Jump to content

Photo

Iskanje zaposlitve

• Please log in to reply
1076 replies to this topic

#921 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23288 posts

Posted 15 July 2020 - 11:49 AM

Hvala za ideje, bom dopolnila svoje "zapiske". :D Kami, tole s šefom mi je tudi všeč.
Ja, saj je samoumevno, ampak ko me tako nekdo vpraša, se sploh ne spomnim povedat takih stvari. :)
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#922 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23288 posts

Posted 21 July 2020 - 10:16 AM

Kamor se prijavljam na razpise, ponavadi že delodajalec objavi obrazec, na katerem moraš poslat prijavo in daš zraven še življenjepis. Eni pa zahtevajo, da se prijaviš preko njihove spletne strani npr.

A sploh še pošiljate motivacijska, spremna pisma? Jaz jih že nekaj časa ne več.
  • 0

#923 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85937 posts

Posted 21 July 2020 - 10:44 AM

Vedno posljem, se mi zdi ful pomembno za delodajalca, da te vsaj malo spozna. Samo CV je res cisto robotsko.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#924 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29714 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 21 July 2020 - 12:26 PM

Vedno pošljem oglasu/delodajalcu prilagojeno motivacijsko pismo.

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#925 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23288 posts

Posted 21 July 2020 - 01:05 PM

Hm, ne vem, kaj naredit zdaj v enem primeru, ko oni niso objavili nobenega obrazca za prijavo, ali bi tokrat napisala eno spremno pismo.

Prijavo z zahtevanimi podatki in izjavami o izpolnjevanju pogojev bom sama oblikovala, imam vzorce od prej. Eni delodajalci imajo pa npr v prijavnih obrazcih rubriko, kjer napišeš, katere so tvoje dodatne veščine, znanja, lastnosti, motivi za prijavo in tam malo več, bolj osebno napišem, zato nisem spremnega pisma pošiljala zraven v takih primerih. Ni pa nikoli samo CV, to je tudi meni neprimerno.

Mogoče bom tako naredila, da bom v to mojo vlogo za zaposlitev na koncu dodala še en odstavek, zakaj sem se prijavila, da se vidim na tem delovnem mestu ipd.
  • 0

#926 Izgubljena

Izgubljena

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2544 posts

Posted 12 August 2020 - 01:40 PM

Jaz ponavadi naredim kar tako, da če je le možnost, ne izpolnjujem teh polj (ponavadi je to na kakšnih portalih), ampak samo v priponko dam CV in motivacijsko pismo v standardni obliki (1 stran: naziv delovnega mesta, cca 3 odstavki vsebine).

Motivacijsko pismo je vedno napisano za vsako pozicijo posebej. Nekaj o delovnih izkušnjah ter na kakšen način ustrezam razpisanim pogojem in zahtevanim osebnostnim lastnostim. 

• 0
Kdor hoče videti, mora gledati s srcem. Bistvo je očem nevidno.

#927 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23288 posts

Posted 12 August 2020 - 07:11 PM

Ja, malo sem smotano napisala. Je odvisno tudi, kam se prijavljaš. V javnem sektorju je zdaj povsod tako, da je obvezna prijava na obrazcu, ki je priložen v objavi. Pa povsod so točkovanja odgovorov na pisnem testu in/ali razgovoru in opažam, da čisto nič ne šteje, koliko ti še zraven napišeš, kako zelo si zainteresiran.
  • 0

#928 Izgubljena

Izgubljena

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2544 posts

Posted 12 August 2020 - 07:29 PM

Uh slaba :(. Jaz imam (na srečo) trenutno opravek le s privat sektorjem in lahko veliko bolj personalizirano prijavo oddam.

• 0
Kdor hoče videti, mora gledati s srcem. Bistvo je očem nevidno.

#929 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17604 posts

Posted 08 September 2020 - 07:18 AM

A kdo mogoče ve, za podjemno pogodbo za začasno delo, ki ni za polni delovni čas, moraš imet že drugo zaposlitev/status ali ni omejitev (lahko si brezposeln)?
Upam da se razume kaj sprašujem 😁
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#930 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17283 posts

Posted 08 September 2020 - 07:27 AM

Lahko si (oz. na zavodu mogoce). Ampak je do 200€ ali pa je bilo vcasih tako.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#931 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27660 posts

Posted 08 September 2020 - 08:15 PM

Kolikor je meni znano ni potrebno imeti drugega statusa, tudi omejitve glede zaslužka ni, če nisi na Zavodu. Govorim iz glave, nisem preverjala podrobnosti. Morda še Eli kaj doda. : )
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#932 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85937 posts

Posted 08 September 2020 - 08:25 PM

To verjetno velja za tiste na Zavodu, ki prejemajo soc. podporo, sicer sem pa skoraj sigurna, da ni omejitev 200 €. Saj od Zavoda samega nimas nobenih ugodnosti, da ne bi smel preko podjemne zasluziti neomejeno.
  • 0

― V. Van Gogh

#933 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27660 posts

Posted 08 September 2020 - 08:36 PM

Drži, če prejemaš podporo na Zavodu, potem je omejitev zaslužka, sicer pa tudi jaz ne vidim razloga, da bi bila.
  • 0

#934 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17283 posts

Posted 08 September 2020 - 09:45 PM

Aha, potem je pa res tako samo ob nadomestilu.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#935 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17604 posts

Posted 09 September 2020 - 11:42 AM

Torej, če si na zavodu in prejemaš podporo, sicer lahko delaš preko podjemne ampak je v tem primeru omejitev zaslužka?

Da na kratko razložim mojo situacijo, zakaj me zanima; s koncem leta bom verjetno redno zaposlena, pred tem pa nekaj mesecev brezposelna in na zavodu, ampak lahko delam prek podjemne (ne za polni delovni čas).
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#936 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27660 posts

Posted 09 September 2020 - 12:22 PM

Torej, če si na zavodu in prejemaš podporo, sicer lahko delaš preko podjemne ampak je v tem primeru omejitev zaslužka?

Matilda, kolikor je meni znano, je tako, ja. Lahko pa še na Zavod vprašaš, če si v dilemi, na njihovi spletni strani je številka klicnega centra, se prijazno potrudijo z odgovori. : )
  • 0

#937 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5815 posts

Posted 09 September 2020 - 12:29 PM

Ce nimas delovne dobe, nimas zavarovanja za primer brezpoaelnosti in ne dobivas nadomestila. Na zavodu si prijavljena kar tako. Mislim, da ni potem nobenih tezav s podjemno pogodbo.
  • 0

#938 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85937 posts

Posted 09 September 2020 - 12:33 PM

^ Odvisno od partnerjevih prihodkov oz. kako sta sploh prijavljena.
  • 0

― V. Van Gogh

#939 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17604 posts

Posted 09 September 2020 - 01:18 PM

Ce nimas delovne dobe, nimas zavarovanja za primer brezpoaelnosti in ne dobivas nadomestila. Na zavodu si prijavljena kar tako. Mislim, da ni potem nobenih tezav s podjemno pogodbo.

Ja. Prek partnerja nisem zavarovana, nimava prijavljene izvenzakonske skupnosti. V čem je pa štos tle? A v tem primeru tud do podpore ne bi bla upravičena?
  • 0

Bill Bullard

#940 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85937 posts

Posted 09 September 2020 - 01:23 PM

Ne.

• 0

― V. Van Gogh

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users