Jump to content

Photo

Hiše & stanovanja

• Please log in to reply
1253 replies to this topic

#901 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85864 posts

Posted 11 April 2022 - 06:39 PM

To se spomnim, da si napisala. Ne vem pa zakaj bi kupila stanovanja in ga najprej 5 let oddajala, medtem ko bi se stiskali.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#902 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19121 posts

Posted 11 April 2022 - 06:52 PM

Niti se mi ne bi dalo ukvarjati s tem.
  • 0

#903 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27320 posts

Posted 11 April 2022 - 07:40 PM

Ker se ne stiskas zaradi premalo placa in ker lahko zaracunas in lazje odplacas kredit + za obnovo das kes.
  • 0

#904 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19121 posts

Posted 13 April 2022 - 09:58 AM

Še eno lepo:  https://www.re-max.s...hlightingWords=

• 0

#905 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85864 posts

Posted 22 April 2022 - 09:07 PM

https://siol.net/pos...av4s2pob2o4vkjd
  • 0

― V. Van Gogh

#906 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17586 posts

Posted 09 May 2022 - 08:01 AM

Prijatelj kupuje stanovanje v Southamptonu, UK, letnik 2020, cca 70m2, top lokacija

https://www.rightmov...channel=RES_BUY

Zdaj pa primerjajmo te cene s cenami v Ljubljani in razmerje s plačami :butl: :butl:
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#907 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85864 posts

Posted 09 May 2022 - 08:05 AM

Priporocam ogled:
https://365.rtvslo.s...oddaj/174869730
  • 0

― V. Van Gogh

#908 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23275 posts

Posted 09 May 2022 - 01:22 PM

Nisem gledala te tarče, sem samo članek prebrala o goljufanje za neprofitna stanovanja in o tem, kaj se prodaja in za kakšne cene, še posebej v LJ. 10 do 20 m2 velike sobe oz. kao garsonjere, po cca 6000 eur na m2. Zapomnila sem si eno, kjer je tuš, školjka, prostor za kuhanje in spanje vse skupaj, nič pregrajeno. Ali pa eno v kleti, z enim mini okencem. In to si ljudje upajo prodajat kot prostorno stanovanje za eno osebo, z velikim potencialom? Ali pa nekdo, ki je prodajal kot nek nadstrešek, prostor pod balkonom.

Na bruhanje mi gre to. Tudi pri Ambientih včasih zavijam z očmi, ko pišejo o nekih 20 m2 stanovanjih, ki imajo kao vse, kar potrebuješ za življenje, imajo potencial in ne vem kaj. Samo zato, ker so nekje v centru mesta. Naj si vtaknejo nekam te luknje.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#909 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19979 posts

Posted 05 July 2022 - 08:18 PM

Kje kaj gledate za idejami za hiše? Včeraj smo se dobili z arhitektom in imava take zmedene želje. Dobro bi mu bilo poslati kakšno sliko, kaj nama je všeč, pa ničesar ne najdem. Čisto možno, da bo na koncu klasična za zdajšnje čase, neka navadna bela s sivo streho, ampak sama imam pa željo malo bolj toplo narediti. Malo bolj leseno, lahko celo kaj kamnito, opečnato, vglavnem, odprta sem za kaj drugega, pa nikjer nobene pametne slike ne najdem :/. Tudi notranjost bi rada minimalistično, ampak vseeno toplo. Če bi šlo, ne bi imela nikjer sive.

• 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#910 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 05 July 2022 - 08:33 PM

Pinterest is your best friend. :D 

• 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#911 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27320 posts

Posted 05 July 2022 - 08:34 PM

S tlorisi sva pricela pri hisah na kljuc teh najbolj znanih, pa potem pasiva masiva hise, kjer so tlorisi bolj usmerjeni. Veliko sva pregledala tudi individualnih projektov, da smo potem nasli nek tloris,med nasimi zeljami in tem kar dopusca teren, arhitekturne resitve idr.
  • 0

#912 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19979 posts

Posted 05 July 2022 - 08:58 PM

Tloris ni težava, sva pregledala prej te tipske in bomo že nekaj, smo se včeraj dogovorili, bolj me zunanjost mede, ker je povsod vse na enak nacin narejeno. Na Pinterestu se mi zdi pa veliko stvari takih, ki niso za slovensko okolje primerne, eh. V smislu, da bo morala biti pri nas dvokapnica vecjega naklona itd. ...

Pa ogromno škarpo bomo potrebovali, tudi ne vemo, ali bi skalnato ali zeleno brežino, ampak menda še vseeno ne bo šlo brez kakšne terase, kar mi ni ravno vsec.
  • 0

#913 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27320 posts

Posted 05 July 2022 - 09:03 PM

Ma to s temi skarpami je meni res ... Brezveze, ker ogromno skarp pomeni,da hisa ni dobro umescena v teren, arhitekturno namrec stavba ni nek gromozanski poseg ampak mora biti zasnovana tako, da poteka s terenom, tudi zunanjost predlaga arhitekt tako, da pase v teren/okolico, je skladna z opnjem... Ti poves svoje zelje, potem pa naj on predlaga resitve, saj zato ga najames in placas.
https://instagram.co...id=YmMyMTA2M2Y=tu mogoce kaksna ideja.
  • 0

#914 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19979 posts

Posted 05 July 2022 - 09:27 PM

Ma saj hišo bi lahko umestili brez škarpe spodaj, se mi zdi, ampak potem ne bi mogli imeti spredaj velike terase in še ravne zelene površine za igro, ... Ah, trenutno bi bilo za otroke bolje tako, samadva pa tega najbrž ne bi nujno potrebovala.
  • 0

#915 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27320 posts

Posted 06 July 2022 - 05:58 AM

Pa povej arhitektu svoje zelje, sigurno se da pa nekako delno vkopat, mi imamo tudi 5m padca na parceli,pa bo nekaj malega skarpe v visini cca 2m in me bo sploh do izraza prisla.
  • 0

#916 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5815 posts

Posted 06 July 2022 - 06:19 AM

Neytiri, če je dober arhitekt bo na podlagi vaših želja (in potreb) prišel do optimalnih rešitev. Če pa je samo risar hiš, pa boš verjetno res imela belo kocko s sivo streho. 

• 0

#917 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19979 posts

Posted 06 July 2022 - 07:35 AM

Saj bo delno vkopana hiša. Padca imamo pa mi 12m na parceli.
  • 0

#918 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27320 posts

Posted 06 July 2022 - 08:17 PM

Se strinjam s SG in vztrajam pri tem. Tu blizu je biro Gasperic zlahti tako hudo hiso zrisal, da samo gledas, pa ena sama brezina okrog in okrog https://www.tvambien...a-pet-v-naravi/
  • 0

#919 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5815 posts

Posted 06 July 2022 - 08:20 PM

Ko sem prenavljala stanovanje, je arhitektka potegnila iz obstojecega stanja maksimum… ker si je upala in je bila drzna. Popolnoma je upostevala zelje, prisla pa s taksnimi resitvami, da ne mores verjeti…
  • 0

#920 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85864 posts

Posted 06 July 2022 - 08:22 PM

Se strinjam s SG in vztrajam pri tem. Tu blizu je biro Gasperic zlahti tako hudo hiso zrisal, da samo gledas, pa ena sama brezina okrog in okrog https://www.tvambien...a-pet-v-naravi/

Uau!
  • 0

― V. Van Gogh

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users