Jump to content

Photo

Italija

• Please log in to reply
1154 replies to this topic

#901 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23288 posts

Posted 17 May 2022 - 07:05 AM

Ma ja, jaz imam kar nekako v glavi, da je tam ful mafija, nevarno itd. :D

Glede vožnje po velikih mestih se strinjam, bi se mu izognila, če bi bilo možno. Je torej javni prevoz tudi za v druge kraje (Pompeji itd) dobro organiziran?

Jaz imam še nekaj dni starega dopusta za porabit do konca junija in ker fant ne bo imel časa, sem dobila idejo, da bi šle s kolegicami kam, mogoče tudi v Italijo.

• 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#902 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17283 posts

Posted 17 May 2022 - 07:53 AM

Hvala, Coco. Sem videla, da si bila tudi v Positanu. A gre avtobus po tisti zaviti The cesti? Menda je tam fino zamizati, ce si z avtom. Si ga sicer zelim videti ze od 90ih, ko sem ga videla v Only you :lol:
Jaz imam sicer v mislih Neapelj, Sicilijo, Lizbono ali kaksno spansko mesto, haha. Zelo vem kaj si zelim.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#903 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27429 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 17 May 2022 - 08:08 AM

Ja, ne vem, če bi jaz v avtu ravnodušno vozila po njej, na cesti točno vidiš, kdo so domačini in kdo turisti v rentacarju, avtobusi pa itak drugega ne morejo kot sekat ovinke. :lol: Drugače mi na avtobusu sploh ni bilo take panike, prijetna vožnja, se počutiš bolj varno, ker si večji od avtomobila. :) Je pa res slikovita obala, sem prepričana, da se še vrnem in jo enkrat prevoziva pa magari podaljšava do Puglie. Positano je zelo šarmanten in slikovit, ampak hudo turističen in meni to vedno malo pokvari vtis, pa ko se spustiš do same obale je malo ciganija ala Portorož, tisti zalivček je natrpan z barkicami in je isto, kot bi se kopal v marini, turisti pa plačujejo 25€/osebo, da lahko na črnem pesku razgrnejo brisačo in se namočijo v tisti vodi :lol:, cene pa x3 v primerjavi z Napolijem.

V Lizbono se tudi hočem enkrat vrniti, korona je prekrižala načrte za poletje 2020 :lol:, Sicilija pa sploh. :wub:
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#904 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27429 posts

Posted 17 May 2022 - 08:18 AM

Ups, spregledala Marmeladin post, ma ne vem, sej ti sredi najbolj turistične ulice najbrž ne bo prišel pripadnik camorre in prislonil pištolo na glavo. :D Nevarno je itak lahko povsod, sej ti sredi Ljubljane tudi nek mali čapac lahko grozi in te porine s kolesa, kot je bil primer pred dnevi. Pač po pameti in feelingu, pač ne hodiš okoli kot največji turist z odprto torbico. Mogoče imam jaz tudi več sreče kot pameti, ker na potovanjih zavijem marsikam, v Napoliju sva bluzila tudi po sumljivih delih, v Londonu sem se vračala ob 3h zjutraj iz službe po najbolj shady ulici polni narkomanov, v Madridu sva enkrat nenačrtovano pristala v totalnem getu, pa se nikoli ni nič zgodilo.

Javni prevoz je ok, do Pompejev je celo več opcij, ampak sva midva šla kar s tem navadnim vlakom.
  • 0
Pablo Picasso

#905 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 17 May 2022 - 09:06 AM

Midva sva imela lani idejo, da bi sli do Amalfi coast z avtodomom :butl: Smo prisli malce juzno od Rima, pa je bil ze tam kaos na cestah. :butl: Ceste luknja na luknji, pa iz dvopasovnice se je hitro naredila stiripasovnca. Noro.
  • 0

#906 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17283 posts

Posted 17 May 2022 - 10:17 AM

Mislim, da je itak prepovedano, Kalypso. So se zadnjic v avtodomarski skupini pogovarjali in nekdo je celo tablo prilimal.
Ja, si mislim, da je Positano tak. Saj so vsa ta popularna mesteca.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#907 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 17 May 2022 - 10:32 AM

