, pa BC in Hofer!
  • 0

#940 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15807 posts

Posted 19 April 2020 - 09:24 PM

Midva bova šla v Celje v Benetton. V centrih še tako ne bodo odprte trgovine s cotami.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users