Jump to content

Photo

SPLOŠNA RAZPRAVA o KNJIGAH in priporočila

• Please log in to reply
1525 replies to this topic

#901 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 14 September 2011 - 07:34 PM

QUOTE(Sarah @ 14. 9. 2011 - 17:16) View Post

Zakon je, ena boljših njegovih.

IPB Image

sleep.gif
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#902 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 14 September 2011 - 08:24 PM

^^ Si jo brala? Kakšen ti je bil konec? Jaz morem rečt da me je pravzaprav zgolj konec malenkost razočaral. Nisem pričakovala da se bo tako končalo.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#903 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 14 September 2011 - 08:43 PM

Pa saj to sem jaz priporočila, ne, BES ANGELOV, haha.

Hja, pač konec ni bil po mojem okusu, ampak tudi v redu. wink.gif
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

#904 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 14 September 2011 - 08:50 PM

Aja, ne vem. Jaz sem si zadnje čase sposodla kar vse njegove kar jih je bilo na knjižnični polici, LOL, čeprav jih ni bilo dosti v naši knjižnici, tako da sem ostale morala prebrat v ita.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#905 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 14 September 2011 - 08:55 PM

biggrin.gif

QUOTE(Kinky @ 2. 8. 2011 - 21:53) View Post

IPB Image

• 0

#906 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 14 September 2011 - 08:55 PM

ohmy.gif laugh.gif
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#907 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27436 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 14 September 2011 - 10:08 PM

To je bila moja najljubša knjiga v 7. razredu, moram jo spet prebrat! thumbup.gif Kako se že konča, otrok umre al nekaj takega?
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#908 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27680 posts

Posted 15 September 2011 - 12:47 AM

QUOTE(Lo-Fi @ 26. 8. 2011 - 15:48) View Post

Agota Kristof:
Trilogija: Šolski zvezek, Dokaz, Tretja laž

Kaj je to zaen zanr? Edit: nasla odgovor na prejsni strani. Ko ravno vidim, da vas veliko bere. In pogovarjate se o tem kot bi se pogovarjale o vasih zivljenjih. V bistvu sem faus, mene ze od otrostva nobena knjiga vec ne posrka tako vase, hitro izgubim koncentracijo/zanimanje, vecine knjig ne preberem do konca. Nakveckrat preletim, preberem stoje kar me zanima in odlozim. : (

QUOTE(Jinadaze @ 11. 9. 2011 - 20:41) View Post

Ja. V bistvu sem jo ravno prebrala, prav požirala sem jo. Fantastično je napisana, daleč od kakšne cheesy babje literature.

Videti je kot nalasc zame! woot.gif

Edit: aha, hvala za premik v ustrezno temo.
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#909 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 27 September 2011 - 06:58 AM

Je pa po njen posnet tudi film, v katerem igrala DiCaprio in Winslet, ki ga pa še nisem pogledala, a ga nameravam.

Kar poglej, ker je fantastičen film (leo in kate igrata odlično, mislim da sta dobila tudi oskarje, če jih pa nista, sta bila pa nominirana). Jaz knjige ne bom prebrala, ker sem prej pogledala film in se mi potem pač...ne da brat še knjige tongue.gif
  • 0
"If it's meant to be, it will find a way."

#910 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 03 October 2011 - 01:06 PM

Haruki Murakami - O čem govorim, ko govorim o teku

Prevod je zelo soliden - za moj okus. Špela je spraševala, zato sem to poudarila.
Knjiga je v bistvu zbirka pisateljevih občutkov, ki jih je doživljal ob teku v zadnjih 20 letih, odkar aktivno teče.V njej so popisi pretečenega maratona in ultramaratona (100 km) pa triatlona. Knjiga se dotakne tudi njegovega življenja izven teka, zato ima tudi prvine avtobiografije. Glavno sporočilo, ki sem ga jaz dojela v knjigi je to, da se v življenju stvari zgodijo z razlogom. Tek je v njegovo življenje prišel po naključju, podobno kot pisanje. Pisatelj se osredotoča na sedanjost, opisuje svoje soočanje s starostjo in zmanjševanjem fizične pripravljenosti ter sprejemanjem tega.

