Jump to content

Photo

Kaj vam gre najbolj na živce?

• Please log in to reply
10323 replies to this topic

#9321 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17684 posts

Posted 24 April 2018 - 01:49 PM

Jaz sem za mehkejše pristope. Poskusi se pogovoriti, da razumeš to njihovo potrebo po "pomoči" in skrb (kao :D), vendar si navajena na drugačen način in bi ti veliko pomenilo, če bi oni to spoštovali in da ste se skupaj dogovorili, da so to zdaj tvoji prostori. Je manjša verjetnost, da bodo vzeli za slabo in potegnili surlo.

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#9322 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24758 posts

Posted 24 April 2018 - 02:38 PM

^^ s temi besedami že pripravljam govor, da bi bilo full dobro, če ne bi vsakič, ko odhajamo od hiše (ali pridemo čez vrata) imela potrebo nas pridt pozdravit in vprašat kako smo in če bomo kaj jedli (in naj bosta pridna v šoli)  :D 

Seveda, ko se nam že mudi od doma ali ko po 12 urah pridem čez vrata, si najprej želim z njo komunicirat.

Kar precej front se mi odpira, za enkrat jih ignoriram (in njo, ko nas pride pozdravit), ampak očitno ne zna sama seštet - ji bom enkrat morala malo pomagat. Ampak kot rečeno, je kraljica zamerljivosti in moram res imet dober dan, da ji to povem s pravimi besedami in tonom.

Ampak trenutno vse to "trpim" ker sem precej malo doma in me kljub temu še nič ne sprašujeta kje in s kom sem ali kdaj pridem (seveda bi bila ta vprašanja čisto v small talku ... itak ju sploh ne zanimajo te stvari in nimata nikakršne potrebe po vtikanju      #sarkasem off). Zdaj sem se navadila vse govorit v množini. Na začetku je par stvari vprašala in je dobila samo odgovor: grem ven ali grem v LJ. Ne glede na to s kom sem, brez imen, lokacij in podobno. Počasi ju bom navadila, da ne bosta nič izvedela iz mojega privat življenja in če jima kaj povem, povem ... o ostalem pa ne želim govorit. 

Saj vem, da ne mislita nič slabega s tem in da so to čisto navadna starševska vprašanja, ampak jaz imam pa občutek, kot da moram polagat račune in to res sovražim. več kot 15 let sem živela življenje čisto ločeno od njiju in zdaj moramo vzpostavit nov odnos, ki vsem pusti dihat.

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#9323 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14271 posts

Posted 24 April 2018 - 03:03 PM

Jaz sem za mehkejše pristope. Poskusi se pogovoriti, da razumeš to njihovo potrebo po "pomoči" in skrb (kao :D), vendar si navajena na drugačen način in bi ti veliko pomenilo, če bi oni to spoštovali in da ste se skupaj dogovorili, da so to zdaj tvoji prostori. Je manjša verjetnost, da bodo vzeli za slabo in potegnili surlo.

Seveda, jaz smo napišem bolj grobo, čeprav končni rezultat je ravno to, da se ne hodi po stanovanju nepooblaščeno :D

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#9324 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26033 posts

Posted 24 April 2018 - 03:17 PM

Ja, itak! :)

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#9325 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12164 posts

Posted 24 April 2018 - 03:23 PM

"Beseda" "prednarezano".

• 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#9326 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27997 posts

Posted 24 April 2018 - 08:06 PM

Meje morajo biti - tako pri otrocih, kot pri starših, taščah ipd.. Pri mojih ni bilo nikoli težav, pri P. sem pa vzpostavila red. :evilgrin:
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#9327 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19363 posts

Posted 25 April 2018 - 08:21 AM

Trenutno sama sebi. Preveč kompliciram.

• 0

#9328 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46109 posts

Posted 25 April 2018 - 06:07 PM

Ljudje, ki se vozijo s kolesom s slušalkami v ušesih in ne slišijo prav nic okoli sebe. 😡
  • 0

#9329 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27447 posts

Posted 25 April 2018 - 06:24 PM

Jaz pa tudi sebe nerviram, pa fant me jezi, v okviru zavoda hodi ta teden na neke ocene, kjer pravzaprav vsak dan dela drugacno delo in v treh dneh mu ze ni vec jasno kaj je soma okrog male vae za naredit in tudi ko pride mi te dni ni ravno v pomoc, pa posledicno je se mala znervirana in so dnevi in veceri malo pestrejsi kot obicajno.
  • 0

#9330 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86471 posts

Posted 25 May 2018 - 04:11 PM

Placljivi skreti.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#9331 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17684 posts

Posted 25 May 2018 - 04:15 PM

Jaa!! Pa ko bi dobil nadstandarno čiste in opremljene wcje, bi še razumela...
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#9332 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23401 posts

Posted 25 May 2018 - 05:16 PM

Nove DM kartice!

