Men se to ne zdi nič takega. Če kuhaš za enega ali 2 in imaš rad čimbolj frišno...

Kaj vam gre najbolj na živce?
Posted 20 March 2018 - 04:03 PM
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 20 March 2018 - 04:09 PM
Posted 20 March 2018 - 04:11 PM
Men se to ne zdi nič takega. Če kuhaš za enega ali 2 in imaš rad čimbolj frišno...
Ja, saj je logično, ampak bi mi bilo smešno, če bi videla človeka, ki bi na blagajno prišel z enim korenčkom.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 20 March 2018 - 04:50 PM
Posted 20 March 2018 - 10:30 PM
Pri nas rado kaj splesni, zato raje kupujem manj in večkrat. Enega korenčka ne, tri pa že.Men se to ne zdi nič takega. Če kuhaš za enega ali 2 in imaš rad čimbolj frišno...

Vrečkam se poskušam izogibati (in/ali jih porabiti do konca), po drugi strani pa ne maram mešati npr. citrusov z ostalimi živili, motijo me konzervansi na olupkih.
Posted 21 March 2018 - 09:09 AM
Jaz pa velikrat kupim eno korenje, bučko, limono... če rabim samo eno za pripravo jedi jih ne bom kupila 5 ker samo splesnijo oziroma postanejo mehke. Tudi jaz potem te vrečke porabim za koš v kopalnici, ker je ravno prava velikost.
In ko smo že ravno v tej temi, zelo mi gre na živce, ko kdaj na stopnicah kar dobiva neko hrano od tašče (recimo nazadnje 10 korenjev ) jaz jih pa ne rabim in mi gre na živce ker se potem moram na vrat na nos spomnit kako bi jih porabila in na koncu jih pol vržem stran. Sva dovolj velika, da si sama kupujeva hrano
Posted 21 March 2018 - 10:29 AM
― V. Van Gogh
Posted 21 March 2018 - 10:40 AM
Posted 21 March 2018 - 10:41 AM
Meni je bilo ful hecno, ko je tast enkrat pojamral, da tasca nikoli ne kupi cvetace, ker je ne bi uspela cele pojest, preden bi se pokvarila. Pa ne, da imajo take ogromne kot jih vidis v Slo, plus lahko kupis tudi polovicko (ali predpakirane cvetke - sveze ali zamrznjene), ce ti je tista mini glavica prevec za en teden.
Midva skoraj izkljucno vecja pakiranja kupujeva in vse tudi v roku enega tedna uporabiva. Pac tako zastavis, da se ti sestavine poklopijo, en teden vec tega, en teden vec drugega ... ce ti pa kaj slucajno ostaja, pa zimproviziras kaksno juho in eno porcijo ali dve zamrznes za dni, ko se ti ne kuha ali ko se ti zalusta tocno dolocene stvari, ceprav je nisi planiral za tisti teden.
Posted 21 March 2018 - 10:42 AM
Saj ni nujno, da celoten kos zelenjave porabi pri enem obroku?
Pol korenja recepti res pogosto zahtevajo.

Res ne stekam, kako lahko imas probleme s porabo tako osnovnih in ne hitro pokvarljivih zivil.
― V. Van Gogh
Posted 21 March 2018 - 10:45 AM
jaz vso zelenjavo, ki ostane, zmečem v juho ... enkrat je bolj korenčkova, enkrat bolj krompirjeva, enkrat bolj bučkina....
In jo vedno skuham vsaj za 3x (ena porcija sveže, 2x za zamrznit). Meni so super te juhe, ko se mi ne da kuhat in ko pridem domov vseeno pojem nekaj toplega. Pa hladilnik počistim ))
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 21 March 2018 - 11:21 AM
Posted 21 March 2018 - 11:41 AM
jaz že zjutraj pred službo vzamem iz zamrzovalnika in se lepo odtaja, ko pridemo domov.
Aja, samo v info, meni se skoraj nikoli ne da kuhat, oz. kadarkoli pridemo domov in me čaka juha, mi je super
Jaz pa precej zmrzujem (juhe, golaži, njoki, zelenjavo iz vrta, ko je ...).
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 21 March 2018 - 12:22 PM
Brokoli in cvetaco vzamem zamrznjeno ker jaz tega ne porabim. Juh nihce ne je, zelenjavnih. Fizol je itak v konzervi, grah tudi...krompir pri nas ne gre v promet.
Korenja kupim celo vreco, mi to jemo vsi vsak dan hkrati je to edina zelenjava ki jo mali je surovo in mu jo dam vsak dan.
Sovrazim voznike, ki se vkljucujejo na ac s hitrostjo med 60 in 80 in tiste, ki po prehitevalnem pasu vozijo 100. Izvzemsi tovornjake. Wtf.
Posted 21 March 2018 - 12:34 PM
O ja! Pa vozniki, ki ves čas vozijo po prehitevalnem pasu. Pa seveda tovornjaki ki ob gneči na cesti prehitevajo drug drugega z 5km/h višjo hitrostjo. Pa vozniki ki na krožiščih ob prometni konici čakajo na to, da bo krožišče povsem prazno preden zapeljejo vanj.
Posted 22 March 2018 - 12:53 PM
Jaz kupujem 1x na teden in si naredim jedilnik in seznam živil katere rabim za pripravo teh jedi, ker med tednom nimam tudi slučajno časa da bi hodila v trgovino ali se ukvarjala s tem kaj bom kuhala, tako da nama ta sistem najbolj ustreza, pač v petek zvečer se vsedem dol in imam ene pol ure dela da vse sestavim pol je pa mir cel teden. Imava pa kar nekaj jedi za 2 dni (juhe/enoločnice) oziroma jih tudi zmrzneva če ostane, ker se mi ne da čisto vsak večer kuhat za vnaprej
Posted 22 March 2018 - 01:10 PM
Midva hodiva v nabavo vsako soboto, med tednom se ne hodi nic, razen ce si kdo res necesa zazeli, ali on recimo svezega kruha.Potem za vsak obrok posebej hodis v trgovino?
Jaz takrat naredim okviren plan kaj se bo jedlo naslednji teden in na podlagi tega kupim. Ce rabim, ne vem, eno kumaro za dat v zeleno solato bom kupila eno ker je zadosti, ne deset. Ce zelim naredit rizoto z buckami in piscancem je ena bucka zadosti in kupim eno. Ce vem da bom isti teden bucko rabila v se kaksnem obroku, kupim dve ali vec. Ce bom delala curry in rabim por in 2 rdeci papriko bom kupila toliko. Ce si bova stiskala sok iz agrumov je en grenivka, en pomelo zadosti.
Ne vem kaj je tu cudnega

Najbolj grozen je poln hladilnik uvele zelenjave in pretecenih jogurtov.
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 22 March 2018 - 01:24 PM
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 22 March 2018 - 02:15 PM
Točno tako midva razmišljava Sarah
Posted 22 March 2018 - 02:31 PM
Jaz pa nikoli nisem vnaprej planirala tedenskih obrokov in jih tudi ne bom, vedno kuham po trenutnem navdihu - tocno tisto, kar mi tisti dan pase. Na zalogi, ki jo napolneva pribl. enkrat tedensko, imava dovolj stvari, da tak sistem laufa, ne da bi morala v trgovino vsak (drugi) dan. Stran tudi ne meceva nic, sploh odkar moz pece kruh, ki zdrzi veliko dlje od trgovinskega.
Mi je pa cudno, da ne ves, kaj bi s kilo limon ali korenja, za to res ne rabis ne vem koliko domisljije.

― V. Van Gogh
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users