Jump to content

Photo

vprašanja (zanima me, ...)

• Please log in to reply
36372 replies to this topic

#9181 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12963 posts

Posted 21 July 2008 - 08:07 PM

Žal ne, Eve.
  • 0

#9182 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12963 posts

Posted 21 July 2008 - 09:25 PM

A mogoče katera ve, na katerih živalih in kakšne poskuse delajo na Biotehniški fakulteti v Lj?
Kriki živali, ki prihajajo od tam, so grozljivi. cry2.gif
  • 0

#9183 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 21 July 2008 - 09:49 PM

OMG. ohmy.gif Jaz tega ne bi mogla poslušat. Grozno. sad.gif

Mene zanima, če sta Rea in Mladoletna na morju ?
  • 0
Viens, reste ici!

#9184 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26370 posts

Posted 22 July 2008 - 06:11 AM

QUOTE(Frida @ 21. 7. 2008 - 22:25) View Post
A mogoče katera ve, na katerih živalih in kakšne poskuse delajo na Biotehniški fakulteti v Lj?
Kriki živali, ki prihajajo od tam, so grozljivi. cry2.gif

Frida, pri nas ne delajo nobenih poskusov. Kriki prihajajo iz živalskega vrta. Tko se oglašajo neke čudne mačke al opice... Sej ne vem natančno. Smo šli mi enkrat v "inšpekcijo". Vse je kul.

Poskuse izvajajo drugače na mušicah, žabah, mehkužcih in miših (pa mogoče še kakšni mali živalci, vsekakor pa testne živalce ne izpuščajo nikakršnih krikov).
  • 0

#9185 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12963 posts

Posted 22 July 2008 - 07:38 AM

Ana, Rea je na morju ja. Je šla za dva tedna.

Ančka, včeraj sem bila tam, na klopcah v bližini Biotehniške fakultete in je blo dretje, grozljivo no. Živalski vrt je pa stran, tko da ni blo od tam.
Zdej sm pa zmedena.
  • 0

#9186 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26370 posts

Posted 22 July 2008 - 08:04 AM

Ja pri nas 100000% ni nobenih testnih živalic. Še posebi ne takih, ki bi se lahko drle. Možno je, da se je kaj zgodilo s kakšno ovčko (okoli faksa se pase čredica ovčic).
  • 0

#9187 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12963 posts

Posted 22 July 2008 - 08:24 AM

OK hvala ti, sm zdej mal bl mirna, ampak mi je vseen ful čudn.
  • 0

#9188 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26370 posts

Posted 22 July 2008 - 08:35 AM

Verjamem...sicer pa je lahko bilo iz ZOOja, ampak se je zvok odbil od stavbe. To se pri meni dogaja doma - mislim da prihaja avto z leve, ampak pride z desne, ker se zvok odbije...

Pa tudi tako je - uporaba živali v testne namene je izredno delikatna zadeva in precej zakonsko zakomplicirana. Zato imajo na našem faksu recimo fistuliranega samo enega ovna (to pomeni, da ima v vamp narejeno luknjo (katero se zamaši)

IPB Image

Ta zadeva ovna (na sliki je sicer krava ampak vseeno) nič ne boli in ne moti, nam pa pomaga, da dobimo vampni sok in raziskujemo bakterije, glive, encime itd.

Kaj sem hotla povedat - že za fistulacijo ovna so imeli ful komplikacij, da so jim dovolili to naredit. Pa je precej nedolžna zadeva. Tudi če se kaj dela npr. na miškah, žabah itd, se jih najprej omami ali pa celo uspava, preden se karkoli dela na njih. Glede teh zadev je pri nas precej dobro urejeno.
  • 0

#9189 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12963 posts

Posted 22 July 2008 - 08:43 AM

Đizs!!! Prvič slišim za to fistulacijo.
Sej hvalabogu za urejeno zakonodajo, ampak mene ti poskusi in odnos do živali tok prizadanejo.

• 0

#9190 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 22 July 2008 - 12:08 PM

Frida, men je prjatlca (krava prjatlca, sj veš laugh.gif ) rekla, da oni režejo žive žabe v 3 letniku.
  • 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#9191 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26370 posts

Posted 22 July 2008 - 12:56 PM

rea, vseeno mislim, da jih morajo omamit ali kaj podobnega.... Itak pa je to tudi en izmed razlogov, da nisem šla na biologijo.
  • 0

#9192 eve

eve

trance chick

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10431 posts

Posted 22 July 2008 - 08:12 PM

Punce, mene zanima, če ima mogoče katera doma film/nadaljevanko STRICI SO MI POVEDALI? Fant si že ful dolgo želi to, ker mu je zakon, ampak se ne da nikjer dobit. sad.gif In bi ga rada presenetla, pa mu to zirhtala. Sej zdej je po tv-ju, vsak torek, samo tud snemat si ne more, ker mu neki šteka.
Bi ful prosila.