Ena taka pozitivna knjiga, ki te lahko brcne v rit in ti da vedeti, da je v življenju treba delat po občutkih. Plani niso odgovor, ker planirano življenje ni zanimivo. Pa tudi to, da moraš sebe sprejeti takšnega kot si, z vsemi svojimi napakami.
  • 0

#911 eve

eve

trance chick

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10431 posts

Posted 03 October 2011 - 01:08 PM

QUOTE(Sally @ 27. 9. 2011 - 7:58) View Post

Kar poglej, ker je fantastičen film (leo in kate igrata odlično, mislim da sta dobila tudi oskarje, če jih pa nista, sta bila pa nominirana). Jaz knjige ne bom prebrala, ker sem prej pogledala film in se mi potem pač...ne da brat še knjige tongue.gif

Se podpišem, film je superca. Že igralska zasedba dosti obljublja in pričakovano ne razočara, res fajn film. ;)
  • 0
Never allow someone to be your priority while you're just their option.

#912 monni

monni

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4072 posts
  • Interests:...zanimive stvari....

Posted 03 October 2011 - 05:02 PM

Brian Thacker: Od kavča do kavča okrog sveta

IPB Image

Čas je, da vzamete potni list, se pripnete in pridružite Brianu na njegovi poti po Južni in Severni Ameriki, Afriki, Indiji, Islandiji in krajih vmes, kjer je spal na tleh, kavčih, napihljivih blazinah, v garderobnih omarah in celo pravih posteljah. Ko ni spal, se je družil in zabaval z nekaj najbolj nenavadnimi, prijetnimi, šaljivimi ali pa preprosto trčenimi ljudmi, ki jih lahko (ali pa tudi ne) zamislite.
Spoznal je, če omenimo samo nekaj njegovih gostiteljev, Mariano iz Ria de Janeira, ki je, kot pravi sama, najboljša in najbolj vesela "carioca" v mestu; Smárija iz Reykjavika, pri katerem je Brian poskusil žarko meso morskega psa; in gostoljubnega Boba in Chicaga (ki je v obisk vključil celo poulični izgred, da bi Brian izkusil pristno življenje v "vetrovnem mestu"). Lahko pa se zgodi, da si po neprespani noči v družbi z malarijo okuženih komarjev v peklensko vroči sobi v Nairobiju morda nikoli več ne zaželiš iti od doma.

Definitivno ena najboljših knjig kar sem jih kdaj brala.Tako potopisnih kot na splošno.Brian vse njegove dolgodivščine,ljudi in dogodke opisuje na humoren in slikovit način.Velikokrat sem se ob ranju na glas smejala skoraj da padla v krohot.Začela sem spremljati tudi njegov blog tako da je še bolj zanimivo, ko prebereš in potem te stvari in ljudi še dejansko vidiš.
Vglavnem priporočam!
  • 1
Kakršna sem pač sem. Tako sem narejena, to sem pač jaz. Kadar mi gre na smeh, smejem se na ves glas.
Ljubim tistega, ki me ljubi. Mar je to moja stvar, če res ni zmerom isti ta, ki me vzame za par.
Kakršna sem pač sem. Taka sem, to sem pač jaz.

Jacques Prévert ,Sem kakršna sem

#913 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 09 October 2011 - 10:42 PM

Pozna mogoče katera knjigo [psi]?
http://www.psi.si/

• 0
Viens, reste ici!

#914 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 10 October 2011 - 07:37 AM

Ja, moj fotr drugače.
Vem samo to da stane 70 e in da so notri zapisane življenjske resnice ali nekaj takega. Nisem se točno poglabljala. Brali je pa še nismo. Ampak jo enkrat bom(o).
  • 0

#915 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 10 October 2011 - 08:21 AM

77 eur stane ja, vse je na številko 7.
Jaz grem v petek mogoče na promocijo, čisto iz radovednosti.

Aja, ima pa 777 strani.
  • 0
Viens, reste ici!

#916 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 10 October 2011 - 08:22 AM

Daj poročaj potem, ok?
  • 0

#917 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 10 October 2011 - 08:23 AM

Ok.
Baje je ful zanimivo na teh promocijah, Emeršič jih vodi in je fenomenalen govornik.
Jaz drugače nisem ravno za te knjige "življenjske resnice na pladnju", ampak ta knjiga baje podaja neko novo različico psihologije in me zato zanima.
  • 0
Viens, reste ici!