Sploh mi niso jasne. Ne vem, če so se mi prenesle vse točke s stare kartice in če se mi je aktiviralo 100 točk dobrodošlice. Vidim, da ima dodatna kartica za družinskega člana drugačno številko in da je treba tudi to aktivirat. Poleg tega sem naknadno po pošti dobila še 2 kartici, ne vem zakaj, in imam zdaj 4 različne kartice. Ne štekam. Poleg tega vem, da kar nekaj ljudem nagaja ta aktivacija in prenosi točk. V glavnem, cela zmeda. To bi moral DM sam uredit.

• 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#9333 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 25 May 2018 - 05:25 PM

Saj je čisto easy, na aplikaciji sta dva klika za prenest, če ne pa greš v DM in ti pomagajo.

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#9334 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17684 posts

Posted 25 May 2018 - 05:41 PM

Jaz sem to zdaj uredila v aplikaciji. Aktivirala sem tistih 100 točk dobrodošlice, piše spodaj, da je vidno šele naslednji dan. A velja enako glede prenesenih točk s prejšnje kartice, ker jih tudi nikjer še ne vidim?
  • 0

Bill Bullard

#9335 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23401 posts

Posted 25 May 2018 - 05:55 PM

No jaz recimo v aplikaciji nisem mogla aktivirat kuponov in mi je ob vsakem vpisu z vsemi podatki javljalo, kot da je neka napaka. Na spletni strani mi je pa zdaj očitno uspelo aktivirat kupon oz. 100 točk.

Dodatno kartico za družinskega člana pa je treba spet posebej aktivirat, če sem prav razumela? A jo moram vpisat s svojim imenom ali kako?

Še vedno pa ne vem, zakaj so mi poslali 4 kartice.

• 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#9336 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26033 posts

Posted 25 May 2018 - 06:04 PM

Pomotorji/prodajalci, ki hodijo od vrat do vrat. Danes je bil en, ki mi je najprej pokazal en kos premoga in vprasal, ce vem, kaj to je, potem me je pa naprej spraseval, kaksno je moje mnenje o premogu, kje ga pridobivajo, kaksne so posledice, alternative, vpliv na lokalno ekonomijo itd. I ain't running for office and this ain't a class, dude. Ta "foot in the door" tehnika mi gre res posteno na zivce, pa seveda bi imeli komplet tvoje podatke - rojstne datume, telefonske, emaile, naslove, stevilke bancnega racuna ... - za vsako bedarijo, direkt na vratih. "Posebna ponudba, ce se takoj odlocite za to, ce si kasneje premislite, imate pa 14 dni casa za preklic". I don't think so.

b4b7ef9533d43c351d260841c6780977f641650c

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#9337 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27997 posts

Posted 25 May 2018 - 09:20 PM

^^
Zanimivo.

Marmelada, ja, dodatno kartico moraš posebej aktivirati. Ne vem, zakaj so ti poslali še dve, najbrž pomotoma.
Jaz sem tudi imela težave s prehodom na novo kartico in sem prejšnji vikend v eni DM poslovalnici prosila za nasvet pa mi je potem kar na blagajni vse uredila (in mi hkrati se povedala, da so jim ravno tisti vikend omogočili, da tudi v poslovalnicah izdajajo nove kartice, ker je imelo veliko ljudi težave s sistemom).
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#9338 Emily

Emily

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11537 posts

Posted 27 May 2018 - 09:45 AM

Instagram/blog/facebook potovalne objave s forami: NY you stole my heart, najlepše mesto na svetu itd. po treh dneh v mestu. 

• 0

Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.

#9339 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27538 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 27 May 2018 - 12:20 PM

^ :lol: :lol1:
Meni gre IG cedalje bolj na organ, ker sem trenutno ze kar nekaj casa obkrozena z ljudmi, ki so z njim obsedeni, bruhhh.
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#9340 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 27 May 2018 - 12:28 PM

Je pa dobra novica, da se od sedaj naprej da tudi na IG dat ljudi na "mute". :SUPER:

Jaz sem jih ogromno ogromno izbrisala, vsak dan jih brišem, ampak nekaterih pa ne morem, ker se mi ne da ukvarjat z zamerami. Tako da jih bom utišala.  :hooray:

• 0
Viens, reste ici!

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users