Jump to content

Photo

Potujem z letalom - kaj moram vedeti?

• Please log in to reply
931 replies to this topic

#921 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18713 posts

Posted 06 October 2025 - 07:42 AM

Matilda me je spomnila - če gate checkaš voziček (ga odložiš pred stopnicami letala?) na letu s prestopi, ali ga dobiš nazaj vmes ali šele na končni destinaciji? Sofia še ne bo hodila, nosilke ne uporabljam in se bojim, da bi mi bilo ful težko vmes brez vozička. Ne vem pa tut, a je edina rešitev, da potem kupim tako marelo, ki gre lahko gor kot ročna prtljaga?

• 0

After all this time?

Always.

#922 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26266 posts

Posted 06 October 2025 - 07:53 AM

Moja sestrična je večkrat potovala z vozičkom. Med enim in drugim letom (med prestopom) ga je dobila in se z njim šetala po letališču.
  • 0

#923 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27718 posts

Posted 06 October 2025 - 07:54 AM

Voziček odložiš pred vrati oz.stopnicami in naj bi tw pri izkrcanju tam tudi počakal, praktičnih izkušen nimam, ker so pri nas zaj.že v tem delu, ker je box iz vozički osta v Benetkah. S tem da mi smo imeli ruzak za E takrat, ena gospa je pa brez invalidkega vozička ostala.
  • 0

#924 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27693 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 06 October 2025 - 08:13 AM

Nincha, ko se čekirate, ti dajo gor nalepko, potem ga prosto uporabljaš na letališču in ga odložiš pred stopnicami, ga napakirajo na letalo in dajo ven, ko pristanete. Mi smo imeli voziček s košaro, nosilke ni marala, za marelo je bila še ful premajhna, tako da sem na check inu povedala, da se voziček loči na košaro in ogrodje, dobila nalepko za vsako stvar. Priporočam, da imaš neko gigantsko vrečo, da zaščitiš košaro pred umazanijo. :)
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#925 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46251 posts

Posted 06 October 2025 - 08:39 AM

Ja, ce zelis lahko vzames vozicek skozi security in ga oddas pri vhodu na letalo. Ce je vhod prek bridgea je ponavadi en znak ki oznacuje kje ga oddas, ce so stopnice, ga oddas ali tam kjer skenirajo boarding passe ali pa pri stopnicah. Odvisno od letalisca. Na kar moras bit pozorna je, da ti prilepijo nanj kodo za prtljago in obesek da je drop off by the gate. Tega lahko dobis ob check-inu ali na gateu, ce potujes samo z rocno prtljago. Pa kot je Coco predlagala, zasciti vozicek v vreco, ker pri nas smo ga ze dobili politega, pa z prtljago ponekod ful grdo delajo, da ne bo polomljen.

Kje poberes vozicek je po mojih izkusnjah, odvisno od letalisca. Ponekod smo dobili vozicek nazaj pred letalom, ponekod smo ga mogli pobrat na traku za prtljago. Cist odvisno.

Imamo pa marelo, ki gre v overhead lockers vecjih letal, tako da ga za lete s prestopi vzamemo na letalo. Imajo pa na vecjih letaliscih a la Abu Dhabi vozicke za sposojo, da lahko v njih peljes otroka od enega gatea do drugega, ce se slucajno zgodi, da te vozicek ne caka pred letalom.
  • 0

#926 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18713 posts

Posted 06 October 2025 - 08:04 PM

Ok Ancka, super za ta info, hvala. Kalypso, na traku ga verjetno pobereš na končni destinaciji, če že? Mene še najbolj skrbi tale prestop, al pa da bi ga nam polomili na poti tja ja, pa si pol tut mrzel brez.

Pa hvala za tale info, ima Istanbul isto na voljo vozičke kar na letališču, super vedet, če ga slučajno ne dobimo nazaj. Problem rešen, tenks :)

https://www.istairpo...llers?locale=en

• 0

After all this time?

Always.

#927 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46251 posts

Posted 06 October 2025 - 10:00 PM

Ja, na koncni.

Ce letite s Turkishem in ce karte nimajo brezplacne rezervacije sedeza, ti svetujem da zakupita sedeze, ker nas so na obeh letih v Istanbul razsedli.
  • 0

#928 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18713 posts

Posted 07 October 2025 - 10:44 AM

No hvala tut za to, vceraj sem bla glih na klicu s supportom, ce lahko kao requestam bassinet seat pa je rekel da lahko, ce kupim un sedez z extra leg roomom. :D Pa se sicer nisem mislila odlocit, ampak po tem kar si zdaj napisala sem kar nabavila. :D 9 ur z 9 mesecnico, pomoje si bom hvalezna. :D Hvala! <3
  • 0

After all this time?

Always.

#929 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19653 posts

Posted 07 October 2025 - 12:44 PM

Nincha, kam se odpravljate? :)

• 0

#930 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18713 posts

Posted 07 October 2025 - 02:49 PM

Cez dober mesec gremo na Maldive za najino 18. obletnico 🥰
  • 0

After all this time?

Always.

#931 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19653 posts

Posted 07 October 2025 - 02:51 PM

O lepoo!
  • 0

#932 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46251 posts

Posted 07 October 2025 - 05:44 PM

Boljse ja. Mi smo bili takrat na letu v IST moz in starejsi v sprednjem delu, jaz in tamali pa v repu letala. Na poti nazaj pa so takrat skoraj 4-letnega mulca posedli 6 vrst pred naju in minijem v mojem narocju, med naju pa random osebo, ki je na sreco potem menjala sedez.

Pa po mojih izkusnjah je ta extra leg room super. Mi sicer nismo imeli bassineta, ker je bil mini ze pretezek zanj, ko smo prvic leteli long haul, ampak so nas na Etihadu posadili v to vrsto z extra leg room in je bilo res lazje z vec prostora za noge, noben potnik pred nami ni spuscal sedezev in s tem zmanjseval prostora, otrok ni bilo potrebno opozarjat, da se ne igrata z mizico in trosita sedez pred sabo.

Drugace pa super za destinacijo! Po moje bo super dopust. Uzivajte!
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users