#918 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 10 October 2011 - 08:27 AM

Uf, jaz pa ful, mi mamo doma največ knjig o duhovnosti, dušah...Tudi to mi je še najbolj zanimivo za brat. Večinoma berem kake biografije, avtobiografije, knjige iz področja duhovnosti - tudi romane - samo bog ne daj klasičnih.
Ko že ravno pišem, Sheldona (bes angelov) se mi ni dal prebrat, nekje na sredi mi je ratalo čist brezveze.
Medtem ko sem Tisoč veličastnih sonc - ki se jih Coco* nekaj otepa (stupid!), v 2 dneh prebrala skorajda do konca. Ostalo mi je še nekih 100 strani. Fenomenalna knjiga, res.
  • 0

#919 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 10 October 2011 - 08:45 AM

Jaz sem tvoje nasprotje, ne mi nosit pred nos neko sranje tipa samopomoč in podobno, sploh pa razne Secret in ta psi mi tudi močno zaudarja po tem; obožujem pa biografije, klasike, itd.

Teh Secret knjig je pa itak na milijone, in tudi kar je opisano v knjigi je samo ponavljanje že n-krat napisanih stvari, tudi ta ideja je stara, prastara, ampak so jo zapakirali in sedaj nudijo drek na pladnju.

Ne, hvala.

Se pa Sally strinjam glede Tisočerih sonc, na koncu boš jokala, garantiram.

edit: kdo je avtor psi? huh.gif

edit2: sem malo pobrskala, ker me je zanimalo.

Torej: avtor je neznan laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif , sam sebe imenuje Eros, in vse kar je v knjigi zapisano se mu je sanjalo na božični večer 2007, tisti ki mu je v sanjah pripovedoval to zgodbo je neznan, zato tudi avtor noče biti razkrit. Naslednji dan je vse zapisal, vseh 777 strani AJEBES.jpg lol1.gif Me zanima če je kdo v enem dnevu sposoben napisati 777 strani, ja. No, jaz sem že tukaj slišala dovolj.

Mogoče boste rekle, da hejtam, kar res počnem, ampak se mi tovrstno pranje možganov in guerilla marketing, kot ga imenujejo, popolnoma gabi. Pa 70 evrov za knjigo, v teh časih, vrniti je pa tudi ne moreš, ker je edinstvena. surrender.gif

Sem zaključila, me pa zanima, če je katera res prebrala, in ji je spremenila življenje.

A veste komu se je res spremenilo življenje? Edino Erosu, ki služi masten denar na račun ljudi, ki mislijo, da potrebujejo to knjigo, in se še nato čutijo poklicane, da širijo njeno sporočilo. Nateg kolosalnih razsežnosti.
  • 0

#920 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 10 October 2011 - 10:07 AM

Kinky, se strinjam s tabo, tudi jaz nisem človek za neke duhovne knjige. biggrin.gif

Mogoče boste rekle, da hejtam, kar res počnem, ampak se mi tovrstno pranje možganov in guerilla marketing, kot ga imenujejo, popolnoma gabi. Pa 70 evrov za knjigo, v teh časih, vrniti je pa tudi ne moreš, ker je edinstvena.

Se strinjam tudi s tem in s tistim, da je kao vse to sanjal. Sem se vprašala kolkokrat pa moreš it spat da sanjaš stvari za 777 strani? biggrin.gif Pa itak, tudi jaz "hejtam", imam tak odnos do sveta, da ne vrjamem skoraj ničesar.

Ampak po vseh teh stvareh, da je to bullshit, da itak ne plačam 77eur za njo!?? in da ne more človek it spat in sanjat ne vem česa vsega si knjigo še vseeno želim prebrat.
Iz čiste radovednosti. Ker sem pač zraven tega, da sem ful sumničeva tudi ful radovedna. biggrin.gif Najbrž se bom dala na čakalni list v knjižnici (baje je okoli leto laugh.gif ) in knjigo vseeno prebrala. Škodit mi ne more. biggrin.gif
  • 0
Viens, reste ici!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users