Veganska in vegetarijanska prehrana
Posted 03 April 2012 - 07:57 PM
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 03 April 2012 - 08:21 PM
Ne, ona nima žametnih oči in niti kodrov mehkih kakor svila,
če sneg je bel, ga v njenih nedrih ni in usta bi se od koral ločila.
Sem videl rože bele in rdeče, na njenih licih take ne cveto
in so dišave, ki so bolj dehteče, kot vonj, ki diha njeno ga telo.
Njen glas poslušam rad, četudi vem da zvoki strun prijetneje zvene,
kako boginje hodijo ne vem; ko ona hodi, stopa kot ljudje.
Pa vendar se mi zdi bolj očarljiva kot vse, ki pesem jih slavi lažniva.
Posted 03 April 2012 - 08:59 PM
Posted 03 April 2012 - 09:00 PM

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 03 April 2012 - 09:02 PM
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 03 April 2012 - 09:08 PM
Posted 03 April 2012 - 10:02 PM
Goveje in svinjsko meso imamo domače, ker imamo doma nekaj goved in 2 prašiča. Tudi pri fantu imajo svoje meso. Edino perutnine nimamo domače. Se mi zdi, da je domače piščance težje dobiti, vsaj jaz ne vem za nobenega, ki bi jih doma redil. Piščanca kupimo v mesnici. Od kje pa ga oni dobivajo pa se mi ne sanja.
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 03 April 2012 - 10:09 PM

Zadnje čase jih kupujem v Leclercu, in sicer te BIO, so malo dražja, ampak piše,
da kokoške uživajo.

---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 04 April 2012 - 03:09 AM
ampak piše, da kokoške uživajo.
A prav to piše?

Zdi se mi, da je bilo na tem forumu nedolgo nazaj objavljeno predavanje o mlečni industriji. Meni je odprlo oči in si ne mislim več, da saj za mleko pa nihče ne trpi in ne umre, pač pomolzejo kravice. Če pustimo vse drugo ob strani, vsaka krava mora imeti tele, da začne proizvajati mleko. Jasno, tisto tele ne pije dolgo mleka, ampak gre v klavnico. In četudi bi se laktacija spodbudila samo s hormonskimi preparati, se molzne krave dobesedno ožema, kot je Sinnaia rekla, dokler pač gre, potem pa naprej v klavnico.
Saj pa ne gre zgolj za to, da se živali ubije. To, samo po sebi, je še najmanj. Gre za način uboja, gre za popolno nespoštovanje do živali, popolno izkoriščanje, zlorabo moči in neskončno trpljenje tekom življenja živali.
Tako, da če pojem en ligenj, ki je celo življenje svobodno plaval po morju, zame pač to ni primerljivo z zgoraj omenjenim. Imam ob tem skorajda bolj čisto vest, kot pa, če pojem žlico medu. Čeprav je pa res, da se v ribiške mreže ujame še marsikaj, kar ni bilo namenjeno, tudi morski sesalci.
Posted 04 April 2012 - 06:14 AM

Posted 04 April 2012 - 08:18 AM
Mene izjemno žalosti, kam je prišel človekov odnos do živali, ki so postale le sredstvo dobička in popolnoma razvrednotene kot živa bitja. Vsaj kar se tiče teh večjih industrij. No, pa tudi zavednosti velikega števila ljudi, žal, ki jim je vse to samoumevno in ne vidijo nikakršnega problema.
Na mestu bi samo omenila, da eskim, ko ubije tjulnja, mu da za piti vodo, da njegova duša ne bi bila žejna. To se mi zdi res...uau.
Dokler si bo človek zavoljo svojega razuma jemal (samoumevno) pravico nad vsemi živimi bitji na Zemlji, bodo živali sužnji.
Posted 04 April 2012 - 10:18 AM

Posted 02 May 2012 - 09:58 PM
style_emoticons/default/sleep.gif
Moram pripomnit, da je tale slika tak očiten fotošop, trebuh je prav narisan gor, prav vidi se kateri del trebuha je zraven naret, že zaradi gub na obleki.
Kravo boli, če je NE podojiš! Tako da bi bilo prej mučenje, da krave ne bi podojil.
Je potem mučenje tudi, ko fantom pride?
Okej, še zdaleč ni tako.

Posted 02 May 2012 - 11:27 PM
Posted 03 May 2012 - 11:52 AM

Posted 03 May 2012 - 12:11 PM
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 03 May 2012 - 12:12 PM
Ti mlekomati, kolikor sem jaz videla so grozljivi, ne vem kdo to puca, ker je obupno (najbrž nihče).
Jaz ne verjamem nobeni bio zadevi več, ne mesu, mleku, ničemur - niti tistemu ne, akr prodajajo na tržnicah in lokalno.
Delno sem neskeptična samo do lokalnih kmetov, za katere vidim ,kako prideljujejo zelenjavo in koliko špricajo, najbolj bio je zelenjava moje babice, to je pa tudi vse.
Imam pa boljši občutek, če kupim pri nekomu, ki je blizu in vidim kako vzgaja zelenjavo.
Glede mleka, ga ne pijem, samo un pljunek v kofetu enkrat dnevno.
Kravice se pasejo - nekatere, in samo tja bom jaz hodila po mleko. Gor v hrib, na nadmorsko 800, tu nad nami. Tam se CELo pasejo na travnikih, celo sezono...
Posted 03 May 2012 - 12:15 PM
Ne, ona nima žametnih oči in niti kodrov mehkih kakor svila,
če sneg je bel, ga v njenih nedrih ni in usta bi se od koral ločila.
Sem videl rože bele in rdeče, na njenih licih take ne cveto
in so dišave, ki so bolj dehteče, kot vonj, ki diha njeno ga telo.
Njen glas poslušam rad, četudi vem da zvoki strun prijetneje zvene,
kako boginje hodijo ne vem; ko ona hodi, stopa kot ljudje.
Pa vendar se mi zdi bolj očarljiva kot vse, ki pesem jih slavi lažniva.
Posted 05 May 2012 - 02:26 PM
Mene izjemno žalosti, kam je prišel človekov odnos do živali, ki so postale le sredstvo dobička in popolnoma razvrednotene kot živa bitja.
Dokler si bo človek zavoljo svojega razuma jemal (samoumevno) pravico nad vsemi živimi bitji na Zemlji, bodo živali sužnji.
Debel podpis.
Jaz ne verjamem nobeni bio zadevi več, ne mesu, mleku, ničemur - niti tistemu ne, akr prodajajo na tržnicah in lokalno.
Kravice se pasejo - nekatere, in samo tja bom jaz hodila po mleko. Gor v hrib, na nadmorsko 800, tu nad nami. Tam se CELo pasejo na travnikih, celo sezono...
Mene vse te eko živinorejske fore tako zelo asociirajo na film Truman show, da je joj :/. Ena taka velika farsa, da ne rečem greenwash, ki pač nadene suženjstvu neko luškano nalepko (in potrošnikom čisto vest).
Potejto potato, pač nova marketinška fora za služenje mastnih denarcev na račun izkoriščanja. Očitno odpustki še niso 'out'.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users