Verjamem. 😀 Nisva raziskovala takondalec. Res smo se vsak dan sproti odlocali kaj bomo. Saj ideja je bila, da pac poisces nek camp/parking za camerje v blizini, pa pol do teh mest z javnim prevozom. Isto kot v San Giminianu in Volterri. Ampak ja, sva si po tem ko smo se znasli v labirintu ulic St. Felice Circea in je moz vozil na milimetre, premislili. 😀
  • 0

#908 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27338 posts

Posted 17 May 2022 - 11:12 AM

Mi smo bili pred leti in imam res ful v spominu to voznjo, tistih nekaj km smo se uro in pol furali do Positiana.
  • 0

#909 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23288 posts

Posted 17 May 2022 - 08:27 PM

A so res zdaj za v Benetke uvedli kao vstopnino za v mesto? Ena kolegica je rekla, sem prvič slišala.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#910 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27429 posts

Posted 17 May 2022 - 09:35 PM

Da. Sem presenečena, da so jo šele zdaj, imam v spominu, da so sklep sprejeli še pred covidom.
  • 0
Pablo Picasso

#911 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17283 posts

Posted 17 May 2022 - 09:57 PM

Plus rezervacija, ker je omejeno stevilo dnevnih obiskovalcev. Ampak od junija. Za vas ne velja nic od tega, ce prespite.
  • 0

Tumblr

#912 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 19 May 2022 - 10:31 AM

Terracina, majhno obmorsko mestece južno od Rima.

• 0

#913 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85938 posts

Posted 20 May 2022 - 06:13 PM

Naju je skoraj kap, ko sva gledala cene letalskih, če bi šli konec junija na Sardinijo za 2 tedna. Za letalske + rentacar bi dali min. 1500. :butl: Povratne za trajekt pa so čez 500.

Toliko pomoje nisva dala 2016 za cel dopust skupaj pa sva si ful privoščila.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#914 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 20 May 2022 - 06:26 PM

Groza.

Jaz sem šla v in iz Positana z busom iz Neaplja ali Sorrenta, komaj sem zdržala, da nisem bruhala, malo je manjkalo :) 

Sem pa šla februarja in ful ni bilo ljudi, pa skoraj vse je bilo zaprto in je bilo prav fajn.

• 0

#915 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17283 posts

Posted 20 May 2022 - 07:22 PM

Jaz sem pa ravno za Cagliari gledala ene poceni karte na RA, ampak mozno, da za september/oktober (ker gledam to in junij). Avto si pa niti ne predstavljam koliko stane.
Karte za trajekt pa velja, da so dalec najcenejse 8.3. Po tem je samo brutalno drazje. 8.3. je bila npr. Korzika 160€ za obe smeri.
  • 0

Tumblr

#916 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85938 posts

Posted 20 May 2022 - 07:32 PM

Se na Tripadvisor komentirajo, da so bolane cene za rentacar na Sardiniji zdaj. Za celinsko J Italijo isto. Brez avta pa tam nimas kaj delat. Se skoraj bolj splaca eno kripo kupit za tisti cas. :D
  • 0

― V. Van Gogh

#917 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 20 May 2022 - 07:42 PM

Zdaj so cene za Sardinijo ful poskocile. Aprila je bil trajekt iz Genove al Livorna (se vec ne spomnim) se 45€ oz. 50€.
  • 0

#918 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27429 posts

Posted 20 May 2022 - 07:43 PM

Ja, ko sva midva gledala, je bila osnovna cena za rentacar 130€/dan, kje je še zavarovanje in gorivo, kar je meni absurdna cifra.
  • 0
Pablo Picasso

#919 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17283 posts

Posted 20 May 2022 - 07:47 PM

Omg :lol: To pri nas dobis avtodom.
  • 0

Tumblr

#920 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85938 posts

Posted 20 May 2022 - 07:49 PM

Joj, O. bi sel letos z avtodomom na morje, ker gre sosolka. Sem rekla, da lahko gre z njimi. :D
  • 0

― V. Van Gogh

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users