Hvala. biggrin.gif
  • 0
Never allow someone to be your priority while you're just their option.

#9193 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 23 July 2008 - 09:31 AM

Ok, stvar je taka, da sem na sistematskem pregledu zavrnila cepljenje proti tetanusu. Ne me zdej spraševat zakaj, pa kako to koristi pa take bedarije.

Vedela sem, da te potem ovadijo in zdej sem dobila domov neko pošto z zdravstvenega inšpektorata (to je verjetno to, druge možnosti skor ni) in me zanima kaj zdej? Se to plača kakšna denarna kazen, greš na sodišče, kako je s tem?
(Verjetno not vse piše, samo me vseen mal zanima, ker grem šele popoldne lahko iskat)

• 0

#9194 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5894 posts

Posted 23 July 2008 - 10:02 AM

Evo, tole sem našla na internetu iz ene seminarske naloge.

V primeru, da ni razloga za opustitev cepljenja, bo moral na podlagi mnenja komisije
osebni zdravnik otroka ali mladostnika napisati prijavo o odklonitvi cepljenja pristojnemu
zdravstvenemu inšpektorju. Ta bo prijavo predal sodniku za prekrške, ki bo izrekel denarno
kazen za prekršek po 57. clenu Zakona o nalezljivih boleznih roditelju ali skrbniku
mladoletne osebe. Placana kazen ne pomeni, da vam otroka ali mladostnika ne bo potrebno
cepiti. Ce se boste še naprej izogibali cepljenju, bo otrokov osebni zdravnik moral ponovno
napisati prijavo o odklonitvi cepljenja na zdravstveni inšpektorat in to se bo ponavljalo,
dokler otrok ne bo cepljen.(13)

Vir:Kakovost, varnost in učinkovitost zdravil (Seminar pri izbirnem predmetu KAKOVOST ZDRAVIL, Avtor: Urška Pate)
  • 0

#9195 urš

urš

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2731 posts

Posted 23 July 2008 - 10:12 AM

uf.
moja sošolka se je temu ogla na mal drugačn način. k smo šli na sistematski pregled je rekla da je knižco o cepljenju doma pozabla in potem je niso cepil, ker niso vedl proti čemu je že vse bla da nebi kj blo narobe. in ni dobila nobene ovadbe alpa kj.

• 0
Od genija do norca nas loči samo en korak. V preteklosti sem pač preveč korakala.

#9196 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 23 July 2008 - 10:26 AM

Ampak zakaj pa moreš plačat denarno kazen, če se nočeš cepit. Pač se nočeš ohmy.gif .
  • 0
Viens, reste ici!

#9197 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5894 posts

Posted 23 July 2008 - 11:51 AM

ker je to cepljenje po zakonu obvezno! in ker se pri 18. letu to cepljenje zadnjič izvede, ker si že tako ali tako prej cepljen proti tetanusu.
(nisem tega vedela do danes)

• 0

#9198 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26370 posts

Posted 23 July 2008 - 12:19 PM

jaz sem imela takrat vročino pa me niso cepili, naslednjič, ko sem se hotela cepit sem mela pa eno ful zamašeno lojnico pod pazduho in me spet niso cepili... Potem smo pa vsi skupaj pozabili na to.
  • 0

#9199 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 23 July 2008 - 01:16 PM

Ma dej, če se bi jim šlo za naše zdravje (tle je tok škodljivih stvari s TAKIMI stranskimi učinki not, da groza) in ne za denar to ne bi bilo obvezno! Ker v večini držav je cepljenje prostovoljno, nekje celo zelo odsvetovano, cepiva pa pod mal večjim nadzorom kot pri nas.
Sicer sem pa že polnoletna. huh.gif No, sem že zmenjena s svojo zdravnico in odvetnikom, je mami poklicala. laugh.gif
Hvala Ančka. smile.gif
  • 0

#9200 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26370 posts

Posted 23 July 2008 - 01:28 PM

P.J, potem ti svojih otrok ne boš dala cepit proti nobeni bolezni?
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users