Jump to content

Photo

Recepti - MEŠANO

• Please log in to reply
1540 replies to this topic

#901 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 21 November 2011 - 09:17 PM

Moj zavitek pa sestoji iz korenčka, brokolija, cvetače, koruze, graha, skute in mocarele. happy.gif
  • 0

#902 Freya_

Freya_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6695 posts

Posted 21 November 2011 - 09:34 PM

Mocarelo bom dala jaz naslednjič! Tuno sem dala samo prvič, pa mi ni tako ok. Tokrat sem dala bučke, paradižnik, šampinjone, koruzo in olive.
  • 0

#903 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 21 November 2011 - 09:43 PM

Kako se točni kliče ta zavitek, pod kaj ga iščem na njenem blogu?
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#904 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 21 November 2011 - 09:44 PM

http://www.kayotic.n...table-tuna-roll
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#905 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 21 November 2011 - 09:45 PM

Hvala Kinky. Namesto tune (fuj) bo mocarela, mmmm. thumbup.gif
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#906 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 21 November 2011 - 09:46 PM

Ja, meni je bila kombinacija gobice + por + sir zmagovalna. smile.gif
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#907 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 21 November 2011 - 09:53 PM

Jaz bom še videla kaj bom dala, paradajz & olive & mocarelo za ziher, ker to imam rada. Papriko in gobice tudi, ostalo pa kot bom imela. Bučk in melancanov ne. laugh.gif
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#908 Freya_

Freya_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6695 posts

Posted 22 November 2011 - 04:38 PM

Spekla sem pirin kruh woot.gif (nekje na forumu je bil recept)
Edino skorjica mi je MALENKOST pretrda, vse ostalo je super.
  • 0

#909 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 22 November 2011 - 04:51 PM

Tistega, ki je objavila Lo-Fi, ane? Tudi v mojem planu je. thumbup.gif
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#910 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85935 posts

Posted 22 November 2011 - 05:21 PM

Freya, ko ga daš iz pečice, ga pokrij z (vlažno) krpo, dokler se ne shladi. Pride čisto rahla skorja.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#911 Freya_

Freya_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6695 posts

Posted 22 November 2011 - 05:23 PM

Ooo damn, tega pa nisem vedela, sem prvič pekla kruh. Ful hvala! Bo zagotovo tedensko na meniju.
  • 0

#912 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32298 posts

Posted 27 November 2011 - 08:33 PM

Na željo Lo-fi pišem, kako naredim testenine z repki kozic, paradižnikom in smetano:
repke kozic (kupim v Hoferju) malo popečem na vročem olju, potem dodam na koščke narezane paradižnike (za 2 osebi 3-4 paradižnike srednje velikosti) in vse skupaj nekaj časa pustim, da se duši... Lahko zaliješ z malo belega vina, dodaš zčimbe po okusu in sladko smetano.
Najboljš so pa kakšne polnozrnate testenine, najraje imam rezance...
To maš vse skupi narejeno v pol ure thumbup.gif .
  • 0

#913 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85935 posts

Posted 27 November 2011 - 08:43 PM

Meni pa paradajz ful pokvari okus morskih sadežev (izjema je pica).
Na olju popražim česen (obvezno), dodam kozice, čez vržem testenine, začinim in dodam žlico kisle smetane ali rikote.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#914 Lo-Fi

Lo-Fi

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4884 posts

Posted 27 November 2011 - 08:49 PM

_M_ hvala smile.gif bo kmalu na mojem jedilniku
  • 0

• Guests

Posted 27 November 2011 - 09:04 PM

Video recept za tunin namaz, ki ga posredujem bolj zaradi fantka, ki ga prikazuje - zdi se mi simpatičen, za razliko od para, ki sicer vodi oddajo "Ljubezen skozi želodec". KLIK smile.gif
  • 0

#916 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 27 November 2011 - 09:05 PM

To je njun podmladek. cry.gif Men je isto zoprn, sestra pa še bolj.
edit: No, sem vseeno odprla link, čeprav nisem pogledala do konca. Res je dokaj prisrčen, sem bila presenečena. Tam ko v oddaji vmes not skače pa res ni.

