Jump to content

Photo

Kaj vam gre najbolj na živce?

• Please log in to reply
10323 replies to this topic

#9281 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6743 posts

Posted 22 March 2018 - 03:41 PM

Jaz tudi podobno razmišljam kot ti. Nikoli ne načrtujem teden vnaprej, ampak bolj en dan vnaprej. Če kaj dobim, pač prilagodim jedilnik in se potrudim, da porabimo.

• 0

#9282 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32567 posts

Posted 22 March 2018 - 03:53 PM

Jaz prav občudujem tiste, ki so tako organizirani in planirajo en teden vnaprej. Če bi morala med tednom kuhat, bi bilo idealno, če bi si lahko splanirala... Tko mi je pa še za vikend odveč 😋
  • 0

#9283 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17077 posts

Posted 22 March 2018 - 08:13 PM

Jaz kuham samo za vikend ampak tudi ce bi med tednom bi se vsedla dol in nakupila za vse obroke in splanirala. Sem ugotovila da pri kuhanju po navdihu je bilo cel kup razmisljanja "kaj bom pa danes?" In cel kup casa za to razmisljanje mi je slo. Da o odmetu hrane ker sem kupovala po navdihu ne govorim.
Taki da jaz grem v trgovino dvakrat na teden. V petkih kupim vse za cez teden, v ponedeljek ali torek pa grem dokupit jogurte, kruh, sadje in zelenjavo. Solate si delam skorajda vsak vecer in moram ze zato v trgovino.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#9284 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86471 posts

Posted 22 March 2018 - 08:27 PM

Jaz rabim par sekund, da se odločim, kaj bi tisti dan jedla. :D

Če ne veš, kaj bi s sestavinami, ki jih imaš doma, in se zato pokvarijo in pristanejo v smeteh, to kvečjemu pomeni, da nimaš domišljije.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#9285 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27997 posts

Posted 22 March 2018 - 09:11 PM

Ali pa časa. : D
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#9286 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20006 posts

Posted 22 March 2018 - 09:23 PM

Jaz planiram, kaj bova jedla, tako za malice kot za kosila. Kdaj za cel teden naprej, kdaj pa recimo samo za dva dneva naprej, toliko, da vem, če morava kaj pripraviti vnaprej, dati iz skrinje zjutraj  itd. ..  Če ne bi, ne bi bilo šans, da jeva ob neki normalni uri kosilo (pa že zdaj ga jeva ob pol 5ih do 15 do 5ih, kar mi je pozno, glede na to, da ob 7ih s službo začenjava).

Nikoli ničesar stran ne vrževa, res se nama reeeeeedko kaj pokvari, morda kakšen konček sira na vsakih sto let. Vglavnem, z načrtovanjem se mi zdi, da prihranim in na času in na denarju.

• 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#9287 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6743 posts

Posted 22 March 2018 - 09:54 PM

Eno vprašanje...a večerje pa ne kuhate med tednom? Niti tiste z otroki? Ali je ne jeste ali prinesete ze pripravljeno?

• 0

#9288 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27997 posts

Posted 22 March 2018 - 10:19 PM

Chris, pri nas jo dostikrat skuhamo, tudi zaradi P., oba rada pojesta “nekaj toplega”. Pa nona jo vsak večer kuha, M. kdaj pri njej je, ali pa vsi trije.
Seveda najraje jem doma pripravljeno hrano, ko le ne bi šlo toliko časa za kuho, včasih mi je prav odveč.

• 0

#9289 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32567 posts

Posted 22 March 2018 - 10:28 PM

Skuham kvečjemo kakšno zelenjavno juho, drugače pa tamala za vecerjo dobi kaj mlečnega (riž, zdrob, polento), jajca, toast, palacinke, kosmice, jogurt... Ampak da bi zdej zvecer nekaj kuhala, to pa ne.
  • 0

#9290 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 22 March 2018 - 10:49 PM

Eno vprašanje...a večerje pa ne kuhate med tednom? Niti tiste z otroki? Ali je ne jeste ali prinesete ze pripravljeno?

