Jump to content

Photo

Vsa vprašanja v zvezi z gradnjo in urejanjem doma

• Please log in to reply
1579 replies to this topic

#921 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19342 posts

Posted 09 February 2021 - 12:51 PM

Men je tudi fajn, doma ga imajo moji... pa mali je ves srečen, ko se umiva tam. :)

• 0

#922 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4265 posts

Posted 09 February 2021 - 12:52 PM

Školjka brez roba je itak na wish listi. Brez tega je ne kupim. Mene bolj motijo ti nastavki, ki se potem s pomočjo elektrike ven zapeljejo, kjer voda šprica, kako to očistiš...itak se po nekem času vodni kamen gor nabere...V glavnem vse te špranje v wc školjki mi niso ok z vidika čiščenja. Zato se mi ta ročka zunaj wc školjke zdi super ideja. Plus lahko jo uporabim za čiščenje wc-ja, ali pa spiram umazane superge ali pa ko kakšno hrano zmečem v wc, da sperem posodico do konca. Namreč zadnjič sem otroške čevlje čistila v tuš kabini in mi je blato sifon zaštofalo....jupiii.

Bideji so mi itak super ideja, sploh med menstruacijo. Trenutno ga nimam, sem ga pa imela pri starših in sem ga redno uporabljala za intimne dele. Zdaj to nadomeščam z vlažilnimi robčki in ni isto, še manj ekološko. Glede na to, da imam dve punci, bi bide imela, zdaj v kakšni obliki...to je zdaj vprašanje :)

• 0

#923 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32530 posts

Posted 09 February 2021 - 12:57 PM

Sploh ne razumem te potrebe po bideju, jaz se pač spodaj slečem, majico potegnem nad pas in stopim v bano/tuš in se spodaj umijem, če je pač samo to treba. Sicer imaš potem še noge malo mokre, ampak mi ni neke panike. :)

jaz sem ga tudi imela doma, pa ga zdaj prav nič ne pogrešam. Walk in tuš je super, ker res hitro opraviš, mi niti vrat nimamo, da bi imela kakšne manevre z zapiranjem in odpiranje, zmočiš se maksimalno od nog do pasu in to je to.

• 0

#924 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86423 posts

Posted 09 February 2021 - 01:02 PM

Se strinjam z bellini glede uporabnosti bideja, mi smo ga doma imeli, od takrat ga ful pogresam. Jaz sem ga uporabila vsakic po no.2 ali se spodaj umila, ce nisem bila cela za pod tus. Ce se moram spodaj slect in it v banjo/tus, mi je isto kot ce se cela.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#925 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17057 posts

Posted 09 February 2021 - 01:08 PM

Mi imamo bide in ga ne dam....osebno ne hodim na bide po nr2, moj pa, ga pa redno koristim med m, po seksu, itd...
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#926 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26161 posts

Posted 09 February 2021 - 01:10 PM

S ne vidi potrebe po bideju. Sem ga seznanila z dejstvom, da ima 3 babnice doma in da nima pravice do glasovanja. :lol: Če želi pa si lahko omisli pisoar.

• 0

#927 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17426 posts

Posted 09 February 2021 - 01:11 PM

Meni je bide tudi top. Ga vcasih veckrat na dan rabim. Ne vem zakaj bi se vsakih cisto slacila za to.
Ta rocka se mi pa slisi totalno neprakticno. Pa zihr je treba skoz brisat pokrov, ker je vse mokro. Cevlje bi pa jaz raje prala zunaj. Skoljka ima itak premajhno luknjo za to pa se tvegas, da se cesa dotaknes.
Pa so te skoljke brez roba dejansko ok? Pred leti jih niso glih hvalili.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#928 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14271 posts

Posted 09 February 2021 - 01:12 PM

Mi smo  imeli bide doma in ga imava tudi zdaj. Za intimno nego ali poleti, ko si samo umijem stopala, ko pridem domov in sem cel dan v sandalih. Obvezno ga bom imela ko/če se seliva.

Tudi M. se je nanj ful navadil.