• 0

#917 Eli

Eli

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6790 posts

Posted 01 December 2011 - 11:03 AM

Ima mogoče kdo kakšen dober (preiskušen) recept za paradižnikovo omako za čufte.
Čufte naredim ful dobre,ampak omaka mi nikoli ne uspe res odlična. Mojima je sicer dobra meni pa sploh ne.
  • 0
With all the paradoxes in life...i could be mango and not know it!

#918 redkvica

redkvica

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2250 posts

Posted 05 December 2011 - 10:51 PM

Zrezki v gorčični omaki z belim vinom in curryjem

Zrezke: stegno (ali pljučna, če smo dobre denarnice) narežem na 1 cm debele rezine. Jih narahlo prešpikam z vilico in posolim z soljo z mehčanjem mesa, ki ima notri papain (encim iz papaje tongue.gif). To na sobni temperaturi stoji pol ure. Zrezke malo popopram, izdatno posujem s curryjem in premažem z gorčico. Priporočljiva je tista, ki je polovica obična mazava gorčica in polovica gorčična semena; Eta kamnik zadeve ne dajo niti primerljivih rezultatov. Potem to malo premučkam, premasiram. Pečem na vroči ponvi, par minut na vsaki strani. Navadno s pomočjo termometra, da doseže središčna temperatura med 50 in 60 stopinj. Ko pridem do te stopnje, zadevo zalijem z belim vinom in pokuham do željene gostote. OMNOM! Ko se ohladi, ni več tako dobro.

edit: PJ, prej sem pozabila napisat, da je curry not.
  • 0
If sometimes you feel yourself little useless, offended and depressed, always remember that you were once the fastest and most victorious sperm in your group!

• Guests

Posted 05 December 2011 - 11:26 PM

QUOTE(Eli @ 1. 12. 2011 - 11:03) View Post

Ima mogoče kdo kakšen dober (preiskušen) recept za paradižnikovo omako za čufte.
Čufte naredim ful dobre,ampak omaka mi nikoli ne uspe res odlična. Mojima je sicer dobra meni pa sploh ne.

Jaz čufte najprej popečem na olju, potem jih vzamem ven in na istem olju prepražim čebulo. Potem pa dodam paradižnikovo mezgo (toliko, da jih skoraj čisto zalijem, da so čisto zaliti pa dodam še vodo) + gorčico (težko rečem koliko, ker delam po občutku, cca 1 žlico) + mesno kocko (lahko je jušna, za pečenko...) + začimbe (česen, sladka paprika, poper, sol, mešanica začimb za svinjsko pečenko). To potem kakšno uro kuham na majhnem ognju.

Moj obožuje takšno omako, ker ni sladka, kakršno ponavadi nekateri skuhajo za čufte. Če pa se ti zdi, da je to preveč paradižnikove mezge, pa je lahko nekaj nadomestiš tudi z govejo juho. V tem primeru lahko tudi izpustiš mesno kocko, jaz jo dodam pač zato, da uskladim okus mesa in paradižnika. Na koncu pa lahko omako zagostiš z moko zmešano z vodo.
  • 0

#920 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 06 December 2011 - 10:44 AM

QUOTE(redkvica @ 5. 12. 2011 - 22:51) View Post

Zrezki v gorčični omaki z belim vinom in curryjem

Zrezke: stegno (ali pljučna, če smo dobre denarnice) narežem na 1 cm debele rezine. Jih narahlo prešpikam z vilico in posolim z soljo z mehčanjem mesa, ki ima notri papain (encim iz papaje tongue.gif). To na sobni temperaturi stoji pol ure. Zrezke malo popopram, izdatno posujem s curryjem in premažem z gorčico. Priporočljiva je tista, ki je polovica obična mazava gorčica in polovica gorčična semena; Eta kamnik zadeve ne dajo niti primerljivih rezultatov. Potem to malo premučkam, premasiram. Pečem na vroči ponvi, par minut na vsaki strani. Navadno s pomočjo termometra, da doseže središčna temperatura med 50 in 60 stopinj. Ko pridem do te stopnje, zadevo zalijem z belim vinom in pokuham do željene gostote. OMNOM! Ko se ohladi, ni več tako dobro.

edit: PJ, prej sem pozabila napisat, da je curry not.

njam.gif njam.gif Probam ob priliki, danes bom kar... Aja no, grem tja napisat. laugh.gif

• 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users