Midva kuhava tudi vecerje. Oziroma ponavadi so kake solate, juhe, jajca..
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#9291 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26162 posts

Posted 22 March 2018 - 11:28 PM

Jaz kuham kosilo, jemo ga okoli 16h. Za večerjo pa ponavadi naredim kakšne kosmiče, palačinke, gres, namazan kruh,...
  • 0

#9292 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86471 posts

Posted 22 March 2018 - 11:36 PM

Vsak dan kuhava dvakrat. Ce on dela dopoldne, jaz skuham kosilo in jeva skupaj, ko se vrne iz sluzbe, potem pa si ponavadi sam skuha se vecerjo. Ce dela popoldne pa si skuha zgodnje kosilo, jaz pa kasneje skuham kosilo zase, ki ga ima on potem za vecerjo.
  • 0

― V. Van Gogh

#9293 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6743 posts

Posted 23 March 2018 - 08:38 AM

Jaz zdaj ko sem doma tudi dvakrat na dan skuham. Zase si lahko včasih prihranim tudi od prejšnjega dne, ampak ko pride B. domov, pač nujno skuham zanj in za tamalo. Sej midva si tudi pripraviva velikokrat le solato za večerjo, ampak če kaj konkretnega delamo, pa pridemo vsi lačni tudi zvečer, tako da imamo radi kaj toplega. 

Saj meni je tudi velikokrat kuhanje bolj muka, ampak med vikendi mi je pa fajn, lepo mi je, da skuham in vsi skupaj pojemo, se kaj pogovorimo, prijetneje je kot med tednom, ko jemo bolj vsak zase.

• 0

#9294 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24758 posts

Posted 23 March 2018 - 08:42 AM

otroka jesta kosilo v šoli, jaz v službi. Včasih imamo suho večerjo (sendviči oz. kaj na kruh namazano), največkrat pa pojemo še en topel obrok nekje med 18-20h.

Na živce mi gre, da grem v trgovino po avokado, na koncu pa na kartici potegnem 30 eur ali celo več .... a lahko nehamo s tem, prosim!!!

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#9295 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27447 posts

Posted 23 March 2018 - 08:47 AM

Sestricna je ravno vceraj rekla da odkar kupi mleko pri kmetu in kruh dela doma pol mank zapravi za hrano, ker nista mleko in kruh tista ki staneta ampak ker se te v trgovini se vse drugo "prime".
  • 0

#9296 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86471 posts

Posted 23 March 2018 - 08:56 AM

😂
  • 0

― V. Van Gogh

#9297 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24758 posts

Posted 23 March 2018 - 09:11 AM

^^ to sploh ni smešno! Jaz prevečkrat tako nakupujem. Grem po eno stvar, potem je pa kar na enkrat v košari 10 stvari, ki se mi tisti trenutek jejo, ali so ravno v akciji. Če sta mulca zraven, je seveda še +10 artiklov :whistling: 

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#9298 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32567 posts

Posted 23 March 2018 - 09:36 AM

Jaz niti ne vzamem košare, ker grem kao samo po eno ali dve stvari, pol pa pridem s polnim narocjem na blagajno.
  • 0

#9299 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26033 posts

Posted 23 March 2018 - 09:40 AM

:D Mami je ista, pridemo po nekaj zelenjave za pico, ona ze na vratih sprasuje, ce bi se te orescke pa une krekerje, pa a rabim se kaksno posteljnino, ko sva ravno tam? Midva imava seznam zivil, vsak svojo kosarico in sva v 5ih minutah na blagajni. 

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#9300 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27997 posts

Posted 23 March 2018 - 09:30 PM

ampak med vikendi mi je pa fajn, lepo mi je, da skuham in vsi skupaj pojemo, se kaj pogovorimo, prijetneje je kot med tednom, ko jemo bolj vsak zase.

Se strinjam, fajn bonding. : ) Tudi kuha sama, pri nas otrok pripravi zelenjavo ponavadi, olupi, nareže.
  • 0

4 user(s) are reading this topic

0 members, 4 guests, 0 anonymous users