Tista ročka ob wc-ju mi ni všeč. Ne morem povezati skupaj čistoče in wc školjke.

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#929 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4265 posts

Posted 09 February 2021 - 01:14 PM

Načeloma ga bom uporabljala tako ali tako samo za intimne predele. Kot lavor ali znižan umivalnik za otroke ga ne mislim uporabljat, ker bom imela dva umivalnika, deklici pa sta že dovolj veliki za navaden umivalnik. Tako bom lahko oblačila namakala v enem, drugi bo pa še vedno na voljo. Nog si v njem ne mislim spirat, ker se to lažje naredi v walk in tušu tudi če si oblečen.

Te ročke niso iste kot v tuš kabinah. So manjše. V živo pa še nisem videla kako bi se to uporabljalo :)

• 0

#930 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86423 posts

Posted 09 February 2021 - 01:15 PM

To je ponavadi manjse od izvlecne kuhinjske pipe.
  • 0

― V. Van Gogh

#931 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26024 posts

Posted 09 February 2021 - 02:12 PM

Jaz tudi ful pogrešam bide, na morju smo planirali v stanovanju ročko za spiranje zraven. Nisem še sprobala, kako to dejansko gre v praksi, mi je pa ideja bližje od avtomatiziranih WC školjk. Mogoče zato, ker sam uporabljaš z ročko in usmerjas tok vode, mogoče samo predsodek, ne vem. Navadiš se najbrž na eno in na drugo.

Odkar ne morem več uporabljati menstrualne skodelice sem res sita tega, da so mi vlažilni robčki edina opcija čez dan, da se kolikor toliko udobno počutim.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#932 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17681 posts

Posted 09 February 2021 - 05:04 PM

Očitno sem ena redkih, ki bideja ne uporablja in ne vidi smisla v njem?

Razumem, da greš po nr.2 splaknit rit, ampak to ima potem smisel kvečjemu, če si skos doma. Jaz grem večkrat na dan na nr.2, tudi v službi, kjer pa tega ne moreš počet. 1x na dan greš pa itak pod tuš.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#933 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86423 posts

Posted 09 February 2021 - 05:13 PM

Se mi zdi, da si to ze veckrat izpostavila. :D Saj gres lahko veckrat na dan tudi doma, ali se pac ne umijes, ce si v sluzbi ali kjerkoli drugje. Meni bi sicer bolj prav prisel med menstruacijo in pred seksom, ker mi je izguba casa lezti v banjo veckrat na dan.
  • 0

― V. Van Gogh

#934 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17426 posts

Posted 09 February 2021 - 05:27 PM

Tako, ja. Meni je fajn pred in po. No, navadno bi se slo brez, da se umijem :D Jaz vcasih pozimi izpustim tus ravno zato, ker imam bide. Robcki so mi pa no go. Ze vonj, pekoc obcutek, narava, nepotreben strosek, brez obcutka cistoce... Da bi pa se kdo lizal tiste grenke kemikalije z mene... :D
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#935 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86423 posts

Posted 09 February 2021 - 05:32 PM

Ja, robcki so tudi meni no go. Ne vem ce sem jih uporabila vec kot enkrat ali dvakrat pa se takrat v skrajni sili.
  • 0

― V. Van Gogh

#936 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27447 posts

Posted 09 February 2021 - 05:32 PM

No mi ga ne pogresamo.
  • 0

#937 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26161 posts

Posted 09 February 2021 - 05:36 PM

Jaz sem cca 12 let brez... In ga še vedno pogrešam
  • 0

#938 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27447 posts

Posted 09 February 2021 - 05:37 PM

Sicer bi pa raje imela rocko pri tusu kot pa bide...ful placa zavzame.
  • 0

#939 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32530 posts

Posted 09 February 2021 - 05:37 PM

Ja, če je potrebno, se grem pac umit pod tuš.
  • 0

#940 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17681 posts

Posted 09 February 2021 - 08:33 PM

Tako nekako. Ne vem, ali sva midva bolj packa ali imamo pač različne navade in potrebe. 😁
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users